Autor Wątek: Skóry wiwern  (Przeczytany 26313 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aurius

• Magnat
  • Reputacja: 1053
    • Karta postaci

Odp: Skóry wiwern
« Odpowiedź #180 dnia: 11 Kwiecień 2013, 17:45:05 »
-Sam mówiłeś panie Ra, że obejście bagien zajęło by trzy tygodnie. A ile może to zająć takiemu nieumarłemu, który sam nie jest w stanie praktycznie myśleć? Jak już to trzeba znaleźć to co je ożywia. przy okazji dla treningu można wyrżnąć parę.

Offline Nocturn

• Moderator
  • Reputacja: 2258
« Odpowiedź #181 dnia: 11 Kwiecień 2013, 17:46:21 »
- Dokąd się teraz udajemy? Wiwerny nie żyją, także jaki jest dalszy cel naszej podróży?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 11 Kwiecień 2013, 17:46:21 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 11 Kwiecień 2013, 17:52:32 »
- Mam wyjebane na czarną skazę. Nie jestem jakimś chędożonym nowicjuszem by mną pomiatać - mówił, a ziemia wokół niego lekko drżała. - Nie okazujesz należytego szacunku osobom wyższych rangą. A dawno temu od od nich zależała nauka i rozwój tych niższych. Chyba będzie trzeba do tego wrócić. Wprowadzić dyscyplinę siłą, skoro sam nie jesteś jej w sobie odnaleźć. Zapamiętaj sobie, że to, kim chcesz się stać niesie ze sobą wielką odpowiedzialność. Bycie czarodziejem to nie tylko rozkurwianie wrogów słowami i mocą. Jeśli tego nie zrozumiesz, nic po tobie w Pakcie.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:00:50 »
- Mam ci mówić mistrzu? Buahaha! Prędzej zniose jajo niż to zrobie Edziu. - powiedział wsiadając na konia. - Zdradze Ci tajemnice Edziu. Po to wstąpiłem do Paktu. By rozkurwiać wrogów samymi słowami. Po nic więcej i tobie gówno do tego. Jedziemy czy będziemy tak stać przez rok.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:03:27 »
Hehe wyrwał się z zamyśleń w sposób jaki odnosili się ci dwaj do siebie był śmieszny. Kratos sam był jeszcze młody i głupi, jednak lekcje jakie dają magom, nauczyły go pokory i hamowania - właśnie w takich sytuacjach.
Dobry piesek... Nie warcz! zachichotał lekko.
Auriusie.. Ra dobrze prawi odezwał się. Nieumarli nie powstają sobie od tak! Albo jakiś nekromanta tu był, albo coś pradawnego co przywróciło ich do życia. A tak po za tym. Nasz tajemniczy towarzysz ma rację. Nie wiadomo co taka magia, która trzyma ich tu przy życiu może jeszcze zrobić...
A jakby coś się stało, i trupy ruszyły by do stolicy... Wybaczyłbyś sobie to, że mogłeś to zatrzymać ale tego nie zrobiłeś, bo zrobiło ci się ich żal.
Jako wojownik Zartara powinieneś tępić wszystko co Rasher stworzył. A do tego należą właśnie zombie, mumie i szkielety. Czyli prościej mówiąc nieumarli...

Po czym przerwał.. Moglibyście się uspokoić? odezwał się do Gunsesa o którym nie wiedział że to Gunses, i do Aragorna...
Nie wiadomo, co wasze porachunki mogą tu ściągnąć. Załatwcie to, jak wrócimy!

//Nie obrażaj się za tego pieska Aruś :)

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:05:29 »
//Isu powie najlepiej
//Zniszczone oczywiście.

Isentor był zdumiony tym jak jego dziwaczna kompania wykończyła wiwerny. Popisali się nawet Ci, którzy mieli zbyt małe umiejętności walki, by zadać bestii śmiertelny cios. Być może szczęście nam dziś dopisuje - pomyślał.
- Mamy tutaj niezły burdel, naokoło pełno krwi i wnętrzności. Jeśli nasz tajemniczy tylko dla siebie myśliwy (<lol>) miał racje zaraz pojawi się tutaj więcej wiwern, a my chcemy więcej skór. Bądźcie czujni.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:08:18 »
- He he he

//: Isk nic z walki się nie doczepił. Co się dzieje ;d

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:13:27 »
//Ja nie wiem. Chory może?  :D
//Kratos, spoko ja twoich myśli nie słysze.

- A żebyś wiedział Kratos że załatwie to po powrocie. Szkoda nerwów na ... - nie dokończył, skupił się na otoczeniu i wyostrzył zmysły.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:19:45 »
Nim ork zakończył się śmiać niebo przeszył pisk wiwerny. 3 z bestii unosiły się nad wami w powietrzu, 4 wylądowały po każdej ze stron otaczając was. W sumie zapolowało na was 21 wiwern. Te uniesione w powietrzu przygotowują się do ataku pochwycenia na Kratosa, Elronda i Aragorna. Pozostałe wiwerny uniosły ku kurze ogon z żądłem i przygotowują się do zadania śmiertelnego ciosu.

//Kratos atakowany jest pochwyceniem.
//Elrond atakowany jest pochwyceniem.
//Aragorn atakowany jest pochwyceniem.

//Veirek atakowany jest przez 2 wiwerny żądleniem.
//Mogul atakowany jest przez 4 wiwerny żądleniem.
//Ra atakowany jest przez 4 wiwerny żądleniem.
//Devristus atakowany jest przez 3 wiwerny żądleniem.
//Isentor atakowany jest przez 4 wiwerny żądleniem.
//Nocturn atakowany jest przez 2 wiwerny żądleniem.

//W przypadku ataku żądleniem niemożliwe jest wykonanie kontrataku i nie oberwanie przy tym żądłem.
« Ostatnia zmiana: 11 Kwiecień 2013, 18:38:16 wysłana przez Isentor »

Offline Nocturn

• Moderator
« Odpowiedź #189 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:30:00 »
- O kurwa!
Nocturnus wykonał unik, po czym pobiegł za pobliskie drzewo, aby móc miotać kulami energii.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:34:56 »
//Wiem :P Tylko mi chodzi, byś się nie obraził w realu za to co napisałem :) A dobra ;)

No i załatw.. Jakby co to ja nic nie wiem... uśmiechnął się lekko... To co mistrzu, rusz... nie zdążył dokończyć. AÂŻ 19 wiwern otoczyło grupę. Nim Kratos zdążył coś zrobić, został pochwycony i podniesiony.
Miał cholernie wielkie szczęście, ponieważ szybko wyciągnął miecz i zranił nogę bestii, doprowadzając do wypuszczenia Cry'a. Całe szczęście, że bestia nie wzleciała jeszcze w powietrze na tą wysokość, by zabić się przy upadku. Spadł na ziemie, i uderzył się w głowę. Wstał.. Chwilę był lekko ciemny, lecz po chwili się opamiętał i zaatakował bestie która jego zaatakowała. Heshar anash girshil! wymówił spokojnie. Energia skumulowana w ręce przeistoczyła się w średniej wielkości kulę ognia. Odskoczył szybko na bok, po czym szybko zaczął uciekać. Wiwerna zaczęła go gonić. Kratos wiedząc że bestia jest głupia, znikł za jednym z drzew. Nim potwór się zdążył zorientować, miała spaloną głowę. To białowłosy zadał cios zza drzewa. Stwór padł, a bohater ruszył pomóc tym słabszym, a dokładnie Veirikowi. Widział że otoczyły go dwie. Wziął pobliski kamień, i rzucił w czereb. Wiw. momentalnie się odwróciła. Niespodzianka.. skurwielu wymówił. Heshar anash grishil! po raz kolejny wypowiedział zaklęcie. Kolejna dawka mocy przemieniła się w ognisty pocisk, który dzięki psionice trafił w cel. Stworzenie padło na ziemie z spaloną głową. Kratos zaczął zbierać energię na następne zaklęcia...

2/19 Wiwern
//Te... Mam nadzieje że możemy sami zabijać :P Jak nie cofnijcie akcje :D
« Ostatnia zmiana: 11 Kwiecień 2013, 18:40:25 wysłana przez Kratos »

Offline Veirek

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 118
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:38:20 »
- Kurwa jednak mają tu gdzieś gniazdo!
po dokończeniu ostatniego słowa Veirek wykonał unik

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:40:11 »
A ork śmiał się uchylając się przed kolejnymi żądłami.
« Ostatnia zmiana: 11 Kwiecień 2013, 18:44:46 wysłana przez Mogul »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:42:05 »
Dracon zdążył samemu wzbić się w górę, wiwerna wyhamowała i poleciała za czarnym. Aragorn leciał szybko w górę, wiwerna też wolna nie była powoli go doganiała. Obrócił się i zawisł w powietrzu, bestia ze swoją rozdziawioną paszczą była jakieś 20 metrów od niego. Dobył miecza i poleciał na nią, robiąc unik na prawy bok i tnąc w paszcze. Miecz niemalże rozciął ją przez całą szyję* przejechał po skrzydle. Bestia runęła na ziemię z wysokości ok 8 piętra.

//*Mam nadzieje że to jasne, ciąłem ją po boku szyi.

4/19
« Ostatnia zmiana: 11 Kwiecień 2013, 18:46:17 wysłana przez Aragorn »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 11 Kwiecień 2013, 18:56:04 »
//2 wiwerny popędziły za Nocturnem, jedna z nich wskoczyła na drzewo, druga obiegała pień.

//Kratos wypowiedziałeś dwa razy inkantacje podpalenia. Także orientuj się co chcesz rzucić, a co wypowiadasz.

//2 wiwierny atakujące Veireka po prostu się obróciły i zaczęły atakować brzytwą.

//Mogul został trafiony trzema żądłami na raz. Stracił przytomność. Wiwerny zbierały się do ucztowania na konającym orku.

//Umówmy się. Jak kogoś atakują 4 przeciwnicy to nie może napisać, wykonałem 4 uniki. Tylko musi te uniki opisać.

Offline Aurius

• Magnat
  • Reputacja: 1053
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:00:45 »
//: Ha, tylko ja nie oberwałem niczym :D

Aurius chyba jako jedyny, którego jakoś wiwerny nie spostrzegły mógł zaatakować. Niestety stwory znały lepiej te tereny i już po chwili skrzydło leciało w jego kierunku. Ramię z tarczą natychmiast pojawiło się przed nim przyjmując cios. Osłona była dość wytrzymała żeby przetrzymać uderzenie. W następnym momencie zakonnik już szykował potężny atak dla swojego przeciwnika. Chwytając młot zdzielił gada obuchem w dół szczęki. Rozległ się pisk bestii, a ona sama cofnęła się w tył. Wiwerna nagle wzniosła się nieco wyżej i zaatakowała pazurami. Rycerz przycupnął najniżej jak mógł i zakrył górne partie ciała tarczą. Pazury rąbnęły w płaską powierzchnię tarczy i ześlizgnęły się po niej. Wtedy sługa Zartata rozpoczął swój atak. Wziął potężny zamach i posłał dwa silne ciosy prosto w czaszkę zwierzęcia, jeden po drugim. Słychać było trzask, więc raczej kości czaszki nie wytrzymały zbyt dobrze tego ataku.
Aurius nie zamierzał spocząć na laurach. Odłożył swój młot, by teraz zabawić się nieco zakonnym ostrzem. Dzierżąc pewnie miecz ruszył naprzód. Chciał pomóc swojemu królowi. Zaszarżował na jedną z wiwern, które go atakowały. Ta również chciała się wznieść do ataku szponami, lecz rycerz w ostatnim momencie wykonał ślizg pod nią jednocześnie osłaniając przód swego tułowia tarczą, tak a żeby bestia nie mogła go rozszarpać lądując nagle. Po tym szybkim manewrze rycerz wyprowadził kilka szybkich cięć raniąc jedno z skrzydeł bestii. Wiwerna równie szybko reagowała i zaraz po tym jak Aurius potraktował jej skrzydło, zaatakowała go swoją uzębioną paszczą. Wojownik ponownie użył swej niezawodnej tarczy. Poczuł cios i zęby próbujące rozgryźć metal, jednak materiał okazał się wytrzymalszy. Natychmiastową odpowiedzią ze strony zakonnika było rąbnięcie kantem tarczy. Raz na odrzucenie pyska wiwerny, drugi na próbę ogłuszenia i oddalenia paskudnej zębatej gęby. Gdy tak się stało, sługa Zartata wymierzył precyzyjnie cios swym mieczem i przebił głowę potwora w okolicach szczęki. Dla pewności rycerz przekręcił klingę w czaszce wroga o 180 stopni.
-Nie dam ci walczyć samemu królu!

6/19

Offline Nocturn

• Moderator
« Odpowiedź #196 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:14:50 »
Nocturnus odbiegł od drzewa, po czym wypowiedział inkantację zaklęcia.
- Izipash!
Ucierpiała wiwerna ciesząca się nieprzytomnym orkiem. Po chwili padła. Nocturnus zaczął uciekać za kolejne drzewo.

7/19

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:17:50 »
//Serio? Podpalenia? :P Mi się te inkantacje mylą.. Zaraz poprawie by były na kulę ognia :)

Widząc, że Mogul padł pod użądleniem, ruszył mu na pomoc.  Heshar Anash! wykrzyczał. Po raz kolejny ognista kula powstała w ręce, i po raz kolejny trafiła w głowę. Stwór padł, zostało dwóch. Jeden w ogóle nie zwracał uwagi na to, wolał zająć się Mogulem, lecz jedna zaatakowała. Heshar! Heshar! wymówił po kolei! Dwa słupy ognia poleciały na bestie. Cudem uniknęła ich, tylko lekko się parząc. Heshar anash! wymówił ostatni raz. Tym razem powstała kula ognia została rzucona w trakcie tworzenia. Nie chybnie wiwerna była zbyt blisko by zrobić unik. Oberwała, padając i wyjąc z bólu. Minęło zaledwie kilka sekund jak przed Kratosem leżał kolejny martwy wróg.
Widząc że ostatnia z bestii koło Mogula już szykowała się do wszamania orka, ruszył do ataku. Wyciągnął oba miecze które zyskał od legend Valfden - Dragosaniego, i Aragorna.. Może i były to zwykłe miecze, ale jak przydatne w większej liczbie wrogów.. Biegł, mijając swych towarzyszy broni, aż dotarł do Mogula. Zrobił odpowiedni rozkrok i przybrał pozę bitewną. Wiwierna już chciała zacząć orka, gdy Kratos zadał cios. Bestia zaryczała, tym samym zwracając większą uwagę na bohatera. Wyszczerzyła swe żółte, i wielkie jak chu* zębiska. Cry natychmiastowo zaatakował. Ciął w okolicy szyi, twarzy by nie uszkodzić skór. W ten, stwór wykonał swój niechybny ruch. Zaatakował żądłem, lecz białowłosy zrobił unik, cudem unikając zranienia. Uderzył pierw w sam szpikulec, a potem obydwa miecze przyłożył do szyi i ciął. Miecze przejechały się po skórze przecinając ją, co doprowadziło do zdechnięcia zwierzęcia poprzez za duże wylanie krwi...

10/19 wiwern
//Mam nadzieje że łączenie magii, i wojowania w poście jest dozwolone ;D

Widząc że stał się atakiem kolejnych stworów, ruszył ku ucieczce..

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:18:16 »
Gunses szybko zrzucił z siebie płaszcz, wyszarpnął miecz z pochwy. Czarna gilotyna była ostrzejsza niż brzytwa. Podbiegł do atakujących go czterech wiwern, tak, aby zmusić je do ataku z przodu i kiedy były już 5 metrów przed nim wyciągnął ku nim prawą rękę i krzyknął
- Aenye! - przed dłonią, pomiędzy palcami utworzyła się niespokojna jasna kula i szybko eksplodowała przed rękę wampira. Eksplozja ta wywołała wybuch światła, który oślepiał. Gunses czekał tylko aby sprawdzić, czy udało mu się oślepić wszystkie cztery przeciwniczki.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:24:32 »
Opadł gwałtownie przy wiwernach które chciały spałaszować Mogula, zagwizdał odwracając ich uwagę. Oczywiście chwilę wcześniej przygotował zaklęcie. - Heshar! Z jego dłoni wystrzelił 5 metrowy słup ognia skierowany na bestie.

//Ile trafiłem zostawiam MG.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:24:32 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything