Autor Wątek: Skóry wiwern  (Przeczytany 26309 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

Odp: Skóry wiwern
« Odpowiedź #200 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:25:32 »
To tylko krok, by granice przekroczyć na na na. Mogul postanowił zdrzemnąć się.

//: bez jaj Isek, serio? Doczepilem się, że Ty się nie czepiałeś i się mścisz teraz ;p

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #201 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:27:51 »
//Mogul, atakują Cię 4 wiwerny, których jad jest w stanie położyć człowieka w minutę. A ty się bronisz takim postem?

A ork śmiał się uchylając się przed kolejnymi żądłami.

//;F

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #201 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:27:51 »

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #202 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:31:25 »
//: telefon, więc się odczep ;P
Popełniłem wcześniej błąd, musiałem posta szybko modyfikować, bo bym jeszcze większy wpier dostał

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #203 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:35:56 »
//Mogłeś napisać: jestem na tel, ciężko mi pisać posta. To ktoś by się zajął nimi szybciej.
//Nie piszę i nie zwracam komukolwiek uwagi, żeby komuś zrobić przykrość, ale po to aby uwidocznić komuś rzeczy, które mi akurat rzucają się w oczy. Jestem GM, zawsze tak grałem i tak grać będę, znacie mnie przecież nie od dziś. Ale jeśli kogoś coś za bardzo dotknęło, to sorry.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #204 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:53:36 »
Elf widząc zagrożenie ze strony 3 wiwern postanowił się teleportować na bezpieczną odległość, aby z niej zniszczyć mordercze bestie. Skupił energię magiczną i zniknął w czerwono-fioletowym obłoku.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #205 dnia: 11 Kwiecień 2013, 19:57:02 »
//: weź nie kpij ze mnie, bo akurat klamiesz i jesteś fałszywy w tym co robisz. Kretynem nie jestem i widzę Twój stosunek do mnie od czasu kiedy opuściłem Twoja organizacje. Czepiasz się mnie i mojej postaci od dawna w sposób większy niż co do innych.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #206 dnia: 11 Kwiecień 2013, 20:04:46 »
//Nie będziemy o tym gadali tutaj. Chcesz się wyżalić, zapraszam na fb.

Offline Veirek

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 118
    • Karta postaci

« Odpowiedź #207 dnia: 11 Kwiecień 2013, 20:27:32 »
Veirek myślał ze unikając ataków ogonów najgorsze było za nim, jednak nie przewidział ze był wciąż za blisko od przeciwników, którzy zaczęli używać pysków żeby go ugryźć, on nie mając żadnego planu zaczął się cofać robiąc tym samym uniki wpadło mu do głowy:

Jeżeli zdołam jednego przebić, drugi mnie zaatakuje i ugryzie, mogę też zacząć machać włócznią w nadziei ze przetnę im głowy, ale one są nadal za blisko i jeżeli chociaż jedna trafi w moją włócznie stracę  jedyną broń jaką mam.

Przeciwnik wciąż i wciąż starał się go ugryźć,on starał robić uniki cofając się.

-Już wiem ugryźć,ale kiedy. powiedział sam do siebie

Szczęście mu sprzyjało niedaleko upadł Aragorn który choć na chwilę odwrócił uwagę istot z którymi obecnie walczył.

Wiedząc ze innej okazji nie otrzyma, kucnął i zaatakował, trzymał włócznie w obu rękach, starał się  znaleźć się jak najniżej wiwerną żeby zaatakować w jej głowę, po chwili znajdował się tam gdzie chciał i dźgnął, przebijając jednej z wiwern szczękę od dołu włócznią, druga wiwerna zorientowała się ze wojownik wykonał swój ruch i się obróciła się w jego kierunku w celu ugryzienia go, Veirek wiedząc ze nie ma szans wyjąć włóczni sam ugryzł bestię, dało mu to wystarczająco dużo czasu żeby wyjąć włócznię z głowy przebitego przeciwnika i się cofnąć na kilka kroków od osłabionej wiwerny

11/21

//Insentor poprawił post jest ich 21 :) 

//small edit zrobiłem nie ubiłem 2 tylko 1 ^ ^

Zgubne ugryzienie

Dzięki ostremu uzębieniu jesteś w stanie wgryźć się głęboko w ciało przeciwnika wyrządzając mu dotkliwe rany. Dodatkowo Twoja ślina zawiera masę bakterii i toksycznych substancji, które osłabiają przeciwnika dwukrotnie zmniejszając jego siłę oraz szybkość.
Funkcja - Otrzymujesz dodatkowy finiszer na post, jeśli ugryzłeś wcześniej przeciwnika.

Zmiennocieplność

Gadzie korzenie zmuszają Cię do życia w słońcu, które sprawia, że jesteś dwukrotnie silniejszy i szybszy. Chłód nocy osłabia Cię powoli wprowadzając w letarg. Dlatego po zachodzie słońca Twoja siła i szybkość spada dwukrotnie.
Funkcja - W dzień otrzymujesz plus jeden dodatkowego finiszera na post, w nocy otrzymujesz minus jeden od liczby możliwych do wykonania na post finiszerów.
« Ostatnia zmiana: 11 Kwiecień 2013, 21:01:41 wysłana przez Veirek »

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #208 dnia: 11 Kwiecień 2013, 21:06:12 »
Widząc zamęt jaki panował na polu bitwy. Wszędzie było pełno krwi, i trupów wiwern.
Heshar anash! wykrzyczał podbiegając do Veireka. Pomóc? zapytał kumulując energię. Kula ognia została stworzona, i rzucona prost w łeb wiwerny. Bestia padła, lecz nadleciały 2 kolejne.
Heshar anash! wymówił ponownie. Kolejna kula ognia powstała w ręce, i kolejna poleciała prost w stwora, i kolejny raz trafiła w głowę. Starał się nie zniszczyć skór. 2 bestie padły już na ziemie. Ruszyła na niego 3 bestia. Tu było troszkę inaczej. Wiwerna chwyciła Kratosa za nogi, i już miała się wznosić gdy Cry wykrzyczał: HESHAR! HESHAR! Dwa ogniste słupy poleciały na stwora raniąc go niemiłosiernie. Puściła ona szarego wilka, którego przydomek wziął się od tatuażu biegnącego przez całe ciało. Stwór ryczał, aż było go żal. Nie długo trwała ta męczarnia. Padła martwa, z płonącą resztką głowy i mózgu.

14/21

//No serio? :)

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #209 dnia: 11 Kwiecień 2013, 21:41:36 »
//Mamy dzień, godzina 18.

Aurius przeliczył siły na zamiary, druga z wiwern zaatakowała brzytwą wbijając w rycerza swoje ostre zęby. Poszarpała nim w obie strony po kilka razy po czym rzuciła w krzaki.
//Masz przegryziony brzuch i plecy na głębokość 5 centymetrów, są to ślady po 46 zębach wiwerny. Wiwerna to bestia II kategorii tak więc potrzebujesz 2 finiszerów na wykończenie 1 wiwerny w poście i 2 finiszerów w przypadku obrony przed nią.

2 wiwierny nie zaprzestały pościgu jedna z nich nadal biegła po ziemi zaś druga zeskakując z korony drzewa przygotowywała się do pochwycenia Nocturna.

Gunses oślepił na następny post z walką 4 wiwerny.

Aragorn zabił 1 wiwerne.

//Gdzie pojawił się Devristus? Trzeba opisać, w umiejętność wyznacza określone kryteria.

//Veirek Twój post jest nieco zawiły ale z podliczenia wynika, że zabiłeś jedną i tą samą wiwernę, więc wszystko się zgadza.
Druga z atakowanych przez Veireka wiwern ogłuszyła go skrzydłem.

//Kratos wypowiadasz inkantacje podmuchu ognia, to co innego niż słup ognia.
Kratos upadając zrzucony przez martwą wiwerne nabił sobie kilka siniaków.

//Piszcie takie podsumowanie, bo myli się wam liczebność.
14 zabitych wiwern
7 żywych wiwern
« Ostatnia zmiana: 11 Kwiecień 2013, 21:47:40 wysłana przez Isentor »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #210 dnia: 11 Kwiecień 2013, 21:54:40 »
Elrond był od pewnego czasu bardzo skoncentrowany. Atak mógł nastąpić z każdej pozycji. Gdy został pochwycony przez wiwernę, skupił się i obrawszy cel, teleportował się 50 metrów od pola bitwy.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #211 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:00:56 »
Isentor przeteleportował się obok Mogula, w bezpieczne miejsce, ponieważ wiwerny, które próbowały go zjeść zostały już zabite. Bestie atakujące króla wbiły żądła w ziemie.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #212 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:06:46 »
Zasięg podmuchu wynosi 5 metrów po prostej od dłoni maga
//Mnie o to chodziło, że od mojej dłoni wprost 5 leci ognisty podmuch. Ja sobie to ładnie objawiłem w główce i wyglądało mi to troszkę właśnie jak taki słup podmuchu :D

Spadając nabił sobie kilka siniaków. Wstał obolały. Kurwa.. wredne zwierzęta mruknął pod nosem. Widząc, że mało zostało przeciwników ruszył do ataku. Biegnąc wypowiedział inkantacje Heshar anash!. Skumulowana energia stworzyła kulę ognia, którą natychmiastowo rzucił w nadlatującą wiwerne. Padła martwa, zsuwając i zatrzymując się zaraz przed stojącym Kratosem. Nadlatywała następna. Zrobił szybki unik, odskakując na bok i turlając się. Bolało go to, ponieważ był trochę posiniaczony. Heshar anash! wykrzyczał. Kolejna ognista kula poleciała zabijając bestie, która już chciała uderzyć z żądła. Heshar anash! wypowiedział ostatni raz. Jak zwykle skumulowała się energia, która zmieniła się w kule ognia. Ostatni z wrogów którzy byli blisko Cry padł. Białowłosy wstał, otrzepał się i zaczął kumulować energię na ostatnich...

17 zabitych wiwern
4 żywych wiwern

Offline Nocturn

• Moderator
  • Reputacja: 2258
« Odpowiedź #213 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:09:58 »
Nocturnus w porę zauważył atak z góry, więc był gotów do rzucenia zaklęcia. Cofnął się kilka kroków, po czym wypowiedział zaklęcie.
- Izipash!
Na niebie zauważalna była zaledwie mała iskra, która po chwili przeobraziła się w potężną wiązkę energii. Lecąca wiwerna została trafiona błyskawicą, po czym padła martwa. Druga wiwerna była lekko zdezorientowana całym zdarzeniem, więc Nocturnus miał chwilę na oddalenie się.

18 zabitych wiwern
3 żywych wiwern

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #214 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:11:40 »
//Jest kwiecień, czyli zima, tak?

Gunses odbił się od ziemi, działał teraz bardziej jak bestia, dzięki mutacji jaką przeprowadził na jego ciele Isentor, Gunses miał teraz siłę do walki. Wyskoczył więc w górę, zakręcił mieczem i spadł na kolano w przyklęk. Miecz niczym gilotyna spadł na szyję wiwerny, tuż za jej łbem. Czarna ruda przeniknęła ciało gada pozbawiając go łba. Konająca w konwulsjach wiwerna spazmując miotała na boki przeciętą szyją chlapiąc na boki posoką. Następnie Gunses szybko poderwał się, wykręcił w biodrach i w piruecie pociągnął za sobą mieczem, od dołu. Jedna z wiwern obok jego miotała oślepionym łbem. Wampir właśnie pod jej zębaty łeb kierował miecz. Impet uderzenie wbił miecz głęboko w czaszkę. Po ostrzu aż do rękojeści popłynęła fala posoki. Gunses wyrwał miecz i szybko zakręcił się ponownie, przeskoczył na drugą nogę. Uniósł miecz i oburącz uderzył od góry w ciało kolejnej wiwerny. Miecz przygwoździł bestię w miejscu głowy. Wampir szybko wyrwał miecz. Trzy jaszczury już miotały się w posoce. Uderzył od razu w ostatnią wiwernę, aby zabić ją, póki jest oślepiona. Broniła się. Uderzała przed siebie ogonem celując na ciemno w postać. Na polu walki był zgiełk, okrzyki kompanii, zawodzenia wiwern. Nie mogła zlokalizować wampira-bestii. Gunses wykorzystał moment kiedy kolejny raz zaatakowała. Jego miecz ciął niczym katowski, od góry w dół, tuż za ogonem i gruczołami jadowymi. Uderzył i uciął zabójczą broń. Zaraz potem podbiegł do wiwerny i wyskakując w górę upadł na kolano tuż przed nią. Jego demoniczna pięść uderzyła z impetem w łeb jaszczura. Głowa nie miała szans w kontakcie z taką bronią. Rozpłaszczyła się, rozerwała, pękła. Język wyszedł pomiędzy zębami, oczy i mózg rozpłynęły się pod pięścią wampira. Szybko odwrócił się, aby być przygotowany.

21 zabitych wiwern
0 żywych wiwern

Finiszery: 3 za Miecz III + za 2 Dziecko nocy (kwiecień - miesięczna noc) + 4 za Potęga bestii = 9 finiszerów.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #215 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:15:34 »
Widząc że ostatnie wiwerny padły odezwał się: Wszystkie padły. Co teraz?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #216 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:17:13 »
- Król zajmuje się chyba Mogulem. Trzeba opatrzyć rannych. Zaraz wam w tym pomogę, tylko teraz nie jestem pewien co zostało z wiwern...

//Isq, czytałeś wszystkie posty najdokładniej, z ilu bestii mogę zebrać cały lot, a z ilu 50%?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #217 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:17:27 »
- Mogul to bestia. Nie testowaliśmy jeszcze jadu wiwerny na bestiach. Myślisz, że przetrzyma Gunsesie?

//Od teraz mogę mieć ograniczony dostęp do neta. Więc dopiero jutro coś więcej poza dialogami. Czytałem ale nie notowałem. Kilka bestii odpada bo są spalone przez błyskawice, a kilka przez ogień.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #218 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:28:26 »
//Dobra, przejrzę to w wolnej chwili.

- Hmm - podszedł do Isentora i stanął nad Mogulem - Może to go wzmocni. A może zabije. Szkoda, że nie przeprowadzaliśmy takich eksperymentów. Jestem z racji mojej rasy bardziej wytrzymały na takie cuda. Ale on jest cholernie uparty i tępy. Jak się zaprze, to przetrzyma. Głupio by było go teraz stracić. Nie zdążyłem go nauczyć czegokolwiek... Możemy mu jakoś pomóc? - zapytał. Zdjął maskę stając w cieniu drzew. Tak. Wszyscy go widzieli w czasie walki, to jak skakał na kilka metrów nad ziemią, jak wywijał bronią. Nie było sensu się dłużej kryć. Gunses odsłonił twarz. Wampir-bestia powrócił.

Offline Veirek

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 118
    • Karta postaci

« Odpowiedź #219 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:29:14 »
- Panowie trzeba się zebrać przygotować i okopać, wygląda na to ze jesteśmy zmuszeni zostać tu na noc mamy rannych i wyczerpanych walką, jest po godzinne 18, jest zima więc noc zapada szybko, trzeba sprawdzić ile skór zebraliśmy, jeden zaginął przez teleport a jeżeli jeszcze mało problemów mamy tu ze sobą paru panów ziemskich oraz jednego króla wiec wiwern i bandytów nam nie zabraknie..

przy okazji pomyślał

a w nocy to ja nawet nie zdołam jednej głupiej wiwerny zabić szybko ..... a co dopiero bandy bandytów

// wiwerny polują w nocy ? , i na moje kolega ork ma dobry moment żeby wprowadzić chociaż na chwilę swojego "przeciwnika"

// jak odpoczynek to odpoczynek
« Ostatnia zmiana: 11 Kwiecień 2013, 22:57:16 wysłana przez Veirek »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #219 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:29:14 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything