Autor Wątek: Skóry wiwern  (Przeczytany 26390 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Skóry wiwern
« Odpowiedź #220 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:35:25 »
//Odpocznijmy :P

- Kto jest jeszcze ranny? - zapyta wampir. Chwilę po tym uniósł rękę wysoko nad głowę i wyszeptał
- Elisash! - z jego dłoni wytrysnęła smuga światła, która uformowała się w powietrzu w jaśniejącą kulę.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Offline Aurius

• Magnat
  • Reputacja: 1053
    • Karta postaci

« Odpowiedź #221 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:42:26 »
-Ja odrobinę, ale jakoś daje rady. Treningi z Bractwa robią swoje. Po prostu póki co w takim stanie niezbyt mogę walczyć. - powiedział zakonnik wskazując na ranę na brzuchu i plecach.

Hart ciała

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #221 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:42:26 »

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #222 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:42:58 »
//Ta :D

Ja jestem tylko poobijany.. - rzekł z trudem. Ała.. zmęczyła go walka, ale także podwójny upadek z wiwerny

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #223 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:48:42 »
Gunses nachylił się nad Auriusem. Wyjął miecz z pochwy, naciął sobie nadgarstek na prawej ręce. Krew w niego buchnęła na rany Zakonnika. Mogło to być dziwne, ale Gunses wiedział co robił. Po chwili odwrócił go ostrożnie na bok i polał również plecy swoją krwią. Chwilę potem wyjął z kieszeni ubrania bandaże i poskładał Auriusa jak tylko mógł.
- Bez obaw - powiedział - Za jakąś godzinę będziesz całkowicie sprawny.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Offline Aurius

• Magnat
  • Reputacja: 1053
    • Karta postaci

« Odpowiedź #224 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:51:24 »
-Wielkie dzięki panie Ra. Jestem pana dłużnikiem. Powinienem być bardziej ostrożny biorąc pod uwagę spryt tych bestii. Z pewnością nigdy więcej nie będę leciał bez porządnej taktyki. Rąbanie pozbawione choćby drobnego przemyślenia nie daje tutaj dobrych skutków.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #225 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:53:34 »
- Dobrze, że wyciągnąłeś z tego naukę - rzekł i uśmiechnął się blado. Podszedł do jednej z wiwern, złapał ją za łeb i zaciągnął w krzaki aby się pożywić.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #226 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:55:53 »
- Rąbanie bez sensu jest złe. Zawsze. - powiedział dracon, walka go uspokoiła.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #227 dnia: 11 Kwiecień 2013, 22:58:34 »
- Aaaa! Aragornie! - zawołał z krzaków Gunses - Odhibernowałem Ci brata! - powiedział i zatopił kły w ranie po mieczu w ciele wiwerny.

Offline Nocturn

• Moderator
  • Reputacja: 2258
« Odpowiedź #228 dnia: 11 Kwiecień 2013, 23:02:52 »
- To dopiero była walka. Jak tak dalej pójdzie, to wybijemy wszystkie wiwerny na kontynencie.
Uśmiechnął się Nocturnus.
- Jeśli zajdzie taka potrzeba, to mogę czuwać w nocy. Praktycznie nic mi się nie stało, a mamy tu poważniej rannych...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #229 dnia: 11 Kwiecień 2013, 23:05:31 »
- Ja będę czuwał w nocy - powiedział Gunses - I nad wami i nad Mogulem. Reszta może przygotować się do snu. Jeśli chcesz Nocturn, to możesz mi czuwać ze mną.

//Nocturn, odmieniasz swoje imię? No wiesz, np. Nocturnie? Czy nie?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #230 dnia: 11 Kwiecień 2013, 23:08:25 »
Kurwa, zajebiście. Znając go przylezie i będzie mi morały o moim zachowaniu prawić. - Jaka szko... znaczy bardzo mnie to cieszy Gunsesie. Normalnie aż nie mogę się doczekać spotkania. Mówił z ironią, jego brat był inny. Wychowany, uprzejmy itd. Zawsze był tym od gadania gdy za dawnych lat podróżowali od siebie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #231 dnia: 11 Kwiecień 2013, 23:13:49 »
- Też się cieszę - powiedział całkowicie szczerze. Aerandir był wieloletnim druhem Gunsesa. Gunses zebrał swój płaszcz z ziemi. Kula światła rozświetlała otoczenie dając ludziom i innym możliwość ułożenia się do snu. Gunses już dawno radziłby wyjechać stąd na skraj dżungli. Nocowanie w tym miejscu to kuszenie losu. Niemniej jednak nie miał nić do powiedzenia. Mogula nie można było ruszyć. Wampir wyjął sztylet i popatrzył po pobojowisku. Zaczął liczyć ile może ściągnąć trofeów.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #232 dnia: 11 Kwiecień 2013, 23:38:46 »
- Może w czymś pomóc? - zapytał Gunsesa wychodząc z krzaków. Okazało się, ze teleportacja zaniosła go nie 50 metrów, a trochę dalej. Najwyraźniej był w zbyt podłym i gniewnym nastroju, by dostosować moc do umiejętności. A o tym gdzie dokładnie wylądował wolał nie wspominać. Cieszył się, ze przynajmniej mógł kierować się błyskami błyskawic i snopami ognia, by odnaleźć towarzyszy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #233 dnia: 11 Kwiecień 2013, 23:43:18 »
- Oo, tak, owszem - powiedział Gunses - Mógłbyś sprawdzić z ilu wiwern można pozyskać wszystkie trofea? Byłbym wdzięczny - powiedział i uśmiechnął się pełnią zębów

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #234 dnia: 11 Kwiecień 2013, 23:58:34 »
- Ra, mi nie uwłacza zwykła prosta praca. Nie jestem nad pobudzonym dzieciakiem. Nie szczerz tak kłów. Robię to tylko, by dotrzymać Ci towarzystwa, w tą noc. Nie mam ochoty na sen... - powiedział i podszedł do pierwszego z wiwern. Wydawał się być w miarę cały.
- Za tego się zabieraj...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #235 dnia: 12 Kwiecień 2013, 00:11:58 »
- Wybacz - powiedział Gunses i ukucnął przy wiwernie, sztyletem zabrał się za nacinanie jej skóry na wewnętrznej stronie łap i brzucha. Zaczął podcinać skórę i ściągać ją
- Jaką masz obecnie rangę? Arcymag? - zapytał z zainteresowaniem

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #236 dnia: 12 Kwiecień 2013, 01:13:24 »
- Ta cała popalona... Podejrzewam błyskawice - powiedziała badając kolejną bestyję. - A i owszem. Arcymag... Ale nie czuć tego. W ogóle. Dawno temu, gdy szkoliłem się na czarodzieja, czy nekromantę, by awansować, by podnieść swój poziom, trzeba było coś znaczyć. Trzeba było posiadać ogromne doświadczenie. I aprobatę innych wyższych rangą. Dostawało się odpowiednie szaty, broń. Ci mniejsi darzyli szacunkiem tych wyższych. Nie dlatego, że się ich bali. Po prostu wiedzieli ze tak trzeba, że jest to właściwe. Działało to oczywiście w obie strony. Często przy różnych zgrzytach, ale działało - uśmiechnął się przypominając sobie swojego mistrza Canisa.
- Aktualnie wystarczy wyuczyć się kilku zaklęć, dostępnych u nauczycieli cała dobę, a także kilku umiejętności. Wystarczy że zarąbiesz kilka wiwern, dostaniesz złoto, pacniesz na odwal naukę i gotowe. Jesteś czarodziejem. Możesz nawet nigdy nie użyć jakiegokolwiek czaru, nigdy nie ubrać szaty adepta. Nie znać teorii... Czy tylko mi, Gunsesie, wydaje się, że coś jest nie tak? - ot wylał swoje żale. I nawet mu się nie polepszyło.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #237 dnia: 12 Kwiecień 2013, 01:27:45 »
- W dupach się poprzewracało - Gunses ściągnął skórę, zabrał się za pazury, potem narządy wewnętrzne, gruczoły jadowe - U mnie jest to samo. Wybudowałem trzy zamki. Wyposażyłem każdy po zęby. Sprowadziłem najróżniejszych nauczycieli. A w zamian za to odwrócili się Ci, których ustanowiłem zarządcami. Walczyłem z Lithanem z ukrycia, tak aby myślał, że nie żyję, aby nie zabijał moich bliskich, a za to dostaję policzki od swoich przyjaciół. W dupach się wszystkim poprzewracało. Adepci mający się za Arcymagów, Arcymagowie, których szanują tyle co pucybutów, żołnierze mieniący się dowódcami i dowódcy, którzy nie umieją nad sobą panować. Skrytobójcy, którzy nie zabijają i światli uczeni, którzy trują. Myśliwi, którzy nie chcą polować i Zakonnicy którzy rzucają się na dziką zwierzynę. Wszystko Elrondzie stoi na głowie. Wszystko. My jesteśmy po prostu starzy. Kiedyś, kiedy liczyło się ognisko pośród zimnej nocy na pustyni Ohsi, kiedy liczyły się cienie bliskich osób, kiedyś było lepiej.

- Zebrałem cały lot z jednej wiwerny (bez krwi).

Offline Nocturn

• Moderator
  • Reputacja: 2258
« Odpowiedź #238 dnia: 12 Kwiecień 2013, 06:25:35 »
- Również mogę dotrzymać Wam towarzystwa. Ta ciemność dookoła wzbudza niepokój. Prześpię się nad ranem, gdy nastanie świt.

//Tak, odmieniam.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #239 dnia: 12 Kwiecień 2013, 08:19:18 »
- Dobrze, Nocturnie. Doliczyłem się, że bez tej wiwerny którą już oprawiłem, zostało jeszcze 10 które się nadają. Zaraz się za nie zabieram. Pójdę zobaczyć, co u Mogula. Elrondzie, weźcie sobie światełko. Elisash - powiedział wyciągając dłoń do góry. Metr nad jego głową pojawiła się świetlista kula.

//Kończę zajęcia o 13:30.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #239 dnia: 12 Kwiecień 2013, 08:19:18 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything