Autor Wątek: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w "Obieżyświacie"  (Przeczytany 37214 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Stale sobą być? Cichy karczmarski zwiad w "Obieżyświacie"
« Odpowiedź #140 dnia: 21 Maj 2012, 16:15:27 »
To nie było do was. W karczmie powiem pojawiła się Agawa. Do niej były kierowane te słowa
- Komplet mamy - warknął inny nie zważając na Istedda.
- Widzę widzę - rzekł pochylając się nad nimi. Cycki przepięknie jej zwisały. Grający rozdziawili gęby. Chwilę później powiedziała - Już sobie idę - odchyliła się do pionu i odeszła. Widząc Istedda uśmiechnęła się i podeszłą do niego pokazując w nisko opuszczonej ręce dwa wypchane mieszki. Usiadła zaraz przy stoliku obok i zakryła się kapturem kilka sekund przed tym nim grający zauważyli brak mieszków i zaczęli kląć szpetnie rozglądając się po karczmie.

//Sory, walnąłem się :P Przepraszam, dlatego musiałem się dać jeszcze raz Agawę :P
//I ja nie mam nic do waszych planów. To wasze zadanie, wy nim kierujecie. Robicie co chcecie :)

Offline Istedd

• Magnat
  • Reputacja: 751
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #141 dnia: 21 Maj 2012, 16:25:45 »
Zaprawdę pojawienie się Agawy zdziwiło Istedda. Jak również bezczelność wypowiedzi, ignorującej wielkie i godne słowa Kruka. Czyż karczma nie była miejscem, gdzie właśnie nie zważano na owo pojęcie kompletu i pełni? Bowiem tutaj goszczono wszystkich! No, może poza czarnymi niektórymi. Szerzej otworzył oczy i rozdziawił gębę, widząc jak tamta bezczelnie pochyla się nad tamtymi. Zaprawdę musiał być to piękny widok, bowiem dobrze pamiętał ową naturalność, wielkość i nieskalany kobiecy charakter tych wzgórków. Niespodzianie podeszła do niego. Quo lex? Czyżby słońce wstawało nad pochmurnym losem posiadacza majestatycznej brody?! Kiwnął głową, widząc jej nabytek. Uwinęła się całkiem sprawnie i szybko. A co ważniejsze - niezauważenie.
- Brawo. Dobra robota, Agawo. - szepnął i nabił kawałek mięsa brutalnie i bezpardonowo na widelec. Wsadził owo mięsiwo do swej gęby, gdzie uległo procesowi rozdrabniania przez silne szczęki i zęby. Uśmiechnął się paskudnie widząc, że grający w karty zauważyli brak swych mieszków.
- Wybacz na moment. - rzekł do towarzysza, wstał, otrzepał się z niewidzialnego brudu i przysiadł się do złodziejki.
- Nie spodziewałem się, że tu wrócisz. Czyżby misja od twej mistrzyni została odwołana? No i naprawdę brawurowa robota... też czymś podpadli? - zapytał znacznie ciszej.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 21 Maj 2012, 16:25:45 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 21 Maj 2012, 16:32:00 »
- Misja wykonana, chociaż w małym stopniu. Nie było trudno. Dom był pusty, mieliśmy swojego w strażach - rzekła pogodnie - A Ci... Mieli zbyt dużo przy pasie, uważałam, że im ciąży!

Offline Istedd

• Magnat
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #143 dnia: 21 Maj 2012, 17:16:22 »
Wysłuchał jej. Cóż... owo zadanie widać należało do prostych. Z takimi pomocami, jak swojak w straży i opustoszenie miejsca? Zaprawdę dziecinna robota. Jednakże i przy takiej trzeba uważać. Cóż... dobrze, że nie przebywał w dzielnicy biedoty, a zamieszkiwał raczej w swej kwaterze. Przy tak rozbudowanej siatce złodziei mógł zostać dawno obrabowany... jednakże któż chciałby jego kilka grzywien i kota z kurzu?
- Ech... Agawo, może i słusznie uważałaś, ale zobacz, jacy oni smutni! Jak mogłaś odebrać im radość z pieniędzy wydawanych zapewne na dziwki albo mężczyzn. Zaprawdę, zaprawdę powiadam ci - powinnaś te pieniądze oddać biedniejszym. Jak ja! Ja jestem biedniejszy, bo nie mam takich no... dużych... jędrnych oczu! Właśnie! - rzekł pogodnym tonem i uśmiechnął się na znak, że jeno żartuje.
- Posłyszałem za to... może cię to zainteresuje, że Wyręby zostały w prawie dzień po owym tajemniczym zniknięciu obrabowane? Może skarb tam jakowyś był. Zaiste sprawa ciekawa... no, ale o to mniejsza.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 21 Maj 2012, 17:21:02 »
- Mniejsza. Chociaż za dużo stamtąd nie przywieźli... A mnie gówno obchodzi kto i na co kasę wydaje. Gdybym miała się tym przejmować i litować na każdej nadarzającej się okazji to już dawno 'poszłabym z torbami'.

Offline Istedd

• Magnat
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #145 dnia: 21 Maj 2012, 17:48:07 »
Cóż... Agawa (w rozumowaniu Istedda) powiedziała coś chyba ciekawego, do czego musiał się przyczepić, gdyż tak rzecze narrator wszechwiedzący bodajże.
- Nie przywieźli dużo? Skąd wiesz? - zapytał bez cienia zastanowienia. Powstrzymał się od ugryzienia się w język. I tak było po fakcie, po cóż więc się ranić jak masochista jakowyś? Kobieta mogła zwyczajnie powtórzyć zasłyszaną wiadomość, acz zawsze było to coś. Choćby jedno słowo, a sakiewka byłaby pełniejsza! Chciał również dopowiedzieć, że z takimi "oczyma" z pewnością nie poszłaby z torbami, ale znowu się wstrzymał. Wiadomo dlaczego.
- Toż żartowałem przecie, Agawo! Litować przystoi się jedynie przed drzwiami świątyni, a i to jedynie dla ostentacyjnego widoku naszego imperialistycznego systemu władztwa. Hmmm.... tak mnie zastanawia pewna sprawa. Może miałabyś jakoweś kolejne zlecenie? Chętnie pomógłbym ci, gdyż i tak chyba niezbyt urokliwa zapowiada mi się podróż.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 21 Maj 2012, 17:53:44 »
- Bo widziałam - rzekła bez krępacji kiedy Isstedy rozmyślał. Nie ryzykowała wiele. A może zyska coś nowego? Hmmm...
- Przecież podałam Ci miejsca gdzie możesz poszukać moich. Pewnie mieliby jakieś zajęcie dla Ciebie.

Offline Istedd

• Magnat
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #147 dnia: 21 Maj 2012, 18:12:40 »
- A. - skomentował jej jakże dobitne stwierdzenie. Cóż... to było chyba oczywiste. Ale cóż było oczywiste?! W jego głowie kłębiły się obrazy jałmużników między mnichami i grubego kupca, który dosiadał wielkiej beczki piwa. Bo o czym innym myśleć w tej chwili. Kiwnął głową, jakby zupełnie o czym innym myślał i wykonał dziwny gest dłonią. Zupełnie, jakoby niewiasta odpędzająca od siebie muchę. Cholera! Czyżby Istedd powoli wchodził w konszachty z pludrakami i się doń upodobania? Zaprawdę - horror jakowyś, groza, strach i mrok! Jeszcze francy się nabawi. Jak dodatkowo wyglądałby posiadacz majestatycznej brody z przydomkiem chevalier? Zdecydowanie niewyobrażalnie i przerażająco! Wzdrygnął się na tę myśl.
- Twoi kompani to nie to samo, co ty. Zresztą mimo wszystko wolę zachować pewien dystans do osób, których nie znam od dłuższego czasu. Wybacz mi tedy. Może się czegoś napijesz? - zaproponował wbrew sobie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 21 Maj 2012, 18:36:45 »
- Jeśli mi coś postawisz?- powiedziała Agawa- Za swoje nie pijam w robocie... Hihihihi...

Offline Istedd

• Magnat
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #149 dnia: 21 Maj 2012, 18:57:35 »
Cóż... istniała szansa na poprawienie swego wizerunku skąpca, który być może jawił się bogom. O nie! Jednakże nie zamierzał płacić ze swojej kieszeni! Jakoś tak mu to nie pasowało. Z drugiej strony... nie! Liberum veto! - krzyczała jego natura. Nieco się tym zmartwił. Gdyby jednak... pożyczyć na zawsze od kogoś z karczmy choć drobną sumę pieniędzy? Nie zamierzam przywłaszczać sobie sakiewki czyjejś na zawsze. Jeno wybrać z niej kilka grzywien, za które postawiłby Agawie trunek. Potem ewentualnie w iście komiczny sposób mógłby zwrócić mieszek tamtemu... tak, już wyobrażał sobie takową sytuację. W tej chwili jednak tamci dalej czynili tumult i raczej wszyscy pilnowali swych sakw. Chociaż... co mądrzejsi mogli uznać, że ewentualny złodziej z pewnością w tejże chwili nie ośmieliłby się. Pozostawała też sprawa - kogo okraść?
- Agawo, mogłabyś pożyczyć mi nóż? Napijemy się na koszt innych, bowiem... hmmm... samotrzeć dokucza mi jakby biedota. - rzekł i rozglądał się w poszukiwaniu ewentualnej, najbezpieczniejszej w okradzeniu ofiary.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 21 Maj 2012, 19:25:25 »
- W życiu...- rzekła oschle - Broni i facetów, względem dziewczyn się nie pożycza!

Offline Istedd

• Magnat
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #151 dnia: 21 Maj 2012, 19:28:52 »
- Ej! To nie było miłe! Zresztą to kobiety częściej zabawiają się nożami, sakiewkami i mężczyznami. Samaś jest przykładem. No cóż... wiedz, żem jest wielce uczynny i jeżeli tak się sprawy mają, a nie chcę mi się wstać z siedliszcza wyłożę ze swoich na napój. Piwa? Miodu? Czego napiłabyś się, Agawo? Może coś zjesz? - zapytał z delikatnym westchnięciem. Niech raczy się swym zwycięstwem! Istedd jest wszak dobrym człowiekiem i nawet poświęci kilka grzywien dla innych, byleby tylko udowodnić im, że nie posiada tak bardzo rzucających się w oczy przywar. Poza tym być może chciał ukazać się w dobrym świetle i zyskać nieco w oczach kobiety?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 21 Maj 2012, 19:32:55 »
Tymczasem Elrond skończył jeść i leniwie rozwalił się na stoliku.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 21 Maj 2012, 19:35:16 »
Agawa aby zrekompensować straty Istedda rozpięła dwa guziczki swojego kubraczka, które momentalnie poprzez napór naturalnych wdzięków dziewczyny rozchyliły materiał. Było teraz widać dużo więcej
- Jeśli możesz, dawno nie miałam nic ciepłego w ustach... ;> Ale przyjemności innym razem. Chętnie coś zjem i wypiję. Kwestię doboru dań i trunków zostawiam Tobie.

Offline Istedd

• Magnat
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #154 dnia: 21 Maj 2012, 19:43:22 »
O! Jakże pięknym było jej zachowanie i odwdzięczenie się naszej byłem moczymordzie. Kiwnął głową z uznaniem, bezczelnie wpatrzony w napięty materiał kubraczka. Kurczę, całkiem ładnie to wyglądało. Kobiety musiały mieć fajnie z owym biustem. Oczywiście, jeżeli nie bolał podczas tego okresu... okresu. Bowiem u wielu przedstawicielek płci pięknej również w czasie bolesnego krwawienie bolały również naturalne wzgórki ich ciał. Podrapał się po głowie i obrzucił ją dziwnym wzrokiem. Mieszanką zdziwienia, zakłopotania, ale i chyba zadowolenia. Chrząknął nieznacznie słysząc jej bardzo delikatność w dwuznacznym stwierdzeniu. Wstał i podszedł do lady karczmarza. Bezceremonialne odsunął również od siebie barkiem jakiegoś śpiącego pijaczynę. Cóż... persona owa chrapała sobie chyba na dobre i wywodziła się raczej z uboższej warstwy mieszczańskiej.
- Karczmarzu! Podaj zaraz pieczeń z dzika najlepszą, dwa miody, wino i piwo dobrej jakości. - rzekł zobaczywszy cennik w swym umyśle. Odliczył należność w postaci 20 grzywien. Jedną bowiem dał ajentowi za... za to, że miał wąsy, a co! Wrócił do stolika, gdzie siedziała Agawa.
- Nie sądziłaś, aby może swe umiejętności jakby bardziej... hmm... sprecyzować i wykorzystać? Słyszałem bowiem o owej gildii... zgrupowaniu... Krwawe Wrony? Kruki? Bociany? Mniejsza o to. Tam podobno wszelakie... siedzi. - powiedział powstrzymując się od użycia słowa menelstwo i złodziejstwo.

- Pieczeń z dzika (10 grzywien)
- 2x Miód (2 grzywny)
- Wino (3 grzywny)
- Piwo (2 grzywny)
- 1 grzywna napiwku
Razem 20 grzywien.

60 grzywien - 20 grzywien = 40 grzywien
« Ostatnia zmiana: 21 Maj 2012, 20:29:19 wysłana przez Istedd »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 21 Maj 2012, 19:48:51 »
- Pfff... Mam lepszych ludzi od tego fachu u mnie - rzekła - Zapewniam.

Offline Istedd

• Magnat
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #156 dnia: 21 Maj 2012, 20:05:33 »
- Skoro tak mówisz. Tak jeno napominam, com słyszał, dla rozmowy podtrzymania. Gdzież ten karczmarz się podziewa? Dałem mu nawet napiwek i nie raczył się pofatygować spieszno! Cóż za gbur! - dodał półgłosem i przetarł swoje wąsy. Po chwili jednak wrócił do spokojnej konwersacji, choć wolałby, żeby i kobieta również się weń udzielała. Jednak takie bywają niewiasty!
- Agawa... ciekawe imię. Naprawdę niespotykane i dość wpadające w ucho. Nietypowe. - stwierdził i postanowił zanotować sobie w myśli, że musi odwiedzić zbrojownię niedługo i wypożyczyć stamtąd odpowiedni nóż. Zawsze się może przydać, szczególnie do odcinania sakiewek... no i ewentualnego pchnięcia przeciwnika z zaskoczenia. Poza tym, gdyby miał go przy sobie nie utraciłby aż 20 grzywien! Ukosem zerknął znowu na piersi tamtej.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 21 Maj 2012, 20:20:15 »
//Przynieśli wam jedzenie.

- Ano, owszem, osobliwe - rzekła. Nie wiedziała czy Istedd domyśla się, że jest to jej pseudonim czy nie.

Offline Istedd

• Magnat
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #158 dnia: 21 Maj 2012, 20:26:45 »
- Nareszcie! ÂŻar... jedzenie! - powiedział uradowany z podania im posiłku. Bez dalszych ceregieli porwał do siebie gąsior miodu i pociągnął zeń solidny łyk. Przetarł z zadowolenia wąsy po raz drugi. W kierunku kobiety popchnął delikatnie wino, piwo, a także miód. Niech sobie Agawa wybierze, co jej tam smakuje! Taki był zamysł posiadacza majestatycznej brody.
- Proszę, to dla ciebie. Pieczeń również. Smacznego tedy. - rzekł i wziął ze stołu obok widelec pozostawiony tam zapewne przez przypadek. Wbił go w potrawę, a potem (wkładając w to nieco siły) urwał sobie kawałek ciepłego mięsiwa. Wepchnął je do ust i rozpoczął konsumpcję. Istedd, jak to Istedd chyba nie domyślał się, iż jest to przydomek. A może jednak? Cóż... z pewnością teraz zajęty był jedzeniem.
- Przewaga nierozwagi, jaką sprawuje w mojej rozwadze, tak osłabia równowagę mej uwagi, że nie bez wagi żalić się muszę na waszej piękności przewagę.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 21 Maj 2012, 20:33:38 »
- Nie prościej powiedzieć, że ładna jestem? - spytała dość niewinnie i zamrugała kilkakrotnie rzęsami. Wzięła piwo i zaczęła pić. Pod pieczeń piwo było całkiem niezłe. (Aż sam zgłodniałem ;[) Zaczęła się wyżerka. Jedli i pili.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 21 Maj 2012, 20:33:38 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything