Autor Wątek: Ni żywego ducha: ÂŻalnik na Wyrębach  (Przeczytany 25688 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
  • Reputacja: 573
  • By być mądrym, nie trzeba wiele umieć.
    • Karta postaci

Odp: Ni żywego ducha: ÂŻalnik na Wyrębach
« Odpowiedź #260 dnia: 22 Kwiecień 2012, 15:02:55 »
- Dobra Gunsesie. - powiedział Anims po czym ruszył na poszukiwania.

Offline Axel Ontero

• Magnat
  • Reputacja: 520
  • "Każdy z nas w życiu jakiś kurs obrał."
    • Karta postaci

« Odpowiedź #261 dnia: 22 Kwiecień 2012, 15:06:57 »
Zacząłem szykować konia do drogi. Gdy był gotowy dosiadłem go.
-O mnie nie trzeba się troszczyć! Poradzę sobie sam.- rzekłem do elfki, by oszczędzić jej obowiązków.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #261 dnia: 22 Kwiecień 2012, 15:06:57 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #262 dnia: 22 Kwiecień 2012, 15:14:48 »
- No to ruszajcie. Jest was czterech. Ty, Nessa, Hydra i Konrad. Powodzenia! - rzekł im na odjezdne.

//Wprowadzamy zasady z Marant v.1, czyli wy opisujecie jak i gdzie docieracie. Ja wam daję po drodze pewne akcję. Także proszę samemu dojechać do wioski.
//Anims, opisz jak chodzisz po cmentarzu i czego szukasz.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #263 dnia: 22 Kwiecień 2012, 15:26:24 »
Diomedes niezbyt chętnie przechadzał się wzdłuż rzędów nagrobków. Z zaskoczeniem zauważył, że przy ogólnym wrażeniu wyniszczenia tego miejsca, niektóre zachowały się w całkiem niezłym stanie. Nie mniej jednak aura tego miejsca była złowieszcza i dawało to się we znaki. Ziemia była wypłowiała, sucha, pozbawiona trawy. Za to w niektórych miejscach powyrastały dziwnie powyginane drzewka, które nadawały mistycznego i dziwnego nastroju temu miejscu. Diomedes zastanawiał się, czy miejscowi wciąż chowają tu ludzi. Mijając menhiry, kurhany, mogiły, kopce i inne charakterystyczne ozdoby takiego miejsca, jakim jest cmentarz, poszukiwał wytrawnie czegoś, co mogło być budką grabarza, chociaż właściwie nie miał pojęcia co mógłby tam znaleźć. ÂŁopatę do rozkopania grobu, w którym leżało ciało zjawy? Młodzieńca interesowało stadium rozkładu ciała... Nie wiedział w końcu, kiedy nastąpił zgon, tak więc przywdzianie zwłok w suknię mogło się okazać zadaniem nie do wykonania. Poza tym, czy dusza pozostała by w świecie żywych tylko z powodu jakiejś głupiej sukni? Wydawało się to mało prawdopodobne, wręcz nierealne i niemożebne do zaistnienia. Przeczuwał, że stoi za tym coś większego, nie miał jednak pojęcia co.

Offline Aharo

• Obywatel
  • Reputacja: 305
  • Miej serce i patrzaj w serce
« Odpowiedź #264 dnia: 22 Kwiecień 2012, 15:40:55 »
To ja w takim razie także pomogę szukać tej budki, ruszę o tam. - Aharo pokazał kierunek przeciwny niż ten w którym udał się Anims.
Aharo szukał wytrwale, ale przez kilka dłuższych chwil nie udało mu się nic znaleźć. Jednak po jakimś czasie zawołał: Gunses, chyba coś znalazłem!
Aharo stał przed małym drewnianym domkiem jeśli tak to można nazwać, bardziej jednak przypominało powiększoną budę dla psa z drzwiami dla człowieka...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #265 dnia: 22 Kwiecień 2012, 15:57:45 »
//Pamiętajcie, żebyście w opisywaniu własnej interakcji z otoczeniem nie bawili się w Mistrzów Gry i nie stwarzali sami rzeczy.

Fakt. Aharo miał szczęście. Pod pochyłym drzewem , tuż przed parkanem stała budka grabarza. Przypominała wychodek. Kto wie czy nim nie była. Gunses, Anims i Diom zbliżyli się tam. Budka miała kłódkę. Gunses odwrócił się w stronę bramy. Po grupie, która pojechała do miasta i mogłaby przywieść klucz nie było śladu.
- Nie będziemy się rozczulać. Zrobią sobie nową kłódkę - rzekł i pociągnięciem szponu zerwał kłódkę urywając przy okazji połowę drzwi...
- Zrooobią sobie nowe - rzekł bagatelizując fakt zniszczenia drzwi. Ktoś podpalił pochodnię i przyświecił. W wychodku stały trzy łopaty i dwa kilofy. Było tam wiele worków z których coś śmierdziało. Wiele słoików z których śmierdziało jeszcze bardziej. Były gwoździe i młotki do zabijania wiek trumien. Był też i kilof, do otwarcia trumny.
- Rekwirujemy to dla celów społecznych - powiedział do kompanów - Bierzcie rzeczy i idziemy - powiedział i sam wziął dwa kilofy.

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #266 dnia: 22 Kwiecień 2012, 15:58:44 »
Dobra, muszę się rozejrzeć za domem tej kobiety. Najpewniej będzie wyglądał na starszy niż inne, możliwe, że trochę zniszczony. Jechałem powoli w stronę wsi. Nie zamierzałem pytać nikogo gdzie jest ów dom, i tak by mi nikt nie odpowiedział bo , albo nikt by nic nie wiedział, albo nie chciałby wiedzieć. Dotarłem do wioski. Czas zacząć poszukiwania...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #267 dnia: 22 Kwiecień 2012, 16:04:30 »
//Tzaro nie jesteś sam. Jest z Tobą Nessa, Hydro i Konrad.
//Zacznijcie poszukiwania.

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #268 dnia: 22 Kwiecień 2012, 16:12:35 »
Nessa spokojnie dojechała wraz z mężczyznami, rozglądając się dookoła z zaciekawieniem.
- Dom jest na obrzeżach między traktami do Progów i do... - zastanowiła się, ale nie mogła przypomnieć sobie tej drugiej nazwy. - Chyba bez zaciągnięcia języka nie damy rady. Bo panowie też okolicy nie znają, prawda? - zapytała towarzyszy, choć znała odpowiedź. - Może ktoś od sołtysa nas zaprowadzi.
Nessa uśmiechnęła się lekko, bo w jakichkolwiek zabudowaniach ludzkich miała problemy z orientacją, więc i tutaj wolała opierać się na swoich towarzyszach lub pomocy od tutejszych władz. Spięła lekko konia, by powolutku ruszył wgłąb wioski. Na tyle wolno, aby słyszeć sugestie mężczyzn.

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #269 dnia: 22 Kwiecień 2012, 16:27:43 »
Jechałem w tempie elfki, tak by móc z nią spokojnie i cicho rozmawiać.
-W okolicy jestem pierwszy raz, toteż nie znam jej za dobrze. Chyba masz rację, - wyraziłem swoje zdanie na ten temat.- sołtys na pewno coś będzie wiedział. Jego dom to ten, który góruję nad wioską z tego co pamiętam.- miałem nadzieję, że tym razem pamięć mnie nie zawiodła, bo było by mi to bardzo nie na rękę.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #270 dnia: 22 Kwiecień 2012, 16:44:12 »
//No ładnie, ładnie. Jedziecie więc dalej. Objechaliście górę i zauważyliście wioskę. Zjechaliście w dół. Przed domem sołtysa była już grupka ponad dwudziestu ludzi

- Czego tu chcum? - pytał jakiś mężczyzna
- Ducha odpędzić przyjechali - zapewniał sołtys
- Ta czarcia wiedźma nawet po śmierci straszy, twu! - zawtórował drugi
- Przybyli Wieszczy z Notre Dame, a z nimi... - nie dali dokończyć sołtysowi
- Wieszczy przyjechali? Twu, twu! Na psi urok!
- Twu! Na kocie ślipie! Pochować trza dzieciaki, bo jak taki spojrzy źle, to pochoruje się i pomrze podlotek, wiosny nie doczekawszy - ględziła jakaś stara baba
- Baczaj stara Vilzelmowa, bo to dziedzice naszej ziemi! - rzucił gromko sołtys widząc wasze konie - A przyjechali oni z rycerzami Bractwa ÂŚwitu.
- ÂŁooo, Oooo, Uuu... - zawołał lud - Prawdziwi rycerze z Bractwa? Zartat spojrzał na nas łaskawym okiem. Teraz to my wybawieni od upiorzycy..!

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #271 dnia: 22 Kwiecień 2012, 17:04:27 »
Dojechaliśmy do domu sołtysa, trafiliśmy w środek jakiś samosądów. Ci ludzie raczej nie byli nami zachwyceni, dopóki nie rozpoznali wśród nas członków Bractwa ÂŚwitu. Zawołałem do ludu:
-Witajcie zacni ludzie, jam jest Tzaro, wysłannik Zartata, członek Bractwa ÂŚwitu, ja i moi towarzysze, przyjechaliśmy tu rozwiązać wasze problemy ze zjawą.- zacząłem się przedstawiać, starałem się wypaść skromnie- Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie ów Zjawa mieszkała za życia? Gdzie znajdę jej dom? Jest nam to potrzebne do wykonania powierzonego nam zadania. - miałem nadzieje, że ludzi nam pomogą.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #272 dnia: 22 Kwiecień 2012, 17:10:38 »
- A ot rycerzu, tamoi widzisz - wskazała baba od 'złych spojrzeń' - Tamta chata po drugiej stronie wsi? Tamta najdalsza, na rozstajach. To ta! Tej wiedźmy sadyba! Widać, że iść po wieźmiemu, skoro na rozstajach!
- A po co wam jej chałupa? Spalić chceta? Czy w inszym celu?

//Nie będzie mnie do 21-22.
« Ostatnia zmiana: 22 Kwiecień 2012, 17:52:59 wysłana przez Gunses »

Offline Thor Gromowładny

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 180
  • Kiedyś wszyscy umrzemy!
« Odpowiedź #273 dnia: 22 Kwiecień 2012, 18:11:38 »
Hydra jechał całkiem blisko pozostałych. Gdy dotarli do sołtysa, była tam grupka ludzi. Jeden z nich zapytał się co chcemy zrobić z jej chatką. Więc Hydra odpowiedział - Zacni panowie, też jestem z bractwa. A wracając do pytania. Musimy coś znaleźć w jej chatce. Jeśli się uda, duch odejdzie i zostawi was w spokoju. - powiedział Hydra do ludzi zgromadzonych koło chaty sołtysa

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #274 dnia: 22 Kwiecień 2012, 18:18:22 »
-Dziękuję miła pani.- podziękowałem starszej kobiecie. Po czym zapewniłem mieszkańców:
-Mamy swoje powody aby zajrzeć do tamtej chaty. Ale nie martwcie się wasze problemy nie długo znikną.- Nie chciałem wyjawiać miejscowym celu naszej wizyty w tamtym domostwie. Kiwnąłem głową w geście pożegnania ludzi i zwróciłem się do towarzyszy:
-Ruszamy panowie, i ty Nesso. - I ruszyliśmy w stronę chaty wskazanej wcześniej przez babę. Nie chciałem jakoś wydawać rozkazu towarzyszą. Jakoś tak samo z siebie wyszło. W końcu Gunses prosił Nessę o to by się nami opiekowała, więc nie powinienem nic mówić, ale jakoś tak się potoczyło.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
  • Reputacja: 573
  • By być mądrym, nie trzeba wiele umieć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #275 dnia: 22 Kwiecień 2012, 18:21:28 »
Gdy Gunses kazał zabrać rzeczy Anims wziął łopatę i kilof. Po czym powiedział do Gunsesa. - E, to mamy jeszcze jeden problem. Gdzie ten cały grób jest?. -

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #276 dnia: 22 Kwiecień 2012, 18:21:44 »
-Ruszamy.- Konrad potwierdził słowa swego kompana.-Swoją drogą, zastanawia mnie, dlaczego oni aż tak bardzo jej nienawidzą. Może być wam jej żal, ale jak dla mnie to coś tu jest nie tak. Kiedy wrócimy do pozostałych, radzę mieć oczy dookoła głowy.- dodał.

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #277 dnia: 22 Kwiecień 2012, 18:31:52 »
- Konradzie, czy ty nie słyszałeś jej śpiewu? Wyjaśniła w nim najpewniej wszystko - uśmiechnęła się Nessa, która w żaden sposób nie garnęła się do wydawania poleceń. Wydawało jej się, że zjawa swą pieśnią przedstawiła klarownie sytuację w wiosce. - Chociaż ostrożności nie zaszkodzi - dodała przyjaźnie.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #278 dnia: 22 Kwiecień 2012, 18:57:45 »
-Pieśń pieśnią, ale zamiary tego... czegoś, to już co innego. A co, jeśli tylko nas mami, aby później wbić nam nóż w plecy? Nie ufam jej.- odpowiedział młodzieniec.

Offline Rikka Malkain

• Lord Elekt
  • Reputacja: 2598
    • Karta postaci

« Odpowiedź #279 dnia: 22 Kwiecień 2012, 19:59:19 »
Garik, który wcześniej poszedł za Gunsesem i resztą, teraz wziął do rąk łopatę i zaczął rozglądać się za grobem. Dziewczyna najprawdopodobniej zmarła niedawno, więc mogiła powinna wyglądać na świeżą, z racji tego że za życia zjawa nie była zbytnio lubiana nie należy się tam spodziewać żadnych kwiatów, ani niczego w tym rodzaju. Niestety. Cmentarz najwidoczniej nie był jakimś specjalnie uczęszczanym miejscem, bo na żadnym grobie Garik nie widział nawet najmniejszego kwiatka, lub jakiejś innej ofiary które ludzi zwykli kłaść na kamieniach nagrobnych. Wiele grobów wyglądało też jak zwykłe kupy ziemi, co znacznie utrudniało znalezienie tego właściwego. -Cóż... Pozostało zapytać naszego ducha.- Wampir zrobił kilka kroków do przodu i zaczął rozglądać się zjawą. 
« Ostatnia zmiana: 22 Kwiecień 2012, 20:01:24 wysłana przez Garik »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #279 dnia: 22 Kwiecień 2012, 19:59:19 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything