Autor Wątek: Ni żywego ducha: ÂŻalnik na Wyrębach  (Przeczytany 27668 razy)

Description:

Offline Axel Ontero

• Magnat
  • Reputacja: 520
  • "Każdy z nas w życiu jakiś kurs obrał."
    • Karta postaci

Odp: Ni żywego ducha: ÂŻalnik na Wyrębach
« Odpowiedź #300 dnia: 24 Kwiecień 2012, 13:01:43 »
-Tak, Konradzie wracamy.- rzekłem do kompana.- Mamy to po co tu przyszliśmy czas wracać!- powiedziałem tak by każdy mnie usłyszał i udałem się w miejsce gdzie odpoczywał mój koń.

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #301 dnia: 24 Kwiecień 2012, 15:17:06 »
Nessa (nawet bez polecenia!) postanowiła streścić się z powierzonym zadaniem i szybkim krokiem udała się do swojej klaczy. To Konrad miał suknię, więc elfka mogła bez skrępowania wskoczyć na konia. Gdy wszyscy byli gotowi, ruszyła w kierunku wioski, a następnie żalnika.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #301 dnia: 24 Kwiecień 2012, 15:17:06 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #302 dnia: 24 Kwiecień 2012, 15:44:44 »
Pod domem sołtysa nadal stali ludzie. Widząc was zaczęli krzyczeć:
- Co zamierzacie uczyyyniiiić?!

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #303 dnia: 24 Kwiecień 2012, 15:58:21 »
Gdy krzyk ucichł choć trochę, Nessa zabrała głos:
- Uciszyć zjawę, by wam dzieci nie straszyła. - Liczyła, że ta dyplomatyczna odpowiedź zadowoli wieśniaków.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #304 dnia: 24 Kwiecień 2012, 16:58:32 »
- Nie rozmawiajcie z nią! - cichło za wami kiedy odjeżdżaliście - To tylko nieszczęście przynieesieee...!

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #305 dnia: 24 Kwiecień 2012, 17:41:30 »
Może coś w tym jest? Rozmyślałem nad ostrzeżeniami ludzi, gdy wracaliśmy do ÂŻalnika. Ale chciałem pomóc tej zjawie, a jeśli spróbuję coś zrobić to będę czujny, zapewne nie tylko ja. Nie mogłem mieć pewności, że zjawa odejdzie jak dostanie tę suknię, którą Konrad wiezie, to były tylko przypuszczenia. Nie zaszkodzi spróbować najpierw pokojowego rozwiązania niż od razu stawać w szranki. Jechałem dalej w niepewności. Wkrótce się przekonamy co stanie się ze Zjawą.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #306 dnia: 24 Kwiecień 2012, 17:48:49 »
//Dojechaliście na cmentarz.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #307 dnia: 24 Kwiecień 2012, 18:06:31 »
Konrad zsiadł z konia i odnalazł Cadacusa.
-Gunsesie, oto suknia. Nie mieliśmy kłopotów z jej odnalezieniem.- powiedział i wręczył ubranie wampirowi.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #308 dnia: 24 Kwiecień 2012, 18:44:13 »
Wampir wziął kieckę
- No całkiem niezły strój - rzekł Gunses - Dobra, zakładajmy liny i wyciągamy trumnę! - zakomenderował

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #309 dnia: 24 Kwiecień 2012, 20:07:24 »
Zadanie wykonane, suknia dostarczona teraz tylko trzeba w nią ubrać zwłoki tej kobiety. Postanowiłem się jeszcze do czegoś przydać więc rzekłem do Gunsesa:
-Pomogę wam z tą trumną!- zakomunikowałem i zacząłem pomagać w zakładaniu lin.
« Ostatnia zmiana: 24 Kwiecień 2012, 20:09:26 wysłana przez Tzaro »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #310 dnia: 24 Kwiecień 2012, 20:18:54 »
Udało się. Liny szybko podłożyliśmy i z dołu i z góry trumny.
- No to ciągniemy, ale równo - rzekł Gunses i złapał za linę. Pozostali złapali za inne liny i zaczęli ciągnąć. Nie uciągnęliśmy nawet pół metra, posypało się próchno. Trumna zapadłą się w połowie, ale nie rozleciała. Zwłoki zaparły się w trumnie i ją zatrzymały przed rozwaleniem. Jednakże pół dna odleciało. Z rozkopanego dołu buchnął fetor zgniłych zwłok. Gunses wykręcił się. Co jak co, ale zgnilizna śmierdziała cholernie. Udało się wytaszczyć trumnę i postawić ją obok grobu.
- No - rzekł Gunses odchodząc - Takie rzeczy to wasza brocha - powiedział do Braci Zakonnych, wskazując im łom i trumnę.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #311 dnia: 24 Kwiecień 2012, 20:26:13 »
- Istnieje cienka tylko linia dzieląca Zakonnika ÂŚwitu i hienę cmentarną - zażartował, zasłaniając nos brudną dłonią. Fetor zgnilizny był nie do zniesienia i zdawało się, że momentalnie przesiąkła nim cała okolica, a on sam wręcz taranem dobijał się do wrażliwych nozdrzy, powodując mdłości, obrzydzenie i chęć anihilacji własnych narządów węchowych. Widok też nie był zbyt piękny, chyba że kogoś fascynowało ludzkie ciało w późnym stadium rozkładu. Diomedes generalnie wolał żywe kobiety. Ot, taka ekscentryczność na jaką sobie pozwalał.

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #312 dnia: 24 Kwiecień 2012, 20:31:56 »
Gdy wyciągnęliśmy trumnę, moja Intuicja nie wyczuła nic podejrzanego. Choć trochę śmierdziało. Wiozłem łom wcześniej wskazany przez Gunsesa. Muszę to otworzyć. Zachwiałem się, wydawało się jakbym się bał. Przecież to tylko zwykłe zwłoki nic strasznego. Chwyciłem pewnie łom i podważyłem pokrywę trumny, a ta otworzyła się uwalniając jeszcze gorszy zapach.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #313 dnia: 24 Kwiecień 2012, 20:40:47 »
//Miałem dać fociaka jakiś zwłok w trumnie, ale po tym co naoglądałem się w google uznałem, że to zbyt brutalne...

W środku spoczywał trup. Trup jak to trup, był popsuty. Zgniły, cały czarny, z zapadniętą skórą, z wystającymi zębami. Trup miał włosy w nieładzie. Przegniła i czarna pościel śmierdziała tak jak trup. Jedyne co trup miał cennego, to złote kolczyki, naszyjnik i pierścienie. Oj, widać, że były wartościowe
- Zabierzcie to ze mnie - krzyczała zjawa która miotała się wokół grobu - Zabierzcie to złoto! Zabierzcie to ze mnie! A nałóżcie moją suknieeee!!

Offline Nessa

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #314 dnia: 24 Kwiecień 2012, 20:49:18 »
- Nie zajrzę. Nie zajrzę - szeptała sobie pod nosem Nessa, która stała kilkanaście kroków od trumny. Podejrzewała, że widok rozkładających się zwłok może na nią źle wpłynąć, a po cóż było jej oglądać jakieś ciało? Podsunęła się o kroczek, a później o następny i następny. Oj, ciekawość to ogromna wada!
Zajrzałam! Zdążyła jedynie pomyśleć i, zasłaniając usta, cofnęła się. To zdecydowanie nie był ładny widok, a i zapach bardzo drażnił elfkę. A skoro panowie już wzięli się za suknie i otwieranie trumny, to co się będzie tam jakaś długoucha pchała! Kultury trochę. Siedź cicho, póki cię nie wołają. 

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #315 dnia: 25 Kwiecień 2012, 01:52:25 »
- Mhm - mruknął sceptycznie. - Ubieranie zwłok w suknię będzie iście uduchowiającym doświadczeniem - mruknął i kucnął przy otwartej trumnie, źródle duszącego smrodu, otchłani zgnilizny, brudu i śmierci ziejącej prosto w twarz. Widok był tak porażająco drastyczny, że nawet Diomedes na chwilę odwrócił wzrok. Smutne było to, że każdy kiedyś tak skończy.
- Nie rozsypią się, jak je podniesiemy? - zapytał wyprzedzająco i momentalnie podniósł palec, by sprostować pewną kwestię.
- Aha - mruknął. - I zajmą się tym specjaliści od zjaw i tego typu rzeczy, nasi szanowni Zakonnicy, niechże się na coś przydadzą - wyraził swoją niechęć do grzebania w gnijącym ciele.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #316 dnia: 25 Kwiecień 2012, 02:02:40 »
Zauważyliście, że ciało, chociaż w fatalnym stanie, to nadal się dziarsko trzyma i da się ubrać w suknię, jak tylko zdejmiecie z niej złote ozdoby.

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #317 dnia: 25 Kwiecień 2012, 12:54:50 »
Odnoszę wrażenie, że Diomedes na swego rodzaju uraz do zakonników. Ale przydam się na coś przynajmniej. -Ja to zrobię!- oznajmiłem i podszedłem do zwłok. Zapach wręcz szczypał w oczy. Powoli zbliżałem rękę do ozdób jakie miało ciało kobiety, ale gwałtownie ją cofnąłem. Kurde, boję się ale czas na kolejną próbę. Tym razem się nie cofnę.
Ponownie wyciągnąłem rękę, pierwszy raz musiałem grzebać w czyiś zwłokach, dziwnie się czułem. Chwyciłem za ozdoby, zerwałem je i odrzuciłem kawałek od siebie i innych z odrazą i lekkim przerażeniem.

Offline Lord Hejgen

• Magnat
  • Reputacja: 573
  • By być mądrym, nie trzeba wiele umieć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #318 dnia: 25 Kwiecień 2012, 14:06:29 »
- O ja pierdziele. Co to jest. - Powiedział Anims. Po czym dodał - To co wyciągamy to ciało?. -

//Gdy skończy się ta wyprawa organizuję polowanie na jelenia. Jakby coś bedzie w obierzyświecie

Offline Aharo

• Obywatel
  • Reputacja: 305
  • Miej serce i patrzaj w serce
« Odpowiedź #319 dnia: 25 Kwiecień 2012, 15:37:14 »
Aharo podszedł i zajrzał. Hmmm... Aż tak źle to nie wygląda - powiedział z uśmiechem po czym dodał - Może zamiast wyciągać ciała najpierw zdejmiemy te błyskotki...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #319 dnia: 25 Kwiecień 2012, 15:37:14 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything