Autor Wątek: Raz kozie mgle  (Przeczytany 40399 razy)

Description:

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

Odp: Raz kozie mgle
« Odpowiedź #260 dnia: 04 Czerwiec 2014, 18:41:32 »
Schował miecz i odszedł od ciała bandyty, chlapiąc w kałuży krwi. Powrócił do grupy i schował miecz. Obejrzał pobojowisko.
-Ciekawe ile jeszcze takich masakr nas czeka.
Powiedział z nadzieją w głosie.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #261 dnia: 04 Czerwiec 2014, 18:47:14 »
- Zapewne kilka... naście. Może, nie wiem szczerze. Im mniej śmierci tym lepiej. - Funeris zerknął na na Nathaniela, który nie zdążył wystrzelić nawet jednej strzały. Zakładał na siebie swój łuk. Na Zartata, co on robi...

//Themo, dwa razy schowałeś miecz według swojego opisu. :D
//Nathaniel, polecam używać określeń sajdak, lub łubie. W takich właśnie "przyrządach" przechowywano łuk, a nie "zakładano go sobie na plecy". ÂŁadniej i zgrabniej będzie to brzmiało. :)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #261 dnia: 04 Czerwiec 2014, 18:47:14 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #262 dnia: 04 Czerwiec 2014, 18:53:09 »
- Tędy, tu jest zejście na niższy poziom. Ruszyli niżej a potem dalej przez kanały.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #263 dnia: 04 Czerwiec 2014, 18:54:28 »
Odetchnęłam głęboko i zaczęłam czyścić miecz z krwi. Kiścień na razie sobie darowałam, wyglądał groźniej, gdy był unurzany we krwi, a poza tym ciężko go było doczyścić. Miecz to inna sprawa. Spokojnymi, miarowymi ruchami usunęłam brud z klingi i wsunęłam ją z powrotem do pochwy. Broń i tak dokładniej doczyszczę i zabezpieczę już w domu. Po usłyszeniu uwagi Aragorna ruszyłam wraz z grupą.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #264 dnia: 04 Czerwiec 2014, 18:56:56 »
Elf już wiedział gdzie ma ruszać, więc podążył za głosem, który mówił żeby zejść na niższy poziom kanałów. Ciekaw był jednak, czy nie wdepną w jeszcze większy. Nathaniel z gracją elfa ruszył za resztą.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #265 dnia: 04 Czerwiec 2014, 18:57:33 »
- Teraz było łatwo, później może już tak nie być - wtrącił Dragosani do rozmowy członka Bractwa z kimś tam. Jak tam oni mieli? Funeris i Wstaw Imię. Tak, właśnie tak się nazywali. - W głębi dracońskich chramów zazwyczaj lęgną się wszelkie paskudztwa. - Ruszył za Aragornem w dalszą drogę.
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwiec 2014, 19:04:07 wysłana przez Dragosani »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #266 dnia: 04 Czerwiec 2014, 19:00:46 »
//Dobre, Drag, dobre. :)

Na dole, o zgrozo, pachniało jeszcze gorzej. ÂŚwiatła, o dziwo, było w podobnych ilościach. Szlamu i brudnej wody-nie-wody, a jakże, było tyle samo. Sama w sobie, no pewnie, była o wiele bardziej odpychająca.

Offline Thor ibn Odyn Grom

• DarkModders Team
  • Reputacja: 1121
  • Strzeż się mroku, bo on jest wszędzie.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #267 dnia: 04 Czerwiec 2014, 19:14:45 »
Thor schował kostur i poszedł za resztą ekipy, ale jednak trzymał się z tyłu.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #268 dnia: 04 Czerwiec 2014, 19:15:31 »
A ci z wyostrzonymi zmysłami cierpieli 100 razy mocniej. Aragorn raz nawet przystanął by się wyrzygać. Tak go zemdliło. Dotarli w końcu na 4 poziom, w połowie drogi zaskoczyła ich 6 wampirów renegatów.

6x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Wampir_banita

//Dla wampirkuff, jest noc

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #269 dnia: 04 Czerwiec 2014, 19:33:09 »
Dragosani nie był zaskoczony obecnością wampirów w kanałach. Można było się tego spodziewać. Wielu spośród jego rasy zbaczało z cywilizowanej ścieżki i stawało się nie lepszymi istotami, niż bandyci, których spotkali wcześniej. A nawet gorszymi. Draga zdziwiło jednak to, iż renegaci nie nosili praktycznie pancerza. Tyle, co na rękach i nogach. Jednak nie rozmyślał nad tym. To tylko ułatwiało zadanie. Wyszedł przed grupę, uznając, iż to akurat on powinien zaatakować jako pierwszy.
- Aenye! - krzyknął, wyciągając dłoń w stronę jednego z wampirów. Błysk w dłoni Draga oślepił wrogiego krwiopijcę, który coś tam zaczął kląć pod nosem. Drago wyrwał miecz z pochwy i błyskawicznie skoczył ku oślepionemu przeciwnikowi. Wampiry mogły sobie być szybie i zwinne, ale wampiro-bestii nie mgły dorównać. Drago ciął błyskawicznie. Ostrze rozcięło nagą pierś renegata, który wrzasnął przeraźliwie. Oczywiście to nie można było tak łatwo zabić wampira. Dlatego Drago uderzył ponownie. Tym razem w ramię przeciwnika. Czarne ostrze bez problemów odcięło rękę przeciwnika. Wampir stracił w ten sposób i rękę i miecz. Dragosani jednak nie skończył serii ciosów. Kolejne cięcie pomknęło ku głowie renegata. Trafiło w brodę od dołu i rozcięło całą twarz. Następnie Drago wykonał krótkie cięcie w gardło renegata. Ostrze wbiło się w nie, lecz nie ucięło głowy. Drago ciał raz jeszcze, tym razem pozbawiając głowy wampira i zabijając go. Wszystko trwało bardzo szybko, nawet dla wampirów. W czasie, gdy Drago rozprawiał się z pierwszym z nich, drugi zbliżył się i użył wampirycznych mocy, aby ogłuszyć go Krzykiem. Drago nie mógł chronić się przed dźwiękiem. Jego wyczulony słuch poraził ostry wrzask wampira. Przeciwnik zaatakował natychmiast po tym. Drago wpół ogłuszony wykonał kilka uników, niezbyt zdolny do kontrataku. Trwało to kilak sekund. Szczęśliwie Drago był na tyle szybki, aby uniknąć wściekłych ciosów wampira. W końcu mógł kontratakować. Odbił cios miecza wampira, uskoczył przed sztyletem i zadał potężne pchnięcie w pierś przeciwnika. Wampir zawył z bólu i padł na kolana, obficie krwawiąc. Drago ponownie zaatakował. Wykonywał silne cięcia. Skierował je na kark wrogiego wampira. Po kilku ciosach głowa wampira została odcięta. Drago zwinnie odskoczył w bok, coby uniknąć ataków reszty.

4x Wampir-banita

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #270 dnia: 04 Czerwiec 2014, 19:58:07 »
Elf schodząc widział gówno, czuł gówno i słyszał jak gówno schodzi kanalizacją, ale nie widząc nic wiedział, że wdepnęli wszyscy w niezłe gówno. Sześciu wampirów stało i czekało na nasz ruch. Pierwszy poleciał również wampir z dziwną ręką pozbył się dwóch swoich mniej cywilizowanych braci. Nathaniel czekał teraz w ukryciu, bo ani nie miał srebrnych strzał, a ni nic nie widział. Nawet wielkie Bractwo świtu gapiło się jak przysłowiowe szpaki w gnat, a powinni pierwsi ruszyć zwłaszcza, że są przystosowani do takiej walki. Teraz żałował, że jego wujaszka brakowało on coś, by przynajmniej zrobił. Pewnie, by poległ ale zawsze to lepsze niż patrzenie. Dziecię lasu kucnęło pod ścianą, aż ktoś resztę tego wytępi.

4x Wampir-banita

• DarkModders Team
    • Karta postaci

« Odpowiedź #271 dnia: 04 Czerwiec 2014, 20:02:59 »
Thor znowu wyciągnął swój srebrny kostur i rzucił się w wir walki. Pobiegł do najbardziej oddalonego od grupy wampirka i z wściekłością zaczął wymachiwać kosturem, licząc na trafienie. W pewnym momencie wampir popełnił błąd i kostur trafił go w korpus, co dość mocno go zabolało. Młody mauren wykorzystał sytuację i uderzył go ponownie w korpus oraz kark. Na sam koniec uderzył już bardzo skołowanego wampira w kark, co doprowadziło do jego zguby. Po wszystkim cofnął się do reszty grupy.
3x Wampir Banita
//Wiedziałem, że srebro się przyda
Ps: Dla krytykujących, mam kopię ze statów wampira:
"Jesteś podatny na srebro. Wypala ono w Twoim ciele rany, które goją się bardzo powoli, nawet po spożyciu krwi, przeważnie regeneracja trwa do 24h"
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwiec 2014, 20:06:17 wysłana przez Thor Grom »

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #272 dnia: 04 Czerwiec 2014, 20:06:13 »
-Kurwa, co gorsze! Ten smród, czy banda wampirów!
Wytężał swój wzrok, ale mało co widział. Dostrzegł jedynie sylwetki tańczące w cieniu. Wyjął swój miecz i stanął pod ścianą by w razie ataku móc się osłaniać. Po zarysach walki, stwierdził, że nie da sobie rady samemu.
3x Wampir Banita

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #273 dnia: 04 Czerwiec 2014, 20:12:05 »
//Nadal są 4 wampiry.
//Thor: Wampir z łatwością sparował twój atak i wolną ręką wbił sztylet w twoją klatkę piersiową na kilka centymetrów.

Twoja:

Nazwa odzienia: koszula wędrowca
Rodzaj: koszula
Typ: ubranie
Wytrzymałość: 1
Opis: Uszyta z 0,03kg bawełny.

Otrzymuje status zniszczona

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #274 dnia: 04 Czerwiec 2014, 20:13:13 »
Gorn wyjął swój srebrny młot. I zaczął walkę, ten przeciwnik w postaci wampira był nowością. Gorn starał się nie dopuścić wroga do użycia swych umiejętności. Zaczął  w furii obkładać wampira ciosami w każdą część ciała która była dostępna. Powalił wroga i dobił go potężnym ciosem w twarz. Kolejny wampir ruszył do ataku. Był dobrym przeciwnikiem. Zgrabnie utrzymywał się przy życiu, jak na wojownika przystało. Jednak każdy popełnia błędy prędzej czy później. Ten też go popełnił, widocznie myśląc że wygrał stał się zbyt pewny siebie, ponieważ spudłował. Gorn to wykorzystał, zaczął ciosami w brzuch, po nich nastąpił solidny cios w podbródek. Wampir padł na ziemie, Gorn to wykorzystał i zabił przeciwnika mocnym ciosem  w głowę, ten cios ostatecznie zakończył walkę. Gorn czekał aż reszta zacznie walczyć.

1x Wampir Banita

// Mówiłem

• DarkModders Team
    • Karta postaci

« Odpowiedź #275 dnia: 04 Czerwiec 2014, 20:17:00 »
//A ja chciałem tylko wypróbować sreberko, a zamiast tego zginę  ;(.

Thor wiedział, że ruch mu nie pomoże, ale musiał się uwolnić od przeciwnika, użył więc kostura, którego trzymał w rękach i uderzył wampira w nogę.

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #276 dnia: 04 Czerwiec 2014, 20:18:25 »
Dobyłam dwuręcznego miecza, ruszając do starcia z wampirami. Stwierdziłam, że nie potrzebuję srebra, skoro mogę wampira zabić i czarną rudą. Jednego w końcu już mam na koncie, bo przecież nie na sumieniu. Skoczyłam do przodu, atakując pierwszego z brzegu krwiopijcę. Zbiłam jego miecz i uskoczyłam przed atakiem sztyletu, przeciwnik był szybki, wywijał orężem z podziwu godnymi umiejętnościami. Sparowałam dwa kolejne uderzenia i przemieściłam się za jego plecy, wykonując gwałtowny sztych. Wampir zacharczał, gdy długie ostrze wynurzyło się z jego klatki piersiowej. Padł na kolana, wymiotując krwią, a wtedy oparłam stopę o jego ciało, wyszarpnęłam ostrze i jednym, pewnym cięciem zrąbałam łeb. Klinga gładko przeszła pomiędzy kręgami, głowa odpadła z cichym mlaśnięciem. Wtedy rzucił się na mnie drugi wampir. Uskoczyłam zręcznie, jednocześnie zbijając atak. Zawirowałam ostrzem, obracając zręcznie rękojeść w dłoniach, finta wyszła mi niemal automatycznie, wąpierz odruchowo ruszył w bok, a wtedy zamaszystym dexterem cięłam go przez bok. Poprawiłam, tnąc od dołu, w pachwinę, czarny brzeszczot wbił się między jego nogi jak jurny młodzieniec w chętną niewiastę. Wampir tylko zaskowyczał cicho, a wtedy wyszarpnęłam gwałtownie miecz, przyczyniając się do potężnego krwotoku u cofnęłam się, generując jednocześnie moc magiczną. - Heshar! - wykrzyczałam zaklęcie, a podmuch ognia ogarnął wampira. Co prawda zbroja na rękach i nogach uchroniła go przed zaklęciem, ale tułów i głowa spłonęły w kilka chwil.

//Zakładając, że Gorn zabił 2, a nie 3, jest 0. W sumie i tak byłoby 0, ale zwracam uwagę na takie szczegóły.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #277 dnia: 04 Czerwiec 2014, 20:20:52 »
1 leży nieprzytomny bo Gorn nie napisał że cios miażdży mu mózg  :P

Thor masz sztylet wbity w klatke piersiową, przypominam. Więc nikogo nie uderzyłeś bo leżysz ranny.

• DarkModders Team
    • Karta postaci

« Odpowiedź #278 dnia: 04 Czerwiec 2014, 20:22:14 »
//Wcześniej nie napisałeś, że wampir ode mnie odszedł albo upadłem.

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #279 dnia: 04 Czerwiec 2014, 20:23:53 »
Podeszłam do wampira ze zmiażdżoną twarzą i wyszeptałam - Izeshar upishosh! - i jak nie błysło, jak nie jebło, jak nie pierdolnęło! Słup światła uderzył w leżącego wampira, spopielając odsłonięte części jego ciała.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #279 dnia: 04 Czerwiec 2014, 20:23:53 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18