Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Spellbound
Giker:
eeee... ta firemka nie ma prawie wogóle kasy, a gry jakie tworzą - badziewie jak dla mnie. Grałem w desperados i robin hooda ale nie były to gry 1 klasa. Ale zobaczymy co zrobią z G4. Licze że wyjdzie im cudo. Ale jak to mówią "nadzieja matką głupich". Trzymajmy kciuki.
Pozdr all
xar:
--- Cytuj ---Czemu ma spieprzyć? Bo Gothica nie robi PB? Przepraszam, że tak powiem, ale właśnie PB zmusiło JooWod do zmiany firmy tworzącej grę. PB zrobiło Gothica, który ma masę błędów. PB zrobiło gry bardzo niestabilne. Przykładowo, Oblivion ma mniej błędów, a wyszło mniej patchów. PB spieprzyło Gothica jak ty byś powiedziała. ;]
--- Koniec cytatu ---
Normalnie szlag mnie trafa jak widze posty takich tępych kretynów którzy nie mają pojęcia jak to było z PB!
Ciekawe co ty byś powiedział gdyby ci powiedzieli ze masz zrobić coś w 10 min a takowa praca byłaby na co najmniej 20 min?!! Ciągle byli naciskani ze strony JoWood. Więc przestań pieprzyć ze to wina PB bo normalnie mi ręce opadają, JoWooD jest tym który zawinił i wszyscy którzy mają troche oleju w głowie też tak powiedzą.Kolejna uwaga to taka że od kiedy to JoWood zmieniło PB na Spellbound z tego powodu że robili zabugowane gry??!! Po pierwsze z tego powodu że PB chciała zakończyć serie Gothica na 3 częsci a JoWood te ******** chcieli dorobić sie kasy i kolejnej odslony Gothica PB nie wyrazilo zgody nie wiadomo jakim cudem JoWood odebrał im prawa do marki Gothic za co jest dla mnie zwykłym ******** oszustem.I zanim następnym razem lepiej nic nie pisz bo same bzdury tu napisałeś.
Isentor:
--- Cytat: xar ---Normalnie szlag mnie trafa jak widze posty takich tępych kretynów którzy nie mają pojęcia jak to było z PB!
Ciekawe co ty byś powiedział gdyby ci powiedzieli ze masz zrobić coś w 10 min a takowa praca byłaby na co najmniej 20 min?!! Ciągle byli naciskani ze strony JoWood. Więc przestań pieprzyć ze to wina PB bo normalnie mi ręce opadają, JoWooD jest tym który zawinił i wszyscy którzy mają troche oleju w głowie też tak powiedzą.
--- Koniec cytatu ---
Mnie też ręce opadają na widok twojej wypowiedzi. Już od pierwszej części gothica z optymalizacją było kiepsko a czasu mieli masę. Poza tym dużo czasu zajmuje stworzenie świata a oni mieli tylko i wyłącznie usprawnić działanie gry (silnika). Fani poprawili jej funkcjonowanie w patchu, a poprawa błędu zajęła kilka minut. Czemu twoje cudowne PB tego nie uczyniło?
--- Cytat: xar ---Kolejna uwaga to taka że od kiedy to JoWood zmieniło PB na Spellbound z tego powodu że robili zabugowane gry??!! Po pierwsze z tego powodu że PB chciała zakończyć serie Gothica na 3 częsci a JoWood te ******** chcieli dorobić sie kasy i kolejnej odslony Gothica PB nie wyrazilo zgody nie wiadomo jakim cudem JoWood odebrał im prawa do marki Gothic za co jest dla mnie zwykłym ******** oszustem.I zanim następnym razem lepiej nic nie pisz bo same bzdury tu napisałeś.
--- Koniec cytatu ---
ÂŻal...nikt nikomu nie odebrał praw. JoWood ma je już od drugiej części gry, był to wybór tylko i wyłącznie panów z Piranhy. Tak się składa, że ich malutka firma nie miała zbytnio możliwości wydania kolejnej części na większą skale. I brak im było funduszy na pracę...
LinkLess:
Na początek napiszę o czymś co mnie irytuje. Chcę poczytać sensowne opinie o nowym developerze G4, jakie zdanie na ich temat mają inni gracze, ale... nie mogę. Dlaczego? Bo niektórzy frustraci piszą takie bzdury, że się we łbie nie mieści. Do tego składnia kuleje. Proponował bym, aby tacy ludzie zastanowili sie najpierw, a dopiero później pisali. Bez nerwów, bez emocji bo w takim gąszczu bzdur ciężko dopatrzeć się konkretów.
Z wywiadu, z Jochem Hamma dowiadujemy się, że podczas prac nad Czwórką twórcy są cały czas w kontakcie z Piranikami, dlatego ci zagorzali zwolennicy PB mogli by już przestać rozpaczać i wyżywać się na forum.
BTW Tomb Raider Legend, Anniversary i nadchodzący Underworld też są dziełami innej firmy starsze części i jakoś grze to wyszło na dobre. Call of Duty też jest robiony na dwa fronty:
- Infinity Ward:
Call of Duty + dodatki, 2 i 4
- Treyarch:
Call of Duty 3
Poza tym 5 i 6 są robione równolegle. 5- IW naromiast 6- Treyarch. Wszystkie części, które wyszły do tej pory trzymały poziom i klimat CoD.
Crisis:
--- Cytuj ---Na początek napiszę o czymś co mni
--- Cytuj ---
--- Koniec cytatu ---
e irytuje. Chcę poczytać sensowne opinie o nowym developerze G4, jakie zdanie na ich temat mają inni gracze, ale... nie mogę. Dlaczego? Bo niektórzy frustraci piszą takie bzdury, że się we łbie nie mieści. Do tego składnia kuleje. Proponował bym, aby tacy ludzie zastanowili się najpierw, a dopiero później pisali. Bez nerwów, bez emocji bo w takim gąszczu bzdur ciężko dopatrzeć się konkretów.
--- Koniec cytatu ---
Mnie też to irytuje, większość osób z tego tematu napisała pod wpływem złości i gniewu. Zresztą w moim pierwszym poście napisałem coś takiego:
--- Cytuj ---Część z was, którzy wypowiadali się w tym temacie gada jak dziecko, które utraciło właśnie ojca.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Normalnie szlag mnie trafa jak widze posty takich tępych kretynów którzy nie mają pojęcia jak to było z PB!
--- Koniec cytatu ---
To się dopiero nazywa pisanie pod wpływem silnych emocji. Ma Pan szczęście, że jestem cierpliwy i opanowany. ;)
--- Cytuj ---Ciekawe co ty byś powiedział gdyby ci powiedzieli ze masz zrobić coś w 10 min a takowa praca byłaby na co najmniej 20 min?!!
--- Koniec cytatu ---
Zakasałbym rękawy i wziął się do roboty, bo nic innego nie mógłbym zrobić.
--- Cytuj ---Ciągle byli naciskani ze strony JoWood. Więc przestań pieprzyć ze to wina PB bo normalnie mi ręce opadają, JoWooD jest tym który zawinił i wszyscy którzy mają troche oleju w głowie też tak powiedzą.
--- Koniec cytatu ---
No to czemu nie poprawiło tych błędów w patchu jakimś, na którego zrobienie mieli sporo czasu? Mogli zrobić coś dobrego przez ten długi czas, bo zakończono z nimi współpracę miesiące później. Poza tym zawsze jestem zdania, że winę ponoszą obie strony, tak jest i tym razem.
--- Cytuj ---Kolejna uwaga to taka że od kiedy to JoWood zmieniło PB na Spellbound z tego powodu że robili zabugowane gry?!!
--- Koniec cytatu ---
Wskaż mi gdzie centralnie napisałem o tym, że JoWood zmieniło PB na Spellbound, napisałem, że Pirania robiła gry niestabilne. Dodam jeszcze, że im nowsza część tym PB gra wychodziła coraz gorzej. To nie są moje słowa, zostały one wypowiedziane przez wiele osób znających się na tworzeniu gier i takich klockach. Jednak głównym powodem zmiany twórców był taki jak IsentoR powiedział.
--- Cytuj ---zanim następnym razem lepiej nic nie pisz bo same bzdury tu napisałeś.
--- Koniec cytatu ---
Z takim tekstem to sobie możesz iść do swoich kumpli na podwórko. Mnie to coś nie rusza. Może i napisałem coś źle, a co mnie to obchodzi? Wypowiedziałem się tylko kulturalnie na dany temat, w przeciwieństwie do Ciebie, ty napisałem posta, który wygląda niczym krzyk rozwydrzonego dziecka.
Pozdrawiam, Crisis.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej