Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Spellbound
OS@M@:
Niskobudżetowa firma nie mająca nigdy funduszy na dobry silnik graficzny gry. Programisci może i dobrzy, ale funduszy to specjalnie nigdy wielkich nie mieli. Pozdrawiam
kakarott:
no gry niby dobre oceny mają le nie imają sie poprzednim gothicom cóz pierwsza częśc gotchica też nie byłą idealna więc taka sam będzie 4 zobaczymy jak im to wyjdzie oby tylko Jaowood nie żałowało
z poważaniem kakarott
borntobewild:
Jaki będzie ? to się okaże nie ma sensu mówić czy dobry lub nie jak nawet nikt nie widział skrawka screena czy czegoś podobnego Spellbound może nie ma doświadczenia, ale to nie znaczy że nie może stworzyć czegoś dobrego. Ileś postów wyżej Respev dobrze napisał odnośnie tego ja dodam jeszcze przykład - Black Isle i ich Fallout, jak dla mnie i bardzo dużej ilości innych ludzi ta gra to fenomen i z tego co pamiętam to ta gra była ich debiutem. No ale porównać do produkcji np. Blizzarda również nie ma co...
BotoX:
Ja grałem w większość wyżej wymienionych tytułów i mogę powiedzieć o firmie tyle, że obojętnie jaki będzie miała budżet to wyciśnie go na maksa i zrobi z niego jak najlepszy użytek.
Nieczytałem wszystkich odpowiedzi bo ich za dużo, ale dużo z was twierdzi że gothic 4 zostanie zchszaniony. Jestem optymistą więc oto moje przykłady, dlaczego 4-ka będzie super:
1. Cała saga jest bardzo popularna, więc osoby odpowiedzialne za 4-kę niemogą tego zchszanić bo przynieśli by sobie niezmierny wstyd;
2. Gothic to jedna z ważniejszych gier opatrzonych logiem JoWoodu. Jeśli więc 4 nawali, JoWood może poraz kolejny popaść w kłopoty finansowe, a z tego powodu w Spelbound poturlało by się kilka główek;
3.Pierwszy Gothic był pierwszym wyzwaniem RPG dla jego twórców. Okazał się bardzo udany. Dla tego nie przekreślajcie szans Spelbound'u, bo jestem pewien że im też wyjdzie.
4. Całkiem nowe ręce przy Gothicu mogą pracować całkiem inaczej, co daje nadzieję na to że niespotkam już ani jednego idiotycznego błędu.
5. Przykładów jest znacznie więcej, ale zaczynają boleć mnie palce od pisania..
Eregrin:
Ja zaś uważam, że SpellBund być może zrobi dobrego G4, ale wiadomo, że niektóre postaci, elementy śwata, nie będą takie 'Klasyczne', jak 'saga Gothic Piranha Byte'. Oczywiście pozosstaje nam tylko i wyłącznie dobra myśl czy świadomość.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej