Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Spellbound

<< < (4/19) > >>

ahimed:
Mi się spodobały gry Spellbounda typu Robin Hood i Desperados 2 ale Airline Tycoon czy jakoś tak to totalna kicha! Ta firma robi jedną dobrą grę na 8 lat, choć i tak nie jest doskonała.

Moim zdaniem ( jak i kolegów ), produkcję Gothica 4 powinien przejąć Ubisoft albo EA Games, bo każdy wie, że oni robią dobre gry i mają kasę, żeby je robić !

Bela:
Ze Spellbounda znam tylko Robin Hooda, ale tę grę to uwielbiałem, strasznie mi się Robin podobał, miał bardzo ładną grafikę i łatwy interfejs - ciekawa rozgrywka, a najbardziej mi się podobały zasadzki na konwoje pieniężne, spędziłem przy niej wiele godzin i żadnej nie żałuję, niby ta gra ma się do gothica jak piernik do wiatraka, ale dowodzę tylko że Spellbound mimo kiepskich funduszy potrafi zrobić dobrą grę. Dajmy im szansę, a co do EA games to lepiej im idzie ze sportowymi grami więc niech lepiej przy nich zostaną :P Dajmy szansę Spellboundowi, a nuż widelec się im uda.

Smoke:
Ja powiem tak, że grałem od spellbounda tylko w Robin Hood'a, Chicago i Airline Tyccon i te wszystkie gry były świetne. W Robin Hoodzie genialne było planowanie przed każdą misją co gdzie ustawić, kogo gdzie schować, jak rozwalić kolejny patrol. Tak samo z Chicago, tyle że tam doszedł ekwipunek postaci który samemu się ustalało. Obie gry miały podobny typ rozgrywki, ino inne czasy. Nie mniej jednak dla mnie się bardzo podobały.

Airline tyccon to natomiast inna beczka. Prowadzimy tam linie lotniczą, ale nie w taki sposób że budujemy sobie lotniska i patrzymy jak sobie latają samoloty. Naszym celem było planować połączenia, zawiązywać spółki z innymi liniami, dbać o reklamę firmy i takie tam. Grę wyróżniała bardzo ładna jak na tamte czasy grafika (taka komiksowa) oraz zabawne teksty.

W tych grach w które grałem na wysokiej pozycji był klimat. Naprawdę, po dziś dzień chętnie wracam do Robin Hooda i Chicago i choć przeszedłem te gry parę razy mogę przejść je znowu, tylko że mi się niechce, bo są dość trudne =P. Tylko że w AT nie mogę sobie pograć bo nie działa pod XP =(.

Ogólnie rzecz biorąc, cieszę się że Spellbound zostało wybrane, aczkolwiek trochę mnie to ździwiło bo dawno już o tej firmie nie słyszałem. Ciekaw jestem jednak jak sobie poradzą z cRPG...

pozdrawiam.

Rotten:
Sodoma i Gomora Panie i Panowie. nie grałem w żadną grę tej firmy... ale jeżeli nie którzy mówią, iż im się gry podobały (choć nie wszystkie) mam nadzieję, że jednak Sepllbound stanie na wysokości zadania. w końcu są winni graczom grę na miarę pierwszych części... jedyne co nam pozostaję to czekać i czekać. możemy jedynie snuć domysły i kłócić się, że jeżeli robiła badziewne gry to g4 też będzie badziewne... oby Ci co tak mówią nie mieli racji.

Meterosexual:
Dajmy im szanse może im sie uda, ale większe firmy mają więcej kasy.
Mam tylko nadzieje, że nie wydadzą tego na chama jak G3, i że podołają oczekiwaniom.
Mam nadzieje, że im sie uda ale jak wiadomo najczęściej gry tak oczekiwane najczęściej nie spełniają oczekiwań ale oby dali rade

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej