Autor Wątek: Gothic 4 - Jaki będzie?  (Przeczytany 48350 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markus92

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Wrzesień 2007, 12:39:19 »
Cytat: Dante
Markus mam woła cie na kolacje bo nie zjadłeś Gerbera....Dobra to koment do twojej wypowiedzi.Dla wielu Gothic nie jest tylko grą. To coś szczególnego ja np. kojarze sobie zime z widokiem z zamku w górniczej dolinie itp. Sry za offtop ale po prostu jak widze takie posty to mnie normlanie...

Jeżeli ktoś traktuje coś jako co innego niż to jest w rzeczywistości to ma nie coś nie tak w głowie (bez urazy).  Dobra jestem w stanie jakoś pojąć, że dla niektórych to nie jest tylko zwykła gra, ale niektórzy zachowują się choćby to, że niema bezia, że "czwórka" nie będzie kontynuacją poprzednich części itp.(dla nie wiedzących itp. oznacza: i tym podobne) było co najmniej obrazą majestatu, a to nie jest normalne. Dowodzicie w ten sposób, że gry szkodzą co niektórym.

Offline Aeskel

• Kopacz
  • **
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Wrzesień 2007, 13:00:34 »
jeśli chodzi o resztę... baśniowa grafika? Duże nosy? Przeglądając ankiety na różnych stronach o gothiku zauważyłem, że znaczna część ludzi z góry skazuje G4 na porażkę.

Fanowskie sity nie zawsze dadzą poprawne info. Przynajmniej ja tak myśle. Oficjalne newsy możesz zawsze znaleść na naszej stronie.

co do gothica 3 którego kupiłem prawie odrazu a to wielkie DNO!!

Zależy jaki się ma sprzęt. Mi się grało całkiem przyjemnie na full detalach, najwyższej rozdzielczości etc.

Jak czytam wasze wypowiedzi, to mi się wydaje, że matka boska oderbrała wam wzrok  .
Przypominam, że "Genesis", znaczy początek wszystkiego..

Forum Tawerny Gothic

Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Wrzesień 2007, 13:00:34 »

Offline Kirgo32

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
  • "Nawet piekło ma swoich bohaterów."
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #62 dnia: 11 Wrzesień 2007, 14:28:15 »
Nie jestem zachwycony informacjami o Gothic 4, ale to jednak tylko gra i trzeba jakoś przeżyć, że nie będzie Bezia i będzie nowa fabuła. Trudno!Ale i tak nie mogę się doczekać nowego Gothica. Moim zdaniem i tak to ędzie wielki hit!

Offline lokiju

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #63 dnia: 15 Wrzesień 2007, 16:37:16 »
Tak patrzę na wasze wypowiedzi (nie wszystkich), że aż żal mi komentować   Ja też nie wyobrażam sobie gothica bez Bezimiennego, ale jakoś to zniosę. No chyba, że gra będzie totalną kichą.

Ktoś tu pytał czy silnik graficzny od gothica 3 należy do PB czy JoWood. Należy on do PB, oni za niego zapłacili.

Także z tego co wyczytałem nie tylko w jednym, ale kilkunastu źródłach PB nie oddała G4 Spellboundowi tylko została do tego zmuszona, ponieważ większość praw do serii posiada JoWood, co nie znaczy że twórcy gry nie posiadają żadnych. Mają ich po prostu dużo mniej, dlatego też myślę, że bohaterem nie będzie Bezimienny, bo JoWood nie ma możliwości, ani pozwolenia by go w nowej grze wykorzystać.

No i jest sprawa G5, podobno (to jest niepoparte dowodami, gdzieś to już znalazłem) Piranie będą mogły go zrobić, bo do tego momentu serii JoWood wykupił prawa, czy coś w tym stylu.

Wiem, że w moim poście było dużo o prawach (ile powtórzeń  ), ale chyba tak wygląda na dzisiaj sprawa serii i jej przyszłości.

Offline MrCzarnymen

• Kopacz
  • **
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #64 dnia: 18 Wrzesień 2007, 20:24:11 »
BEZI wróć!! Jak to bez Beziego to niemożliwe, spellbound wypowiedział fanom gothica taką "wojnę" żę po ich studiu nie zostanie kamień na kamieniu kiedy fani z całego świata przyjadą pod ich siedzibę z kosami nastawionymi na sztorc... To było coś co was powinno nauczyć zmian,chcecie być dorośli to przyzwyczajcie sie do zmian, co prawda też lubię Beziego ale bez przesady. ÂŻegnaj Bezi [szloch] Niech spoczywa w spokoju:D(zawsze mam dla ciebie parę giga na dysku:P Spakuję cie odpowiednio to się zmieścisz) Koniec z tymi żartami, Gothic 4 będzie swoistym przełomem chociaż nie wiem co myśleć o Spellboundzie. Jego gry Robin Hood i Chicago 1930 bardzo mi się podobały przeszedłem je parę razy na różne sposoby (rzeźnia lub powolne ciche eliminowanie wrogów). Po Gothicu 3 byłem zawiedziony ilością bugów(np. podczas celowania do jelenia z łuku kliknąłem ctrl i co? Zamieniło mnie w jelenia i mogłem sobie go jedynie oglądać podczas ucieczki...) ale nie ukrywajmy że gry spod loga PB też były porządnie zabugowane (przeźroczyste ściany, albo raz oglądałem szczękę rycerza od środka gadając z Hagenem, wpadnięcie do bagna ze klifu (G1) i przeniknięcie przez planszę) takie rzeczy się zdarzały a czy będą się zdarzać dowiemy sie za parę lat... tylko miejmy nadzieję że nie będzie się wlekło jak budowy dróg i stadionów na Euro 2012.

Myrtir

Offline Garlendar

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Wrzesień 2007, 21:55:39 »
QUOTE(Rotten @ 26.08.2007, 11:24) *

NIGDY!!! tez koleś to ciało gothica....

Jakoś w każdym kolejnym TESie gramy nowym bohaterem przenosząc się w co to nowe tereny Cyrodiil. Każda z części jest ciekawa i wciąga na wiele godzin. Według mnie to bardzo dobre rozwiązanie dające wiele nowych możliwości. A takie gadanie jak twoje jest już nudzące - nie ma beziego gra będzie do bani...eh. Mnie tam na nim nim nie zależy. Bardziej zaciekawi mnie wędrówka nowego bohaterami śladami starego. Odwiedzanie tych samych lokacji lata później...

no tak w TESie gramy nowym bohaterem ale zrozum ludzi
były 3 części Gothica i w każdej wcielaliśmy się w bezimiennego więc przez te 3 części człowiek się przyzwyczaił a tu nagle ma być 4 całkiem odmienna.
w TESie każdą część gramy innym bohaterem to człowiek nie utożsamia TESa z jakimś tam np. Nerevaryjczykiem. A w Gothicu tak jest
dla wielu (także i dla mnie) Gothic to Bezimienny i nie można czegoś zmieniać po trzech podobnych częściach.
(podobnie były różne spekulacje co do 3 części Gothica, jak to wielu ludzi twierdziło że Gothic stracił klimat jaki był w dwóch poprzednich częściach; ah te zaciśnięte pięści w każdej sytuacji).
Także co do Gothica 4 jestem również na NIE.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #66 dnia: 24 Wrzesień 2007, 17:25:32 »
Cytat: Garlendar
no tak w TESie gramy nowym bohaterem ale zrozum ludzi
były 3 części Gothica i w każdej wcielaliśmy się w bezimiennego więc przez te 3 części człowiek się przyzwyczaił a tu nagle ma być 4 całkiem odmienna.
w TESie każdą część gramy innym bohaterem to człowiek nie utożsamia TESa z jakimś tam np. Nerevaryjczykiem. A w Gothicu tak jest
dla wielu (także i dla mnie) Gothic to Bezimienny i nie można czegoś zmieniać po trzech podobnych częściach.
(podobnie były różne spekulacje co do 3 części Gothica, jak to wielu ludzi twierdziło że Gothic stracił klimat jaki był w dwóch poprzednich częściach; ah te zaciśnięte pięści w każdej sytuacji).
Także co do Gothica 4 jestem również na NIE.
Haeee? Czy to jest prwada ze w G4 nie bedzie bezia...?? to jest nie mozliwe... przeciesz jest tak jak powiedziales gothic to bezimienny i na odwrod... no to straszne.. ale czy to jest pewne... prosze o szybka odp.. plisss! czy to prawda ze bezimniennego nie bedzie w G4??

Respev

• Gość
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Wrzesień 2007, 18:19:19 »
 czy to prawda ze bezimniennego nie bedzie w G4??
Przecież w pierwszym poście pisze, że nie -,-'

Offline Ardiac

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #68 dnia: 26 Wrzesień 2007, 19:22:17 »
wogule bez sensu. jak inny bohater to i nazwa powinna byc inna a nie gralismy bezim a tu nagle jasis nowy watek powstaje. Ja tam mysle ze gothic 4 powinien byc po tym jak obralismy droge adanosa

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #69 dnia: 26 Wrzesień 2007, 22:23:36 »
Cytat: Kubek_Zm
Co ?!?!?!? Gothic bez Bezimiennego ?!?!?!?!?!?!?!?! to już przeginka. Wogule Gothic bez Pirani to nie Gothic.
Nom .. Gothic 4: Genesis... bez Bezimiennego bohatera.. dla mnie to tez bylo dziwne.. ale co zrobisz.. juz troszke ochlonolem po tym i musze przyznac ze nie mozna by bylo bezim garc wiecznosc... nowa firma nowy bohater nowy tytul..(genesis) cokolwiek to bedzie.. zagram we wsztko spod zanku Gothica!
« Ostatnia zmiana: 26 Wrzesień 2007, 22:24:13 wysłana przez ..::Gunses::.. »

Offline Rodney164

• Kopacz
  • **
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #70 dnia: 27 Wrzesień 2007, 19:33:32 »
Ja bym nie przesadzał z optymizmem. G4 to gra robiona na silę i dla kasy, ale nie mówię nic więcej, bo chcę dać im szansę. Ludzie powiem tak: Nie musicie wydawać kasy i trapić się na zapas wymogami. Oszczędzajcie teraz, a za 2,5 roku kupicie pierwszą lepszą grafikę pod directX 10, bo jakby nie było grafa tanieje. Gry nie musicie kupować, bo pewnie powstanie demko i za darmo ocenicie tę grę. No a jeżeli chodzi o to jak przebiegają prace nad grą dowiemy się pewnie za pół roku więc możemy tylko spekulować jak będzie wyglądał naprawdę G4, a jak miał wyglądać. Tak naprawdę zabraknie mi jedynie Bezimiennego i jego drużyny, no i Xardasa, ale reszta może dla mnie przejść do historii.

Offline wasal

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #71 dnia: 05 Październik 2007, 21:36:37 »
Może ten gothic będzie porządny, ale tak:
1. ÂŚwiat musi być inny, z tym się zgadzam
2. Walka w Gothic'u III według mnie było najgorsze jakie znałem.
3. Nowy Bohater!!! Niby po co, Bezio jest znany lubiany i nie zginą w trzeciej części. Taka na przykład Lara Croft przetrwała do dziś i chyba karzdy gracz o niej słyszał.

Tak więc jestm jednym z tych którym nie podoba się nowy bohater, jednak... Zobaczymy co im wyjdzie.

Offline Vedymin

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 3
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #72 dnia: 14 Październik 2007, 10:27:05 »
"Genesis" co to wogóle za nazwa?? Może G4 będzie rozgrywał sie w czasach prehistorii?? Zamiast w ÂŚredniowieczu to tak jakoś w Triassie albo w Jurze  

Ale tak naprawde to uważam że Bezi to ikona gier z serii Gothic i niewyobrażam sobie żeby było inaczej.

W G4 bez BEZA napewno nie zagram

Offline OS@M@

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #73 dnia: 15 Październik 2007, 19:24:47 »
Moim zdaniem tytuł sie trochę stacza bo gothic 3 był dobry ale nie tak dobry żeby przebić Gothica 2 wiec mam mieszane mysli co do G4 :) i ta nowa firma nigdy nie lubiłem od nich gier zobaczymy jak to będzie :) pozdro    

Offline kakarott

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #74 dnia: 15 Październik 2007, 19:30:19 »
gothic 3 jest lepszy od dwójki tylko trza sobie wszystkie patche powgrywac < poczekac aż jeszcze troche wyjdzie> i kupic nowego kompa za min 3500zł

ja prawie tak zrobiłem i gra robi na mnie piorunujące wrażenie

z poważaniem kakarott

Offline michu_Gothic_3

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #75 dnia: 16 Październik 2007, 17:29:51 »
Wydaje mi się że Gothic 4 mógłby być na innym kontynencie. Osobiście wolałbym
aby akcja gry toczyła się na wyspie podobnej do G3 tylko że większej i innej ale żeby nie zabrakło
podziału kontynentu na lasy, śniegi i pystynie co w G3 było bardzo dobrym posunięciem.

Rasy... Hmm... Ja bym tam wszystkie zaakceptował. W serri Gothic nie spotkalimy ludzi różnych ras.
Np. na pustyni nie było rasy czarnej. Zdziwiło mnie to troszeczkę. Ale to nic. Dla mnie Gothic to
najlepsza gra z serii gier fabularnych czyli RPG. Myślę że nawet The Elder Scrolls(seria) i Wiedźmin
nie pobiją gier z serri Gothic.

Jak już to panować*    ale spoko. Moim zdaniem wszystkie klimaty powinny być aktualne w G4.

Bez wątpienia BEZIMIENNY.

Chciałbym żeby byli orkowie jak i inna plaga. Bo troche się nudno zrobiło z tymi orkami.

Dobry pomysł z tymi rasami. Ciekawiej by było w grze wypełniać questy dla dziwnych osobników  

Offline kolek

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #76 dnia: 23 Październik 2007, 17:02:07 »
Gothic 4 to moim zdaniem pojechanie na popularności tytułu. Ci ludzie robią inną grę, a żeby było im łatwiej,chcą pojechać na tytule... Bezimiennego nie będzie-no cóż, nie będę ukrywał, gra okaże się dobra - zagram. Jednak mi Gothic kojarzy się z bezimiennym i po 3 Gothic'ach pozostaje po nim jakiś sentyment.
Jeśli się mylę-cóż, rzecz ludzka, więc oczekuję zrozumienia, a nie najazdu krzyżowego ;p

Kolek

Offline Eregrin

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • ÂŻycie jest jak komputer - do zabawy i do konkretów
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #77 dnia: 02 Listopad 2007, 19:41:41 »
inny bohater

Co? Nie nie nie nie nie, mi się to nie podoba.Tak się do beziego przyzwyczaiłem, że normalnie musi on tam występować. Poprostu nie jestem za tym, ale dali by beziemu imię (chociaż tego to też nie popieram) Marvin. Hahaha!!! Od Marvin mode i już. Jak się kończy G3? Słyszałem, że się zabija Xardka <Płacze>. Historia Gothica kończy się w G3 (przynajmniej moim zdaniem). Więc to jest robienie gry na siłę <Ociera nos i oczy chusteczką>. Dlaczego nie będzie beziego? Jak kopnął w kalendarz, to niech będzie bezi ożywieniec i po kłopocie ;-) .
<ÂŚmieje się przez łzy>.

Offline DonSpideRro

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #78 dnia: 04 Listopad 2007, 14:24:08 »
Już trójka była dla mnie totalnym chłamem, którego jedynym zadaniem było zebranie kasy od graczy, zachęconych poprzednimi częściami serii... Ale czwórka?! To już będzie kompletne sponiewieranie dobrego imienia serii (tak nawiasem, nie przypomina się Wam historia serii Tomb Rider??)

Pozdrawiam!

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #79 dnia: 04 Listopad 2007, 14:40:36 »
Gothic 4 to będzie nic innego jak próba wydanie nowej gry pod tytułem Gothic! Mi się na razie nie widzi, bohater inny, inna fabuła, możliwe ze nawet przed wydarzeniami z sagi  Pewnie będzie nowy kontynent, nowa sytuacja polityczna i gospodarcza.. czyli całkiem nowa gra, pod tytułem Gothic, dla mnie ten tytuł wiąże się z niezapomnianymi chwilami z G1, G2 i z G3. A teraz JoWood chce zrobić nową grę i cały klimat przepadnie(chociaż w G3 był już cienki - a i tak mi sie podobał). Dla mnie było by fajnie gdyby akcja działa sie na niezbadanych krainach ( tak sie chyba nazywa świat za portalem) i tam dać nowe zwierzęta, królestwo i by było fanie. Tytuł "Genesis" - gra mogła by się toczyć w okresie Wojny Bogów, czyli wojny między Innostem a Beliarem. Nie wiem jaki będzie Gothic 4: Genesis ale na peno w niego zagram.

PzDr

Forum Tawerny Gothic

Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #79 dnia: 04 Listopad 2007, 14:40:36 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything