Autor Wątek: Gothic 4 - Jaki będzie?  (Przeczytany 48272 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nero

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #40 dnia: 31 Sierpień 2007, 17:46:53 »
Gothic 4 ....Eeeee.....Co to ja miałem.... AHA!! Gothic 4 będzie niezły jednak bez Pirania Bytes to już nie będzie to samo. SpellBound... przyznaje, że niekture z ich pomysłów są dobre ale Gothic bez Naszego "Burego Zenka" to trochę przegieńcie. Oni powinni kierować się typem poprzednich części, bo jak to wygląda, że Jest Gothic I ; Gothic II ; Gothic II NK - i w każdym jest bezi. A tu co Pirania kończy działalność i oddaje sagę firmie SpellBound a oni odrazu chcą wywalić beziego z roli pierwszoplanowej. TOSZ TO JEST SKANDAL .

Gothic 4 może być dobry - Ale to już nie będzie ten sam Gothic      

Offline Ch0jr4k

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #41 dnia: 31 Sierpień 2007, 20:25:18 »
Tak napisali na 2 forum z tego co wyczytałem to bardzo ciekawe

donno wher i read a statement of spellbound(somewhere in worldofplayers and it was in german) but what i could get is that the chars aren't going to be forgotten and something about a new start for the hero
2 choices: before the hero goes in the barrier
unknown lands- new life      

Dla nie kumatych tłumaczenie. Gość pisze, że wyczytał dzieś w niemieckich stronach o tym, że fabuła będzie dotyczyć albo tego jak Bezi trafił za barierę lub dziejami przed tym, albo też gdzieś w przyszłości nowy wątek, nowa fabuła( historia) Ja bym tam wolał Tysiące lat przed barierą lub nową historie bo to jak trafił za barierę to jest jakoś nie ciekawe(chyba, że opisanie jak bezi dosrasta poznanie jego imienia) a tak to nie zbyt duża materiału do tworzenia gry (krótka gra, nieciekawa). Nowa fabuła była by też dobra bo przecież Bezi nie jest oczkiem w głowie Gothica. Dla mnie liczy się w gothicu niepowtarzalny klimat i rodzaj np. takie chodzenie i poznawanie świata dowolna i nie ograniczona możliwość ruchu itp.  A tak naprawdę to jesteście fanami Beziego a nie Gothica! Gothic będzie zawsze Gothickiem i dajcie szansę nowemu developerowi może miło nas zaskoczy. Weźcie to pod uwage i przestańcie gadać bez sensu "a co by było gdyby, a może jednak, o nie!"
to żałosne będzie co będzie i po co rozpaczać.  

Forum Tawerny Gothic

Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #41 dnia: 31 Sierpień 2007, 20:25:18 »

Offline czarny mag

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Sierpień 2007, 23:05:44 »
Dzięki za zwrócenie uwagi na mój post. Narobiłem i sam z siebie się śmieje . Wracając do tematu, muszę przyznać że myliłem się . Nowy bohater to jednak dobra myśl , mogła by wnieść sporo „świeżości” do gry. Wcześniej uznałem że bezi jest nierozerwalnym elementem z Gothicem . Pewnie tak będzie , no możliwe że o bezimiennym dowiemy się w G4 z perspektywy innego bohatera .
Niestety nie wierze że będzie pięknie. Gothic I i IINK także i III to dzieło BP .Reszta Gothiców będzie napychaniem kasy .  

Ps.Jeszcze raz dzięki, Respev za zwrócenie uwagi ;-)

Offline Ch0jr4k

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #43 dnia: 01 Wrzesień 2007, 08:53:04 »

Eeeeee..... Widzę, że nie czytałeś mojego posta. DAJMY IM SZANSÊ!!!! PB Mnie trochę zawiodła bo jaka mądrze działająca firma oddziela się od tak dobrego zarobku?! Gothic to przecież jedna z naj lepiej sprzedających się gier. Nawet osoby który grają w nią 1szy raz zaczynają ją lubić. Mam przykład na kumplach z klasy mówili, że to badziew ale jak zagrali od razu zmienili zdanie, a Bezi wcale nie był taki super i nie miał takiego charakteru może nowy bohater będzie lepszy i spodoba nam się jeszcze bardziej. W G3 historia się kończy jeżeli ktoś grał powinien wiedzieć. Obawiam się jedynie tego, że nowy bohater będzie miał głos jak jakiś ćpun albo skrzecząca żaba to mnie najbardziej rozczaruje.  Ale mam nadzieje, że tak nie będzie. To tyle z mojej strony  

Offline czarny mag

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #44 dnia: 01 Wrzesień 2007, 09:27:31 »
Tak Gothic to jedna z lepiej zarabiających gier . FAKT . Moim skromnym zdaniem PB nie chciała tworzyć G4 , więc robi to inna firma która ma nadzieje że zbije fortunę z G4 ( a sama nie potrafiła stworzyć dobrej gry ). Pirania B. Zachowała tym samym twarz z rezygnacji nad 4 częścią gry. Mam nadzieje tylko że PB stworzy dodatek – i do powstałych części .

Pozdrawiam.

-Oczywiście że znajdziemy w nim nowy wątek fabularny.

-Ten sam świat lecz inna lokacja, może Wyspy Południowe.

-Pewnie tak , ale wszystko jest możliwe co do zmiany bohatera.

-Tak nowy lepszy interfejs , aby był wygodniejszy , oczywiście chciałbym mieć możliwość skorzystania ze starszego.

-Tak . Nowy i lepszy system walki . Więcej realizmu w niej . Mając dwa miecze w walce półtora ręczne miałem wrażenie że są z drewna ,lekkość z jaką nimi wymachiwałem jest nie przeciętna .

-NO oczywiście nowe zbroje , i uzbrojenie może i możliwości np. wspinanie się , chodzenie po linie , kupienie domu , zmiana wyglądu postaci z mijającym czasem , walka w ręcz na podobieństwo karate HE HE  , budowa np. swojego zamku , nie no z tymi dwoma ostatnimi przesadziłem.  

Pozdrawiam

Offline gotier

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #45 dnia: 01 Wrzesień 2007, 10:46:05 »
Newsa z nowym herosem też idzie wytłumaczyć w miarę logicznie.Może bezio się ożenił i ma syna?  Albo(co jest prawie niemożliwe)brat bliźniak bezia wyruszy w jego ślady?Ta druga opcja jest niemal niemożliwa więc myślę,że bezio ma syna.  

Pozdrawiam gotier

Offline pskrzybor

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #46 dnia: 01 Wrzesień 2007, 11:07:10 »
DO VISORA słuchaj ja powiedziałem że Bezimienny ma być a nie mamy nim grać po prostu ma być o nim mowa a bohater może być nowy to by nawet było niezłe. O Bezim może być mowa nawet na końcu ale to jest ważne żeby była a najlepiej żeby się pojawił na chwilę chociaż

Offline Asch

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #47 dnia: 01 Wrzesień 2007, 20:30:26 »
Skoro już się kłócimy o bohatera i robi się mały off-top, to zastanawiam się kim jest ta postać w tym screenie. Czy to główny bohater, czy zwykła postać? Osobiście uważam, że to raczej ten sam gość z poprzednich części tylko, że z  40 na karku.
« Ostatnia zmiana: 01 Wrzesień 2007, 21:11:02 wysłana przez Asch »

Offline Ch0jr4k

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #48 dnia: 02 Wrzesień 2007, 11:54:57 »
Nie no widzę że wy w ogóle nie czytacie postów. Dopiera napisałem, że Spellbound ma do wyboru aby gothic dział się przed powstaniem bariery tysiące lat przed tym albo nowy bohater nowa fobuła w zupełnie innym świecie! I nie snujcie mi to nowych poglądów! Możecie się jedynie zastanawiać nad tym która będzie to wersja mi się wydaje, że w obu Bezi odpada i go nie będzie.

Offline Visor

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 23
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #49 dnia: 02 Wrzesień 2007, 12:00:59 »
A to ciebie nie dociera to, że Gothic 4 nie będzie powiązany w ogóle z poprzednimi częściami? Wiec ma nie być bariery, GD czy tez Khorinis. A to, ze jakiś facet sobie wyczytał coś w gazecie gdzie też są same spekulacje nic nie znaczy. (O ile naprawdę wyczytał to w jakieś gazecie)

Offline pskrzybor

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #50 dnia: 02 Wrzesień 2007, 12:05:37 »
To może pójdźmy krok dalej. Gdyby spellbound ma zamiar robić gothica 5 i 6     to dopiero w 6 mógłby sie pojawić bezio i to by było ok. a np w 4 mogłaby się pojawić przepowiednia o bezim i to by też było wg mnie dobre

Offline Asassyn

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #51 dnia: 02 Wrzesień 2007, 21:51:19 »
Jak dla mnie  Gothic 4 raczej  nie będzie kontynuacją Gothic 3  pewnie będzie nowy scenariusz i nowe przygody ale można być pewnym 1 Bez imienny na pewno zostanie  że by nie wiem co :D

Offline Saschy

• Kret
  • *
  • Provehito in Altum...
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #52 dnia: 04 Wrzesień 2007, 17:08:08 »
Zauważyłem ze większość was stroi straszne fochy z powodu utraty bezika. Rozumiem że pewnie niektórzy się z nim "związali" ale nie można płakać nad rozlanym mlekiem. Takie gadania są czerstwe typu: Czym jest gothic bez bezimiennego?" Jest po prostu gothiciem bez bezimiennego! Zresztą czy czy ważne jaką postacią gramy? A gdyby gothic był jakąś durną platformówką 2D która kończy się po przejściem 3 levelu to tez byście chcieli w to grać "bo tam jest bezi i kropka"??? A poza tym on nie istnieje jest tylko programem napisanym przez PB( przypominam bo nie którzy go traktują jak nie powiem kogo ;P). Też jestem zmartwiony jego utratą ale...ile można?! A poza tym autorzy mieli by trudne wyzwanie bo nie wyobrażam sobie bezika jako króla Myrtany albo w roli władcy assasynów ;P.

Offline pskrzybor

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #53 dnia: 07 Wrzesień 2007, 13:05:22 »
Saschy chciałbym tyko powiedzieć że nie czytasz postów. Podtytuł Gothica 4 to Genesis co znaczy na początku. Poza tym ja też sobie tego nie mogę wyobrazić. Bezi jako król Myrtany albo władca asasynów - co najmniej dziwne

Offline Xoulus

• Magnat
  • Reputacja: 3
  • Satan ;)
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #54 dnia: 07 Wrzesień 2007, 17:33:32 »
Tak sobię czytam, i czytam to wszystko, doszedłem do wniosku, że piszecie tylko o jednym,, Nie ma beziego, gra będzie do dupy". A co to ma do rzeczy? Rozciągnęli już wątek tej postaci w każdą możliwą stronę. Czas ustąpić miejsca nowym, a starym dać odpocząć. Gdyby czwartą część dalej tworzyło by PB, to z pewnością, nawet nie miał bym w planach jej kupna, bo można już przewidzieć, że Bezimienny bohater wraca i znów rozwala wszystko, co stoi mu na drodze. Może właśnie, ta nowa firma przywróci grze to, co straciła, wraz z ukazaniem się Gothica III? Myślę, że to wszystko może wyjść tylko na dobre, G3 był tak niedopracowany, że przy dobrych intencjach, bardziej już zepsuć gry się nie da.  

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #55 dnia: 07 Wrzesień 2007, 23:00:27 »
Temat powinien nosić nazwe "Bez bezia Gothic to będzie ch**o! " Bo w sumie tylko o tym gadacie. Ale jednak w pełni to rozumiem. Wiele jest gier gdzie przez wszystkie lub większośc części przewija się ten sam heros. Patrz Devil My Cry 1,2,3 mamy głownego bohatera Dantego :D
A w 4 będzie Nero który wyglada jak jego klon tylko ma te same bajery.
Dobra dobra rozgadałem się teraz do rzeczy.Otóż mam dwie koncepcje na gre ocenćie czy fajne.

1. Po pokonaniu Orków itd. przez Bezia który teraz jest the King of Myrtana. Beliar ostatnim swym podrygiem szykuje zamach na naszego króla. Wcielamy się w postac byle człowieka. Który przypadkowo napada na ślad spisku.I tu zaczyna się zabawa by rozwiązać intryge i nie doprowadzic do morderstwa na bezim :D.

2. Historia dzieje sie kilka set lat przed G1. Otóż stajemy do walki przeciw Beliarowi jako ktoś tam. W ferworze walki przegrywamy wojne z Beliarem ale istnieje legenda na temat wybrańca który zbawi świat.....

I jeszcze pytanko. Czy silnik graficzny G3 jest własnością PB czy JoWood?

Offline Sanitr

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #56 dnia: 08 Wrzesień 2007, 09:21:55 »
Jejku ludzie! Mi się już znudził bezi. Ną stop ta sama twarz. Zresztą co on miałby jeszcze robić?? Zabić bogów czy co?? A tak będzie nowy bohater( może bć fajny) i będzie ciekawie. Może to będzie jakiś krewniak beziego i np będzie szedł jego śladami?? Może zobaczymy stary kontynent za jakieś 50lat? Lub o wiele więcej! ALbo zobaczymy jak ginie bezi! Gothic 3 to było DNO!! To było jedno wielkie dno. Zrobili to tak gówn***** że hej! Zepsuli i schambili przez tosage gothic! Do której nie powinno się zaliczać 3-eciej części gothic! Może nowa firma znów wróci na trop sterego poczciwego gothica! Może go nie schrzanią! W każdym razie nie kupie tej gry odrazu! Poczekam troche przez  złe wspomnienia co do gothica 3 którego kupiłem prawie odrazu a to wielkie DNO!!

Pozdro
Sanitr

Offline Markus92

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #57 dnia: 09 Wrzesień 2007, 18:43:26 »
Nie wiem o co tyle szumu, przecież gothic to tylko gra, potraktujcie tą 4 część jako oddzielną grę. Jak długo można wałkować ten sam temat. Zachowujecie się jak banda smarkaczy  : "Mamusiu oni są brzydcy, bo to ma być tak jak było wcześniej". Ojj bo się popłacze.
« Ostatnia zmiana: 09 Wrzesień 2007, 18:46:34 wysłana przez Markus92 »

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #58 dnia: 09 Wrzesień 2007, 19:15:18 »
Cytat: Markus92
Nie wiem o co tyle szumu, przecież gothic to tylko gra, potraktujcie tą 4 część jako oddzielną grę. Jak długo można wałkować ten sam temat. Zachowujecie się jak banda smarkaczy  : "Mamusiu oni są brzydcy, bo to ma być tak jak było wcześniej". Ojj bo się popłacze.

Markus mam woła cie na kolacje bo nie zjadłeś Gerbera....Dobra to koment do twojej wypowiedzi.Dla wielu Gothic nie jest tylko grą. To coś szczególnego ja np. kojarze sobie zime z widokiem z zamku w górniczej dolinie itp. Sry za offtop ale po prostu jak widze takie posty to mnie normlanie...

Offline Złodziejaszek

• Kret
  • *
Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #59 dnia: 09 Wrzesień 2007, 20:13:41 »
Dobrej myśli mogę być (jestem optymistą) ale po przeczytaniu podanych do tej pory informacji nie zabardzo mnie ciągnie do G4 tak jak do innych części. Fakt brak bezimiennego irytuje ale z tym da się przeżyć, jeśli chodzi o resztę... baśniowa grafika? Duże nosy? Przeglądając ankiety na różnych stronach o gothiku zauważyłem, że znaczna część ludzi z góry skazuje G4 na porażkę. Ehh poczekamy zobaczymy.

Forum Tawerny Gothic

Gothic 4 - Jaki będzie?
« Odpowiedź #59 dnia: 09 Wrzesień 2007, 20:13:41 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18