Autor Wątek: Wyprawa do Innego Wymiaru  (Przeczytany 77315 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Wyprawa do Innego Wymiaru
« Odpowiedź #100 dnia: 11 Sierpień 2007, 11:30:06 »
Aragorn podszedł do Daedagora...
-Masz racje Daed, powińniśmy trzymać się razem, pomożesz mi znaleść ludzi z naszego Zakonu? Bo widziałem gdzieś tu Elronda Leesa i Kondriego....Powiedział elf i zaczął rozkładać namiot.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #101 dnia: 11 Sierpień 2007, 11:30:12 »
Sado leżał na trawie... wczoraj usnął podczas treningu... Spojrzał obok na Isgarotha, po czym łyknął z piersiówki... wstał chwiejnie, lecz nogi, nie wytrzymały całego ciężaru ciała i upadł po chwili z łoskotem. "za mało pociągnąłem" - rzekł w myślach i napił się jeszcze raz. Ponownie spróbował wstać. Tym razem sie udało! Gubernator oparł się o jakieś drzewo w pobliżu i zerknął na boski napój. "Nie zostało dużo, zatrzymam go trochę na czarną godzinę!" - pomyślał i schował za pazuchę.
- Choć - powiedział do Isgarotha - moze w pobliżu znajdziemy jakąś osadę tubylców do wyrżnięcia... ukchm... do zabicia znaczy się.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 11 Sierpień 2007, 11:30:12 »

Offline Melitele

• Obywatel
  • Reputacja: 11
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 11 Sierpień 2007, 11:35:27 »
Witaj odparła dziewczyna miło cię poznać . – Ja już brałam udział w wyprawie pod góry którą organizował Canis ale na takiej dużej wyprawie to jestem po raz pierwszy ty już pewnie na wielu byłeś ?

Offline Anmarius

• Magnat
  • Reputacja: 2
  • Kanter Strajk
« Odpowiedź #103 dnia: 11 Sierpień 2007, 11:38:23 »
Travis, słysząc to, odpowiedział:
- Obaj macie rację, lecz ja i tak zrobię, to co uważam. Te wizje już mnie dręczą cały czas, więc muszę im zapobiec. Dziękuję za rady... - powiedział, po czym odwrócił się do Canisa, zrobić mały sparing...

Offline Antelius

• Myśliwy
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #104 dnia: 11 Sierpień 2007, 11:43:27 »
Antelius wcinając jabłko jak głupie prosię wrócił do reszt i położył się na swoich rzeczach.
- Eh strasznie długo to trwa. Może któryś z was panowie chciał by się ze mną wybrać na obrzeża lasu?(bez skojarzen) Bardzo mnie ciekawi fauna i flora tutajszego wymiaru. - Powiedział Antelius podnosząc wzrok i wpatrując się w Sado i Dante.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 11 Sierpień 2007, 11:58:35 »
- Elrondzie, coś taki ubrudzony? Jak tu trawiłeś? - powiedział jeden elf, był to Aragorn.
- Ahh... kolego lepiej nie mówić. Najpierw szukałem tego cholernego portalu. Jak już przez niego przeszedłem to wylądowałem w jakimś lasku, a na dodatek w kałuży. - elf zaczoł ściągać z siebie zbroję. - Nie miałem pojęcia gdzie jestem, ale na szczęście byłem blisko was bo usłyszałem jakiś hałas. Ktoś wołał o pomoc. No to skierowałem się w tym kierunku. I jakoś tu dotarłem... Aha, poczekaj chwilę, muszę się zameldować u króla.
Elf wstał, zbroję odstawił pod jedno drzewo i udał się w kierunku króla.
- Królu, melduję że eee... jestem już. - król kiwną głową i dalej robił to co robił. Elf podszedł do swojej zbroi i powiedział do Aragorna.
-Ja idę nad rzekę, podobno jest tu jakaś, muszę umyć zbroję. Bo patyki wchodzą mi tam gdzie nie powinny...
- Ok.
Elf poszedł w kierunku rzeki. po paru chwilach patrzał na świetliste refleksy które wydobywały się z tafli wody.
"Woda jak woda" i zanurzył w lekko chłodnawej wodzie swój pancerz. Po kilku chwilach był on już czysty, jedyne co dało sie nowego zauważyć to to że lekko pojaśniał. Elf postawił go na słonce by wysechł i wspominał swoje życie...

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #106 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:03:53 »
Kondri ćwiczył walkę mieczem, aż do momentu kiedy zobaczył Aragorna i Deadagora którzy kogoś szukali. Elf schował miecz i podszedł do członków Zakonu: kogo tak szukacie przyjaciele? . Kondri usłyszał odpowiedź: szukamy reszty Zakonu, w tym ciebie . Kondri odpowiedział: No to mnie znaleźliście, przyłącze się do poszukiwania, widziałem gdzieś leesa, ćwiczył mieczem, a Elrond wiem że spadł ale nie wiem gdzie teraz jest. I w trójkę szukali pozostałych dwóch członków Zakonu.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #107 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:04:09 »
- Ech... wszyscy się tak ekscytują tą roślinnością... - zwrócił się Sado do Isgarotha - Miałem zamiar tu znaleźć kilka rzeczy: Draconów, Bogactwom, Mądrość i Krew tych których zabiję... cóż... pominę oczywiście Dariala i Khera, ale ich prawie na pewno tu nie ma... i tak raczej to nie byłoby na moją korzyść... nadal nie dorównam nawet Darialowi do pięt... - Sado nagle wyciągnął miecz i powiedział do Isgarotha - idę sobie z kimś potrenować , choć pooglądasz.
Po czym podszedł do Dantego i rzekł:
- Co Dantuś... może mała rozgrzewka na miecze?

Offline Anmarius

• Magnat
  • Reputacja: 2
  • Kanter Strajk
« Odpowiedź #108 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:06:03 »
Travis, po sparingu z Canisem, poszedł razem ze swoimi myślami na obrzeża lasu... Usiadł i rozmyślał nad wszystkim. Nagle podszeł do niego przyjaciel Adept i powiedział:
- W tak pięknym miejscu, przynajmniej na razie, nie warto marnować czas na rozmyślania ! Trzeba "działać" - stwierdził człowiek - Chodź, poćwiczymy razem zaklęcia Nekromancji... - odparł Canis, po czym czekał na towarzysza...

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #109 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:08:58 »
Altair otworzył oczy. Widział majaczący obraz czeladnika siedzącego obok niego. Samug bawił się pustą buteleczką.
- Ech... Samug... - wystękał Altair.
- O, obudził się pan. Niestety - skończyła nam się... odtrutka - powiedział z ironicznym uśmiechem czeladnik.
- Spokojnie, mam jeszcze 6 butelek w pasie... wyciągnij i pomóż mi się napić.
Samug pomógł swemu mistrzowi (  ) usiąść. Odpiął mu butelkę od pasa i nachylił przy ustach.
- Tego mi było trzeba - mówił Altair wyglądający już o niebo lepiej - chodźmy się przejść - powiedział po czym wstał i chwiejnym jeszcze krokiem ruszył przed siebie, podtrzymywany lekko przez Samuga - hej... gdzie ty mieszkałeś, zanim uciekłeś do stolicy? - spytał Altair i zatrzymał się, jakby zobaczył ogromnego niedźwiedzia.

Offline Daedagor

• Magnat
  • Reputacja: 0
  • wejb
« Odpowiedź #110 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:09:18 »
Daedagor rzekł do Aragorna:
-Dobrze Aragornie, poszukam ludzi z naszego Zakonu. O widzę, że Elrond już jest. Więc tylko jeszcze trzeba iść po Leesa, Kondriego i Elratha. Po chwili Daed zaczął szukać ludzi z Zakonu. Po niedługim czasie znalazł ich i powiedział:
-Witam kolegów Zakonników. Aragorn was szukał i kazał mi was znaleść. Tak więc chodzcie do niego. Zobaczymy czego od nas chce.

Offline Lees

• Myśliwy
  • Reputacja: 60
  • "Boga nie ma w domu, wyjechał na wakacje do Vegas"
« Odpowiedź #111 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:14:01 »
Lees zobaczył Aragorna,Deadagora i Kondriego_18 i postanowił z nimi pogadać.
-Jak tam wam się podoba ten wymiar,ciekawy prawda,jeśli szukacie Elronda to poszedł zbroję wyczyścić.-powiedział
-Między innymi,szukamy też ciebie,zakon powinien trzymać się razem-odpowiedział Aragorn.
-Ach jak tak to w porządku,chodźmy po Elronda.
I ruszył z towarzyszami po Elronda.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:14:15 »
Tak więc jest już południe czyli zbieramy się powoli by zwiedzić tutejszą okolice. Pójdziemy w dół rzeki, jeżeli istnieje jakaś osada to najprawdopodobniej przy jeziorze bądź morzu.
Zapakowałem swoje rzeczy do torby, zagasiłem ognisko. Ostatni raz spojrzałem na miejsce, w którym się pojawiliśmy. A następnie ruszyłem w stronę lasu przez, który przepływa rzeka...

//Czytajcie wszystkie posty zamiast wyskakiwać z głupimi pytaniami typu: a co teraz? gdzie idziemy ? etc.

//Ile razy mam pisać, że wyprawa toczy się w czasie rzeczywistym. Czyli nie możecie pisać o 10 rano, że kładziecie się spać w środku nocy. Albo, że wykonujecie daną czynność kilka godzin...

Offline Legolas

• Myśliwy
  • Reputacja: 51
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:23:54 »
Legolas zobaczywszy że Król sie pakuje i gdzieś idzie natychmiast wstał. Założył zbroje, przytwierdził miecz, kołczan i ruszył za nim z łukiem w ręku. Cały czas trzymał rękę nie daleko kołczanu aby w razie czego szybko móc wyjąć strzałę.

Offline Samug

• Myśliwy
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #114 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:25:59 »
Samug podtrzymując Altaira ruszył za królem. Podczas wędrówki rozmawiał ze swoim mistrzem.
- Mieszkałem przy lesie niedaleko stolicy. Moja rodzina miała tam farmę, mówiłem ci już. Dlaczego pytasz? – Odezwał się czeladnik.
Mężczyzna jednak milczał.
- Altairze?
- Ja...

Offline Tidus

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #115 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:27:25 »
Zhai wyleciał z portalu w chwili gaszenia ogniska

-Jestem trochę spóźniony ale sprawy idę z wami szukać osady.

Po czym udał się z królem

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:27:25 »
Nagle coś zaciekawiło elfa, był to cień, a może coś podobnego, o kształtach kobiety. Promienie słoneczne przechodziły przez to dziwo. Patrzała się na elf. Chwilę po tym, tak szybko jak się pojawiła znikła. Elf przetarł oczy. "Mam chyba przewidzenia, chyba ten klimat tak na mnie działa. Na dodatek czuję się jakbym już tu był.." myślał.
Usłyszał nagle jakieś rozmowy. Szybko się ubrał i po chwili zobaczył dużą grupę ludzi i paru elfów. Na czele tej masy różnorakich stworzeń szedł IsentoR.
- O, znalazł się. - powiedział Kondri.
- A co myślałeś że się zgubiłem? Dobra ruszajmy, nikt na nas nie będzie czekać...

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #117 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:30:29 »
- Możesz mnie już puścić - powiedział Altair, po czym jego czeladnik zdjął rękę - czy ten las nie znajdował się kilkadziesiąt metrów na południowy-zachód od stolicy? Dziwne, ale ja też... no nieważne. Ruszjamy.
Altair kilka chwil podążał za królem. Idąc powolnym krokiem nie zwracał uwagi na czeladnika, którego poprosił, by niósł mu miecz.
- Argh! - krzyknął Altair, po czym upadł.
Wszyscy popatrzyli na niego i wyjęli broń.
- Nie wiem co się stało, coś mnie powaliło. No nieważne - to dziwny świat, chodźmy dalej...

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
« Odpowiedź #118 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:31:07 »
Zbieramy sie nareście !!! Dobra Gubernatorze kończymy walke bo jeszcze sie zgubią bez nas hehe. Rycerz spojrzał w dół. rzeka była piękna , woda w niej czysta jak łza. " Kurde wykompałbym sie tu " pomyslał , poczym ruszył dalej.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:31:34 »
- No to idziemy, trzeba zwijać się... - powiedział Canis do siebie i zaczął pakować sie... - Wspaniały las. wygląda jakby stał tu wiecznosć, chyba ze maja tu takie nawozy jak ą w świątyni, zniszczy się drzewo a na następny dzień wyrosło nowe. no ciekawe co nas dalej czeka...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 11 Sierpień 2007, 12:31:34 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything