Autor Wątek: Wyprawa do Innego Wymiaru  (Przeczytany 77343 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Reputacja: 2876
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

Wyprawa do Innego Wymiaru
« Odpowiedź #140 dnia: 11 Sierpień 2007, 20:35:52 »
- To co robimy, skoro nie mamy możliwości do ataku? - krzyczał Elrath starając się unikać ciosów zadawanych przez nieznaną istotę. - Musi być jakiś sposób, żeby zabić to latające "coś". Masz jakiś pomysł królu? Może magia i łuk coś zdziałają? W końcu on jest jeden, a nas kilkunastu, no i Dracon do tego. Musimy dać radę! - Elrath był pewny swego...

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #141 dnia: 11 Sierpień 2007, 21:57:33 »
Altair schował się za jedną ze skał. Potwór zniszczył ją wiązką energii, po czym "puścił" kolejną w kierunku przybysza. On uskoczył, jednak pocisk był zbyt blisko i poważnie ranił Altair'a. Odleciał na kilkanaście metrów.
- Ech... - jęknął - dobrze, że u łowców nauczyłem się wytrzymywać taki ból... argh...
Wstał, po czym podbiegł do Isentora.
- To coś nie chce zejść na dół... trzeba to jakoś zmusić i chyba nawet mam pomysł jak. Panie - umiesz odbijać zaklęcia kosturem, prawda? - spytał Altair po czym popatrzył z nadzieją na króla.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 11 Sierpień 2007, 21:57:33 »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 11 Sierpień 2007, 22:18:50 »
- Tak, to może boleć ale spróbuje.

Obcy ponowie wycelował w IsentoRa i wystrzelił wiązką energii.

Przygotowałem się do odbicia pocisku kosturem. Przyjąłem odpowiednią pozę zapierając się stopami o ziemię. Uniosłem kostur przed siebie. Od kryształu aż po trzon wypełnił się energią magiczną. Promień wystrzelony przez obcego zbliżał się w moją stronę. Wreszcie zetknął się z kosturem wywołując niewielką falę uderzeniową.
Dwa pola energii walczyły o byt i przetrwanie swojego twórcy. W miejscu ich spotkania powstawała coraz większa, wywołująca uszkodzenia kula energii. Z każdą chwilą coraz trudniej było mi utrzymać kostur w rękach.
Siła wytworzona podczas tarcia była tak duża, że powoli zaczęła niszczyć moją szatę oraz uszkadzać ciało.
- Teraz jest zajęty atakiem, wystrzelcie w jego stronę wszystkie magiczne pociski oraz strzały...

//Niech, każdy strzeli tym czym potrafi opisując to bez zakończenia...
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpień 2007, 22:21:25 wysłana przez IsentoR »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 11 Sierpień 2007, 22:22:25 »
Wyszedłem z ukrycia zdjąłem łuk z pleców  napiąłem cięciwe i wystrzeliłem najmocniej i najcelniej jak mogłem...

Offline Anmarius

• Magnat
  • Reputacja: 2
  • Kanter Strajk
« Odpowiedź #144 dnia: 11 Sierpień 2007, 22:25:22 »
Travis wyszesł z kryjówki i zaczął przygotowywać Kulę Ognia. PO przywołaniu sporej czerwonej energii puścił salwę czarów w potwora... Następnie zaczął przygotowywać zaklęcia Tchnienia ÂŚmierci. Gdy energia w kosturze, wyłaniała się już poza niego, puścił następną salwę. Ostateczne zaklęcie, to był Pocisk Zła... Uniósł kostur do góry i zaczął przygotowywać kolejną salwę... Po paru sekundach, wypchnął kostur do przodu i parę czarnych pocisków poleciało w stronę Obcego... Następnie padł pod głaz, ciężko oddychając...

PS: ( te salwy, to po 3-4 pociski każdego czaru, mówię, żebyś nie myślał, żem ja super mag... )

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
« Odpowiedź #145 dnia: 11 Sierpień 2007, 22:32:00 »
Zaprałem się mocno na nogach i zacząłem przywoływać mane do mych dłoni. Ruch prawej ręki w lewą stronę , ruch lewej ręki do góry , szkrzyżowanie oburącz i takim oto sposobem przywołałem czar dużej kuli ognia do prawej reki. Teraz nalezało wyposażyć jeszcze lewą dłoń , góra,lewo,prawo,dół i wokół lewej pięści skumulowała się woda , był to czar wodnej pięsći. Nastał moment ataku oba czary poszly równocześnie , lecąc w kierunku wroga.

Offline Lees

• Myśliwy
  • Reputacja: 60
  • "Boga nie ma w domu, wyjechał na wakacje do Vegas"
« Odpowiedź #146 dnia: 11 Sierpień 2007, 23:03:59 »
Wyciągnąłem łuk,dokładnie wycelowałem,skoncentrowałem się na celu i strzeliłem

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #147 dnia: 11 Sierpień 2007, 23:10:32 »
Maksous wychylił się zza kamienia, wziął łuk i wystrzelił 4 strzały w kierunku obcego...

Offline Antelius

• Myśliwy
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #148 dnia: 11 Sierpień 2007, 23:12:22 »
Zdjąłem łuk z pleców, załadowałem ^^, wycelowałem i strzeliłem pierwszą potem drugą i trzecią strzałę...  

Izrael

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: 12 Sierpień 2007, 09:29:33 »
Izrael siedział za wielkim głazem oglądając z ukrycia co się dzieje. Nagle usłyszał rozkaz Króla więc zdjął z pleców łuk i wystrzelił 5 strzał w kierunku obcego...

Offline Tidus

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • Per Aspera Ad Astra...
« Odpowiedź #150 dnia: 12 Sierpień 2007, 09:53:46 »
Zhai w mgnieniu oka ustawił się do salwy strzał wystrzeliwał kilka strzał by pomóc Królowi....

Offline Dee'mon

• Obywatel
  • Reputacja: -259
  • Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy wchodzicie.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 12 Sierpień 2007, 10:01:11 »
BalloorT wychylił się zza kamienia, zdjął z ramienia kusze wystrzelił jeden pocisk potem drugi i trzeci schował się za kamień odczekał chwile powtórzył tą czynność trzy razy po czym usiadł za głazem żeby odpocząc...

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #152 dnia: 12 Sierpień 2007, 10:07:11 »
Kondri już wcześniej miał łuk w dłoniach i był przygotowany do strzału wychylił się i szybkim ruchem wystrzelił strzałę, a później przygotował jeszcze jedną i strzelał...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 12 Sierpień 2007, 10:23:20 »
Elrond tylko na to czekał. Wyciągną swój łuk, przykucną i położył na ziemi koło siebie kilka strzał. Wziął do ręki pierwszą strzałę, naciągną cięciwę i strzelił. Szybko wziął kolejną strzałę i ponownie wystrzelił. I jeszcze raz. I jeszcze... Skończył po krótkiej salwie...[/i]

Canis

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: 12 Sierpień 2007, 10:33:16 »
Canis użył zaklęcia Zewu beliara, wypowiedział formułę, w krysztale skumulowana energia przybrała wygląd czaszki i pomknęła w kierunku agresora biaława czaszka pozostawiajac za sobą Czarne ślady...

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #155 dnia: 12 Sierpień 2007, 11:14:47 »
"Będzie trudno... lecz skoro jest zajęty... to może go trafi". Sado szybko wyskoczył zza głazu, uniósł ręce do góry i zaczął szeptać pradawne słowa. Kiedy skończył skierował obydwie dłonie na bestię. Wszyscy usłyszęli nagle świst przecinanego powietrza; W kierunku wroga towarzyszy leciał duży meteoryt.

Offline Bela

• Magnat
  • Reputacja: 14
  • where my bitches?
« Odpowiedź #156 dnia: 12 Sierpień 2007, 11:15:09 »
Bela skumulował w sobie całą swoją energię nienawiści jaką posiadał do tych bestii i wystrzelił Pocisk Nienawiści. Uczucia wampira przybrały formę magicznej energii i w ten sposób skumulowana siła nienawiści poszybowała w stronę agresora.  Nie mając już siły na kolejny strzał magią Bela zdjął z pleców łuk i strzelił 3 razy. Zmęczony jednak czarem nie strzelał zbyt celnie, wypił więc miksturę  regenerującą energię i strzelał już o wiele celniej w pobliże potwora.

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #157 dnia: 12 Sierpień 2007, 11:21:18 »
Arthas w tym czasie zastanawiał się w bezpiecznym miejscu za głazem, jak podejść od tyłu i otoczyć potwora. Wówczas wędrowcy zyskaliby o wiele większe szanse na pokonanie dracona. Poważnie myślał nad tym pomysłem, lecz sam niczego nie mógł wskórać. Tymczasem walka dalej trwała...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 12 Sierpień 2007, 16:23:44 »
Pozostali również wystrzelili tym co mieli pod ręką. Draconi miotali w obcego magicznymi pociskami oraz strzałami. Ten jednak nadal atakował IsentoRa. W pewnym momencie oberwał sporą salwą wystrzeloną przez członków wyprawy. Czary osłabiły jego pancerz i lekko zdezorientowały. Następnie strzały przeszyły ciało w różnych jego częściach. Obcy padł martwy na ziemię... Draconi zbliżyli się od nas...

Offline Bela

• Magnat
  • Reputacja: 14
  • where my bitches?
« Odpowiedź #159 dnia: 12 Sierpień 2007, 16:29:37 »
UFF, udało się.. Co to było? czemu nas zaatakowali?

W tym momencie Bela zamilkł, miał przed sobą najprawdziwszego dracona, zamilkł i podziwiał jego spokój. Miał wielką ochotę wypić teraz miksturę przemiany w drakona, ale opamiętał się - mogła mu w dalszym etapie wyprawy uratować skórę. Obejrzał jeszcze raz dracona i poszedł popatrzyć czy nie ma rannych.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 12 Sierpień 2007, 16:29:37 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18