Autor Wątek: Tibia  (Przeczytany 49526 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
Tibia
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Styczeń 2007, 21:15:17 »
Grałem ale narazie nie gram. Bardzo wkurzająca gra. Próbujesz coś osiągnać a tu nagle jakiś koleś cie dednie, albo jakiś potwór i już lecisz 2 lvl w tył. Miałem kilka postaci i błem tak zwanym ns- n00bem swiata. Ale nie pod tym względem, że byłem durnym chłopcem, który nic nie kapuje. Chodzi o to, że strasznie dużo przeszkadzałem i kradłem. Starałem się ukraśc jak najwięcej. Cały mój bilans kradzieży wynosi 500k (pół magic plate armor - najlepszej zbroi w tibi). Miałbym bana na około rok, ale fartem większość ludzi nie pisała, a jeden któremu ukradłem 350k, zgłoisł na mojego kumla i na mnie, lecz nie dopisał całego nicku i tylko kumpel dostał miesiąc bana. Później ukradli mi golden armor, ale trudno, tibia nie jest super extra grą i są poza nią inne. Choć ma beznadziejną grafikę to jest dość wciągająca i można tam poznac wielu ludzi.

Offline slawex

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Tibia
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Styczeń 2007, 21:45:47 »
Są również serwery w których nie można zabijać ludzi ale wg mnie jest już mniej zabawy a w jaki sposób kradłeś ? Robiłeś stronki typu "wpisz swoje hasło i nr i dostaniesz płatne konto" albo stronki z keyloggerami ? Bo jakoś nie wyobrażam sobie abyś kogoś okradł z 350k znanym sposobem na nopvp(serwer jak wyżej wspominałem na których nie można zabijać siebie nawzajem) złodziei "shov your eq". Podoba mi się że zauważyłeś duży + tibii a są to ludzie. Gdy nie znajomi i gildia na pewno by nie grało w tą gre tyle ludzi.

Forum Tawerny Gothic

Tibia
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Styczeń 2007, 21:45:47 »

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
Tibia
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Styczeń 2007, 06:59:40 »
Są również serwery w których nie można zabijać ludzi ale wg mnie jest już mniej zabawy a w jaki sposób kradłeś ? Robiłeś stronki typu "wpisz swoje hasło i nr i dostaniesz płatne konto" albo stronki z keyloggerami ? Bo jakoś nie wyobrażam sobie abyś kogoś okradł z 350k znanym sposobem na nopvp(serwer jak wyżej wspominałem na których nie można zabijać siebie nawzajem) złodziei "shov your eq". Podoba mi się że zauważyłeś duży + tibii a są to ludzie. Gdy nie znajomi i gildia na pewno by nie grało w tą gre tyle ludzi.

Grałem na Luminerze (npvp) i czasami na innych pvp-enforced. W carlin w depo koło NPC można postawić 3 parcele (lub skrzynie itp), tak że nikt nie może cię przeusnąć. Stawaim tam rzeczy i się jaram, później wychodzę, wchodzi ktoś inny i on pokazuje swoje eq. Niekiedy to plate armor, noble, crown, zdarzyło się że kolo położył Shield of the Mastermind, ale byłem za wolny. Jeśli ktoś coś kładzie, zasypuję mu tą rzecz śmieciami (label itp), logam się na drugą postać, która właśnie była tam ukryta i biore eq. Trzeba był baaaardzo cierpliwym, bo niekiedy czeka się z 2 godziny zanim ktoś wejdzie. Wprawdzie kiedyś to było popularne, ale teraz wszyscy to znają. Te ostatnie skradzione 350k było moim ostatnim "przedwsięwzięciem" (eee, dobrze npisałem?)

Offline NEFARAIN

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Styczeń 2007, 10:41:16 »
I tak Keylogerstwo na tibi nie jest karalne bo Cip Soft przecież nic w tej sprawie jeszcze nie zrobił można do nich Emaila napisać ale po co ? oleją se nas ? jedynie za co banują to za używanie botów i nic więcej więc kupa innymi słowy.

Nie zbaczaj z głównego wątku tematu - DODO
« Ostatnia zmiana: 13 Styczeń 2007, 00:33:57 wysłana przez DODO »

Offline Gonzo

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Styczeń 2007, 16:41:52 »
Tibia jest za bardzo czasochłonna. Kiedyś w to grałem, ale skończyłem na 23 levelu :P. Nie chciało mi sie grać dalej, bo jak widziałem ten pasek levelu to mi sie rzygać chciało ;/. Mój kuzyn <maniak> ma 156 level, ale ja nawet takiego nie potrzebuje bo wtedy to chyba bym rok jeden level bil ;/.

Co innego OTS;y, gram teraz na jednym fajnym, mamy gildie, exp idzie szybko, wkurzyamy GM'a, żeby nam dał Guild House, o ogólnie kręci sie zwała. Wczoraj na przykład PvP było i nasz największy levelem kolo z gildi <kumpel z RL    > dostał bana, bo 10 osób zabił   . Jak ktoś by chciał grać to PW. PzDrO :].

Offline Kapi Pogromca

• Kopacz
  • **
Tibia
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Styczeń 2007, 17:01:40 »
Ja osobiście gram w Tibie, ale tylko czasami. A zdarza mi się to na prawdę rzadko. Jak pierwszy raz w to zagrałem to nawet mnie wciągnęła, ale szybko się nudzi. Głównym brakiem tak jak we wszystkich grach MMORPG jest brak fabuły i klimatu. Jak dla mnie straszne nudziarstwo. Można sobie pograc, ale z pewnością odłożycie tą grę.

Offline DeadFish

• Myśliwy
  • Reputacja: -2
Tibia
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Styczeń 2007, 17:53:15 »
Andrjoo - fabuła spisana na forum? Weź mnie nie rozśmieszaj! Jak fabuła gry może być umieszczona hen gdzieś tam? Fabuła jest W GRZE. Nie wiem jak można czytać fabułe jakiejś gry na forum. To tak jakbym w Gothicu tylko zabijał te ścierwojady w kółko, a fabułe czytał na np. na takiej tawernie.
Nie ma co - Gothic z pewnością byłby niezwykle klimatyczny gdybym podczas jego grania puszczał sobie jakiś metal czy inną muzykę. Dźwięk oraz fabuła najbardziej budują klimat, a dźwięku nie ma wcale, a fabuła jest hen daleko...

Offline Darken

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #47 dnia: 21 Styczeń 2007, 19:25:25 »
Jak czytałem o tibi to myślałem że to super gra najlepsza jakom stworzono i na tym się skończyło gdy ją włączyłem to oczy mi się otworzyły  ale nie z wrażenia.To jedna z gier o których mogę śmiało powiedzieć ze to czysty śmieć.
Ale wiem na pewno nie może być konkurentem WoW'a

Offline slawex

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Styczeń 2007, 18:19:57 »
Turing może nie wiesz ale w gothica nie gra się na necie a w tibie tak a ścierwojadami nie są gracze z całego świata        a co do fabuły to jest pełno książek w tibii które ją opisują ale oczywiście trzeba umieć angielski :)
« Ostatnia zmiana: 27 Styczeń 2007, 18:21:30 wysłana przez slawex »

Offline DeadFish

• Myśliwy
Tibia
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Styczeń 2007, 19:23:53 »
Cytat: slawex
Turing może nie wiesz ale w gothica nie gra się na necie a w tibie tak a ścierwojadami nie są gracze z całego świata        a co do fabuły to jest pełno książek w tibii które ją opisują ale oczywiście trzeba umieć angielski :)

Nie ma to jak porównywać Tibię do Gothic'a, nieprawdaż? Między MMORPG a cRPG w singlu jest taaaaka różnica. Chcesz grę, w której będziesz mieć dużo graczy i grać po necie? Kup WoWa, GW czy Lineage II. Możesz też ściągnąć MU lub Silkroad'a (za darmo). Wiesz czemu tyle ludzi gra w Tibie? Dlatego że tyle ludzi gra w Tibie.   Oczywiście wszystko też kręci się wokół kasy.

PS. Jak to dobrze, że twórcy takich programów jak xfire, nie dają w nich obsługi Tibii.  

Offline Fix

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #50 dnia: 28 Styczeń 2007, 00:34:56 »
Zero grafiki, walki polegające na staniu obok siebie dwóch postaci, brak muzyki, debilny system rozgrywki, ślimaczenie się postaci, grywalność na poziomie minimum. Nie jeżdżę po graczach, którzy cenią tę grę, ale po prostu ich nie rozumiem. Nie widzę powodu, dla którego możnaby poświęcać czas na granie w Tibię..

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
Tibia
« Odpowiedź #51 dnia: 28 Styczeń 2007, 09:21:23 »
Cytat: Fix
Zero grafiki, walki polegające na staniu obok siebie dwóch postaci, brak muzyki, debilny system rozgrywki, ślimaczenie się postaci, grywalność na poziomie minimum. Nie jeżdżę po graczach, którzy cenią tę grę, ale po prostu ich nie rozumiem. Nie widzę powodu, dla którego możnaby poświęcać czas na granie w Tibię..

NA początku też tak myślałem jak w to grałem. Mówiłem komletnie beznadziejna gra, nie da się w to grać. Grafa do ****, muzy nie ma, efekty walki... na cóż. Ale później zaczęłem się rozkręcać. Kiedy ma się już 8 lvl i jest się na kontynencie (tzn. mainie) to wtedy zaczyna się gra. W Tibi fajne jest to, że tutaj można skillować, zdobywać nowe rzeczy, lecz odpowiednio się potrudzić zanim coś zdobędziesz/zabijesz. Na początku możesz być zajarany na maxa, że ghula zabiłeś i masz plate set. Ale za pół roku pojechałeś giant spidera mając na sobie blue robe czy golden armor. Oczywiście, że jest tam pełno N00bów (właśnie takich jak ja), którzyz a wszelką cenę, spróbują ci popsuć rozgrywkę. W każdej grze jest ich trochę, choć szczerze przyznam że w Tibi chyba najwięcej

Offline Anmarius

• Magnat
  • Reputacja: 2
  • Kanter Strajk
Tibia
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Kwiecień 2007, 18:15:24 »
Ja, gdy usłyszałem o Tibii, to pomyślałem, że ona wygląda tak jak Gothic II   Pomyślałem, że może to być super gra, ale, gdy poszedłem do kolegi i zobaczyłem jej grywalność, brak dżwięku itd. Nie wiem, czemu ta gra tak wciąga nastolatków i starszych ludzi. Jak można w to grać ? Często pewnie słyszeliście, że niektórzy siedzieli ( i nadal siedzą dzień i noc, żeby nabić duży lvl, a potem sprzedać ), a jeden nawet zatłukł matkę krzesłem, bo mu wyłączyła komputer, gdy miał sprzedać postać za 400 zł. Straszne. Nienawidzę tej gry i nigdy nie będę w nią grał.

Offline Kozłow

• Magnat
  • Reputacja: 382
  • Acid Rain!
Tibia
« Odpowiedź #53 dnia: 11 Kwiecień 2007, 18:55:35 »
Tibia.... Ta gra to poczatek apokalipsy i działania antychrysta na ziemi. A co do samej gry:
Po pierwsze: Tibia ma grafikę gorszą niż w mario...
Po drugie: Jest strasznie nudna... Wszyscy biegają i tylko mają orgazm że nabili 30 level ...
Gra dla mnie nie posiada żadnych walorów. Została według mnie stworzona dla jednej rzeczy. KASY!!!
Gra ponadto strasznie wciąga. Jest grą uzależniającą. Ale przecież na tym się bogacą co niektórzy. Nigdy nie grałem w tibię i nigdy nie będę w nią grał. To gra dla ludzi, którzy nie mają co robić. Jak raz usiądą to ich tak wciągnie że nie będą mogli się oderwać. Słowem: "Jezu chroń od Tibii"  

Offline Anaconda

• Myśliwy
Tibia
« Odpowiedź #54 dnia: 11 Kwiecień 2007, 20:01:16 »
Jak widzę teksty niektórych osób typu: "Nigdy nie grałem w Tibię i nie zamierzam..." - to po kiego piszecie tutaj? Wyrażacie opinię o grze bez uprzedniego zagrania w nią? Popatrzyliście? Posłuchaliście jak to inni nie lubią? Tak, ja sam ostatnio byłem całkowicie nastawiony na NIE w stosunku do monitorów LCD. Teraz posiadam takowy i mi sie podoba :) I nie, nie zgadliście. Nie jestem fanem Tibii. Dobiłem 9lv i mi się znudziła. Do grafiki nic nie mam, istnieją gry brzydsze i grywalniejsze od niej. Sama rozgrywka w tym MMO jest sztampowa. Idź zabij trochę potworków (znane przeważnie jako "ekspienie"). Zdobycie coraz  lepszych przedmiotów ("ajtemy" xD) itd. Nic nowego. Choć spodobało mi się to, że czarów używa się poprzez ich wypowiedzenie (w grze oczywiście) - na prawdę ciekawy zabieg :) A najbardziej denerwuję mnie w Tibii to....że ludzie się nią zbytnio fascynują. Potem chodzą tacy "tibijczycy" i tylko o tym jak "ekspią", "lutują" czy też cóż za "ajtemka" znaleźli. Nie wspomnę już o tym, że nie potrafią nawet poprawnie nazw po angielsku przeczytać :D (dzisiaj np. usłyszałem " gijant spajder" xD)
« Ostatnia zmiana: 11 Kwiecień 2007, 20:02:06 wysłana przez Anaconda »

Offline KrokusM

• Kopacz
  • **
Tibia
« Odpowiedź #55 dnia: 15 Kwiecień 2007, 14:51:04 »
Przyznam się bez bicia (choć z niemałym wstydem), że grałem. Pamiętam, że dobiłem do 9 lvl, wyszedłem na "majna" i... znudziło mi się. Ludzie! Ta gra jet po prostu denna! Swego czasu robiłem na "The Games Factory" platformówki z dużo lepszą grafiką, o ścieżce dźwiękowej nie wspominając (ano tak, w tibii przecież nawet dźwięku nie ma). Animacje... ej chwila moment, przecież animacji tam też ni hu hu. Jednym słowem, tibia jest po prostu do dupy. Niewiem po co ludzie w to grają, skoro jest tyle innych (lepszych) gier MMORPG, jak choćby WoW czy Lineage...

A tutaj taki mały bonus: miałem ten filmik umieścić w temacie humor, ale skoro jest temat "Tibia" to czemu nie? Film przedstwia wywiad z prawdziwym tibijczykiem! Indżoj!
Wywiad z tibijczykiem

Offline Haren

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Lipiec 2007, 20:55:45 »

Moim zdaniem:   Tibia to fajna gra MMO w którą pierwszy raz zagrałem 3 lata temu i nawet mi się spodobała. Gram w nią co jakiś czas, wtedy kiedy nie mam do grania nic innego i gram aż mi się nie znudzi. Nie sądzę żeby w jakiś sposób uzależniała jak niektórzy twierdzą i jest ogólnie fajną grą.
« Ostatnia zmiana: 18 Lipiec 2007, 17:08:51 wysłana przez Haren »

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
Tibia
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Lipiec 2007, 22:16:31 »
Chcę wam fanom Gothica i innym ludziom z forum zadać pytanie. Czy słyszeliście lub graliście w grę MMORPG Tibia.

OMG.

Nie wiem czy nosisz denka od butelek a może jesteś ślepy a może to prowokacja cóż, człowieku żeby poznać smak dobrego MMO nie należy poprzestać na tibi... ja ci polecam Lineage II, szybko porzucisz tą swoim całą extra tibie, jak lubisz klimaty fantasy a pewnie tak =].
« Ostatnia zmiana: 18 Lipiec 2007, 00:31:49 wysłana przez DODO »

Offline LinkLess

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 10
Tibia
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Lipiec 2007, 22:21:23 »
Tja, albo tibia. Wszystko jedno. Nie grałem, ale przyglądałem się jak kilku łebków grało w to w kafejce (jak jeszcze neta nie miałem). A zachowywali się przy tym jakby mięli za chwilę się zes... ...markć. Później owe dzieci po wyjściu zaczęły biec i mniej więcej taki tekst powiedział jeden z nich:
"uchnij mnie, uchnij mnie"
Normalnie myślałem, że się ze śmiechu posikam.

PS. Ponoć po ukończeniu tibii dostaje się miniguna na rakiety atomowe (joke)  

Offline Haren

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #59 dnia: 18 Lipiec 2007, 17:08:32 »
No krzysiek 666  spoko historia.  A jeszcze odnośnie tej grafiki w tibii. To jest chyba to przez co się gra w Tibię. Ten typ grafiki w którym patrzy się na typka od góry ma taki urok ,że żaden inny MMO temu nie dorówna. Jeżeli byście więcej pograli to może byście zrozumieli. A gdy już nabijesz ten 100lvl to i masz dużo kumpli to gra sprawia naprawdę dużą przyjemność. Tylko żeby nie było ,że jestem jakimś maniakiem. Ale do tibii nic nie mam. Sam lubie się czasem pośmiać z niektórych dzieci które w to grają.
« Ostatnia zmiana: 18 Lipiec 2007, 17:14:22 wysłana przez Haren »

Forum Tawerny Gothic

Tibia
« Odpowiedź #59 dnia: 18 Lipiec 2007, 17:08:32 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18