Autor Wątek: Tibia  (Przeczytany 49545 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Onar

• Myśliwy
  • Reputacja: -3
Tibia
« Odpowiedź #60 dnia: 21 Sierpień 2007, 21:10:55 »
Moim zdaniem tibia jest głupią grą  ja grałem 10 minut i delete. Grafa jest do kitu a sens gry też niezbyt ciekawy. Jak wchodziłem na inne forum ziomuś napisał coś w stylu:
"tak tak grajcie w tą głupią gre że w końcu sie uzależnicie i zabijecie własną matke taboretem". Co nieco zgdzam sie z nim ale powiedział to nieco brutalnie.

Travis napisał:

Często pewnie słyszeliście, że niektórzy siedzieli ( i nadal siedzą dzień i noc, żeby nabić duży lvl, a potem sprzedać ), a jeden nawet zatłukł matkę krzesłem, bo mu wyłączyła komputer, gdy miał sprzedać postać za 400 zł. Straszne. Nienawidzę tej gry i nigdy nie będę w nią grał.

Właśnie o tym mówie
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpień 2007, 21:12:52 wysłana przez Onar »

Offline Kurgan

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Tibia
« Odpowiedź #61 dnia: 26 Sierpień 2007, 12:41:37 »
@up
Jak grałeś tylko 10 min to się nie odzywaj jak wbijesz 20 lvl to dopiero się wypowiedz a tak to nic nie wiesz o tej grze. Osobiście tibii nie lubie kiedyś grałem. Co do ludzi co ciągle piszą jak to tibia uzależnia i wogóle to spójrzcię na wowa gdzie gracze umierają z wycieńczenia rzucają szkołe wszystko byle tylko grać !!

P.S.
Ten kto gra w to tylko żeby sprzedać postać to maniak żeby wbić sensowny lvl i sprzedać postać trzeba poświęcić pare miechów to już więcej zarobisz na roznoszeniu ulotek
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpień 2007, 12:43:28 wysłana przez Kurgan »

Forum Tawerny Gothic

Tibia
« Odpowiedź #61 dnia: 26 Sierpień 2007, 12:41:37 »

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
Tibia
« Odpowiedź #62 dnia: 03 Wrzesień 2007, 18:37:23 »
Powiem, że tak, spróbowałem, ale moja sesja trwała nie więcej niż pięć minut. Tibia jest jedną z wielu darmowych gier, która nie zachwyca w zasadzie niczym. Pikselowa (??) grafika wręcz od razu odpycha, rzesze nierozgarniętych użytkowników i cały ten system rozgrywki... Od razu co można ujrzeć, to ludzi, którzy nie powalają swoim słownictwem oraz zachowaniem - mam tu na myśli w szczególności tak zwanych PKów oraz tych, którzy blokują innym drogę ucieczki przed powtorem, co często kończy się śmiercią (to był jeden z powodów mojego pożegnianią z tym marnym MMORPG).
We współczesnym okresie czasu jest tyle innych o wiele lepszych gier sieciowych, które mają takie same zasady jak Tibia, więc ludzie powinni powoli odchodzić od tej gry, z której wypływa więcej szkód niż korzyści - dużo się słyszało, co Tibia robi z ludźmi. Dodatkowo traci się na nią czas i pieniądze.
Jeśli miałbym wybrać jakiegoś darmowego MMORPGa, to byłby to na przykład biorąc Maple Story.

With respect
Boba Fett

Offline Dark

• Myśliwy
  • Reputacja: -2
  • 3d Moddeler
Tibia
« Odpowiedź #63 dnia: 03 Wrzesień 2007, 20:59:06 »
Myślę, że te dwa filmy pokarzą wam wystarczająco jakie zło drzemie w tibi, nie mówiąc już o zerowej grafice która chowa się przy źle które niesie sama gra.

TVN o Tiba

TVP3 o Tibia

Offline Thorbjørn

• Obywatel
  • Reputacja: 32
    • Karta postaci

Tibia
« Odpowiedź #64 dnia: 03 Wrzesień 2007, 21:24:33 »
Ja grałem w Tibie i na OTS i na normalnej . To nie jest gra jak inni mówią "Na poziomie Gothica" .
 To gra dla tych co mają internet , ale mają słaby procesor. Tibia ma słabą grafę i po prostu jest zbudowana z kwadracików . Tibia , może i trochę wciąga , ale nie tak bardzo jak Gothic.  

Gdyby Gothic był przez neta w Tawernie .  

Prawdziwi gracze grają w Gothica!!!
« Ostatnia zmiana: 09 Październik 2007, 20:41:33 wysłana przez Bela »

Offline Giker

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #65 dnia: 31 Grudzień 2007, 03:29:39 »
Tibia Tibia... podobno wciąga niesamowicie! Ale... jak do cholery można grać na takiej grafice i bez fabuły??!! Wygląda ta gra jak klocki Lego   Tyle że klocki Lego przynoszą więcej zabawy i emocji niż Tibia   przepraszam fanów ale takie jest moje zdanie.

pozdr all

Offline Matty

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #66 dnia: 05 Styczeń 2008, 10:08:29 »
Aktualnie słowo Tibia, wywołuje u mnie tekst: Maj gad...
Nie będę ukrywał jako n00b internetowy grałem w to coś, ale dość szybko przejrzałem na oczy. Choć notabene nie przez samą grę (choć to i tak w wielkim stopniu) przestałem grać, a bardziej przez graczy. Prawdziwy n00bland. Ale tego komentować nie muszę, bo każdy wie jak wyglądają tibijscy gracze. Gra wygląda jakby wyszła z spod rąk firmy Lego. Szczerze mówiąc to nawet Pokemon Emerald, już nie takie nowe, ale mają lepszą oprawę graficzną, a tu mamy przecież grę update'owaną co pół roku, albo nawet częściej, a gra i tak ma więcej bugów niż Gothic 2. Dodatkowo te bezsensowne questy, żenada.

Offline Zigur

• Kopacz
  • **
Tibia
« Odpowiedź #67 dnia: 05 Styczeń 2008, 12:38:10 »
Nigdy nie grałem, nie gram i grać nie będę, NIGDY. Jakoś nie bawi mnie latanie do dupy animowaną potacią po kwadratach 1*1 cm. Już se wole z dziadkiem w szachy pograć. A jeśli chcecie sobie pogadać z osobą o ilorazie inteligencji paczki rodzynek to pełno takich w Tibie gra.

Offline Givess

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #68 dnia: 05 Styczeń 2008, 13:32:34 »
Lol tibia to głupia gra kiedyś mi się podobała mam 24 level na Guardi i nie chce mi się grać Tibia jest nudna nie warto w nią grać nie polecam.

Offline MooN

• Magnat
Tibia
« Odpowiedź #69 dnia: 07 Styczeń 2008, 23:33:41 »
Cóż do Tibi namówili mnie tzw "koledzy" (jedne chciał nawet za adres strony tibi 20 zł dostać, bez komentarza). Grałem sobie w to gó**o okoła miesiąca (akurat nie miałem żadnych ciekawych gier). Później zabił mnie jakiś idiota który niby pomagał graczom o niższych poziomach, a gdy wziąłem nagrodę ze skrzynki zaatakował i zabił mnie. Potem jasne... Koniec z tym sza***m powiedziałem. Teraz w gimnazium słuchać nie mogę dzieci Neo gadających tylko jaka tibia jest wspaniała, że idą na dragi (smoki), jaki masz level (poziom). Denerwujące, zwłaszcza, że przezywają mnie n00b, bo mam trochę inne zdanie o Tibi niż oni. No ale ta gra była fajna tylko do wersji 7.4, potem już doszły nawet zegarki. Niedługo zapewne będą samochody... Naprawdę, zachęcam by "omijać" tę grę szerokim łukiem.
Pozdrawiam

Offline Russel

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 2
  • mody.gryinfo.com
Tibia
« Odpowiedź #70 dnia: 08 Styczeń 2008, 07:06:02 »
No cóż.. ja gram w tibie , 24 lv paladyn , nieumie tego wytłumaczyc ale ona jakoś tak wciąga ;p (ale gothica mimo wszystko bardziej lubie) jest to 3 najpopularniejsza gra MMO RPG na świecie:

WoW
linage 2 (mówi się linejdż 2 czy jakoś tak)
tibia

tibia jest 3 gra najpopularniejszą grą po wzglendem że ma dużą grywalność

PozDRo Russel

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
Tibia
« Odpowiedź #71 dnia: 08 Styczeń 2008, 15:57:48 »
linage 2 (mówi się linejdż 2 czy jakoś tak)

Gwoli wyjaśnienia piszę się Lineage ][. Poza tym nie bezcześćmy MMORPGA z prawdziwego zdarzenia, w temacie o tibii. Oby dwie gry nie mają nic wspólnego ze sobą no może oprócz lvlowania.

tibia jest 3 gra najpopularniejszą grą po wzglendem że ma dużą grywalność

Tak ale tylko wśród 7+ latków. A w sumie mam to gdzieś, niech sobie grają i nazywają innych n00bami nie znając prawdziwych mmo -,-

Offline Russel

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 2
  • mody.gryinfo.com
Tibia
« Odpowiedź #72 dnia: 08 Styczeń 2008, 16:19:54 »
Ja ci tak powiem . to co ty napisałeś:

Tak ale tylko wśród 7+ latków. A w sumie mam to gdzieś, niech sobie grają i nazywają innych n00bami nie znając prawdziwych mmo -,-

mi chodzi o grywalność a nie o grafike , możesz sobie niewieżyć tibia to 3 najlepsza gra na swiecie pod wzglendem grywalności , nie grafiki itd.

PozDRo Russel

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
Tibia
« Odpowiedź #73 dnia: 08 Styczeń 2008, 17:33:08 »
mi chodzi o grywalność a nie o grafike , możesz sobie niewieżyć tibia to 3 najlepsza gra na swiecie pod wzglendem grywalności , nie grafiki itd.

PozDRo Russel

Nie ukrywam że w Tibie gra wiele osób, jednak ta gra na dłuższą metę całkowicie odpada. Pamiętaj że na grywalność nie składa się sam fakt że wiele osób gra w tą grę bynajmniej moim zdaniem. Między innymi otaczający świat, możliwości gry, muzyka, oprawa graficzna to wszystko tworzy klimat - miejsce gdzie gracz i jego postać żyje i wykonuje powierzone mu zadania - tibia wypada tak marnie że płakać się chce. Jeśli chodzi o starszych graczy nie zdziwiłbym się gdyby grali w tibię tylko dla sprzedania chara z dobrymi itemkami i EQ. Generalnie jest tak, że po pewnym czasie ludzie po prostu przestają sięgać po tibię i przechodzą na GW, WoW'a, L2.

Wszystkie MMO mają pare wspólnych cech [lvlowanie, questy, zabijanie potworków, zdobywanie co raz lepszego eq]. Wychodzi na to, że są wspaniałym zabijaczem czasu, nic bardziej mylnego jeśli wkręcimy się szczególnie w tryb PvP, wojny klanowe, siege na zamki, tworzenie itemków [mowa o l2] to możemy liczyć się z tym że nawet 8 h nie starczy przed taką grą by wszystko zrobić. A pomimo tego że cholernie odbiegłem od tematu, kończę swój wywód.
« Ostatnia zmiana: 08 Styczeń 2008, 17:33:50 wysłana przez Arkhan »

Offline Xarak Bunt

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #74 dnia: 08 Styczeń 2008, 20:50:31 »
Tibia.... grałem kiedyś, bardzo dawno temu. Byłem nałogowym graczem. Po 14 godzin minimum w wakacje dziennie grałem jak miałem iść do piątej podstawówki, potem po trzy tylko w weekendy, a potem mi sięznudziło. Po za tym ta gra schodzi na psy. Pełno idiotów, pedofilów, hamów (nie wiem czy dobrze napisałem   ) po za tym lagi (zacinanie gry) kicki (wylogowanie gry) i ogromneeeeeeeeeeeeeee kolejki. Po za tym trochę nudno (?).

Co powoduje uzależnienie od takowych gier?

A no to, że gry pozwalają się oderwać się od punurej rzeczywistości (chociaż w Tibii każdy był śmieciem- po za high lvl), znaleść kumpli któzy nie patrzą na wygląd tylko na to czy umiesz grać, czy nie. Są tam mili ludzie (znałem 3 z 1000 graczy) reszta to nieuczciwi ludzie, źli ludzie itd, itp.

LEPIEJ SIÊ UCZYÆ NI¯ GRAÆ W TIBIÊ!!!

JA NIE GRAM ZA BARDZO NA KOMPIE I CO DAJE MI TO?
Otóż chodzę do gimnazjum (nauczyciele uczą w liceach) i mam tam średnią (przypuszczalne z ocen podanych na razie i ocen cząstkowych z reszty) między 4.74, a 4.83. A dodam, że gim jest najlepsze w całej okolicy (w zeszłym roku nie było gimnazjalisty w trzeciej klasie, który napisał testy gimnazjalistów na mniej niż 80%

Offline BeoWolf

• Kopacz
  • **
Tibia
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Styczeń 2008, 03:37:26 »
Moim zdaniem ta gra to jedne wielko G*wno !(Bez obrazy) "Grafika taka sobie" Tam nie ma grafiki,tam jest obrazek z kwadratami ! "Fabuła niczego sobie" Tam nie ma Fabuły,tam chodzisz i zabijasz bez sensu !

Offline Orcrist

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #76 dnia: 27 Styczeń 2008, 13:22:04 »
Ja pogrywałem sobie w Tibie w wieku 3\4 klasy. potem mi się znudziłą ta monotonia. idę zabić potworka, jem sobie serek, idę zabić potworka... . Kiedy chodziłem do piątej klasy razem z kolegą (Vessenem) chcieliśmy sprawdzić ulepszenia itp. Włączyliśmy. Poszliśmy sobie zabić parę szczurków i..., znudziło nam się.  

Offline Fragenstein

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #77 dnia: 31 Styczeń 2008, 00:49:38 »
Mój pierwszy MMORPG. Grafika mnie nie odepchnęła, trochę mnie to nawet wciągnęło swojego czasu (miałem 12-13 lat). Na dłuższą metę gra jest po prostu nudna. Ile można "expić". Do tego ilość questów jest wręcz śmieszna.. kilkanaście? Do tego cała rzesza noobków (10, góra 11 lat) nie mających żadnych zasad, sikających z radości uśmiercenia kogoś bez powodu. Można trochę pograć, ale pamiętam co się działo na moim osiedlu.. Grałem w jedną z starszych wersji (7.2 czy coś około tego) i wtedy byłem wręcz wytykany palcami bo spędzałem kilka godzin dziennie (nie chodzi o to, że przed kompem ale przed tą grą) grając w Tibię. Rodziła się przeciwko mnie i kilku moim kolegom istna nienawiść, prawdopodobnie biorąca się z zazdrości- chcieli grać, ale wstydzili się. Kiedy mi się Tibia znudziła, nastał pewnego rodzaju trend. To była kwestia tygodnia zanim cała szkoła się w tym zatraciła.. Z tego co wiem siedzą w tym już dobre parę lat. Dla porównania- ja grałem rok, góra dwa i miałem życie poza tym, oni grają parę lat zaniedbując podstawowe potrzeby. Wszystkich moich znajomych grających w Tibię zapytałem o jedno- gdyby było ich stać to czy grali by w World of Warcraft. Większość odpowiedziała twierdząco..

Oceniłbym tą gre na 6/10, za dobrą grywalność (jakaś tam niby jest).

Offline krassus

• Kopacz
  • **
  • na pochybel!!!
Tibia
« Odpowiedź #78 dnia: 31 Styczeń 2008, 14:23:37 »
Nigdy nie grałem w Tibię. Nie sądzę też że kiedykolwiek zacznę. W czasach takich gier jak LineageII czy WOW albo RYL ciężko jest od nowa zaczynać rozgrywkę w takiej grze jak Tibia. Grafika nie powala na kolana a raczej odpycha, fabuła czy świat są nieporównywalnie gorsze w porównaniu do wcześniej wymienionych gier!

Offline Xarak Bunt

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #79 dnia: 31 Styczeń 2008, 15:12:45 »
Krassus ciesz się, że nie grałeś. Ta gra jest od niczego. Ja zmarnowałem dobre 3 lata. 3 lata, które mógłbym zagospodarować zupełnie inaczej, lepiej. APELUJÊ: OBUDÂŹCIE SIÊ, TO WAS ZNISZCZY!!
« Ostatnia zmiana: 31 Styczeń 2008, 15:32:59 wysłana przez Xarakus Bezius »

Forum Tawerny Gothic

Tibia
« Odpowiedź #79 dnia: 31 Styczeń 2008, 15:12:45 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18