Autor Wątek: Tibia  (Przeczytany 49506 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Charnel

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Tibia
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Czerwiec 2006, 20:14:46 »
nie chodziło mi kto je dodaje do gry ale kto je daje w grze dla przykładu Xardas daje misje Bezimiennemu aby poszedł do zatopionej wieży  
« Ostatnia zmiana: 23 Sierpień 2006, 23:06:40 wysłana przez Arthas »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Tibia
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Czerwiec 2006, 21:04:11 »
Cytat: Charnel
a kto je daje ?

Daje...rozumiem że chodzi ci o zlecanie.
Więc niektóre z nich poprostu wykonuje się samemu, idzesz w odpowiednie miejsca czasami gadając z kilkoma NPC. W innych przypadkach trzeba iść do odpowiedniej osoby by ci go zleciła.

Spis questów znajduje się m.i. tu.
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpień 2006, 19:34:37 wysłana przez Arthas »

Forum Tawerny Gothic

Tibia
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Czerwiec 2006, 21:04:11 »

Offline Semaj

• Kret
  • *
  • Reputacja: 2
Tibia
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Czerwiec 2006, 17:13:56 »
Moim zdaniem Tibia to słabiutka gra, która rajcuje małe dzieci dlatego, że można nieźle na niej zarobić.

-Kiepska grafika
-Beznadziejna animacja
-Mała różnorodność ekwipunku
-Cienkie potworki

To tylko niektóre z minusów tej "gry".W ogóle nie rozumiem jak w takie coś można grać.

Tibia robi wode z mózgu durnym bachorom, które w to grają (przykłady podaliście wyżej).Nie rozumiem także, jak można wydawać kase na postacie do tej gry :/

Jakie Tibia mam plusy ? Nie wiem, ale chętnie si? dowiem od Was. Tak czy inaczej nie zamierzam w nią grać :/
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpień 2006, 19:36:23 wysłana przez Arthas »

Offline Maksous

• Myśliwy
  • Reputacja: 11
Tibia
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Lipiec 2006, 15:53:44 »
Ja tam gram w tibię bardzo mi się podoba chodziaż ma cienką grafikę to jest w niej wiele zadań, zbroi, mieczy tarcz.... i jest za darmo a jak się znudzi można sprzedać postać na allegro za całkiem niezłś sumke

ps.W tibi nazywam się Kitler gram na Zanerze tak zwanym serwerze noobów
« Ostatnia zmiana: 24 Sierpień 2006, 19:39:37 wysłana przez Arthas »

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
Tibia
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Lipiec 2006, 11:34:18 »
Grywalem w tibie, lecz nie bylo to dlugo. Okolo dwoch miechow. Na poczatku wciagnela mnie, lecz po dwoch miesiacach gra staje sie strasznie monotonna. Bez dzwieku, lipnej grafiki i ciaglego nabijania lvl...Niee...to nie dla mnie. Do tego 12 letnie dzieciaki ktore pykaja w to 24h ;P

P.S : Sorka za brak polskich znakow gdyz klawiatura odmawia mi posluszenstwa :P

Z wyrazami szacunku....

Offline DeadFish

• Myśliwy
  • Reputacja: -2
Tibia
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Sierpień 2006, 23:21:50 »
ehhh...nie grałem, nie gram, nie będę grać. A dlaczego? grafa 0/10 muza 0/10 grywalność nie wiem bo nie gralem ale bez grafiki i muzyki to nie będzie więcej niż 1/10 !!! Kutwa. mam grać w gry które wymyślili jaskiniowcy? najstarsze gry w jakie czasem pogrywam to Heroes of Might and Magic III oraz Worms World Party...no cóż ale to są klasyki, a nie pikselki...Tibia nawet nigdy nie znalazła sie na moim dysku (choć była już połowa, kumple zarzucili :P) i sie nie znajdzie....

Co do uzależnień, to to jest porypane, rozumiem że można sobie więcej pograć (chociażby raz grałem w G1 całą noc jak przechodziłem to pierwszy raz) ale żeby tego nie robić codziennie, wyjść na rower, pograć w gałe, czy nawet porobić strone www byle tylko było to coś kreatywnego...a nie tylko jak to moi kumple powiadają: "no ja to miałem cośtam cośtam poszłem do cośtam jaskini i były tam mega mocne potwory no i ciągle red hp, uh! red hp, uh! no i sie zdedłem i wkurzyłem" rotfl...

Ale najbardziej dziwi mnie jedno? JAK MOÂŻNA KUPOWAÆ PACCA?! przecież to są pieniądze wyrzucone w błoto! Pacc kosztuje chyba 90 zeta, a z tyle (no, prawie) można kupić sobie Guild Wars - bardzo dobrego MMORPG bez abonamentu...!

PS. Nie po to wydałem 3200 zeta na kompa i 1100 na monitor żeby grać na nim w Tibie, kutwa.

Offline DeadFish

• Myśliwy
Tibia
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Listopad 2006, 17:16:02 »
Andrjoo oczywiscie te oceny to sa moje prywatne opinie i nie musisz sie oczywiscie z nimi zgadzac. Co to muzyki - piszesz na forum o Gothicu, nieprawdaz? Czy wyobrazasz sobie Gothica bez dzwieku? Puscilbys sobie jakis metal i byloby fajnie? Nie sadze. Po prostu w Tibii sie juz do tego przyzwyczailes (zreszta moi koledzy mowia tak samo, przeciez lepiej jest sobie poscic wlasna muze). OK, jezeli ktos chce zarobic na Tibii (predzej by to zrobil na roznoszeniu ulotek) to juz niech kupi se tego pacca, ale jak ktos kupuje pacca tylko po to zeby pograc...dzieki. Rzucam sie na grafe? Moze uwazasz ze ocena grafiki w Tibii 0/10 jest nieodpowiednia? Najwazniejsza jest grywalnosc, jednak grywalnosc w pewnym stopniu buduje grafika...bez przesady...G1 juz w porownaniu do nowych gier tez ma kiepska grafe a z przyjemnoscia sie w niego gra. Nie robilem nigdy zadnego programu ani gry, wiec nie wiem ile trzeba roboty zeby zrobic taka gre. Ale jezeli porownuje taka Tibie do takiego G3 to mniej wiecej widze ile trzeba zeby TAKA gre zrobic.

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
Tibia
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Listopad 2006, 18:07:41 »
Małe sprostowanie :

OK, jezeli ktos chce zarobic na Tibii (predzej by to zrobil na roznoszeniu ulotek)

Czy ja wiem...zauważ żę za ulotki zarobisz marne grosze, a pamiętam sytuacje, którą mi kolega opowiadał, jak na alegro, gościu nabił 100 któryś lvl i sprzedał postać za 2150 zł. Teraz sie zastanów, co warto a co nie.

Ale jezeli porownuje taka Tibie do takiego G3

Niema co tutaj porównywać, co ma piernik do wiatraka?

Poza tym, nie trzeba chyba tłumaczyć że w tibi jest pełno dzieci neo... ale nie brakuje osób które chcą zarobić na owych kontach. I to się chwali  

Offline Kampos

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Listopad 2006, 18:45:20 »
Ja gralem w Tibie ale wlasnie z nia skonczylem (51 knight).I wlasnie chce zaczac grac w Gothica ale nigdzie nie moge znalesc Spolszczenia,bo mam angielska wersje.Btw.Dajcie jakis link do Spolszczenia lub do G1 PL

Offline Zdunek

• Kopacz
  • **
  • Ken'Udz mistrz stali i runy.
Tibia
« Odpowiedź #29 dnia: 06 Listopad 2006, 07:30:36 »
Cytat: Kampos
Ja gralem w Tibie ale wlasnie z nia skonczylem (51 knight).I wlasnie chce zaczac grac w Gothica ale nigdzie nie moge znalesc Spolszczenia,bo mam angielska wersje.Btw.Dajcie jakis link do Spolszczenia lub do G1 PL
proponował bym www.gram.pl kosztuje tam 20 zł a naprawde warto :)
a jak jesteś w heyah klubie to masz zniżke 25%(jak wyślesz sms za 3 grosze i wkleisz na strone ,jeden kod=jedna gra)  :)

Koniec off topu. Resztę załatwiać na PW. - [Boba Fett]
« Ostatnia zmiana: 06 Listopad 2006, 14:05:32 wysłana przez Boba Fett »

Offline Khaleb

• Magnat
  • Reputacja: 3
Tibia
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Listopad 2006, 14:56:02 »
Jak mozna tworzyc temat o Tibii, przeciez ta gra moze przyciagnac ludzi, ktorzy graja we wszystko i nie maja pojecia o dobrej internetowej grze, a z reszta szkoda gadac.Ta gra niczym nie wystaje ponad poziom przecietny i wydaje mi sie ze tak pozostanie... pozdrawiam

Offline slawex

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Styczeń 2007, 20:51:38 »
Kiedyś grałem sporo w tibie nieźle się ubawiłem ale mi się znudziła xP Tibia ma jednak wady swoje np dużo "nóbów" i nowy update ale proszę was nie oceniajcie tej gry póki nie wyjdziecie z rooka(z wikipedi "miasto nowicjuszy, po udaniu się na mainland nie można już do niego wrócić") i nie przyłączycie się do jakiejś lepszej gildii. Heh a co do reportażu znalazłem na youtube fajną przeróbkę http://www.youtube.com/watch?v=XW73FgqQU6Q

pozdro :)

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

Tibia
« Odpowiedź #32 dnia: 09 Styczeń 2007, 14:08:43 »
Tibia to gra taka sobie. Fabuly prawie zadnej. Grafika.... to przemilcze  . Dźwięk... no cóz w niej nie ma dziwięku  ! Przynajmniej jest w niej jakis cel, a mianowicie nabijanie leveli i skillów co bardzo wciąga. Być może niektórzy jarają się bardzo na tą grę tak jak moi koledzy. Od moich kumpli w szkole na przerwach słyszę tylko rozmowy na jeden temat. Tak, tak rozmowy na temat Tibii. Ogólnie gra jest szajska ale ze względu, na to, że wiekszośc moich kumpli w to gra to ja traktuje ją jako dobry komunikator(zamiast gadu gadu czy tlenu)      
Jeśli ktoś by chciał to możemy razem pograc w tibie od czasu do czasu tylko prosze dac nick swojego zawodnika na PW.

A co do porównania Tibia vs. WoW. Nie wiem jak można było wogóle wymyśleć takie porównanie. Tibia wypada przy WoW-ie jak rozlatujący się maluch przy wypolerowanym mercedesie.    

Offline ÂŚlimaczek

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Styczeń 2007, 14:59:39 »
Grałem w tibię 2 lata (7.3-7.7). Nie miałem wysokich lv jak na moje umiejętności - zawsze po jakimś czasie gra mi się nudziła, a potem wracałem znów do niej. Miałem 52ek, 32ms (2 tyg.), 24ms (1 tyg.), 31~rp. Na pierwszy rzut oka gra wygląda na w ogóle nie ciekawą, z gupią grafiką, bez muzyki i bez fabuły. Jednak bo dłuższym spędzeniu czasu z tą grą bardzo wciąga. Sama gra jest właściwie kitowa - ale z jej graczami są wojny gildii, wspólne hunty, wieczorne rozmowy pod dp, i sam gracz w Tibii ma często takie problemy jak uczeń w szkole podstawowej/gimnazjum. Gra mi się jednak po dłuższej grze znudziła - dlaczego? Do dzisiaj nie wiem, chociaż myślę że nie potrzebnie sprzedawałem postacie po tym jak gra mi się na 1-2 tyg. znudziła, gdyż potem już mi się nie chciało po raz setny expić w krypcie, bo wiedziałem wszędzie co jest.

Jeżeli ktoś się zagrać w tą grę - proszę bardzo. Ale na początek też radzę przeczytać trochę poradników i zaglądać na forum tibia.pl (lub inne zagraniczne np. tibianews.net, tibia.de) - bardzo to pomaga.

Offline slawex

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #34 dnia: 09 Styczeń 2007, 16:18:05 »
Cytat: Kapitan Greg
A co do porównania Tibia vs. WoW. Nie wiem jak można było wogóle wymyśleć takie porównanie. Tibia wypada przy WoW-ie jak rozlatujący się maluch przy wypolerowanym mercedesie.    

no wiesz zależy kto co lubi. WoWa trzeba kupić i jeszcze płacić miesięcznie za grę (no chyba ze pirat i piracki serwer   ) natomiast tibie ma się za free(no można kupić płatne konto ale nie trzeba), można sobie włączyć gg albo jakieś stronki w czasie gry no i oczywiście na wowa trzeba mieć jakiś taki komputer  a tibia to na każdym kompie no chyba że ma się naprawdę stary :)no w tibii jest rzeczywiście słaba grafa ale w tej grze nie na tym polega jej urok ;)

Offline DeadFish

• Myśliwy
Tibia
« Odpowiedź #35 dnia: 09 Styczeń 2007, 16:34:36 »
Nie przesadzajmy...wymagania WoW jak na dzień dzisiejszy są bardzo niskie. Ludzie się czepiają że WoW jest za drogi, a na pirackich serwerach nie ma zbytnio zabawy...i to jest prawda. A GW? Bardzo dobra gra, również Tibia przy niej wymięka...ogólnie to Tibia jest jedną z gorszych gier darmowych tego typu. ofc GW trzeba kupić, ale te 100 zł już chyba każdy przeboleje...

Post nie na temat. Następnym razem będę zmuszony wydać ostrzeżenie - DODO
« Ostatnia zmiana: 09 Styczeń 2007, 19:14:23 wysłana przez DODO »

Offline Dark Prince

• Myśliwy
Tibia
« Odpowiedź #36 dnia: 09 Styczeń 2007, 18:47:09 »
Tibia wg. mnie nie ma szans z innymi grami MMO. Gdyby była grafika w pełni 3D i fabuła, to inna rozmowa. Troche grałem w Tibie, miałem 10 lvl, ale niechciało mo się już więcej grać jak dostałem Factions. Tibia jest dobra dla początkujących graczy, którzy nie zaznali sie z grami online. To taki trening:)

Offline WaldeK

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Styczeń 2007, 20:00:40 »
Powiem wam, że ja grałem w tą gre i to prawie przez rok. Przeczytałem gdzieś na forum o takiej grze więc chciałem zobaczyc co to jest. Jak zacząłem grać, tak się dowiedziałem, że mój qmpel z klasy gra już w to od dawna. postanowiliśmy grać razem. Jak się wciągnąłem w tą gre to aż ciężko było mi odejść od kompa. Grałem bo cały czas chciałem mieć jak najlepsze eq i skille. grałem knightem (ci co grali to wiedzą że aby być dobrym trzeba długo trenować), wytrenowałem się aż to 66 skille swordem. Byłem już tak wciągnięty w to że grałem od 6-8 godzin dziennie. Na szczęście poszedłem po rozum do głowy i postanowiłem skończyć z tą grą raz na zawsze. Podsumowywując. Ci co mają zamiar grać w tą gre to w 100% nie polecam jej bo jak się od niej ktoś uzależni to łatwo z tego nie wyjdzie. A szkoda przeciez tego zmarnowanego czasu który się poświęciło na granie

Offline Heralis

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Styczeń 2007, 20:34:11 »
No, ja sam jestem dzieckiem  i GRAÂŁEM w tibie(chociaż krótko) . To jest niesamowite jakie niektóre dzieci są "puste"<sory za wyrażenie, ale jak ktoś daje wiadomość na czacie typu "po co mam iść do szkoły, wole poskillować">. Nie mówiąc już o tym, że na allegro wirtualne postacie są sprzedawane po 250 zł!! Nie lepiej se w cropie kupić bluze?   . Multi są dla ludzi ale trzeba znać umiar;  takie typu sytuacje że dziecko się ze szkoły urywa żeby pograć w tibie, to terz wina rodziców którzy nie interesują się swoimi dziećmi, nie dbają o nauke itp.

Offline slawex

• Kret
  • *
Tibia
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Styczeń 2007, 20:55:36 »
E tam WaldeK tibia tak samo uzależnia jak gothic czy też inne gry zależy jak się komu spodoba. Nad gothicem to też potrafiłem usiedzieć cały dzień z przerwami na jedzenie. Po prostu o tibii zrobiło się głośno ponieważ dużo ludu w to gra i jest darmowa.W kafejkach bardzo jest popularna tibia. Szczególnie w tych słabszych w których nie ma gier prócz tych darmowych . Myślę że jakby ktoś kto gra w np. MU albo Diablo coś odwalił(świetnym przykładem jest afera z krzesłem) to też by tak samo mówili o tych grach co o tibii.

a tak na marginesie to nie rozumiem tego przypisu DODO że post nie na temat w końcu są 2 zdania o tibii i komentarz do mojego zdania o WoWie.
« Ostatnia zmiana: 11 Styczeń 2007, 20:56:04 wysłana przez slawex »

Forum Tawerny Gothic

Tibia
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Styczeń 2007, 20:55:36 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18