Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Metal-jako rodzaj muzyki

<< < (4/6) > >>

Vedymin:
Na początku kiedy chodziłem do pierszej klasy gimnazjum, razem z moim kolegą mieliśmy cholerną zajawke na KoRna. To co nas urzekło to oprócz muzyki, bunt który ten gatunek jakoby w pewnym sensie propaguje. Następnie z każdym rokiem wpadalem w kolejne stadium metalonałogu i dzisiaj słucham wyłącznie metalu. Następnym zespołem jaki sluchalem to było Machine Head a konkretnie album "Supercharger". Do teraz słucham tych obydwóch zespołów i jestem zarazem wielkim fanem (chociaż po ostatnim albumie KoRna coraz mniej  ) A tak w ogóle to moje Top Five:

*Machine Head (Thrash Metal)
*KoRn (Agressive Nu Metal)
*Fear Factory (Alternative Metal)
*Arch Enemy (Death/Thrash Metal)
*Vader (Death Metal)

Baś-ka:
Ja też kocham metal. Jestem do tej muzyki przywiązany bardziej niż do jakiejkolwiek innej. Co w niej lubię? Ciężkie brzmienie gitar,walenie w bębny, agresywność i wokale. Ogólnie słucham wszystkiego co mi się nawinie pod rękę : Sepultura,Soulfly,Ektomorf,Slayer,Raimstein, Linkin Park i Limp Bizkit tak na marginesie. Często też słucham punk rocka, zwykle Green Day.

(nie)bezimienny:
Metal jest dla mnie w pewnym sensie sposobem na życie. Słucham go codziennie, a dzień bez tejże muzyki, to dzień stracony ;]. Najbardziej w metalu podoba mi się tzw. "darcie ryja", szarpanie strun i walenie w bębny. Słucham różnych odmian tego niezwykłego gatunku muzyki, począwszy od nu-metalu, industrial metalu, alternative metalu, skończywszy na trash i death metalu. Moimi ulubionym zespołami są:

Disturbed (nu-metal, alternative metal) - uwielbiam ich przede wszystkim za mocne brzmienia oraz głos wokalisty, Davida Draimana. Moje ulubione kawałki to Prayer (z płyty Believe), Down With The Sickness (The Sickness), a także I'm Alive (Ten Thousand Fists). Mój ulubiony album to Believe.
Godsmack (heavy metal, hard rock) - atuty niemalże te same co u Disturbed. Moje ulubione utwory to Straight Out Of Line, I Stand Alone (obie piosenki z płyty Faceless) , Awake (Awake ;]), a także Speak (IV). Ulubiony album to oczywiście Faceless.

Poza tymi zespołami lubię jeszcze Linkin Park, In Flames, SOAD, Flaw, a także Marilyna Mansona.

Enzo:
Ja z grup metalowych słucham jedynie Disturbedów, czyli mieszanki hard rocka i NU Metalu. Słucham jedynie tej odmiany metalu - heavy metal i death metal jakoś do gustu mi nie przypadły. Co do rocka też słucham dość często, bo można się przy nim wyszaleć ile się da. Co do innych grup to bardzo rzadko słucham Linkin Park, ale jak już włącze to jest super.

Sarkasmus:
Ja słucham: SlipKnotu, Disturbeda, Godsmacka, Drowning Poola i niektóre z Triviuma i Salivy.
ulubione utwory to Wait and Bleed, Awaken, Prayer, I Stand Alone, After Me i This World can't tear us apart.
Słucham go ponieważ są sensowne (jeśli się przełoży na polski) fajnie brzmią i przypadł mi do gustu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej