Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Metal-jako rodzaj muzyki
szczotex:
Witam
Chciałbym sie was zapytac( a raczej tych którzy słuchaja metalu) za co lubicie ten gatunek muzki, jaki zespół najbardziej lubicie itp. Ja lubie najbardziej zespół Godsmack który gra metal jak zaróno Hard Rock.
A co wy lubicie??
Anmarius:
Mój ulubiony zespół, to oczywiście Metallica. Grają piękną muzykę, a szczególnie najbardziej się wśród nich wyróżnia gra na gitarze :) Metall, za co go lubię ? Widzisz, człowiek się rodzi, każdy z innym gustem, więc ja się urodziłem z takim, że lubię po prostu metal. Nakręca mnie nieustanne walenie w bębny, szarpanie i ciągnięcie strun i darcie mordy na wszystkie strony.
Pozdrawiam,
Travis
Grison:
Metal. Bardzo lubię ten rodzaj muzyki. Oprócz tego lubię też Hard Rock i Rock. I jak nie trudno się domyśleć bardzo lubię i szanuję zespoły, które łączą te 3 gatunki w zwoim repertuarze. Za co lubię Meal? Sam nie wiem. Może za to co napisał Travis, czyli walenie w bębny i szarpanie gitary? Nie wiem dokładnie. Ten gatunek przypadł mi do gustu i lubię go słuchać tak poprostu. Co do zespołów to lubię grupy takie jak: Godsmack, Metalica, HIM(love metal), Lnikn Park(Nu Metal) no i Nickelback, który to spewnością nie jest zespołem rasowo metalowym lecz w niektórych utworach tez potrafi zaprezentować mocniejsze brzrmienie przypominające metal.
Pozdrawiam.
KrokusM:
No i od czego by tu do zacząć? No dobra, nie mam dzisiaj pomysłów na zaskakujące rozpoczęcie wypowiedzi, wię na początek wymienię zespoły którym OBECNIE poświecam całą moją uwagę: Pain(industrial metal), Behemoth(death metal), Machine Head(thrash metal) i Vader(również death metal). Nie wszystkie z nich są moimi ulubionymi zespołami, ponieważ w moim przypadku takie pojęcię raczej nie istnieje. owszem, do kilku kapel jestem szczególnie przywiązany, ale bardzo często potrzebuję jakiejś odmiany, np. jeśli przez bodaj tydzień wsłuchuję się w ciężki death metal, to po jakimś czasie muszę zwrócić się w inną stronę, powiedzmy hard rock'a. A za co lubię metal? Pytanie powinno raczej brzmieć: "za co lubisz poszczególne odmiany metalu?". Pozwolę więc sobie to wypunktować, żeby było czytelniej:
-thrash metal: za to, że jest. Za piękne solówki, niezapomniane melodie, tak charakterystyczne dla tego gatunku. No i oczywiście za obowiązkowy czysty śpiew, choć wiemy, że bywają wyjątki(nie samym growlingiem człowiek żyje )
-death metal: lubię tą muzykykę za zawartą w niej agresję. Za dzikość i nieprzewidywalność. A zespoły takie jak nasz Vader, które potrafią połączyć te właśnie cechy ze skomplikowanymi strukturami kompozycji zasługują na największą uwagę. (ps.naprawdę dobrze się tego słucha w nocy)
-industrial metal: szczególnie takie zespoły jak Rob Zombie, czy Pain bardzo dobrze trafiają w mój gust. Duża dawka melodii, wzbogacona techincznymi brzmieniami świetnie działa na moje zmęczone uczy
-słucham także wielu innych odmian metalu, choćw mniejszych dawkach. np.Korn, In Flames, Fear Factory, Godsmack, Slipknot(a tak na marginesie: to NIE JEST nu metal), StoneSour, Children of Bodom i wiele innych...
Pozdrawiam wszystkich kotożerców Tawerny Gothic!
KrokusM
Metztli:
Ja kocham heawy-metal i wszystko co z nim związane... Całą tą `groźna` otoczkę, ten mrok i zło^^. Uwielbiam ostre dźwięki gitary i perkusji... Jestem uzależniona od tej muzyki, niegdzie sie z domu nie ruszam bez mp3 albo discmena z ulubioną płytą, z mojego pokoju zawsze dochodzą jakieś mniej lub bardziej ostre dźwięki. Moje ukochane zespoły to : Metallica (standart) Led Zeppelin(właściwie nie wiem jaki to rodzaj muzyki ale mi sie podoba^^) Ramstein, Body Count( czy ktoś zna?) Marilyn Manson ( tak, może i jest kontrowersyjny.. ale ja go lubie i koniec) Evanescene. A tak pozatym to lubie też troche lżejszą muzykę czyli rock.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej