Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Nauczyciele
Khaleb:
--- Cytat: Travis ---Ech, Khaleb, przesadzasz, większości nauczycieli, to podziękować, a nie na krzyż...
--- Koniec cytatu ---
Wybacz, ale ja nie mam za co im dziękować. Nie jestem w stosunku do nich wulgarny i gdy przegnę, to przeproszę. Zdarzają sie przypadki, gdzie nauczyciel okazuje sympatie, wyrozumienie itp. Powiesz mi może, że mam być im wdzięczny za to, że łaskawie ktoś jest nauczycielem i mnie uczy?
Isentor:
--- Cytat: Khaleb ---Powiesz mi może, że mam być im wdzięczny za to, że łaskawie ktoś jest nauczycielem i mnie uczy?
--- Koniec cytatu ---
Wypadałoby być wdzięcznym za to, że ktoś chce cię czego nauczyć ponieważ tacy nauczyciele się zdarzają i z tego powodu pełen szacunek w ich stronę. Bo wiadome jest, że nie będziesz dziękował nauczycielowi, który sam nie wie po co nim został za to, że przyjdzie nic nie wytłumaczy a wymaga bo tak mu napisali w systemie nauczania.
Halina Kiepska:
Ehhhh, po prostu pogódź się z tym, że nie zawsze masz rację. Tak samo jest w przypadku konfliktów z nauczycielami, jak również w czasie forumowych dyskusji. Nie masz żadnych argumentów, masz pretensje do całego świata i oczekujesz, że nikt nie będzie zwracał uwagi na takie akcje. Zarzucasz mi obrażanie twojej szacownej osoby, a ja jedynie pokazałem ci, jak czuje się nauczyciel, którego jedziesz na każdym kroku. To się nazywa terapia szokowa.
Możesz sobie żygać na widok wszystkiego, co jest ze mną związane, mi nic do tego. Potwierdzają się w tym jedynie rzeczy, o których pisałem wcześniej. Jesteś bezradny i walisz focha, niczym małe dziecko.
--- Cytuj ---nie masz w ogóle moralności stary
--- Koniec cytatu ---
Jesteś ostatnią osobą, która może mi robić takie wykłady, czego przykładem jest chociażby ten temat. Tobie wolno jechać po każdym, ale jeśli ktoś stanie ci na drodze, to momentalnie jest beee, fuj, etc. To jest żałosne i tak puste, że aż przykro się robi człowiekowi.
--- Cytuj ---I tak jak naszemu koziołkowi powiadam ci : dziękuje ci Reinmarze, przywracasz wiarę w ludzi...
--- Koniec cytatu ---
Natomiast ty ją odbierasz, i to nie po raz pierwszy. Mogę mieć jedynie nadzieję, że mało jest takich ludzi, jak ty. Im mniej, tym lepiej. Naprawdę. Potem dziwimy się wszyscy, że nazywają nas zdegenerowanym pokoleniem, skoro występują w nim takie osobowości.
--- Cytuj ---myślałem że się pogodziliśmy i ejst wszystko ok ale ty nie znasz słowa przepraszam i jego znaczenia,
--- Koniec cytatu ---
Znam je doskonale i faktycznie - pogodziliśmy się. Jednak nie jestem w stanie patrzeć na takie rzeczy bezczynnie, wy po prostu przegieliście, robiąc z siebie wielce pokrzywdzonych uczniów. Zapomnieliście o tym, że po drugiej stronie barykady też jest człowiek. Nie ma znaczenia, czy jest nauczycielem, policjantem, strażakiem czy posłem - to nadal osoba, która czuje i łatwo ją zranić. Nie mam niczego więcej do dodania.
Khaleb:
Napisałem, że zdarzaja sie przypadki nauczycieli, którzy są wyrozumiali i sympatyczni. Jak dla mnie, najczęściej trafiają się ci, którzy mają wszystko w dupie. Przychodzą na lekcji, zapieprzą tonę materiału i rób to sam, jak nie rozumiesz to spierdalaj, za to mam im dziękować? Ja spotykam się niestety w swojej szkole z takimi przypadkami i to najczęściej z nauczycielami przedmiotów, których nie lubię.
Anmarius:
Popieram trochę Reinmar'a, lecz Arkhan też ma trochę racji. Nie wiem, co powiedzieć. Uważam, że Wasza dyskusja, nie ma zbyt głębokiego sensu, i że, nie ma po co, po prostu, nie ma po co. Mi się jeszcze nie trafili tacy strasznie zjeban* nauczyciele i mam nadzieję, że się nie trafią. Prawda, nauczyciel też ma uczucia, tak jak każdy normalny człowiek, więc nie wiem, co niektórzy tak złego w nich widzą...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej