Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Nauczyciele

<< < (12/12)

Defender:
Nauczyciele zajmują się tym czym mają się zajmować i zachowują się okrutnie gdy nie mogą prowadzić lekcji w spokoju.

To czemu nie dacie im prowadzić lekcji w spokoju?

Takie roboty zaprogramowane do nauki.

Chyba roboty zaprogramowane do nauczania:P

W miarę chcą dla uczniów dobrze, ale w głębi duszy są okrutnymi wyzyskiwaczami, męczą uczniów i jeszcze mówią, że wszystko dobrze robią, trochę powspółczują słabym uczniom i dalej:

Tak, wszyscy nauczyciele to okrutni sadyści, ludzie, którzy na studiach uczą się jak skutecznie i na długo zgnębić nawet najporządniejszego ucznia  

sprawdzian za sprawdzianem, dla nich nie ma granic - im pasuje - tak ma być.

Może Twoi nauczyciele nie umieją inaczej zapanować nad klasą. Mogą być tego dwa powody: albo są słabymi pedagogami i nie umieją wzbudzić autorytetu, albo z tą klasą nie da się inaczej:P Jedno jest pewne - na 100% mogę Ci powiedzieć że to im nie pasuje. Robienie sprawdzianów to dokładanie sobie pracy przez nauczycieli, mało kto chce sobie dowalić jak najwięcej roboty.

W mojej szkole nauczycielka matematyki nawet powiedziała, że zawsze musi być zadanie domowe z matematyki

Co?!! To straszne!! Do jakiej okrutnej szkoły chodzisz, że każą Ci odrabiać zadania domowe?!!:P U mnie od 4 klasy podstawówki do 3 liceum z lekcji na lekcję mieliśmy zadawane zadania domowe z matmy. Akurat matematyka to taki przedmiot (jak każdy ścisły zresztą) który trzeba cały czas ćwiczyć i na pewno źle na tym nie wyjdziesz.

Zbyt dużo nauczycieli przesadza w wybranym zakresie, np. jeden daje za dużo kartkówek, a inny właśnie przesadza z zadaniem domowym.

Tu akurat się z Tobą zgodzę (wyłączając z tego grona matmę). Niektórzy nauczyciele myślą, że to ich przedmiot jest najważniejszy i wymagają bardzo dużo podczas gdy uczniowie powinni skupiać się na przedmiotach zgoła innych. (mówię tu o klasach o konkretnym profilu, nie o ogólnych).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej