Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Nauczyciele
Arkhan:
Ja mam tylko do dodania jedno, isentor nie wspomniałeś o swojej pani z niemca/ szanownego pana z angola
--- Cytuj ---To kto wtedy będzie nas uczył ? Ci lepsi pracują już za zachodnią granicą bo płacą im tam dwa razy więcej za mniejszą robotę.
--- Koniec cytatu ---
ÂŚwięta racja. Ostatnio natknąłem się na ciekawy portal KLIK!. No cóż odpowiadając na twoje pytanie - byśmy tak się uczyli, z zagranicy by wysyłali wykonane lekcjie i włala szybko i bez problemów.;d
Khaleb:
Większości nauczycieli to chu* w dupę i na krzyż. Ile ja razy miałem ochotę, żeby spalić cała tą grupę pseudo inteligentów. Ucznia każdy z nich chcę zgnoić, ale jak już ktoś zaczyna się bronić, to wtedy wybucha prawdziwa wojna. Na nić statuty ucznia, my i tak go mamy głęboko w poważaniu - chyba taki mają tok myślenia. Mogę posłużyć się własnych przykładem. Orłem z matmy nie jestem, mam 2 i jakoś żyje, ale mojej nauczycielce wielce to przeszkadzało. Po jednej z kartkówek, po której dostałem banie, ona do mnie takim tekstem: co robisz w tej szkole, są inne. ÂŁadnie jej odpowiedziałem - jakby pani była mądra, to wiedziała by pani, że matura z matematyki jest taka sama w całym kraju i nic chyba nie zmieni, jeśli przeniosę się do innej szkoły. Skończyły się jej argumenty...
Visor:
Zacznę nietypowo, bo twierdzeniem, że chyba powinni wywalić prawa ucznia i zostawić tylko obowiązki. Dlaczego? Ano większość nauczycieli z mojej szkoły nie szanuję ani regulaminu szkoły ani praw ucznia. Przykład? Mój kolega wrócił po dwóch tygodniach choroby. Na biologii ta [cenzura] rozdaję sprawdziany i wtedy się orientuję, że on nie pisał sprawdzianu. I co? Powiedziała mu żeby przygotował się na następną lekcję? Oczywiście... że nie. Kazała mu siadać i pisać sprawdzian pierwszego dnia po dłuższej nieobecności. Na moje stwierdzenie że posiada on trzy dni na odrobienie zaległości otrzymałem uwagę, że chamsko zwracam się do nauczyciela. -_-
Co do samych nauczycieli. Owszem większość nauczycieli powinna zostać spalona z litości na stosie. Jednak nie wszyscy na to zasługują. Weźmy moją panią od chemii. Może nie jest najprzyjemniejszą osobą na świecie mimo to szanuje ją. Dlaczego? Mimo tego, że jest trochę wymagająca i nie pozwala nam robić - jak u Arkhana - pikniku na lekcji ciężko jej nie przyznać jednego. Czego? ÂŻe potrafi nam wbić materiał do głowy tak że zawsze coś z niego zapamiętamy i to nie przez tydzień. Więc ja też nie oceniałbym nauczyciela tylko po zachowaniu (chyba, że trafił się naprawdę wredny typ) lecz też tym co potrafi on nam przekazać.
--- Cytuj ---Ucznia każdy z nich chcę zgnoić, ale jak już ktoś zaczyna się bronić, to wtedy wybucha prawdziwa wojna.
--- Koniec cytatu ---
Najczęściej daję uwagę. Oczywiście zdarzają się przypadki że nazmyśla jeszcze dyrektorowi i do szkoły wzywani są rodzice ale to nieczęsty widok.
--- Cytuj ---Najbardziej jednak podoba mi się tekst (statut mówi, że można poprawić każdy sprawdzian w przeciągu 2 tygodni) gdy nauczyciel na zadane pytanie przez ucznia dotyczące poprawy odpowiada. "Nie teraz, nie mam czasu, poprawisz sobie następnym sprawdzianem."
--- Koniec cytatu ---
U mnie był przypadek, że nauczyciel odmówił w ogóle poprawy uczniowi. Czym to się skończyło? Poprawkami w wakacje bo nauczycielowi nie chciało się poświęcić 10-15 minut lekcji aby go przepytać.
--- Cytuj ---W podstawówce, gimnazjum, dzieci i ryby głosu nie mają...
--- Koniec cytatu ---
Ale (w każdym razie te pierwsze) swoje prawa spisane mają. A są one chyba po to aby się do nich stosować.
--- Cytuj ---Moja mama jest nauczycielem i z tego, co widzę na co dzień ta praca wcale nie jest taka łatwa.
--- Koniec cytatu ---
Mało która praca jest łatwa. Mój ojciec osiem godzin ślęczy przy maszynie i przerzuca kilogramy ustrojstwa przez zakład i jakoś żyje. I go nawet nie stać na "wyjazd nad jeziorko". Dlaczego? Bo mu płacą 800 czy 900 złotych na rękę a nauczyciel normalnie zarabia ponad tysiąc.
Dziękuje...
Thoro:
Na początku proponuję oddalić stwierdzenia, że większość nauczycieli miała najebane przed rozpoczęciem kariery. Jest to niestety efekt uboczny ich często ponad 20 letniego stażu. Nic dziwnego, że we łbach im się przewraca skoro większość współczesnej młodzieży (głównie gimnazjum) okazuję objawy braku kultury, nie wychowania i skłonności do zachowań małpich praktycznie na każdym kroku. Do tego często dochodzą jeszcze objawy upośledzenia umysłowego które w wielu przypadkach jest zapewne w bardzo zaawansowanym stadium.
Przyjmując, że większość tego foruma to ludzie inteligętni - zastanówcie się jakby było z Wami po 20 latach obcowania z chamską gówniarzerią. Trzeba mieć na prawdę mocną psychikę aby zachować zdrowe zmysły przy "przyszłości naszego narodu".
Poza tym oceniając typowego nauczyciela warto też ocenić typowego ucznia czyli osobę, która swoim zachowaniem i sposobem bycia najczęsciej przypomina zwykłe bydle. Raczej wątpię aby owi "uczniowie" pod tym względem byli lepsi od zdewociałych "profesorów" ze skrzywioną psychiką.
--- Cytuj ---To nie jest z ich strony żadne wielkie poświecenie - dostają za to wypłatę i wyjeżdżają na wakacje częściowej niż przedstawiciele innych zawodów.
--- Koniec cytatu ---
Weź nie żartuj. Przy pensji która ledwo sięga tych 1500zł trudno mówić o innych wakacjach niźli grzanie sadła na balkonie, bądź moczenie dupy w pobliskim, zasranym przez buldogi mokradłie (czyt. jeziorku).
Isentor:
--- Cytat: Thoro ---Na początku proponuję oddalić stwierdzenia, że większość nauczycieli miała najebane przed rozpoczęciem kariery. Jest to niestety efekt uboczny ich często ponad 20 letniego stażu. Nic dziwnego, że we łbach im się przewraca skoro większość współczesnej młodzieży (głównie gimnazjum) okazuję objawy braku kultury, nie wychowania i skłonności do zachowań małpich praktycznie na każdym kroku. Do tego często dochodzą jeszcze objawy upośledzenia umysłowego które w wielu przypadkach jest zapewne w bardzo zaawansowanym stadium.
Przyjmując, że większość tego foruma to ludzie inteligętni - zastanówcie się jakby było z Wami po 20 latach obcowania z chamską gówniarzerią. Trzeba mieć na prawdę mocną psychikę aby zachować zdrowe zmysły przy "przyszłości naszego narodu".
--- Koniec cytatu ---
Wręcz przeciwnie ci starzy nauczyciele w większości przypadków dają już sobie z tym spokój i zachowują się normalnie. To nowa krew pokazuje różki przyjdzie taki/a ledwo co po studiach i myśli, że pozjadał/a wszystkie rozumy. Ba właśnie to ci nauczyciele którzy są największymi sk$@# uczą nie więcej niż 5 lat i to do tego w liceach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej