Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Nauczyciele
Arkhan:
Nareszcie jakaś ciekawa dyskusja...
--- Cytuj ---U nas jest inaczej, taki nasz nauczyciel dał jednemu jedynkę, za to, że czegoś nie napisał. Nasza wychowawczyni mówiła, że on miał problemy rodzinne... więc...
--- Koniec cytatu ---
Jakaś dziwna ta historia no ale nic. Ty chodzisz do podstawówki, a wiesz jaka jest różnica między gimnazjum a dobrym LO? KOLOSALNA, przeprasć którego gimnazjum nigdy nie pokona. Wiec sorry ale co ty porownojesz?
--- Cytuj --- Ona lubi się uczyć, Ty nie, więc uważasz, że ona ją kocha, tylko dlatego, że ją lubi...
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście że nie lubię się uczyć i w moich oczach wygląda to tak, że jezeli ktos bardzo lubi sie uczyc, to musi mieć do tego jakąś sympatię no nie a przez sympatię aż na kolana i do gardła (joke) no miłośc. xd
Anmarius:
--- Cytuj ---Jakaś dziwna ta historia no ale nic. Ty chodzisz do podstawówki, a wiesz jaka jest różnica między gimnazjum a dobrym LO? KOLOSALNA, przeprasć którego gimnazjum nigdy nie pokona. Wiec sorry ale co ty porownojesz?
--- Koniec cytatu ---
No, wiem, może nie wiedziałem, że aż taka, i że jest ciężko, ale...
--- Cytuj ---Oczywiście że nie lubię się uczyć i w moich oczach wygląda to tak, że jezeli ktos bardzo lubi sie uczyc, to musi mieć do tego jakąś sympatię no nie a przez sympatię aż na kolana i do gardła (joke) no miłośc. xd
--- Koniec cytatu ---
No według Ciebie Według mnie, jest to osoba lubiąca ją, więc
Kurde, Arkhan, nieźle się bronisz, żeś mi do**** xD
Dante:
Tak nawijałeś mistrzu Arkhanie że nauczyciele się uważają za Hero bo wiedzią więcej od ciebie i ci mogą postawić tego piorunka :P Ale popatrz walnij mu pytanie co to X-box 360 itd. i gościa przyćmisz przynajmniej mi się tak udało i omineła mnie bania.
Isentor:
--- Cytat: Arkhan ---O, już czekam na wypowiedź IsentoR'a
--- Koniec cytatu ---
A co ja takiego mogę powiedzieć przecież ja kocham nauczycieli...
--- Cytat: Arkhan ---Wypierdolić wszystkich niedokształconych uważających się za Bogów, a będzie w miarę git.
--- Koniec cytatu ---
To kto wtedy będzie nas uczył ? Ci lepsi pracują już za zachodnią granicą bo płacą im tam dwa razy więcej za mniejszą robotę.
--- Cytat: Drakus ---Z jakiego powodu każdy ma byc autorytetem?
--- Koniec cytatu ---
No ba święta słowa... Jak tu szanować nauczyciela, który ma głęboko w swoim poszanowaniu uczniów. Nie da się...
--- Cytat: Kozłow ---Ja wychodzę z założenia, że jeżeli szanuje cię nauczyciel, ty też powinieneś go szanować.
Jedno można powiedzieć: Nauczyciele są tylko ludźmi. :D
--- Koniec cytatu ---
Problem w tym, że większość nauczycieli nie szanuje uczniów uznaje ich za bandę debili, którzy przychodzą do sali by zmusić go do stania przy tablicy i tłumaczenia materiału, który i tak zapamięta garstka. No ale cóż jak nauczyciel prowadzi lekcje tak by odśpiewać to co jest napisane w podręczniku zamiast nauczyć tego co w nim jest to się nie dziwie, że uczniowie nie umieszczają w jednym zdaniu słowa nauczyciel ze słowem szacunek.
--- Cytat: Dairin ---Moja mama jest nauczycielem i z tego, co widzę na co dzień ta praca wcale nie jest taka łatwa. Tym bardziej kiedy ma się klasę wychowawczą. Codziennie dowiaduję sie multum sytuacji, w wakacje nie mogę jechać z rodzicami nad jezioro, bo mama od połowy sierpnia pisze protokół i ma rady pedagogiczne, a często sama muszę zrobić sobie coś do wszamania, bo mama wraca wieczorem. Nie przedstawiam minusów tej pracy, ale chce Wam przedstawić jak to wygląda "od kuchni". Bo w szkole nauczyciel może być zupełnie innym człowiekiem niż poza nią. Weźmy to czasem pod uwagę i starajmy się zrozumieć naszych nauczycieli :)
Zgadzam się :)
--- Koniec cytatu ---
Naprawdę straszne...każda praca jest ciężka na swój sposób inni pracują dłużej za wiele mniej pieniędzy. Nie mówię, że wszyscy bo prawie wszyscy nauczyciele wpadają na lekcje tylko po to by przeczytać temat z książki, podyktować notatkę ze ściągi bądź zadać zadanie i sobie wyjść z klasy. Wyjątki się zdarzają ale te można policzyć na palcach jednej ręki.
Nie wiem wy chyba żyjecie w jakieś szkolnej utopii albo to tylko w miastach gdzie się uczyłem nauczyciele to ostatnie mendy. Pominę rzeczy, które już opisałem wyżej... Arkhan dobrze wspomniał z tymi tytułami. Nauczyciel, który ledwo co posiada magistra karze do siebie mówić na per panie/pani profesorze/r BA jak tak nie mówisz to się skarży wychowawczyni albo ci uwagę wpisze pt. "uczeń niewłaściwie zwraca się do nauczyciela" - paranoja. Albo teksty na szkole typu "wysłuchamy każdego ucznia" bądź zasłanianie się statutem szkoły gdy to w przypadku łamania go praktycznie przez każdego nauczyciela wszystko jest cacy ale uczeń oczywiście zaraz dostaje reprymendę. Krótko mówiąc nauczyciele w szkołach są wyjęci spod prawa za to uczniowie nie mają żadnych.
Tak na zakończenie prawdziwa sytuacja na jednej z lekcji w mojej szkole:
Nauczycielka: Znalazłam wasze sprawdziany.
Uczniowie: Które ?
Nauczycielka: Te z drugiego rozdziału.
Uczniowie: Proszę pani ale my pisaliśmy je na początku pierwszego półrocza. A teraz mamy koniec roku.
Nauczycielka: To nie zmienia faktu...(jakieś kazanie)
Uczniowie: Ale sprawdzian można oddać maksymalnie do 2 tygodni po napisaniu go przez uczniów.
Nauczycielka: Ochrzan za ton do nauczyciela i kazanie...
(wpisała oceny a do końca roku pozostały 2 tygodnie...połowa grupy musiała za nią latać z poprawami)
To tylko jeden z wielu przypadków gdzie nauczyciele olewają uczniów, wywyższają się, zawsze próbują udowodnić swoją rację i ładnie mówiąc łamią regulamin szkoły, którym zawsze tak "umiejętnie" się zasłaniają.
P.S.
Najbardziej jednak podoba mi się tekst (statut mówi, że można poprawić każdy sprawdzian w przeciągu 2 tygodni) gdy nauczyciel na zadane pytanie przez ucznia dotyczące poprawy odpowiada. "Nie teraz, nie mam czasu, poprawisz sobie następnym sprawdzianem."
Anmarius:
--- Cytuj ---Najbardziej jednak podoba mi się tekst (statut mówi, że można poprawić każdy sprawdzian w przeciągu 2 tygodni) gdy nauczyciel na zadane pytanie przez ucznia dotyczące poprawy odpowiada. "Nie teraz, nie mam czasu, poprawisz sobie następnym sprawdzianem."
--- Koniec cytatu ---
U mnie było podobnie. Nie pisałem sprawdzianu całorocznego z matmy, chciałem powiedzieć pani, że chcę go napisać, a ta nic, powiedziała tak samo, że ostatnim sprawdzianem, jakimś jeszcze dodatkowym, sobie to poprawię...
--- Cytuj ---Tak na zakończenie prawdziwa sytuacja na jednej z lekcji w mojej szkole:
Nauczycielka: Znalazłam wasze sprawdziany.
Uczniowie: Które ?
Nauczycielka: Te z drugiego rozdziału.
Uczniowie: Proszę pani ale my pisaliśmy je na początku pierwszego półrocza. A teraz mamy koniec roku.
Nauczycielka: To nie zmienia faktu...(jakieś kazanie)
Uczniowie: Ale sprawdzian można oddać maksymalnie do 2 tygodni po napisaniu go przez uczniów.
Nauczycielka: Ochrzan za ton do nauczyciela i kazanie...
(wpisała oceny a do końca roku pozostały 2 tygodnie...połowa grupy musiała za nią latać z poprawami)
--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem, jest to po prostu chamskie...
--- Cytuj ---Krótko mówiąc nauczyciele w szkołach są wyjęci spod prawa za to uczniowie nie mają żadnych.
--- Koniec cytatu ---
W podstawówce, gimnazjum, dzieci i ryby głosu nie mają...
--- Cytuj ---Naprawdę straszne...każda praca jest ciężka na swój sposób inni pracują dłużej za wiele mniej pieniędzy. Nie mówię, że wszyscy bo prawie wszyscy nauczyciele wpadają na lekcje tylko po to by przeczytać temat z książki, podyktować notatkę ze ściągi bądź zadać zadanie i sobie wyjść z klasy. Wyjątki się zdarzają ale te można policzyć na palcach jednej ręki.
--- Koniec cytatu ---
Prawie wszyscy. Prawie robi wielką różnicę. Są wyjątki...
--- Cytuj ---Problem w tym, że większość nauczycieli nie szanuje uczniów uznaje ich za bandę debili, którzy przychodzą do sali by zmusić go do stania przy tablicy i tłumaczenia materiału, który i tak zapamięta garstka
--- Koniec cytatu ---
To po co ten ktoś zdawał na nauczyciela, jeśli mógł wiedzieć, że to nie będzie dla niego zbyt dobre?
--- Cytuj ---No ba święta słowa... Jak tu szanować nauczyciela, który ma głęboko w swoim poszanowaniu uczniów. Nie da się...
--- Koniec cytatu ---
Racja, ale to tylko Ci którzy są źli i lubią robić tak podłe rzeczy uczniom, ja wierzę w tych dobrych...
--- Cytuj ---To kto wtedy będzie nas uczył ?
--- Koniec cytatu ---
Prawda...
Z wyrazami szacunku...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej