Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Nauczyciele

<< < (3/12) > >>

Kozłow:
Ja wychodzę z założenia, że jeżeli szanuje cię nauczyciel, ty też powinieneś go szanować. Są wśród tego zacnego grona pedagogicznego osoby naprawdę wredne, mściwe i złośliwe. Takich nie powinno się szanować, ale nie być wobec nich bezczelnym i chamskim. Ja zwykle wychodzę też z załozenia, że nauczyciele przedmiotów przeze mnie lubianych są przeze mnie lubiani i odwrotnie. Może opiszę nauczycielkę, którą najbardziej szanuję.

Podobnie jak pan Arkhan moja pani od polskiego jest jedną z najlepszych nauczycielek jaką znałem. Jest wymagająca i surowa, trzyma rygor, ale czasami jest z niej polewa :D I ona się tym nie obrusza, jak niektórzy inni uczyciele, tylko śmieje się z tego. "Najpewniejsza oznaką pogdonej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie (...)" - jak mówi myśl pana Nietzsche'a. Bardzo chce przekazać młodemu pokoleniu coś od siebie. Naczyć ich wartości moralnych. Umie rozmawiać z nami. Stara się wydobyć coś z nas. Jest to po prostu równa babka.

Jedno można powiedzieć: Nauczyciele są tylko ludźmi. :D

Dairin:

--- Cytuj ---Gościu z chemii to total lajt, na lekcji nic nie musisz robić, nie zwraca na to uwagi a i pożartować lubi.
--- Koniec cytatu ---

Podstawowe pytanie. Jaką funkcję spełnia szkoła? Szkoła spełnia funkcję nauczania. A nie siedzenia na lekcji i nic nie robienia. Ja nie lubię, kiedy siedzę w szkole lub na lekcji i nic nie robię. Bo po to tam jestem, żeby się czegoś uczyć, a nie marnować czas na siedzenie i marnotrawienie czasu... Ja wtedy biorę książkę, albo gazetę :D

Moja mama jest nauczycielem i z tego, co widzę na co dzień ta praca wcale nie jest taka łatwa. Tym bardziej kiedy ma się klasę wychowawczą. Codziennie dowiaduję sie multum sytuacji, w wakacje nie mogę jechać z rodzicami nad jezioro, bo mama od połowy sierpnia pisze protokół i ma rady pedagogiczne, a często sama muszę zrobić sobie coś do wszamania, bo mama wraca wieczorem. Nie przedstawiam minusów tej pracy, ale chce Wam przedstawić jak to wygląda "od kuchni". Bo w szkole nauczyciel może być zupełnie innym człowiekiem niż poza nią. Weźmy to czasem pod uwagę i starajmy się zrozumieć naszych nauczycieli :)

--- Cytuj ---Ja wychodzę z założenia, że jeżeli szanuje cię nauczyciel, ty też powinieneś go szanować.
--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się :)

Anmarius:

--- Cytuj ---Są wśród tego zacnego grona pedagogicznego osoby naprawdę wredne, mściwe i złośliwe. Takich nie powinno się szanować, ale nie być wobec nich bezczelnym i chamskim
--- Koniec cytatu ---
Ja uważam, Drogi Kozłowie, że takie coś, jakie prezentujesz w swoim poście, jest totalnie głupie. Czy nie mógłbyś rozważyć tej sprawy, dlaczego nauczyciel jest taki zły? Może ma złe dni, problemy rodzinne...? No, mogę się zgodzić z tym, że niektórzy nauczyciele są tak źli, żeby robić uczniom na złość, ale, niektórzy...

--- Cytuj ---Jedno można powiedzieć: Nauczyciele są tylko ludźmi. :D
--- Koniec cytatu ---
Pewnie z założenia Arkhana, są to wcielone w ludzi diabły xD   Według mnie, czasem xD

Z wyrazami szacunku.

Arkhan:

--- Cytuj ---Może ma złe dni, problemy rodzinne...?
--- Koniec cytatu ---

Powiedz mi jaki interes ma uczeń w tym? A czy nauczyciela obchodzą problemy rodzinne - sprawy rodzinne wtedy kiedy nie mamy np zadania domowego ? Szczerze wątpie.

--- Cytuj ---Pewnie z założenia Arkhana, są to wcielone w ludzi diabły xD
--- Koniec cytatu ---

Bluźnisz....

--- Cytuj ---Podstawowe pytanie. Jaką funkcję spełnia szkoła?  Szkoła spełnia funkcję nauczania.
--- Koniec cytatu ---

Welcome in hell...

--- Cytuj ---A nie siedzenia na lekcji i nic nie robienia. Ja nie lubię, kiedy siedzę w szkole lub na lekcji i nic nie robię.
--- Koniec cytatu ---

Prezentujesz całkiem odmienny styl, kochasz się uczyć, uwielbiasz naukę i jest ona dla ciebie wszystkim. Nic do tego nie mam.

--- Cytuj ---Weźmy to czasem pod uwagę i starajmy się zrozumieć naszych nauczycieli :)
--- Koniec cytatu ---

Czasem się nie da, wszak to ludzie.

Anmarius:

--- Cytuj ---Powiedz mi jaki interes ma uczeń w tym? A czy nauczyciela obchodzą problemy rodzinne - sprawy rodzinne wtedy kiedy nie mamy np zadania domowego ? Szczerze wątpie.
--- Koniec cytatu ---
U nas jest inaczej, taki nasz nauczyciel dał jednemu jedynkę, za to, że czegoś nie napisał. Nasza wychowawczyni mówiła, że on miał problemy rodzinne... więc...

--- Cytuj ---Bluźnisz....
--- Koniec cytatu ---
xD:D    LOL, żarty to są...

--- Cytuj ---Welcome in hell...
--- Koniec cytatu ---
Twoje zdanie inne, Dairin inne, lecz, według mnie, ona ma rację...

--- Cytuj ---Prezentujesz całkiem odmienny styl, kochasz się uczyć, uwielbiasz naukę i jest ona dla ciebie wszystkim. Nic do tego nie mam.
--- Koniec cytatu ---
Już nie przesadzaj, to, że lubi się uczyć, nie znaczy, że ona ją kocha. Ona lubi się uczyć, Ty nie, więc uważasz, że ona ją kocha, tylko dlatego, że ją lubi...

Ech, Arkhan, nadal uważam, że przesadzasz ;]^^xD

Z wyrazami szacunku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej