Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
G4 w drodze oraz nowy developer!
dark93:
Fajnie by bylo gdzyby wyszedl dodatek do gry gothic 3, a nie 4 czesc przygod bezimiennego. To by bylo zdecydowanie za duzo dla trylogii, a dodatek bylby swietnym zwienczeniem trylogii
Dark Prince:
Do panów @up
Total offtopic
Wracając do tematu jestem nastawiony dosyć sceptycznie (jak do każdej gdy, wyjątek to wiedźmin), ponieważ zapowiedzi twórców to jedno a recki to drugie. Wiadomo, że chcą oni jak najlepiej zareklamować swój produkt, aby zarobić jak najwięcej kasy, a recenzęci potrafią ocalić nam portfel, przed wyszczupleniem, gdyż większość gier to total shit i nie warto zawracać sobie nim głowy. Sam przeglądam sporo recenzji przed kupieniem produktu, gram w demo i długo się zastanawiam. Przykładem jest S.T.A.L.K.E.R. nad którego zakupem zastanawialem się ponad 3 miesiące. Zagalopowałem się trochę i ropie offtop'a, ale już to naprawiam. Warto nadmienić, że nie wiadomo jeszcze (a może wiadomo, tylko ja nic o tym nie słyszałem) kto będzie developerem gothica 4. Są tylko spekulacje. Byłem pewien, że pirania postawi się JoWood, gdyż będą chcieli zakończyć praco nad serią gothic po wydaniu dodatku, a dystrybutor (który ma klopoty finansowe) będzie chciał zarobić na marce. Stanęły (a może nie, tylko ja o tym nie słyszałem) prace nad dodatkiem, gdyż prawa autorskie do Gothica ma JoWood i nie zamierza dalej współpracować z Piranhą. Co więcej nasuwa się pytanie, czy Piranie zerwą wszelką współpracę z Jowood, czy tylko poróżniły ich kwestie w sprawach najpopularniejszego erpega w niemczech. Ciężko jest coś powiedzieć o czwartej cześci przygód bezimiennego (czy aby napewno jego przygód?), oraz co postanowią sobie nowi projektanci. Moga zrobić z gothica erteesa, strzelanke, skradanke, przygodówke, gre logiczną, symulacje życia, czyli mogą zrobić z nim wszystko co tylko zechcą. Ja po cichu, w najgłębszych zakątkach mojej świadomości liczę, że zrobią bardzo dobrą gre akcji ala PoP, sam do końca nie wiem dlaczego.
Elrond15:
Jestem za Gothicem 4, a co do fabuły: w Gothic 3 jak byłeś służką Innosa, to tam na końcu było trochu informacji o końcu Beziego, ale twórcy mogą założyć, że wcale Bezi nie pomógł ani Innosowi (który przez cały czas mu coś każe i wystawia na próby), ani Beliara nie wspomógł, bo gdyby nie Beliar Bezi siedziałby w chacie i nie było żadnej wojny. Więc Bezi mógł wybrać Adanosa, czyli... pomóc Xardasowi, bo jak pomożesz Xardasowi, to możesz wybić, albo orków, albo buntowników, jak już się zdobędzie artefakty, Xardas je niszczy i opuszcza z Bezim świat Myrthany
Arti:
--- Cytuj ---Nie powiedziałem, że saga Gothic to kompletne dno wymieniłem jej błędy oczywiście poza nimi pierwsza część całkowicie mnie zachwyciła, druga była klapą a trzecia zwyczajną grą z masą bugów, która nie potrafiła zaciekawić czymś szczególnym. Ale chyba taki jest prawdziwy fan, potrafi znaleźć również minusy swojej ulubionej gry. Chwilowo zapatrzone w grę dziecko będzie się tylko podniecać tym jaka to ona nie jest cudna a po kilku miesiącach zapomni, że grało w cokolwiek takiego.
--- Koniec cytatu ---
Prawdziwi fani powinni się cieszyć z tego co dostali i w tym szukać frajdy i radości, a nie wyklinać to co jest i denerwować się na to czego nie ma. Gothic to nie jest wszechmogąca gra. PB gonił termin i moim zdaniem powinni go wydać nawet w tym miesiącu dodawając Kuna, poprawiając błędy oraz silnik, a także na pewno poprawić coś w fabule. Ale nie fani, by się wkurzyli bo gra za późno wydana i teraz też się wkurzają bo gra za wcześnie wydana i zbugowana, więc nie wiadomo czy firmy mają wydać grę za wcześnie czy za późno... I tak jest źle i tak. Ja na miejscu PB olał bym tych niecierpliwych graczy i wydał piękna grę, zarabiając więcej pieniędzy oraz zdobywając nowych fanów zauroczonych tą grą, a pewnie Ci nowi sięgnęli by po starsze gry i już PB ma kolejne pieniądze.
W większości to dzięki pseudo-fanom mamy taki świetny produkt jak G3. ( to sarkazm jak coś )
PS IsentoR nie narzucam Ci, że jesteś pseudo-fanem :P żebyś tego źle nie zrozumiał :>
Asch:
Wasza koncepcja jest dobra.Nowa postać, nowe problemy, nowe zadania.Fajnie by było gdyby to wszystko działo się na nowych ziemiach, żeby Myrtana nie była jedynym kontynentem.Oczywiście duży plus miało by podróżowanie.Wyspy południowe do Nowej krainy lub z Nowej krainy do Khorinis.Naszym nowym bohaterem mógł by być jakiś marynarz, a co do Beziego byłby martą lub żywą legendą albo władcą Myrtany.Poprostu musi być nowy pomysł, nowa fabuła i nie koniecznie grafika choć nie powiem, że wolałbym grafike z debiutu PB.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej