Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

G4 w drodze oraz nowy developer!

<< < (9/12) > >>

Arti:
Musze się tu wypowiedzieć, o gadaniu, ze Gothic 3 jest zły. Może i jest zły i ma błędy, ale tylko na słabszych PC'tach. Oczywiście taki bug jak zabicie 101000129000 wilków i nie poradzenie sobie z jednym nie ma wpływu, ale większość bugów, jest wywołana zabawa w .ini i słabym PC'tem bo się teren dobrze nie wczytuje i SA przypadki nie doczytania terenu czy utknie postaci pod ziemia xD. Gadałem z DODO, on gra na MAX detalach i nie ma problemów z bugami. Takie moje zdanie.

--- Cytuj ---Myślę ,że bardo ciekawym rozwiązaniem było by umieszczenie fabuły jakieś 500 lat po wydarzeniach z G3, gdy na Martanie znowu zapanował chaos i grając potomkiem Bezimiennego. Napiszcie co sądzicie o tym pomyśle.
--- Koniec cytatu ---

500 lat? Ty chcesz już samochodami posuwać czy palić z broni palnej.... Moim zdaniem G4 nie powinien opowiadać o bezim tylko o nowej postaci - która nam przypadnie do gustu jak bezi. A i żeby miała tym razem imię. G4 mógłby wyglądać tak:

Jakiś wieśniak żyjący w jakimś kontynencie z dala od Myrtany został oskarżony o zabójstwo. Cudem udało mu się uniknąć śmierci, gdyż uratował go jego kumpel. Musi oczyścić się z zarzutów. Mniej więcej z połowie gry zostanie porwana jego matka, i to będzie drugim wątkiem głównym. W niektórych miastach będziemy ścigani, a w niektórych nie.

No... Myśle, żę mój pomysł jest nawet ciekawy. Wystarczy tylko sobie wyobrazić całą grę. ( milo tak będzie czsami widzieć swoją facjatę na drzewie    )

xmati06:
Z całym szacunkiem... ale twój pomysł jest delikatnie mówiąc taki... sztampowy i zbyt płytki dla gry takiej jak Gothic. Nie wiem co inni uważają ale takie jest moje zdanie... Taka gra powinna mieć wielowatkową fabułę owianą jakimiś ciemnymi tajemnicami, które nadałyby jej nutkę niepewności co się wydarzy po naszych kolejnych dokonaniach. Może wprowadzić wątek miłosny albo zemsty lub coś w tym stylu... Jakieś ciekawe retrospekcje... Wspomnienia... Prznieść akcję w świat wyobraźni i snów bohatera... W każdym razie oryginalnego i ciekawego...
Pozdrawiam

Celeb:
xmati nawet świetny pomysł masz.Ale moim zdaniem świetnie by wyglądało to ,że na początku gdzieś Xardas pyta się co robiliśmy w przeszłości.Bezimienny odpowiada ,że nie pamięta po tym jak przesiedział 2 miesiące w ciemnicy i fabuła mogłaby polegać na tym ,że Bezimienny "Poszukuje swej przeszłości".Moim zdaniem ciekawa by była fabuła ,a i my byśmy się cuś dowiedzieli o Bezim ,ale to lipny pomysł z tego wzgledu ,że to PB chyba robiło ten klimat ,a bez niego ,sam Joowood by mógł zrobić kiepaską przeszłość choć niezabardzo.Fajno by było jakby znów zaczęli razem pracować.

Arti:
Moim zdaniem następne części Gothic'a powinny przestać mówić o przygodach bezi. bo to już monotonne. Gra Gothic nie nazywa się przecierz " Przygody Bezimiennego " więc pod nazwą Gothic może kryć się nawet muminek. Nowa postać to możliwość dania - co najważniejsze - zielonej we wszystkim postaci, bo nie sądzę by zrobili tak, że bezio po przejsiu przez portal do nieznanych krain zapomniał wszystko co umiał.

wiem, ze sie powtarzam, ale dalem nowy argument, dzieki ktoremu nowa postac to o wiele wiekszy + :D

Rakbar Nasard:
Witam

Hmmm...Arti trochę ma racji. Ale wole żeby bezimienny był w dalszych częściach Gothica. Ja sobie nie wyobrażam jak twórcy gry by przeszli z bezimiennego na innego bohatera. Jaką historie by zrobili żeby wszystko było "ładnie".

--- Cytuj ---Fajno by było jakby znów zaczęli razem pracować.
--- Koniec cytatu ---

To było by najlepsze rozwiązanie w tej chwili.

Zobaczymy co JoWood zrobi z Gorthicem 4. ÂŻeby tylko nie spieprzyli  .

Pozdrawiam wszystkich

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej