Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
G4 w drodze oraz nowy developer!
Thoro:
--- Cytuj --- Jak już wiadomo ze strony głównej nowym developerem został....... Spellbound. Z tego co wiem to mają oni na konci między innym Robin Hooda. Co o tym sądzicie? Jak dla mnie TRAGEDIA.
--- Koniec cytatu ---
Gdyż? Robin Hood był całkiem niezłą grą, do tego jedną z nielicznych które posiadam w oryginale. Studio ma również na swoim koncie doskonałą serię Commandos i kilka innych świetnych i mniej świetnych tytułów.
Jak wynika z założeń G4 ma przestawiać całkiem nową historię (brak bezimiennego) tak więc nie rozumiem tego zażenowania. Nowy deweloper to bardzo dobre posunięcie a sam Gothic potrzebuje innowacji i odświeżenia. Trzy gry oparte praktycznie na tym samym designie z niemalże nie różniącym się systemem i kilkoma innowacjami to za mało.
keanu:
Nowy developer zapowiada że czwarta część Gothica będzie najlepsza, zostanie zachowany klimat gry itp. Szczerze w to wątpię, według mnie Gothic III już zatracił cały klimat a co powiedzieć o kolejnej części, którą stworzy studio nie mające niczego wspólnego z tego typu grami. ..Mam nadzieje, że się mylę.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej