Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

G4 w drodze oraz nowy developer!

(1/12) > >>

Thoro:

--- Cytuj --- Jak informuje portal Gram.pl, JoWood w swym ogłoszeniu prasowym obwieścił że prowadzi negocjacje z wieloma studiami developerskimi na temat kontynuacji przygód bezimiennego. Mowa oczywiście o prawa do znanego już Gothica, jak i tworzenia Gothic 4. Co więcej, nowa część przygód bezimiennego bohatera ma zostać wydana również na konsole. Data premiery Gothic 4 ma zostać wkrótce ogłoszona. Tym samym, dotychczasowy developer gry (studio Piranha Bytes) zakończył współpracę z wydawcą (JoWood).
Gothic.gram.pl
--- Koniec cytatu ---

Ogólnie jestem ciekaw co sądzicie o jeszcze jednej części Gothica.

Z punktu widzenia gracza jestem przeciwny. Wszystko ma swój koniec, tak więc uważam że bezsensowne przeciąganie wątku (który zresztą w g3 miał dosyć spektakularne zakończenie) jest bezsensowne i do niczego dobrego nie prowadzi. Właściwie nie wiem jakimi innowacjami dot. fabuły i nie rozwiązanych wątków mogła by nas zaskoczyć czwarta część.

Z punktu widzenia administratora strony o serii gier Gothic jestem za - portale takie jak Tawerna Gothic żyją jedynie dzięki zainteresowaniu graczy danym produktem. W tym przypadku jest to cała seria gier Gothic oraz tematy pochodne. Gothic 3, podobnie jak i poprzednie części z biegiem czasu odejdzie w przeszłość i straci popularność co jest równoznaczne z mniejszym zainteresowaniem stronami takimi jak te. Oczywiście weterani i najwięksi fani zawsze pozostaną, jednak na nowych entuzjastów a tym samym aktywnych uczestników portalu nie ma co liczyć.

LONYSARD:
Cieszę się że gothic 4 jednak będzie    . Ale co mam przez ten cytat rozumieć ??.
Czy Pirania Bytes już niebędzie robić gothica ??
Kto ma się zająć kontynuacjami Gothica , jaka firma ??

Są małe procenty że z tego wyszło by coś fajnego , ale jakieś są    , że wyjdzie to tak jak w przypadku Heroes V .

Thoro:

--- Cytuj ---Cieszę się że gothic 4 jednak będzie
--- Koniec cytatu ---

Czy na prawdę sądzisz, że robienie kolejnego tasiemca z "legendarnej" trylogii jest dobre  ?

--- Cytuj ---Czy Pirania Bytes już niebędzie robić gothica ??
--- Koniec cytatu ---

Przecież wyraźnie napisałem w newsie, że umowa pomiędzy pb a wydawcą została zerwana. Tym samym pb traci prawa do kontynuacji serii gier gothic.

--- Cytuj ---Kto ma się zająć kontynuacjami Gothica , jaka firma ??
--- Koniec cytatu ---

Również napisałem, że wszystko jest na poziomie ustaleń i negocjacji.

Warto również napomnieć, że między innymi dzięki temu nie doczekamy się dodatku do g3, wydaniu mod kita, i długo oczekiwanego patcha łatającego wiele błędów gry.

DeadFish:
Hmmm...mam co do tego nieco sceptyczne podejście. G3 był grą co najwyżej dobrą (i to tylko dla posiadaczy mocnego sprzętu). Nie było tego klimatu co w poprzednich częściach, a człowiek który przed chwilą powalił 10 orków za 5 minut mógł zostać zabity przez dwa wilki. G3 jest strasznie niedopracowany, górę wzięła kasa...czy nikt na tym świecie nie wie, że jeżeli gra będzie dobra, to i tak się sprzeda? Nie trzeba wszystkiego wydawać w okresie przedświątecznym. G4...cóż, mam nadzieję że gra będzie dobra, jednak nie widzę zbytnio tutaj sensu w ciągnięciu tej sagi dalej. Gra została zakończona. Ciągnąć fabułę dalej...już naprawdę wolałbym żeby zrobili jakiegoś nowego cRPG'a bazowanego na Gothicu, ale z nowymi postaciami, fabułą i światem. G4 kupię z pewnością, mam nadzieję że nie będę tego żałował jako wielki fan serii.

Dark:
Plusem może być tylko to, że Lares nie będzie łysy, i będą stare dobre zbroje paladynów oraz misje dla króla i Vengardu, ale omg nie robi tego PB   Nie wiem też jaka będzie właściwie fabuła, ale musi się za to wziąść ktoś dobry.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej