Autor Wątek: kostury  (Przeczytany 56247 razy)

Description:

Offline lukkasszz

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
kostury
« Odpowiedź #160 dnia: 18 Styczeń 2007, 19:07:12 »
Do Reddock prowadzi cię gorn... ale nieci Ci bedzie jak wychodzisz z Ardeji to ić prosto (pomiedzy drogą do orkowego patrolu i plażą) zpodkasz chyba 2 ścierwojady zabij je i prosto. Na brzegu lasu jest reddock. A jeżeli o puchar chodzi to nie wiem.

Offline _Snopek_

• Myśliwy
  • Reputacja: 2
kostury
« Odpowiedź #161 dnia: 18 Styczeń 2007, 19:13:51 »
Co do pucharu to ma go sam Kurt i żeby go zdobyć musisz go zabić wraz z całą bandą, Może ci w tym pomóc jeden paladyn znajdujący się pomiędzy przełęczą a Nemorą.

Aha i ja również mam pytanie, czy w grze możemy znaleźć kapliczkę Adanosa, a jak tak to gdzie się znajduję. Jeśli nie ma typowej kapliczki to prosiłbym lokalizacje jakiegoś miejsca kultu czy czegoś w tym stylu.
« Ostatnia zmiana: 20 Styczeń 2007, 11:07:10 wysłana przez _Snopek_ »

Forum Tawerny Gothic

kostury
« Odpowiedź #161 dnia: 18 Styczeń 2007, 19:13:51 »

Offline KoGut008

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #162 dnia: 20 Styczeń 2007, 11:15:04 »
Witam wszystkich. W Cape Dun poprosili mnie żebym pokonał bandytów grasujących na wybrzeżu, ale ja nie moge ich znalerzć. Bardzo proszę o szczegółowe porady lub screena z mapką na której będzie zaznaczona jaskinia bandytów.

Offline Arthas

• Magnat
kostury
« Odpowiedź #163 dnia: 20 Styczeń 2007, 11:29:16 »
Oto mapka - http://img246.imageshack.us/my.php?image=worldmapszg5.jpg

Numer 8 czyli Ortega. Tak właśnie na imię ma przywódca bandytów znajdujących się w jaskini, którą znajdziesz za pomocą mapy, którą umieściłem.

Jeśli nie będziesz mógł dalej do niego trafić, wyjdź z Ardei i kieruj się w kierunku Vengardu idąc cały czas ścieżką. Powinieneś dostrzec kamienny krąg, lecz nie idź w kierunku tamtego miejsca, tylko skręć w lewo i idź w dół, w kierunku jaskini pilnowanej przez 2 bandytów.

Przy okazji, sprawdzajcie, czy taki problem nie był już rozwiązany na forum, ponieważ akurat kwestia Ortegi poruszana była już kilkakrotnie.
« Ostatnia zmiana: 20 Styczeń 2007, 11:32:23 wysłana przez Arthas »

Offline Diegomir

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #164 dnia: 20 Styczeń 2007, 13:20:36 »
No dobra. Proszę o instrukcję dojścia do klanu wilka z klanu młota bo już dwie godziny łażę po Nordmarze (tzn. uciekam przed dzikimi zwierzętami :D )

Offline KARWO

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #165 dnia: 20 Styczeń 2007, 13:49:46 »
Cytat: _Snopek_
Moje pytanie, czy w grze możemy znaleźć kapliczkę Adanosa, a jak tak to gdzie się znajduję. Jeśli nie ma typowej kapliczki to prosiłbym lokalizacje jakiegoś miejsca kultu czy czegoś w tym stylu.
Nie ma kapilczek adanosa. Magowie Wody mogą cię nauczyć zaklęć z magii wody, druidzi chyba też ale nie pamiętam czy na pewno.

Offline Madzia

• Magnat
kostury
« Odpowiedź #166 dnia: 20 Styczeń 2007, 14:37:18 »
Cytat: _Snopek_
Moje pytanie, czy w grze możemy znaleźć kapliczkę Adanosa, a jak tak to gdzie się znajduję. Jeśli nie ma typowej kapliczki to prosiłbym lokalizacje jakiegoś miejsca kultu czy czegoś w tym stylu.

Miejsce kultu - najwięcej tych Magów, można spotkać w ruinach w okolicy Mora Sul. Jest tam Saturas oraz wiele innych znanych nam Magów.

Offline _Snopek_

• Myśliwy
kostury
« Odpowiedź #167 dnia: 20 Styczeń 2007, 16:58:33 »
Eh ja się tego podejme i spróbuje ci wytłumaczyć. Wychodzisz z Klanu i kierujesz się na południe po drodze mijasz opuszczoną chatkę myśliwską, idziesz dalej mijasz wzgórze na którym jest chatka Pedara i jeden z grobowców pradawnych. Tak jakby idziesz wzdłuż wzgórza aż dojdziesz do mostu. Przechodzisz na drugą stronę jak byś poszedł na wprost to byś doszedł do przełęczy w Faring jednak ty skręcasz w prawo. Powinieneś dojść do mostu przy którym stacjonują orkowie, przechodzisz na drugą stronę i idziesz znowu w prawo najlepiej znajdż drogowskaz. Dalej cały czas prosto, powinieneś dość do takiego jakby rozdroża na którym stoją ogry i inne stwory musisz tu się kierować wzdłuż przepaści  chyba trochę bardziej na prawo się znajduje, idż dalej a dojdziesz do mostu prowadzącego do klanu wilka, jak byś miał dalej problemy to zaklikaj do mnie na gg 4130193

Jeśli coś pomyliłem niech ktoś mnie poprawi ale chyba jest dobrze i w skrócie, patrz czasem na drogowskazy po drodze, a z Mortem nie ma co iść bo ci go zaraz coś zje   najdalej z nim dojdziesz do tych nieszczęsnych orków na moście.

Offline Michaloss

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #168 dnia: 20 Styczeń 2007, 17:05:07 »
Gdzie mogę znaleść 2 miecz ognisty, bo jednego już kupiłem u ziomka w stolcy Myrthany?
U kogo kupić przepis na Nordmarską Starkę?
Jakie obrażenia zadaje miecz 2-ręczny z magicznej rudy?

Offline ÂŚlimaczek

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #169 dnia: 20 Styczeń 2007, 17:21:01 »
Cytat: Michaloss
Gdzie mogę znaleść 2 miecz ognisty, bo jednego już kupiłem u ziomka w stolcy Myrthany?
Miecze ogniste możesz dostać właściwie u każdego miasta buntowników (poszukaj więc w Reddock, Okarze i Nemorze)

Offline KrokusM

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
kostury
« Odpowiedź #170 dnia: 21 Styczeń 2007, 09:44:37 »
Jakie obrażenia zadaje miecz 2-ręczny z magicznej rudy?

Jak znajdziesz lub kupisz etc. to ma 105. Wykuty samodzielnie 115, po naostrzeniu wzrasta o 10.

Bartek1st

• Gość
kostury
« Odpowiedź #171 dnia: 21 Styczeń 2007, 10:17:11 »
Cytat: Michaloss
U kogo kupić przepis na Nordmarską Starkę?

Przepis na Nordmarską Starkę znajdziesz u takiego gościa, co mieszka w chacie koło Faring. Dokładniej to za trzema trollami  

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

kostury
« Odpowiedź #172 dnia: 21 Styczeń 2007, 13:30:58 »
Dzięki _Snoopek_ , ale byłem w tej jaskini i znalazłem w niej "zagubione wilki" ,( miecz wziełem )
wybiłem te wilki i powinien wtedy wyświetlic się komunikat że zadanie wykonane, ale nic takiego nie
było więc to nie te wilki.

Offline Arthas

• Magnat
kostury
« Odpowiedź #173 dnia: 21 Styczeń 2007, 19:38:44 »
Z tego, co pamiętam pewna osoba siedząca przy ognisku w Faring posiada jedną na stanie. Ten gość to chyba Mitch i może sprzedać ci nie a przepis, a jedynie butelkę Nordmarskiej Starki.

Offline _Snopek_

• Myśliwy
kostury
« Odpowiedź #174 dnia: 21 Styczeń 2007, 19:44:44 »
Ja przepis kupiłem w Klanie Młota u jednego z kupców, dał on nam chyba zadanie związane z dostarczeniem skór bizona. Nie pamiętam jak się dokładniej nazywał ale jego chatka jest tuż obok chatki kowala który może nam zrobić zbroje za magiczną rude. Obie chaty znajdują się koło rożna.

Offline Michaloss

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #175 dnia: 21 Styczeń 2007, 22:46:54 »
Dzięki wiem, który to jest. Mam jeszcze pare pytań. Gdzie znajde teleport do Nemory? Kto jest osiłkiem, który się przyda w Nemorze? Jak ma na imię druid o którego się pytają orkowie z Trelis?

Offline _Snopek_

• Myśliwy
kostury
« Odpowiedź #176 dnia: 22 Styczeń 2007, 11:30:47 »
Więc tak wyjdź z Nemory i okrążaj ją dookoła otwierając wszystkie kufry w jednym z nich jest teleport. Możesz tu przyprowadzić 2 ludzi jednak chyba chodzi o Paladyna którego znajdziesz po drodze między obozem a przełęczą prowadzącą do Varantu, jeszcze możesz przyprowadzić wieśniaka z farmy obok Trelis ale jak to zrobisz to chyba nie zaliczy ci zadania.
Co do Druida to nie wiem.

Offline Michaloss

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #177 dnia: 22 Styczeń 2007, 19:29:40 »
Gdzie znajde pozostale 3 stare pierścienie alchemika w mieście Geldern? Mam już 2 z chat alchemików, ten od maga ognia i z chaty szamanów niedaleko bramy wejściowej.

Offline Arthas

• Magnat
kostury
« Odpowiedź #178 dnia: 22 Styczeń 2007, 20:28:56 »
Te cztery pierścienie, które znalazłeś należą do alchemików: Renwika, Peratura, Grimbolla i Mariusa. Piąty znajduje się za zamkniętymi drzwiami pilnowanymi przez orków. Pozostałe dwa można znaleźć w domach w mieście. Musisz po prostu dobrze poszukać, najczęściej artefakty spotkać można przy pulpitach.

Offline Michaloss

• Kret
  • *
kostury
« Odpowiedź #179 dnia: 22 Styczeń 2007, 21:38:57 »
Z tymi drzwiami może być problem, bo są tam też orkowie. Jest jakiś inny sposób na wejście tam?

Forum Tawerny Gothic

kostury
« Odpowiedź #179 dnia: 22 Styczeń 2007, 21:38:57 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18