Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 284721 razy)

Description:

Offline kuczaja

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #600 dnia: 06 Listopad 2007, 15:56:25 »
Mod jest wspaniały, normalnie porównywalny z nocą kruka! Ale w jednym biję NK o głowe... ilością błędów!!!
 Kiedy idę do kowala Sanda i daje mu to jedzenie, to on stopuje na kwesti "a co to za ser bez wina" (po piątej próbie wrzasnąłem na całe gardło "to ***owy ser!!!", i przez to omal nie dostałem szlabanu na kompa xD), jeśli nie wszystko jest zrozumiałe to wyjaśnie dokładniej: Gośc mówi o serze trzyma go, ale nie je go, potem wypala swoją wredną kwestyjke i zacina się z rozczapirzonymi rękami jakby komra chciał zabic xD (i tak cały czas, aż nie zresetuje kompa).

Kiedy teleportuje się do Lorda Kertocośtamblablabla, to podczas rozmowy jedyną moją przewagą w każdej walce jest wyciągnięcie broni, ale wtedy się rozmowa zacina, i Lord Kertocośtamblablabla może sobie spokojnie wypic herbatkę pograc w brydża z zombiakami, i mnie zabic xD

Kiedy zchodze w dół na początku gry to zaczepia mnie podejrzany typ, płace mu, a on mówi że mogę przejśc... ale robi tak cały czas xD, podobny problem miałem ze strażnikiem portalu u pradawnych, ale tan robił tak tylko trzy razy i w dodatku dostawałem za każdy 1000 EXP  

Ponadto, znalazłem path (nie wiem jak to się pisze) który "poprawia" respawn potworów, spodziewałem się tego że ureguluje respawn (np. nie więcej niż 10 wilków w stadzie), ale gdzie tam! teraz bestie wcale się nie mnożą!!!

nie mogę się uczyc walki jednoręcznymi! mogę tylko mając przypasaną "ręke boga", ale wtedy nie da się zrobic triku z drugiej części

dlaczego nie da się przekuc URIZIELA na 1H? Mam wszystko co miał przy sobie darrion (całe zaplecze magiczne poszło), URIZIEL i 50 000 bryłrk rudy, klikam na przekuj uriziel i nic się nie dzieje! żadnego komunikatu ani nic!

I to tyle, jak znajde coś jeszcze to dopisze

Pozdrowienia

PS. Problemy 1 i 2 mogę jakoś ominąc, jednak kosztuje mnie to sporo zachodu...
  PS2. Doradźcie mi prosze bo mam 140LP (walka na arenie czyni cuda    ) i 125% walki 2H (kryształy czynią cuda  ), a teraz nie wiem na co sporzytkowac te punkty! Wacham się pomiędzy magią algiriona oraz akrobatyką(zdobyłbym potem od xardasa jedną z moich ulubionych szat!), a walką 1H (aktualnie 25%, poza tym nie wiem kto tego uczy do 60%) i kowalstwem (60LP + 50LP = 110LP, to by mi nawet zostało na skradanie się i akrobatyke). Złodziejstwo nigdy mi się nie przydało więc szkoda LP, mana 225pkt. więc odpada. Musiałbym miec 250LP (a do tego jeszcze dużo walk na arenie...) aby miec i jedno i drugie). Istnieje jeszcze trzecia opcja ( 1H = 10LP kow. = 60LP 4krąg = 70LP), ale ona nie daje mi pełnej mocy... Tak więc wstrzymam się z wydaniem LP aż do waszej rady.
  PS3. To świetny dodatek (mod to za małe słowo!)!!!
« Ostatnia zmiana: 15 Listopad 2007, 13:44:55 wysłana przez kuczaja »

Offline Jachu

• Kret
  • *
« Odpowiedź #601 dnia: 15 Listopad 2007, 13:44:28 »
Witam.
Mam taki problem... mianowicie: miałem wyszkolenie 60% bronią oburęczną co za tym idzie szybciej oddawałem ciosy. Potam walczyłem przez jakis czas tym młotem (jednręcznym) co jest u pradawnych (dotyk beliara czy coś). Po jakimś czasie włączyłem sobie znowu broń oburęczną pacze w staty mam cały cza 60% i miszcz, wyciągam broń a tu walcze jak na początku kilofem! Czyli tak jak bym nie miał żadnego wyszkolenia! Troche się wkuzylem bo 60 punktow poszlo na marne... moze i więcej... i taraz jak sie szkole to wyszkolenie idzie dalej czyli ponad 60, a cały czas walcze jak był bym "zielony"! Wie ktoś może co jest tego przyczyną??? Czy mozna to jakoś cofnąć? (poza wczytaniem starego seava) Prosze o odpowiedz i pozdro. (nie wiem czy było juz takie pytanie wienc jak tak to prosze mnie skierować jakby co)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #601 dnia: 15 Listopad 2007, 13:44:28 »

Offline Tandor

• Kret
  • *
« Odpowiedź #602 dnia: 19 Listopad 2007, 21:47:20 »
Mam pytanie do modderów . Właśnie przechodzę mroczne tajemnice , czy da się w jakiś sposób usunąć respawn potworów ??? Jeśli tak to w jaki sposób ? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc ;) .

Offline kryha

• Kret
  • *
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #603 dnia: 20 Listopad 2007, 05:25:45 »
Zainstaluj patch 1.03 i zacznij grę od początku.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #604 dnia: 20 Listopad 2007, 20:49:40 »
A ja problem z zadankiem od Diega. Otóż dał mi 200 st. rudy, mapkę  kazał dostarczyć do obozu przemytników. No fajnie, jestem w obozie i zagaduje do tego kwatermistrza coś na S... i wybieram opcję że nie mam tyle rudy (druga była coś że chyba mam (?) ) I tak kończy się te zadanie. Diego coś tam beknął "gdzie są moje łuki?", a ja, chociaż taszczę parę tysiaków rudy, nie mam opcji dialogowej by odebrać tą przesyłkę. :/ Pomóżcie...

Zainstaluj patch 1.03 i zacznij grę od początku.

Skąd ściągnąć tego patcha?

Offline Paddy

• Myśliwy
  • PSN
« Odpowiedź #605 dnia: 20 Listopad 2007, 21:44:12 »
patch tu nie pomorze... zkochajałeś misje!!! a patcha znajdziesz w dowlandzie TG na głównej stronie

Offline miauczynski

• Kret
  • *
« Odpowiedź #606 dnia: 25 Listopad 2007, 21:35:05 »
Ja na mam takie trochę pytanie z innej beczki:) mianowicie  czy jak na początku gry w MT dołączę  się do Starego obozu to czy  będę miał w póżniejszym czasie dołączenia do któregoś z nowych obozów??
Mod ogólnie mi sie bardzo podoba gram dopiero od 15  ale muszę się ograniczać matura  
nie rozumiem uwag kolegi do tego kopacza który go\nas atakuje w drodze do SO. Ja myślałem że w spokoju pozwiadzam okolice zobaczę co się zmieniło a to znalazło mnie:)
« Ostatnia zmiana: 25 Listopad 2007, 21:37:11 wysłana przez miauczynski »

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #607 dnia: 26 Listopad 2007, 00:18:54 »
Cytat: miauczynski
Ja na mam takie trochę pytanie z innej beczki:) mianowicie  czy jak na początku gry w MT dołączę  się do Starego obozu to czy  będę miał w póżniejszym czasie dołączenia do któregoś z nowych obozów??
Mod ogólnie mi sie bardzo podoba gram dopiero od 15  ale muszę się ograniczać matura  
nie rozumiem uwag kolegi do tego kopacza który go\nas atakuje w drodze do SO. Ja myślałem że w spokoju pozwiadzam okolice zobaczę co się zmieniło a to znalazło mnie:)

Możesz dołączyć do SO, to nie przeszkadza. Koleśi w drodze do SO jest dwóch, pierwszemu ucieknij, potem zawróć i z nim pogadaj, a drugiego omin skacząc do wody i przy okazji załatw ścierwojady, PD.

Offline Bury

• Kret
  • *
« Odpowiedź #608 dnia: 04 Grudzień 2007, 14:24:27 »
Cześć jestem nowy,mam problem z tymi mrocznymi tajemnicami,bo zainstalowałem wersje 1.0 i tam nie ma tych nowch obozów  ,a ci nowi ludzie to jak gadają i Bezi gada do nich to ich niesłychać  ,czy jest jakaś nowsza wersja tego moda i jakiś patch może,bo jak też włanczam to mi vyskakuje jakiś acces error albo coś takiego.Jak jest to bardzo proszę o link do downloadów

PS:jeżeli to było wcześniej to przepraszam za offtopic,ale 40 stron to trochę przydużo SORX
« Ostatnia zmiana: 04 Grudzień 2007, 15:54:48 wysłana przez Vulcan »

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #609 dnia: 04 Grudzień 2007, 16:25:24 »
musisz ściągnąć patche 1.1 i 1.3
zainstaluj PlayerKita,i jak już to wszystko zainstalujesz to odpalaj z właściwej ikonki, musi sie pokazać plansza z czaszką. PlayerKita odpalaj z teczki Gothic>GothicStarter.exe
[a href=\"http://gothic.gram.pl/forum/lofiversion/index.php/t7872.html\" target=\"_blank\"]http://gothic.gram.pl/forum/lofiversion/index.php/t7872.html[/a]

A swoją drogą moglibyście trochę się przyłożyć z tym szukaniem, pisałam już chyba ze 100 razy na ten temat.

cytat:a ci nowi ludzie to jak gadają i Bezi gada do nich to ich niesłychać
To normalne, ze ich nie słychać, niedlugo będzie dubbing to usłyszysz.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudzień 2007, 22:34:05 wysłana przez IsentoR »

Offline Bury

• Kret
  • *
« Odpowiedź #610 dnia: 04 Grudzień 2007, 21:54:22 »
Dobra dzięki wszystko ładnie pięknie tylko patcha 1.3 nie moge pobrać przynajmniej nie z rapidshare,ale narazie moge grać na 11.Może zrobią patcha który da dubbing do dialogów

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #611 dnia: 04 Grudzień 2007, 22:19:42 »
Cytat: Vulcan
.Może zrobią patcha który da dubbing do dialogów
Z moich informacji wynika, ze dubbing już niedługo będzie gotowy.

Patch 1.03 poprawia respawn potworów, więc prędzej czy później bedziesz musiał go zainstalować i zacząć od początku.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudzień 2007, 22:26:59 wysłana przez kryha »

Offline Bury

• Kret
  • *
« Odpowiedź #612 dnia: 04 Grudzień 2007, 22:50:45 »
1.Hej sory że znowu pytam (offtopuje),ale czy jest jakaś inna strona z downloadem tych patchy bo z rapidshare niemoge,błagam jak niema to dajcie gdzieś błagam ta modyfikacja jest super ,bardzo chce w nią zagrać prooooszeeee...
2.Możecie mi jeszcze podać stronę na którwj jest solucja do mrocznych tajemnic bo niemoge znaleźć,a google wyszukują nie to co trzeba
« Ostatnia zmiana: 04 Grudzień 2007, 23:00:00 wysłana przez Vulcan »

Offline kryha

• Kret
  • *
« Ostatnia zmiana: 05 Grudzień 2007, 00:24:03 wysłana przez kryha »

Offline Bury

• Kret
  • *
« Odpowiedź #614 dnia: 05 Grudzień 2007, 08:14:55 »
Hej dajcie mi link do patcha 1.0.1 byle tylko nie do rapidshare bo już mnie wkur....denerwuje ten serwis

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #615 dnia: 05 Grudzień 2007, 08:22:12 »
<a href="http://www.gothicmt.vgh.pl/downloads.php?c...amp;rowstart=15" target="_blank">http://www.gothicmt.vgh.pl/downloads.php?c...amp;rowstart=15</a>

Tu znajdziesz poprawiony mod MT 1.01(181M) i patch 1.03 który zainstalujesz.

Nie wiem jak działasz na Rapidzie, musiaz nacisnąć free i poczekać chwilę na swój czas, a potem wpisać kod i tyle, ale lepiej zainstaluj sobie moda 1.01, niedługo wyjdzie patch z dubingiem i właśnie MT 1.01 bedzie Ci potrzebny.
« Ostatnia zmiana: 05 Grudzień 2007, 08:33:01 wysłana przez kryha »

Offline Bury

• Kret
  • *
« Odpowiedź #616 dnia: 05 Grudzień 2007, 10:21:12 »
Już mam  patcha 1.0.1 i jest w porzo wielkie,ogromne,piękne dzięki krcha za pomoc cierpliwość i wyrozumiałość,a na rapidzie pisze jak już kliknę free to ni ma tych czarnych dużych liczb i cyfer tlko w nawiasie niżej takie malutkie powiadomienie że wyczerpałem darmowy limit na rapidshare i muszę poczekać 130 minut max żeby pobrać następny plik,ale tylko jeden a na następny mam czekać 130 min.max i tak w kółko :)

Hej mam jeszcze takie pytanko bo w solucji nie jest napisane,gdzie są te nowe obozy strażnicy kopalni to wiem ,ale fanatycy i najważniejsze łowcy orków bo przy chatce cavalorna stoi jeden koleżka nie pamiętam imienia ,ale on nie ma dialogów pomóżcie mi
« Ostatnia zmiana: 05 Grudzień 2007, 13:09:23 wysłana przez Vulcan »

Offline kryha

• Kret
  • *
« Odpowiedź #617 dnia: 05 Grudzień 2007, 14:37:07 »
Fanatycy - od chaty Cavalorna prosto, w jedynce była tam opuszczona świątynia pilnowana przez Orków, a w II powstało bagno.
Lowcy orków - wychodząc z SO bramą kolo zwalonej wieży prosto, przechodzimy koło Pecka, dalej na teren Orków, na wzgórzu po prawej stronie zobaczysz palisadę.
Przemytnicy - plaża koło wieży Mgieł, tam gdzie były smoki ogniste
Jeżeli chodzi o faceta koło chaty Cavalorna, ma on związek z zadaniem od Diega, jezeli myślimy o tym samym facecie.

Offline Bury

• Kret
  • *
« Odpowiedź #618 dnia: 05 Grudzień 2007, 18:26:00 »
Hej mam jeszcze takie pytanie jak grać w kości bo ten Ypren z łowców orków dał mi taki woreczek z kośćmi i powiedział żebym usiadł przy pniaku i rzucił,a jak siadam to nie ma nic żeby rzucić kośćmi nawet ekwipunku się nie da otworzyć,a stół nie ma żadnych możliwości użycia go,a worka z kośćmi też nie da się otworzyć i wyjąć z niego kości,o co więc chodzi??  
Mam jeszcze taki problem.Jaką nagrode dostaje się po zwyciężeniu wszystkich z areny wiecznego ognia,bo za areną jest jakiś kryształ i miecz w skale ,ale tego się nie da wziąść,nawet jak pogada się z bogiem w skurze skrzypka,o co więc chodzi,co mam zrobić,jaka jest nagroda i gdzie ona jest
AHA i jeszcze jedno,znalazłem w jakiejś jaskini koło sekty dwóch orków elitów którzy pilnowali runy z telekinezą i za nagrobkiem było smocze jajo jak patrze w ekwipunie to pisze "jajo jest jescze ciepłe,a z środka dochodzi dźwięk jakby drapanie,można je otworzyć",jak otwieram to pisze "chyba właśnie zostałem mamą" a z jajka wychodzi mały smok o co chodzi,ten smok pomaga Beziemu jakoś czy jest potrzebny do jakiegoś zadania???
« Ostatnia zmiana: 07 Grudzień 2007, 15:59:09 wysłana przez Vulcan »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #619 dnia: 07 Grudzień 2007, 20:15:23 »
No więc co do kości to nie wiem jak grac, ale mogę ci powiedzieć oco chodzi z Areną Wiecznego Ognia oraz z jajem.
1 Po wybraniu sobie mistrza w ÂŚwiątyni Pradawnych dostajesz zadanie przyniesienia Kryształ ( Wiecznych Zwycięzców -chyba) dostaniesz go w nagrodę za zwycięstwo nad wszystkimi na Arenie. Da ci go skrzypek po wygraniu ostatniej bitwy z Orkiem Elitą.

2. Potem dostaniesz kilka zada i świątynie Pradawnych zaatakują złe moce, będziesz musiał się udać do wieży Urizela (to były członek pradawnych a obecnie ich wróg) zanim sie jednak do niego dostaniesz będziesz musiał przejść przez smoka. Jest to matka którą Urizel zaszantażował do obrony jego wieży zabierając jej jajo. Masz dwie możliwości: 1 Oddajesz jajo, ona odlatuje, daje ci teleport na druga str. bramy -jest tam pełno orków. Albo ją zabijasz co wcale nie jest łatwe i zabierasz kryształ
Mam nadzieje ze pomogłem

PzDr

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #619 dnia: 07 Grudzień 2007, 20:15:23 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything