Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Komunizm

<< < (10/32) > >>

Kozłow:

--- Cytuj ---Hehe... mój dziadzio który w takich popylał :D

--- Koniec cytatu ---
No to chyba do roboty, albo dlatego, że sobie lubił w nich popylać...

--- Cytuj ---Ech i znowu nie skumałeś mojego jakże źle wymyślonego sarkazmu i ironii  Jestem zawiedziony... No ale będzie dobrze :*

--- Koniec cytatu ---
Hmmmm Sarkazm i Ironia to dwie rzeczy, którymi zawsze zasłaniają się panowie na "R".

--- Cytuj --- Ech w Rosji nie uczą kultury
--- Koniec cytatu ---
Nie mieszkam w Rosji... (Ojej a może to był kolejny sławetny sarkazm pana Riddle'a)

A co mi tam....

Z wyrazami szacunku ;]

Niro:

--- Cytuj ---"Ludzi kształtuje otoczenie. Stwórzmy doskonałe otoczenie, a bedziemy mieli doskonałych ludzi".
--- Koniec cytatu ---

Niestety, ale to ludzie tworzą otoczenie, a więc i ludzie je kształtują.

--- Cytuj ---Co wszystko jest kapitalistycznym tworem (rolexy itd...)
--- Koniec cytatu ---

I bardzo dobrze! Niestety, ale już świat jest tak skonstruowany, że zachód wymyślił Rolexy, Rolls Royce, Hummery i Johny'ego Walkera.

--- Cytuj ---A czemu ten, który pracuje w fabryce smalcu ma dostawać mniej od innego? Za pojeciem równosci kryje się to, że niech każdy żyje na pewnym poziomie, ale nie przesadzajmy.... Wiadomo, że matka pracująca na dwie zmiany w biedronce dostanie mniej niż szefowa osiedlowego sklepiku... Precz z prywaciarzami!
--- Koniec cytatu ---

Świat jest okropny, ale nie da się go zmienić. Bo matka pracująca na dwie zmiany mogła skończyć studia, mimo tego, że jej rodzice nie mieli pieniędzy. Wystarczyło się uczyć, a otrzymała by stypendium. Nadal pewnie gadam głupoty, bo dopiero co wstałem.

Pracownik w fabryce smalcu nie może dostawać więcej albo mniej niż wykładowca, bo wykładowca kształci ludzi. Uczy ich! Medycyny, prawa, zarządzania. Gdyby nie było wykładowców, to każdy byłby robolem w fabryce smalcu! A lud może żyć bez smalcu, ale nie bez kraju. A kraj nie może żyć bez gospodarki, a gospodarka nie może żyć bez wykształciuchów, którzy ją napędzają!

Precz z prywatą? Nokia, Sony Ericson itp - to wszystko prywata. A czy można bez niej dzisiaj żyć? Nie. Komputery - też prywata. Żyć możesz? Nie.

--- Cytuj ---Playboy - Zachodni wymysł...
--- Koniec cytatu ---

Wprowadźmy 'Matrioszkę'. Każdy lubi sobie czasem pooglądać, nie można nam tego zabronić.

--- Cytuj ---Zrywają azbesty po dachach... Koczują w namiotach w Irlandii... Tak.. Istny raj...
--- Koniec cytatu ---

To bardziej komentuje dzisiejszą rzeczywistość. Jeśli ktoś jest mosiek i nie zna dobrze angielskiego to ma przechlapane w komunie! Wyobraź sobie, że dzisiaj panuje Komunizm. Podobno masz zapędy reżyserskie. Czy łatwo ci by było pójść na dobrą filmówkę i zebrać fundusze na film? Nawet jeśli to ma być jakieś lizidupstwo, ludzie nie nawidzili komuny i byłbyś uważany za propagandowca, chociaż nikt by ci tego nie powiedział wprost.

Spójrzta na takiego Kamińskiego. Wyjechał do USA, został operatorem i dostał dwa Oscary! Osiągnął by to w Polsce? Nie.

Komunizm niestety zniszczył na przestrzeni dekad swoją reputację na świecie. Gdyby w demokracji urządzałoby się referendum czy ktoś ma kupić tanie winsko - ludzie też by ją znienawidzili.

Dzisiaj państwo ma szczerze w d*pie każdego ćpunka, co sobie zniszczy życie. Zabiera się mu dom, mieszkanie, samochód. I nie trzeba takiego utrzymywać. A wyobraź sobie, że takich mamy w Polsce z milion, albo i dwa.

Państwo się na takich bogaci, a nie musi bulić.

aretofe:
Ja powiem jedno: Komunizm wychodzi dobrze tylko wtedy,gdzy jest mądra i dobra władza,komunizm jest dla ludzi myślących a nie za przeproszeniem dla "debili"(nie mogłem znaleźć innego określenia).Popatrzcie na Chiny:tam prawie nie ma bezrobocia,wszystko jest robione w Chinach,zabawki,kajaki,niektóre metalowe rzeczy,wiele rzeczy,które są z plastiku,jakby tak popatrzeć,to nawet połowa naszych rzeczy codziennego,lub niecodziennego użytku jest produkowana w Chinach,dlaczego? Bo tam jest popyt na wszystko,jakaś firma,która jest w USA chętnie sobie zrobi taką filię w Chinach,bo tam jest dużo rąk do pracy i duży popyt na wszystko.

Mike Inez:

--- Cytuj ---Ja powiem jedno: Komunizm wychodzi dobrze tylko wtedy,gdzy jest mądra i dobra władza,komunizm jest dla ludzi myślących a nie za przeproszeniem dla "debili"(nie mogłem znaleźć innego określenia).Popatrzcie na Chiny:tam prawie nie ma bezrobocia,wszystko jest robione w Chinach,zabawki,kajaki,niektóre metalowe rzeczy,wiele rzeczy,które są z plastiku,jakby tak popatrzeć,to nawet połowa naszych rzeczy codziennego,lub niecodziennego użytku jest produkowana w Chinach,dlaczego? Bo tam jest popyt na wszystko,jakaś firma,która jest w USA chętnie sobie zrobi taką filię w Chinach,bo tam jest dużo rąk do pracy i duży popyt na wszystko.
--- Koniec cytatu ---
Czytam twoje posty i mimo tego, że jestem po badaniu wzroku i ledwo widzę to się zmusiłem. Chiny krajem dobrej komuny? No tak, przecież 90% żyje w dobrobycie powyżej średniej światowej. A firmy inwestują w Chinolców bo to tania siła robocza. Bo lepiej zapłacić 2$ niż 20$
Wypadałoby trochę pomyśleć, a nie pisać co popadnie jak argumenty ze słomy.
Za ewentualne błędy przepraszam.

Kozłow:

--- Cytuj ---Niestety, ale to ludzie tworzą otoczenie, a więc i ludzie je kształtują.
--- Koniec cytatu ---
Niestety, ale nie ;]

--- Cytuj ---I bardzo dobrze! Niestety, ale już świat jest tak skonstruowany, że zachód wymyślił Rolexy, Rolls Royce, Hummery i Johny'ego Walkera.

--- Koniec cytatu ---
A także eutanazję i aborcję.

--- Cytuj ---Świat jest okropny, ale nie da się go zmienić. Bo matka pracująca na dwie zmiany mogła skończyć studia, mimo tego, że jej rodzice nie mieli pieniędzy. Wystarczyło się uczyć, a otrzymała by stypendium. Nadal pewnie gadam głupoty, bo dopiero co wstałem.

--- Koniec cytatu ---
Wiesz... Nie wszyscy są tak pojętni na wiedzę, że mogli dostawać stypendia... I miejsc na studia dzienne jest przecież ilość ograniczona, a zaoczbnie to wykrwawić się można od tych wysokich opłat...

--- Cytuj ---Pracownik w fabryce smalcu nie może dostawać więcej albo mniej niż wykładowca, bo wykładowca kształci ludzi. Uczy ich! Medycyny, prawa, zarządzania. Gdyby nie było wykładowców, to każdy byłby robolem w fabryce smalcu! A lud może żyć bez smalcu, ale nie bez kraju. A kraj nie może żyć bez gospodarki, a gospodarka nie może żyć bez wykształciuchów, którzy ją napędzają!

--- Koniec cytatu ---
Kto anpędza gospodarkę? Wykształciuchy? Ty chyba sobie żartujesz... Powiedzmy, że nagle wszyscy robotnicy ogłaszają, że nie będą pracować. I wtedy taki wyksztalciuch co zrobi? O tyle (gest kozakiewicza) ci napędzi gospodarkę.

--- Cytuj ---Precz z prywatą? Nokia, Sony Ericson itp - to wszystko prywata. A czy można bez niej dzisiaj żyć? Nie. Komputery - też prywata. Żyć możesz? Nie.

--- Koniec cytatu ---
Żal mi ciebie, że nie możesz żyć bez komputera....

--- Cytuj ---Komunizm niestety zniszczył na przestrzeni dekad swoją reputację na świecie. Gdyby w demokracji urządzałoby się referendum czy ktoś ma kupić tanie winsko - ludzie też by ją znienawidzili.
--- Koniec cytatu ---
Hmmm czy ktoś urządzał za komuny takie referendum?

--- Cytuj ---Dzisiaj państwo ma szczerze w d*pie każdego ćpunka, co sobie zniszczy życie. Zabiera się mu dom, mieszkanie, samochód. I nie trzeba takiego utrzymywać. A wyobraź sobie, że takich mamy w Polsce z milion, albo i dwa.
Państwo się na takich bogaci, a nie musi bulić.
--- Koniec cytatu ---
Jakby był komunizm, to też bym miał takiego szczerze w dupie....

--- Cytuj ---Czytam twoje posty i mimo tego, że jestem po badaniu wzroku i ledwo widzę to się zmusiłem. Chiny krajem dobrej komuny? No tak, przecież 90% żyje w dobrobycie powyżej średniej światowej. A firmy inwestują w Chinolców bo to tania siła robocza. Bo lepiej zapłacić 2$ niż 20$
Wypadałoby trochę pomyśleć, a nie pisać co popadnie jak argumenty ze słomy.
Za ewentualne błędy przepraszam.

--- Koniec cytatu ---
Wyjątkowo zgadzam się z panem Mike Inez'em... W chinach nie ma komunizmu.. Bo komunizm nie uznaje wolnego rynku, a taki jest w Chinach... Panie Aretofe... Poczytaj sobie najpierw, a potem się wygłaszaj ;]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej