Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Komunizm

<< < (9/32) > >>

Niro:
Powiem tu tylko co myślę o komuniźmie, a dokładniej dlatego to nie może wypalić. W tej dyskusji już się trochę pogubiłem, chociaż nie brałem w niej udziału postowego.

Gdyby ludzie byliby idealni, to by komunizm byłby idealny.

Samo założenie, że każdy ma tyle samo nie jest złe. Pod warunkiem, że każdy jest bogaty. Bo chodzi o to, że człowiek jest istotą próżną. Każdy chce mieć Rolexy z białego złota, Hummery, którymi mógłby gnieść inne samochody.

Każdy chce się bogacić i każdy ma na to jakiś pomysł. Gdy każdy ma tyle samo ma gdzieś naukę i woli pracować w fabryce smalcu i ciągnąć forsę od państwa, aby żyć w dostatku i mieć stadko dzieci. Dla mnie to niedorzeczne, że właśnie taki pan może za otwieranie puszek będzie miał tyle samo co wykładowca na uczelni. Gdyby takich ludzi byłoby więcej, to państwo musiałoby karmić swą nieprzemierzoną piersią wszystkich obywateli, a to doprowadziłoby do ruiny. Chociażby w takiej Litwie, gdzie nie ma za dużo surowców, a z uprawy bździnotwy czy innego ziarna się nie wyżyje.

Każdy chce się od czasu - do czasu napić i nie koniecznie wina z krajów 'zaprzyjaźnionych'. Ludzie są pomysłowi i mogą przemycić do Polski niemieckiego Playboya (hardcore) lub parę butelek Johny'ego Walkera. I już zarabia pieniądze i równość zachwiana.

Człowiek jest słaby i łatwo poddaje się uzależnieniom. Dlatego Johny Walker jest dla niego odpowiednio mocny i pije go cały czas, skazując państwo na wywalenie kolejnych środków socjalnych.

Ludzie lubią bułki z makiem, niekoniecznie z bułką, a więc nadal człowiek poddaje się uzależnieniom.

Młodzi ludzie mają pełno 'ładunku' i nie wystarczy im się gapienie na babkę z 'Wielkiego Szu'. Dlatego sprowadzają sobie Playboya z Niemiec, a później Hustlera... i dalej i dalej... Tak czy siak sprzedawca się bogaci, a celnik z zaćmą może również.

Ludzie mają pomysły, wykształcenie - dlatego zaryzykują i wyjadą do Ameryki, Niemiec czy gdzie indziej, a tam zostają znanymi ginekologami, albo coś w tym stylu.

To zachęca innych by wyjeżdżali.

Ktoś może powiedzieć:

'Państwo nie musi płacić za obywatela, który chce się nawąchać'.

Ale wtedy całe ideały pryskają. Zawsze będą narkotyki, alkohol, papierosy, hazard. Ludzie stają się biedni, a muszą ssać mleczko od państwa. A państwo nie ma tak wiele mleka, w końcu piersi spuszczają się i nikt takiej panienki nie chce.

Może gadam głupoty, bo jestem śpiący, ale ja tak to postrzegam.

Kozłow:
No to pajechali...

--- Cytuj ---Gdyby ludzie byliby idealni, to by komunizm byłby idealny.

--- Koniec cytatu ---
"Ludzi kształtuje otoczenie. Stwórzmy doskonałe otoczenie, a bedziemy mieli doskonałych ludzi".

--- Cytuj ---Samo założenie, że każdy ma tyle samo nie jest złe. Pod warunkiem, że każdy jest bogaty. Bo chodzi o to, że człowiek jest istotą próżną. Każdy chce mieć Rolexy z białego złota, Hummery, którymi mógłby gnieść inne samochody.

--- Koniec cytatu ---
Co wszystko jest kapitalistycznym tworem (rolexy itd..)

--- Cytuj ---Każdy chce się bogacić i każdy ma na to jakiś pomysł. Gdy każdy ma tyle samo ma gdzieś naukę i woli pracować w fabryce smalcu i ciągnąć forsę od państwa, aby żyć w dostatku i mieć stadko dzieci. Dla mnie to niedorzeczne, że właśnie taki pan może za otwieranie puszek będzie miał tyle samo co wykładowca na uczelni. Gdyby takich ludzi byłoby więcej, to państwo musiałoby karmić swą nieprzemierzoną piersią wszystkich obywateli, a to doprowadziłoby do ruiny. Chociażby w takiej Litwie, gdzie nie ma za dużo surowców, a z uprawy bździnotwy czy innego ziarna się nie wyżyje.

--- Koniec cytatu ---
A czemu ten, który pracuje w fabryce smalcu ma dostawać mniej od innego? Za pojeciem równosci kryje się to, że niech każdy żyje na pewnym poziomie, ale nie przesadzajmy.... Wiadomo, że matka pracująca na dwie zmiany w biedronce dostanie mniej niż szefowa osiedlowego sklepiku... Precz z prywaciarzami!

--- Cytuj ---Każdy chce się od czasu - do czasu napić i nie koniecznie wina z krajów 'zaprzyjaźnionych'. Ludzie są pomysłowi i mogą przemycić do Polski niemieckiego Playboya (hardcore) lub parę butelek Johny'ego Walkera. I już zarabia pieniądze i równość zachwiana.

--- Koniec cytatu ---
Playboy - Zachodni wymysł...

--- Cytuj ---Ludzie mają pomysły, wykształcenie - dlatego zaryzykują i wyjadą do Ameryki, Niemiec czy gdzie indziej, a tam zostają znanymi ginekologami, albo coś w tym stylu.

--- Koniec cytatu ---
Zrywają azbesty po dachach... Koczują w namiotach w Irlandii... Tak.. Istny raj...

--- Cytuj ---Zawsze będą narkotyki, alkohol, papierosy, hazard
--- Koniec cytatu ---
Odwołuję do pierwszego skomentowania mojego.

--- Cytuj ---Może gadam głupoty, bo jestem śpiący, ale ja tak to postrzegam.
--- Koniec cytatu ---
Nie moze, tylko napewno.

Hmm sądząc po twojej sygnie, to twój post tutaj raczej powinien mieć inny charakter...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

900 post. :P

Riddle.:

--- Cytuj ---Co wszystko jest kapitalistycznym tworem (rolexy itd..)
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Playboy - Zachodni wymysł...
--- Koniec cytatu ---

Motherfucker!
Komputer kurna też jest pieprzonym zachodnim wymysłem a z niego korzystasz...
Ubierasz sie w popieprzone ubrania pochodzące z zachodu(wątpie żebyś miał strój roboczy na sobie każdego dnia).
Słuchasz muzyki która była wytworzona na zachodzie(nie wiem czemu ale jakoś nie moge sobie wyobraźić rosyjskiego rapu bądź rocka  )
Telewizje oglądasz o kto ją wymyślił? Hmm... zachód?
Można tak kochaniutki wymieniać i wymieniać. Myślisz że jak zdanie Assasyna zostało odpowiednio zjechane przez pare osób to możesz też się pochwalić przed nim swoją wielką inteligencją i wiedzą w jakim Ty świecie żyjesz? Weź się kutwa przeprowadź do swoich braci w Rosji lub wyemigruj wreszcie do jakiegoś kołchozu i przestań wreszcie pisac takie głupoty.

--- Cytuj ---Może gadam głupoty, bo jestem śpiący, ale ja tak to postrzegam.

Nie moze, tylko napewno.
--- Koniec cytatu ---

Moim zdaniem gadał bardziej sensownie niż Ty w całym tym temacie.

Z wyrazami szacunku...

Kozłow:

--- Cytuj ---Motherfucker!
Komputer kurna też jest pieprzonym zachodnim wymysłem a z niego korzystasz...

--- Koniec cytatu ---
Komputera używam do rozpowszechniania Komunizmu.

--- Cytuj ---Ubierasz sie w popieprzone ubrania pochodzące z zachodu(wątpie żebyś miał strój roboczy na sobie każdego dnia).

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem kto ci powiedział, że ludzie za komuny ubierali się w ubrania robocze... Aha nie noszę ubrań z zachodu, bo mnie na nie nie stać. A zwłaszcza nie nosze ubrań popieprzonych... Może ty takie nosisz... (Nie widziałem, żeby ktoś sypał pieprz na ubrania, albo wciskał w nie przyrodzenie...)

--- Cytuj ---Słuchasz muzyki która była wytworzona na zachodzie(nie wiem czemu ale jakoś nie moge sobie wyobraźić rosyjskiego rapu bądź rocka  )

--- Koniec cytatu ---
Rapu nie słucham, rocka też.... Muzyki słucham ogólnie bardzo rzadko...

--- Cytuj ---Telewizje oglądasz o kto ją wymyślił? Hmm... zachód?

--- Koniec cytatu ---
Zachód? Pierwsze nadajniki działały w Berlinie i..... niespodzianka Moskwie!

--- Cytuj ---Weź się kutwa przeprowadź do swoich braci w Rosji lub wyemigruj wreszcie do jakiegoś kołchozu i przestań wreszcie pisac takie głupoty.

--- Koniec cytatu ---
Hmm może nie zauważyłeś, ale w Rosji już od jakichś 16 lat nie ma kołchozów... Nie mam braci w Rosji... I nie myśl, że tylko w Rosji są komuniści... Bo praktycznie w każdym kraju działa komunistyczna partia.

--- Cytuj ---Moim zdaniem gadał bardziej sensownie niż Ty w całym tym temacie.

--- Koniec cytatu ---
Twoje zdanie twoim zdaniem... Ale za to ty tylko to bluzgasz na mnie... I to chyba twój cel w tym temacie...

--- Cytuj ---Z wyrazami szacunku...
--- Koniec cytatu ---
Nachrzaniasz i bluzgasz na mnie w całym poście, a na koniec dajesz wyrazy szacunku? W takim razie to ja mam gdzieś takie wyrazy szacunku...

Riddle.:
No błagam Cie kochaniutki nie poniżaj się jaszcze bardziej niż możesz bo te Twoje wyjaśnienia są dziwnie wymuszane.

--- Cytuj ---Nie wiem kto ci powiedział, że ludzie za komuny ubierali się w ubrania robocze
--- Koniec cytatu ---
Hehe... mój dziadzio który w takich popylał :D

--- Cytuj ---Rapu nie słucham, rocka też.... Muzyki słucham ogólnie bardzo rzadko...
--- Koniec cytatu ---
To stwierdzenie w nawiasie akurat nie było skierowane do Ciebie tylko zawierało moje osobiste przemyślenia związane z rosyjską muzyką

--- Cytuj ---Hmm może nie zauważyłeś, ale w Rosji już od jakichś 16 lat nie ma kołchozów... Nie mam braci w Rosji... I nie myśl, że tylko w Rosji są komuniści... Bo praktycznie w każdym kraju działa komunistyczna partia.
--- Koniec cytatu ---
Ech i znowu nie skumałeś mojego jakże źle wymyślonego sarkazmu i ironii   Jestem zawiedziony... No ale będzie dobrze :*

--- Kod: ---I to chyba twój cel w tym temacie...
--- Koniec kodu ---
Moim celem było to czego Ty nigdy nie zrozumiesz więc nie pisz jak to rozumiesz na swój sposób bo i tak rozumiesz źle.

--- Cytuj ---Nachrzaniasz i bluzgasz na mnie w całym poście, a na koniec dajesz wyrazy szacunku? W takim razie to ja mam gdzieś takie wyrazy szacunku...
--- Koniec cytatu ---
Hehe czy w Twoją stronę padły jakies wyzwiska? I don`t think so... A wyrazy szacunku nie muszą być wyłącznie dla Ciebie. Ech w Rosji nie uczą kultury  

Z wyrazami szacunku...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej