Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Komunizm
Maksous:
Wiesz co dziwny temat.
Mam do ciebie Kozłowie kilka pytań.
- Czy uważasz że wybiegnięcie z pałkami na zwykłych ludzi jest dobre??
- Czy uważasz że dzieci tam nie ginęły za nic??
- O czym teraz się gada... a tak o lustracji. O ile się nie mylę w Polsce dzięki komunie narodziły się tajne służby bezpieczeństwa.
- Czy ZB zarabiało mało kasy, w tych czasach??
- Czy śmierć 10000 polaków jest niczym??
- Czy ich "sposoby" na resocjalizację były dobre?? Chodzi mi o różnego rodzaju tortury (podpalanie papierosem, pozbawienie opieki lekarzy, bicie gumową pałką??
- Czy próby zniszczenia chrześcijaństwa w Polsce były dobre??
Za komuny wszyscy żyli jak "psy" (no może poza tajnymi służbami).
Kozłow:
--- Cytuj ---Jednak im dalej brnęłam w ten męczący temat, tym bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że jego to po prostu bawi. Bawi go ta cała pseudo intelektualna przepychanka, niby mądre i analizujące z każdej strony ideę komunizmu posty oraz przedstawianie siebie jako niedocenianego, nierozumianego przez resztę społeczeństwa, żarliwego zwolennika owej absurdalnej idei.
--- Koniec cytatu ---
Ehh.... Jak moja ideologia może mnie bawić.... Nierozumiany jestem, bo nawpychali tacy jak ty ludziom do głów, że muszą istnieć bogaci i biedni.... A i dziękuję, żeś mnie zaliczyła do wariatów.....
--- Cytuj ---Mam nadzieję, że się nie mylę, że to tylko przejściowa postawa, w celu zwrócenia na siebie uwagi...w końcu jego organizm jest teraz naszpikowany przeróżnymi hormonami, które sieją spustoszenie w psychice 16 latka.
--- Koniec cytatu ---
No żesz do kur** nędzy! Każdy twój post, każdy (a jest ich bardzo wiele) zawiera w sobie twoje zdanie o tym, że jesteś najmądrzejsza bo masz 19 lat i że ludzie młodsi nie wiedzą co robią bo hormony działają... Normalnie przyprawia mnie to o ku**icę za przeproszeniem...
--- Cytuj ---Aha, jeżeli tak cię razi nierówność społeczna, istnienie biednych i bogatych, to szczerze współczuje, bo każdego dnia musisz przechodzić niezłe piekło i ból istnienia, widząc co też się dzieje na tym świecie...
--- Koniec cytatu ---
A żebyś wiedziała.
Zresztą twój post w ogóle nie odnosi się do tematu, więc wybacz....
Do pana Maksousa
--- Cytuj ---- Czy uważasz że wybiegnięcie z pałkami na zwykłych ludzi jest dobre??
--- Koniec cytatu ---
nie. I nigdy tak nie uważałem. Zresztą mówisz o totalitarnym komunizmie i sprawowaniu władzy przez ludzi nieodpowiednich, a nie o ideologii.
--- Cytuj ---- Czy uważasz że dzieci tam nie ginęły za nic??
--- Koniec cytatu ---
jak wyżej
--- Cytuj ---- O czym teraz się gada... a tak o lustracji. O ile się nie mylę w Polsce dzięki komunie narodziły się tajne służby bezpieczeństwa.
--- Koniec cytatu ---
Nie ja je tworzyłem i to kolejne złe pojmowanie ideologii.
--- Cytuj ---- Czy ZB zarabiało mało kasy, w tych czasach??
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze SB, a po drugie pytanie do ciebie:
Czy sądzisz, że członkowie ówczesnego SB zarabiali więcej od dzisiejszych polityków?
--- Cytuj ---- Czy śmierć 10000 polaków jest niczym??
--- Koniec cytatu ---
Czy śmierć kilkuset milionów Polaków w czasach monarchii przed komunizmem jest niczym?
--- Cytuj ---- Czy ich "sposoby" na resocjalizację były dobre?? Chodzi mi o różnego rodzaju tortury (podpalanie papierosem, pozbawienie opieki lekarzy, bicie gumową pałką??
--- Koniec cytatu ---
Jak w pierwszym
--- Cytuj ---- Czy próby zniszczenia chrześcijaństwa w Polsce były dobre??
--- Koniec cytatu ---
Nie, nie były dobre. Sam jestem katolikiem. Katolikiem komunistą.
Maksous:
Do Kozłowa
--- Cytuj ---Czy sądzisz, że członkowie ówczesnego SB zarabiali więcej od dzisiejszych polityków?
--- Koniec cytatu ---
Tak uważam że SB więcej zarabiało. Poza tym Funkcjonariusze i współpracownicy SB byli ucholami. Wiele Sbków dostawało stypendia albo jakieś inne pomoce, więc nie wiem dlaczego porównujesz polityków do SBków. A zresztą do dzisiaj są czerwoni politycy np. Borowski. Może on też mial jakieś "pomoce"??
--- Cytuj ---Czy uważasz że wybiegnięcie z pałkami na zwykłych ludzi jest dobre??
nie. I nigdy tak nie uważałem. Zresztą mówisz o totalitarnym komunizmie i sprawowaniu władzy przez ludzi nieodpowiednich, a nie o ideologii.
--- Koniec cytatu ---
W ideologii chodziło im o władzę, chcieli sie dorwać do Władzy jak świnki do korytka. Popatrz na kraje w których jest komunizm. Ciągłe walki, ranni ludzie.... Nie wiem czy by ci sie to spodobało. To tylko sie mówi że oni chcieli dobrze i że ich Ideologia była dobra, a tak nie jest. A jak jesteś taki mądry to pojedź na Białoruś, tam poczujesz się jak u swoich. A poza tym jak chodzi ci o idee to czemu nie udało im się utrzymać komunizmu w wielu krajach, gdzie tego probowali. Bo prób było wiele ale przemoc którą kierowali się komuniści nie była dobra.
--- Cytuj ---Czy śmierć kilkuset milionów Polaków w czasach monarchii przed komunizmem jest niczym?
--- Koniec cytatu ---
No dobrze ale sam teraz przyznałeś że zginęło i tak wielu Polaków. Jest to jednoznaczne z z monarchią. W obu przypadkach ginęli ludzie..... niewinni.
--- Cytuj ---Nie, nie były dobre. Sam jestem katolikiem. Katolikiem komunistą.
--- Koniec cytatu ---
Nie można być katolikiem i komunistą na raz.
Khaleb:
Ja dodam kilka słów odnośnie legalności KPP:
Art.13 Konstytucji RP zakazuje istnienia partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.
Istnienie partii komunistycznych w Polsce i ich działania są legalne, dopóki odnoszą się do samego ustroju komunistycznego (ideologii), z pominięciem totalitarnych metod i praktyk. Współczesna KPP nie stosuje metod totalitarnych w celu szerzenia ideologii w związku z czym działa zgodnie z prawem i nie może być zdelegalizowana.
( źródło wikipedia )
I to chyba wszystko wyjaśnia.
Rajca:
@Khaleb
...Hare krishna, Hare krishna, Hare krishna...
--- Cytuj ---I to chyba wszystko wyjaśnia.
--- Koniec cytatu ---
Zadaję sobie pytanie Khalebie, czy Ty czytałeś ten temat? Wątkiem nie jest legalność KPP tudzież innych partii chorych na czerwonkę. Przytaczasz artykuły z Konstytucji, które na dodatek o ile mnie pamięć nie myli przytoczone były. Na upartego mogę to potraktować jako spam, bo twojej wypowiedzi i ustosunkowania się do tematu nie ma.
@Kozłow
--- Cytuj ---No żesz do kur** nędzy! Każdy twój post, każdy (a jest ich bardzo wiele) zawiera w sobie twoje zdanie o tym, że jesteś najmądrzejsza bo masz 19 lat i że ludzie młodsi nie wiedzą co robią bo hormony działają... Normalnie przyprawia mnie to o ku**icę za przeproszeniem...
--- Koniec cytatu ---
Hamuj się Koziołku, hamuj bo jeszcze głowy polecą. Mimo wszystko wstawić dwie gwiazdki nic Ci nie przeszkadza, a sens pozostaje.
--- Cytuj ---Ehh.... Jak moja ideologia może mnie bawić.... Nierozumiany jestem, bo nawpychali tacy jak ty ludziom do głów, że muszą istnieć bogaci i biedni.... A i dziękuję, żeś mnie zaliczyła do wariatów.....
--- Koniec cytatu ---
Nierozumiany jestem, bo nawpychali tacy jak ty ludziom do głów, że komuna jest dobra i w swej ideologicznej postaci może istnieć.
Zresztą, może założymy sobie osobny temacik o Utopii, którą ktoś "resocjalizuje" na zakład rzeźniczy.
--- Cytuj ---A żebyś wiedziała.
Zresztą twój post w ogóle nie odnosi się do tematu, więc wybacz....
--- Koniec cytatu ---
Pozwolisz, że my to ocenimy.
To tyle, chciałem raczej ustosunkować się do "kruczków tawerniano-prawnych".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej