Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Skrzydła i szpon
Dragosani:
Wampir sceptycznie przyjrzał się kamulcom.
- Nie wiem... - mruknął. - Sporo pracy by z tym było, a nie ma z nami Evening. I nie wiemy czy coś by nam to dało. Ja bym sugerował zejść na dół. Ale oczywiście wysłucham zdania wysłannika boga. - Wyszczerzył zębiska.
Funeris Venatio:
- Miałem nadzieję, że nie będziesz mi kazał przewalać tych kamieni, naprawdę - powiedział do niego, klepnął go po ramieniu z wyraźną ulgą i bez ceregieli ruszył z powrotem tunelem. Dotarł na miejsce, gdzie grota dawała mu szansę zejście na dół i zaczął rozglądać się za jakimś miejscem, do którego mógłby przywiązać linę. Cokolwiek. Dobre byłoby również miejsce, gdzie można by było zablokować jakiś kamień, do którego lina byłaby przywiązana, a grawitacja i blokada zrobiłyby już resztę.
Dragosani:
Miejsce znalazł. Kawałek od zejścia do groty i blisko dziury, do której chciał zejść znajdował się skalny ząb, do którego można było przywiązać linę. Raczej powinien wytrzymać i nie był na tyle ostry, aby rozciąć linę. Przynajmniej w teorii.
Dragosani zaś nie czekał. Wyzwolił swoje wampiryczne, bluźniercze moce i przemienił się w małego nietoperza. Zakwiczał coś tam do Funerisa, zapewne go obrażając i zleciał prędko do dziury w dół. Zniknął w ciemności.
Funeris Venatio:
Funeris powiedział mu, żeby sam się pierdolił i zaczął przywiązywać linę. Sprawdził, czy mocno się trzyma i zaczął się spuszczać.
Dragosani:
Gdy Dragosani w formie nietoperza zniknął w ciemności, Funeris został sam. Wykorzystał ten moment aby spuścić się do dziury. Spuszczał się i spuszczał, aż się spuścił całkiem i skończył się spuszczać. Znalazł się na skraju dużej groty. Miała ona owalny kształt, z drugiej strony majaczyło się jakieś niewyraźne światło, odbite od ścian. ÂŚwietlista kulka Funerisa rzucała blask na jaskinię. Jej sklepienie było dość wysoko, na upartego do anioł mógłby tutaj polatać i tylko MOÂŻE rozbiłby sobie głowę o skalny sufit. Podłoże groty zdobiły, a jakże, kości. Jednak te były inne. Jakby gadzie.
A tutaj macie jak Fun się spuszcza: [LINK]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej