Dwójka paladynów ruszyła za jednym, znającym drogę wampirem. Krasnolud starał się zapamiętywać dość charakterystyczne budowle, by wiedzieć w razie czego, gdzie uciekać! Pamięć do tuneli w górach miał dobrą, więc pewnie w takich sytuacjach również się przyda, ale nie zapowiadało się na pułapkę. Kiellon sobie spokojnie czekał, aż nie został zrugany za czyn w tawernie. Strzał z pistoletu w miejscu publicznym rzeczywiście był bez wyobraźni, ale to czysta głupota była, ale jak to mówią nerwy niewytrzymały.
- Nawet nie wiedziałem, że tu takie uda mają, kto by pomyślał? W końcu mięli okazję "poważnie" powalczyć drewnianą bronią. Właściwie w normalnych warunkach to, by parsknął, lecz chęć przywalenia Mardukowi w otwartej walce za te wszystkie docinki była zbyt wielka!
- Ja chce powalczyć! Oznajmił i wyjaśnił, gdyby były jakieś wątpliwości. Dlatego odłożył wszystkie bronie na ziemi, które w całości nie były wykonane z drewna, po czym wziął drewniany młotek wraz z tarczą, aby odejść kilka kroków i zaatakować!
Rolled 1d6 : 2, total 2
Krasnolud rozpędził się i ze wściekłością w oczach oraz głośnym krzykiem, postanowił zaatakować swego przełożonego na początek w tors, bo jakoś trzeba było zacząć rozwiązywać wewnętrzne konflikty!
// Zostawiam, ale udźwigu nie będę zmieniał, bo mam za dużo liczenia potem :/
<br>Nazwa broni: Młot światła
<br>Rodzaj: młot
<br>Typ: jednoręczny
<br>Obuch: 25
<br>Wytrzymałość: 35
<br>Opis: Wykuty z 1,55 kg srebra o zasięgu 0,8 metra. Na obuchy młota wyryto runy, które układają się w sentencję: Kto godny dobędzie tego młota. Będzie szerzył sprawiedliwość, światło i dobro boga światła Zartata. Do rękojeści została przymocowana skórzana pętelka, która pozwala na wymachiwanie młotem. Młot ten został ukuty przez Nieumarłego w niegasnącym ogniu Efehidionu.
<br>Nazwa broni: Fuzyjka
<br>Rodzaj: muszkiet
<br>Obuch: 20 + obuch materiału pocisku
<br>Opis: Wykonany z 1kg stali Valfdeńskiej i 0,65kg drewna o zasięgu do 300 metrów
<br>Nazwa broni: Stalowa tarcza Bractwa ÂŚwitu
<br>Rodzaj: tarcza
<br>Typ: jednoręczny
<br>Wytrzymałość: 50
<br>Opis: Wykuta z 2,37 kg stali valfdeńskiej, wysoka na 0,8 i szeroka na 0,4 metra.
<br>Nazwa broni: Miłosierdzie
<br>Rodzaj: pistolet skałkowy
<br>Obuch: 15 + obuch materiału pocisku
<br>Opis: Wykonany z 0,57kg stali Valfdeńskiej i 0,37kg drewna o zasięgu do 50 metrów.
<br>Nazwa broni: Odkupienie
<br>Rodzaj: pistolet skałkowy
<br>Obuch: 15 + obuch materiału pocisku
<br>Opis: Wykonany z 0,57kg stali Valfdeńskiej i 0,37kg drewna o zasięgu do 50 metrów.
// Kod usunę po zakończonej walce, żeby mi się łatwiej kopiowało do KP, bo po potyczce wygranej lub przegranej nie będzie miało znaczenia losowanie! Wiem, że teraz post nie wygląda!