Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Gruzy Mrocznego

<< < (13/20) > >>

Rodred:
Szturchnąłem truchło demona szpicem buta. Co tu się wydarzyło?  Wtem zawołał mnie Elrond.
- Stara wieża została zwalona już dawno temu. Potem, gdy pakt został zebrany z pomocą Charona (Wtedy odebrano mi moce bestii) przenieśliśmy się do ruin.  W tym momencie zacząłem szczegółowo opisywać Elrondowi komnaty. Nie wiedziałem co dokładnie potrzebuje więc opisałem wszystko.

// Sam też nie do końca pamiętam budowę "nowego" paktu.

Elrond Ñoldor:
Elrond podrapał się po brodzie. Rodred w jakimś stopniu pomógł. Im więcej szczegółów podawał, tym w umyśle Arcymaga więcej luk było zastępowanych przez prawdziwe wspomnienia. Przypomniał sobie jak starał się tutaj uczyć telepatii. Bezskutecznie. Jak pił wino wpatrzony w kominek. Był tutaj.
Skoncentrował się i zaczerpnął energii magicznej ze swojej duszy. Skupił się na jednej z sal, gdzie wpatrzony w ogień snuł plany jak zniknąć z Paktu. Teleportował się do niej...

Narrator:
Elrond przeniósł się pod kominek w czytelni. W pomieszczeniu panował mrok.

Elrond Ñoldor:
Mrok rozjaśnić... pomyślał wodząc wzrokiem we wszystkich kierunkach starając się dostrzec jakiekolwiek źródło światła. Skoncentrowawszy się zaczerpnął odrobinę magicznej energii ze swojej duszy i wyszeptał słowo inkantacji.
- Elisash! - a energia magiczna uformowała się nad jego głową pod postacią świetlistej kuli, która rozświetliła pomieszczenie. Rozejrzał się dookoła.

[member=1]Isentor[/member]

Narrator:
Kula światła rozświetliła czytelnie ukazując Elrondowi pomieszczenie nieco nadszarpnięte przez osunięcie się kondygnacji, lecz nadal w dobrym stanie. W równie dobrej kondycji byli nieumarli, od których roiło się w pomieszczeniu. Mag nie był w stanie doliczyć się wszystkich wrogów w sali. Dojrzał jedynie tych w pobliżu siebie. Naliczył przynajmniej dwa tuziny nieumarłych. Powoli wybudzali się ze snu.

http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Zombie x14
http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ghul x10

p.s.
//Mało mamy nieumarłych z poprawionymi statami. Będę to musiał naprawić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej