Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Test kruka #31

<< < (18/20) > >>

Arivel:
- Mamy twojego kompana... A raczej mieliśmy, bo leży martwy. Nie był skory do zwierzeń. Może ty zachowawsz się inaczej, hm, aniołku? Powiedz nam wszystko, a odejdziesz żywa... - teraz odezwał się inny jegomość.

Toruviel:
-Oh...- jęknęła przejętym głosem. Ale tak na prawdę udawała to. Chciała parsknąć, gdy nazwano ją aniołkiem. Powstrzymała się.- No to macie nas wszystkich. Zaplanowaliśmy ten skok we dwójkę.- powiedziała nie okazując kłamstwa.

//Związali mnie? Pozbawili sztyletu? Ilu ich jest? Mam szanse w walce?

Arivel:
//Zbyt wielu, byś dała radę któregokolwiek zaatakować. Jesteś związana, bez jakiekolwiek broni.

- Kto wam to zlecił? - ryknął trzeci. - Kto?!

Toruviel:
- Głuchy?- spytała retorycznie.- Uszy umyj! MY SAMI. Ja i ten którego ukatrupiliście.

Arivel:
Popatrzyli po sobie, mruknęli coś i zdjęli kaptury. A potem maski. To byli Twoi wspólnicy. Każdy. W tym ten, który podobno był martwy.
- No, no... Któż by pomyślał, że nic nie powiesz? Stawiałem 10 do 1, że wygadasz przy pierwszej lepszej okazji - mruknął twój kolega po fachu. - Zdałaś egzamin. Chcieliśmy sprawdzić, czy będziesz trzymać język za zębami. Wizja śmierci Cię nie wystraszyła?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej