Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Test kruka #31
Arivel:
Znalazłaś się w kanałach.
Chwilę minęło nim ujrzałeś w kanałach oświetlony tunel. Prowadził do jakiegoś pomieszczenia co wydawało się nieco nienaturalne w takim miejscu. Mimo pewnych obaw ruszyłeś dalej. W pewnym momencie pod wpływem światła pochodni zauważyłeś zbliżającą się do ciebie postać. Była dość niskiego wzrostu. Gdy stanął przed tobą, dostrzegłeś iż był to goblin. Miał skórzaną kurtę, dziwną czapkę na głowie, a na ramieniu trzymał młot, który wydawał się nieco za duży jak na rozmiary właściciela.
- Czego tu szukasz, ty obdartusie?! Wynocha! - Goblin wydawał się jak najbardziej poważny mówiąc to. Potraktowałbyś go tak, gdyby nie szaleńczy chichot po chwili. - ÂŻartowałem oczywiście. Zwą mnie Bombowym Rizzikiem. Wiesz, lubię się czasem rozerwać. - zaśmiał się ponownie - W każdym razie jesteś tu, a więc witam cię w naszych szeregach. Nie mam za wiele czasu, więc jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało.
Toruviel:
- Co to za... organizacja?- zapytała goblina, rozglądając się po tymże miejscu. Zastanowiła się nad możliwymi pytaniami. Nie, żadnego nie miała. Chciała po prostu wiedzieć do kogo dołączyła. Choć po namyśle.
-Dobra, jestem z wami. Co dalej?
Arivel:
- Legendarne Krwawe Kruki, najlepsi łamadzy tego świata zabójcy na Valfden. Teraz jesteś jedną z nich - odpowiedział. - Za niedługo jeden z naszych wybiera się do twierdzy. Pojedziesz z nim. Na miejscu ktoś Cię powita.
KONIEC:
Podsumowanie: Toruviel podjęła się zadania od tajemniczej nieznajomej. Miała wykraść pierścień wraz z innymi ludźmi z pewnego domu. Na miejscu zbiórki poznała swoich przyszłych współpracowników. Później nastąpił włam, który jednak nie wyszedł. Toruviel ratowała się ucieczką, ale na dachu została ogłuszona i porwana.
Okazało się, że byli to jej współpracownicy, którzy chcieli dowiedzieć się, czy jest godna zaufania i nie wsypie swoich zleceniodawców. Całą sytuację podgrzewał fakt, że Toru wierzyła, iż ma wewnątrz siebie truciznę. To także jednak okazało się blefem. Wszystko dobrze się skończyło, a Toruviel wstąpiła w szeregi Kruczych Braci.
Nagrody: 1 denar
Talenty:
Opisy - 1 brązowy talent
Walka - brak talentów
Aktywność - 1 brązowy talent
//Proszę o przyznanie Toruviel dostępu do siedziby Krwawych Kruków, a także nadania jej odpowiedniej grupy.
Dragosani:
Zaakceptowano.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej