Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

W tajnej służbie Jego Królewskiej Mości

<< < (3/139) > >>

Dragosani:
Antaresowi nie chciało się komentować pomysłu rozsypania soli. Szczególnie na zewnątrz i to nad morzem. Przecież wiatr zaraz i tak wszystko zwieje!
Wszedł na pokład i zbliżył się do Melkiora.
- Byłby lepszy, gdyby nie to słońce - odpowiedział. - Kiedy zamierzasz im powiedzieć? - zapytał cicho, upewniając się, że nikt nie stoi za blisko.

Melkior Tacticus:
- Na morzu, daleko od lądu. Tak by nie mogli zrezygnować. Wiem, to wredne.

Dragosani:
- Ale zrozumiałe. - Drago pokiwał głową. - Ewentualny przeciek były zbyt ryzykowny. Chociaż taka Eve i tak może sobie po prostu odlecieć. - Uśmiechnął się, gdy w przerysowany sposób wyobraził sobie jej focha i odlot.
- Dobra, ja pójdę sobie pryczę, bo wszystkie najlepsze pozajmują. Potem wyjdę na pokład. - I jak powiedział, tak uczynił. Na dole, pod pokładem, wybrał sobie pryczę która znajdowała się w kącie, coby była najbardziej zacieniona.

Kenshin:
- Konkordat nie pozbawił mnie odwagi skądże znowu, ale zamiast tego otworzył mi oczy na świat i wiele nauczył. Teraz staram się przekładać dobro innych na własne. Zapisałem się na tą wyprawę, by pomóc na ile będę wstanie.
Odpowiedział jak najbardziej szczerze następnie postanowił już iść na górę, więc się pożegnał.
- Ale, na mnie czas. Dlatego pójdę zobaczyć, co chcieli na górze.
Jak powiedział tak też uczynił po drodze minął starego już Draga, ale nie zdążył zamienić z nim słowa liczył na to później chyba, że owy wampir nie będzie chciał w ogóle z nim rozmawiać. Kenshin wychodząc na pokład podszedł do Ahmeda w wiadomym już celu.
- Jestem, także co jest do zrobienia?
Ork może nie chciałby niczego robić, ale było już za późno na przeciwstawienie się chyba, że owe zadanie przerośnie jego siły wtedy może na bąknąć coś na temat jego wykonania.

Domenik aep Zirgin:
- Czołem! Wrzasnął z nabrzeża rudy krasnolud obładowany bronią i tachający skrzynkę butelek z "CzymśTM". - Melkior... ale to miał być statek a nie... TO.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej