Autor Wątek: Filantrop zza grobu  (Przeczytany 23260 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

Odp: Filantrop zza grobu
« Odpowiedź #200 dnia: 03 Październik 2015, 12:06:25 »
Być może to wina tego białego pyłu unoszącego się wokół powiedział Devristus i ustawił się na odpowiednie miejsce.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #201 dnia: 03 Październik 2015, 16:17:54 »
Bądźcie gotowi na każdą ewentualność. Elisash! Mistrz zacisnął lewą pięść, uniósł rękę nad głowę i kiedy otworzył dłoń wyłoniła się z niej kula jasnego światła rozświetlając mrok w pomieszczeniu. Magowie zdali sobie wtedy sprawę, że od jakiegoś czasu otaczani są przez nieumarłe istoty. Zombie stały nie dalej jak pół metra przed Devristusem, Rodredem i Isentorem.

//Przed każdym z nas w odległości 0,5 metra stoi 2 zombie. Nie są wyposażeni w broń.
6 x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Zombie

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #201 dnia: 03 Październik 2015, 16:17:54 »

Offline Rodred

• Weteran
  • Reputacja: 2431
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #202 dnia: 03 Październik 2015, 20:20:14 »
Zareagowałem natychmiast. Telekinezą, pchnąłem na odległość +- 2,5m nieumarłego po lewej. Jego bezmózgi przyjaciel popatrzył za odlatującym kolegą. Wykorzystałem ten moment, aby przystąpić do ataku. Skoczyłem do przodu i prostym ciosem buławy w głowę zombiaka zmusiłem go do udania się na wieczny spoczynek. Buława prawdopodobnie skruszyła czaszkę podgnitego człowieka. Będąc pewnym, że Isentor i Dev poradzą sobie ze swoimi przeciwnikami, przygotowałem się na ewentualny kontr-atak odepchniętego nieumarłego.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #203 dnia: 04 Październik 2015, 11:59:43 »
Odepchnięty nieumarły niezdarnie powstał na równe nogi i rozpoczął bieg w stronę Rodreda. Mistrz stał w bezruchu i pełnym skupieniu. Zombie zbliżały się do niego powłócząc nogami. Miał czas na wypowiedzenie inkantacji, ręce wyciągnął przed siebie, wokół jego palców zaczęły gromadzić się lekkie wyładowania energii  magicznej. Izani! Pomiędzy dłońmi formowała się czarna, gęsta kula czarnej energii. Kiedy osiągnęła średnicę około 30 centymetrów Isentor wystrzelił pociskiem w czaszkę jednego z zombie używając do tego zdolności mortokinetycznych. Pocisk w mgnieniu oka wbił się w czaszkę nieumarłego i w kilka sekund spopielił jego głowę na popiół. Drugi zombie był już na tyle blisko, aby zadać cios ręką. Mistrz uchylił się w bok zmieniając ciężar nóg. Szybkim ruchem wydobył srebrny sztylet, którym zamachnął się od dołu zatapiając ostrze od podbródka zombie, aż po sam czubek jego głowy. Przeciwnik osunął się na ziemię, zaś mistrz wyciągnął sztylet z jego głowy mocnym szarpnięciem. Stał pełen spokoju, wycierając zakrwawione ostrze o zakończenia szaty i przyglądając się walce adeptów.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #204 dnia: 04 Październik 2015, 13:40:02 »
Telekinezą przytrzymałem ręce oraz głowę zombiaka tak by nie był w stanie mi nic zrobić. Silnym uderzeniem buławy po łuku trafiłem go w żebra łamiąc je. Ich odłamki wbiły się w jego martwe serce. Telekineza puszczała więc poprawiłem szybkim ciosem od góry w głowę. Zombie jakby samymi drgawkami ruszył na mnie i próbował mnie ugryźć więc odepchnąłem go tarczą. Padł martwy na zimną posadzkę.
« Ostatnia zmiana: 04 Październik 2015, 19:24:04 wysłana przez Rodred »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #205 dnia: 04 Październik 2015, 23:38:12 »
Sztylet był już czysty, powoli wsunął go za pasek. Kątem oka widział odrętwiałego Devristusa. Nie reagował, choć jego towarzysze zdążyli już rozprawić się z przeciwnikami w ciągu sekund. Adept stał, a zombie zbliżały się do niego na niebezpieczną odległość.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #206 dnia: 05 Październik 2015, 09:17:04 »
Sprawnym ruchem ztrzepnąłem krew z buławy i wetlnąłem ją za pas. Zetknąłem na Deva z ukosa zastanawiając się jaki chytry plan wymyślił. Byłem gotowy w każdym momencie odetchnąć jego wrogów telekinezą gdyby zagrażali życiu towarzysza. Przyda się nam jeszcze.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #207 dnia: 05 Październik 2015, 11:39:14 »
Devristus nadal nie reagował. Czyżby skrywał przed nami chytry plan ataku? Zombie zbliżyły się do adepta na zasięg rąk i obaj wzięli zamach do zadania ciosu ręką.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #208 dnia: 05 Październik 2015, 12:06:16 »
Chytry niczym baba z Radomia plan dopiero co zakiełkował w umyśle Devristusa. Początkowo otępiały przez biały proszek unoszący się w budynku, teraz dostał doładowania energii. Niczym w filmie akcji Devristus zapanował całkowicie nad swoim ciałem, co pozwoliło mu na użycie specjalnej techniki walki - chytruska devristuska. Niczym huragan katrina adept czarnej magii kosturem z czarnej rudy dzierżącym w prawej dłoni odepchnał jednego zombie na odległość 2 metrów. Zaś za pomocą mortokinezy lewej ręki odepchnął drugiego zombie na odległość 6 metrów. Wtedy Devristus zrozumiał, że odblokował boską umiejętność oburęczności, ale nie mógł za długo się cieszyć, gdyż martwy przeciwnik po prawej będący nieumarłym szykuje się do kolejnego ataku. Jednak nie dane było mu doprowadzić tego do końca, bo w tym oto momencie człowiek wypowiedział Upiltu! koncentrując się na punkcie oddalonym od zombie o  5 metrów, a 7 metrów od adepta i tyleż samo od towarzyszy maga. Niech pochłonie Cię piekło pomyślał Devristus gdy wybuch negatywnej energii rozerwał na strzępy zombiaka. Odepchnięty na odległość 6 metrów towarzysz zabitego magią nieumarłego niczym kilkumiesięczne niemowle poruszał się niczym wąż po podłodze w stronę Morii'ego. Można by uznać to za taniec godowy, jednakże brakowało w nim serca i fascynacji, bo finezja i ruchy były utrzymywane w 100 procentach. Patrząc na te wygibaski Devristusowi zrobiło się smutno na sercu, dlatego znowu skupił się na punkcie znajdującym się od niego o 7 metrów i 3 metrów od zombie. Upiltu! Przelewajac negatywne emocje oraz chęć zniszczenia i zabójstwa oraz nasycając energię magiczną doprowadził do kolejnego wybuchu cienia, który pochłoną przeciwnika zabijając go na miejscu. Wszyscy cali i zdrowi pokonali swoich przeciwników.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #209 dnia: 05 Październik 2015, 12:11:31 »
Isentor patrzył z podziwem i lekkim strachem w oczach na szaloną walkę jaką Devristus zgotował zombie. Kiedy padli martwi rzucił oschle - specjalnie dla ciebie powinienem przygotować ścieżkę szalonego szamana.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #210 dnia: 05 Październik 2015, 12:17:15 »
Spodobał mi się występ Deva. Kiwnąłem lekko głową dodając w myślach. No nie źle.
Kiedy emocje opadły zacząłem się zastanawiać jakim sposobem owi nieumarli podeszli nas tak cicho. Nawet nie poczuliśmy ich smrodu. Pogrążony w myślach zawiesiłem na Mistrzu wyczekujące spojrzenie.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #211 dnia: 05 Październik 2015, 12:32:14 »
To by mogło być dość zaba...interesująca ścieżka odpowiedział człowiek.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #212 dnia: 05 Październik 2015, 12:53:54 »
Też tak sądzę. Mistrz zaczął unosić kulę światła dzięki mortokinezie skanując pomieszczenie.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #213 dnia: 05 Październik 2015, 12:58:13 »
//Będe za max. godzinkę bo musze iść odebrać zaświadczenie.

To kiedy zaczynam stawiać pierwsze kroki na tej ścieżce? rozglądając się po pomieszczeniu, które co raz bardziej było rozświetlane przez Isentora Chyba tylko ze względu na to, że to byłu świeże ciała nie poczuliśmy odoru tych zombie.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #214 dnia: 05 Październik 2015, 13:02:10 »
Mistrz rozglądał się cały czas po pomieszczeniu prowadząc jednocześnie dialog.
Smród ciał czujemy już od wejścia do iglicy. To zapewne stępiło nasze zmysły. To tutaj adepci, przejście do komory grobowej.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #215 dnia: 05 Październik 2015, 13:09:01 »
Nie pomyślałem o tym. Poszedłeś w zupełnie innym kierunku myślenia. Ciekawe kim jest Mroczny Pan powiedział Devristus idąc za Mistrzem.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #216 dnia: 05 Październik 2015, 13:18:50 »
Mam nadzieję, że nie bohaterem opowieści, którą miałem okazje przeczytać z notatek archeologów - zażartował mistrz. Wejście do komory grobowej wiodło przez wąski przesmyk, to jedyna droga ale byliście w niej wystawieni na atak zombie. Nikt was jednak nie zaatakował. Ale po wejściu do komory grobowej wiedzieliście już, że zmierzacie na spotkanie, na którym jesteście gośćmi honorowymi.

Na blacie grobowca siedział mężczyzna odziany w zbroję, spod hełmu można było dojrzeć kawałek twarzy. Zdradzały dracońskie rysy, ale jego twarz była koścista. Zupełnie jakby również należał do świata martwych. - Witajcie w moich skromnych progach. Mistrz z początku chciał zareagować sprowadzając dyskusje do przesłuchania ale w krypcie stało zbyt wielu strażników zombie.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #217 dnia: 05 Październik 2015, 14:10:05 »
(Przed kryptą)
Ruszyłem za wyższymi rangą w milczeniu przysłuchując się rozmowie. Również zastanawiałem się kim jest ten Mroczny Pan i czy ma z nami coś wspólnego po za nazwą. Uśmiechnąłem się w duchu. Bardziej jednak intrygowała mnie inna kwestia. Trzyma się ona mnie od momentu zranienia Devristusa. Na ile mistrzowi na nas zależy? Sprawdza nas jak sobie radzimy, ale czy ochroni nas w krytycznej sytuacji? Czy raczej da nam zginąć uważając nas za za słabych?  Nie byłem w stanie odpowiedzieć na te pytania, gdyż za słabo znam Mistrza. Wydaje mi się bezwzględny i z pewnością nie odgrywa roli dobrego tatka w pakcie. Hm.. Mroczny Pakt, Mistrz mrocznych sztuk magicznych, czy jakoś tak... Może sobie zmieni przydomek na Mrocznego Pana. Pasowało by.
Wtem weszliśmy do komnaty.
Pierwsze co mnie zdziwiło to to, że nie rzucił się na nas z mieczem i rządzą krwi w oczach. A drugie to to, że gada. Zombi nie miały tego w zwyczaju. Jednak z pewnością nie ma dobrych zamiarów wnioskując po tym co stało się z ekspedycją badawczą. "W moich skromnych progach"  Uśmiechnąłem się lekko. Raczej w moim skromnym grobie.  Dopisujący humor nie zmienia jednak faktu, że ręce mi drżą i jestem spięty. Nie odzywam się spoglądając co czas to na Mistrza, to na Mrocznego Pana, to na chordy zombi nas otaczające.

Offline Henandur Gnivaral

• NPC
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #218 dnia: 05 Październik 2015, 15:20:27 »
- Nie mam zamiaru z wami walczyć. Więc to ty jesteś mistrz Isentor? Wiele o tobie usłyszałem od archeologów. Wielu z nich podziwiało cię, ale równie wielu bało się ciebie. Widzę po tobie, że mroczne sztuki nie są ci obce. Jak zapewne widać po mnie, dla mnie również nie są tajemnicą.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #219 dnia: 05 Październik 2015, 15:23:11 »
Isentor słuchał wypowiedzi tajemniczego nieumarłego. Badał otoczenie, wszystkie wyjścia były zablokowane, ucieczka nie wchodziła w grę. Otwarta walka może się skończyć rozszarpaniem adeptów w tłumie zombie. Nie mógł ryzykować. Nie są gotowi na takie wyzwanie, nie teraz. Kim on jest zastanawiał się mistrz, porozmawiam z nim - uznał.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #219 dnia: 05 Październik 2015, 15:23:11 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything