Autor Wątek: Kojący dotyk Enart. Ogrody Erosa.  (Przeczytany 35648 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

Odp: Kojący dotyk Enart. Ogrody Erosa.
« Odpowiedź #200 dnia: 05 Lipiec 2015, 17:09:09 »
Otępiała Eve, z wielkimi przestraszonymi oczami, wyjrzała za burtę, gdzie zniknęły dwie sylwetki. A jej dotychczasowy kompan w podróży zapewne niewydostanie się z tego żywy. Jakoś odruchowo złapała za naszyjnik z rubinem zawieszony na szyi. Nie wiedziała czego bardziej się bała- śmierci w płomieniach czy tygodni dryfowania po oceanie.
Trzeba było przejąć dowodzenie i to jak najszybciej. Co prawda słyszała już nawoływania innych, wrzask by ruszyć się do gaszenia, by ktoś stanął przy armatach. Jednak jej zdawało się, że to tylko przewidzenie, głosy są zniekształcone a obraz jak za mgłą. Ogarnij się Eve zganiła się w myślach i przystąpiła do rozdzielania zadań.

-Sil, użyłeś runy, dobrzee... dobrze- zaczęła nieco niemrawo. -Potrzebuję kilkoro ludzi do armat!!! Ci, którzy nie gaszą pożaru niech idą do armat, powtarzam! Sternik i marynarz na bocianim gnieździe - starać się unikać igieł skalnych i manewrować! Nie możemy się roztrzaskać! Jak daleko mamy do wybrzeży Chatal!? Kto nie umie strzelać z dział - wiadra! I pod pokład! Wszyscy marynarze - ruszyć dupy i nosić wodę! Armin - sprawdź jak jest na dolnym pokładzie. Mauren z kataną! Dowodzisz ludźmi przy armatach! -starała się przydzielać zadania, choć ludzie sami się zmobilizowali. Poczuła, że drapie ją w gardle. A dym robił się coraz czarniejszy, temperatura rosła. Sama zaś chwyciła jakieś wiadro i zaczęła w pocie czoła lać maszt wodą.

// Od razu mówie ze sie na tym nie znam....
« Ostatnia zmiana: 05 Lipiec 2015, 17:20:00 wysłana przez Evening Antarii »

Offline Armin

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 2475
  • Nikt nic nie słyszał...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #201 dnia: 05 Lipiec 2015, 17:11:33 »
- Tak jest, kapitanie! - zawołała maurenka i pobiegła na dolny pokład, by sprawdzić jaka tam jest sytuacja.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #201 dnia: 05 Lipiec 2015, 17:11:33 »

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #202 dnia: 05 Lipiec 2015, 17:20:01 »
- Ta est! - ryknął do pani kapitan, zbierając paru marynarzy na dolne pokłady, gdzie przebywały działa.. Czekał także na kogoś z osób mu znanych, Szarleja, Siliona, kogokolwiek. Z marną garstką marynarzy, których wcześniej wynajął Salazar, a z których niewielu za nim poszło, nie da rady wydobyć prawdziwej mocy z dział. Jeszcze we mgle, gdzie widoczność była porażająco mała.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #203 dnia: 05 Lipiec 2015, 17:21:06 »
Krasnolud podbiegł do Evening i krzyknął. - Jeszcze mamy piratów płynących na nas!! Do tego woda jest tutaj w beczkach obok, niech nigdzie nie biegną!! - po czym nabrał wody i pobiegł gasić ogień. Biegał tak tam i spowrotem lejąc wodę po pokładzie. - Ma ktoś może runę Anoshu? Zamroźcie te płonące żagle, wylać na nie wodę i runą w to! - krzyknął.

//: Moh, ja nie mam wilka, nie moge strzelać :(

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #204 dnia: 05 Lipiec 2015, 17:23:20 »
-Sil, trzeba było nie marnować runy!!! I ja mogę strzelać, jeśli ktoś szybko pokaże mi jak...

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #205 dnia: 05 Lipiec 2015, 17:24:51 »
//Do strzelania z armat nie trzeba mieć wilka... :P Na rejsie dla Aragorna dawno temu, wszyscy napieprzali z armat ile wlezie, a wtedy nikt go prawie nie miał :v

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #206 dnia: 05 Lipiec 2015, 17:27:49 »
- Czy naprawdę sądzisz że to odpowiedni moment na takie komentarze? Przecież czymś trzeba było ratować statek więc wiesz... - krzyknął nabierając kolejne wiadro. Wszedł na maszt i chlusnął w płonące żagle. Ogółem to żagiel został już prawie całkowicie ugaszony, pokład również, zostały jeszcze burty. Zszedł z masztu i nabrał kolejne wiadro, gasił burty.

[member=3594]Salazar Trevant[/member] //: Już chyba dość ugasiliśmy ;)

//: Mohu, wpierw ugasze ogień...

Canis

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: 05 Lipiec 2015, 20:40:02 »
Gaszenie ognia zwartą grupą początkowo dawało dobre efekty, maszt został ugaszony, pokład zalany wodą również ugasł, ostatnie płomienie, najdrobniejsze na burtach same dogasały w niekorzystnych warunkach mgły.

Zajęcie ogniem i problemy z tym związane jego gaszenie zajęły wiele minut, a cały pokład był mokry i śliski. więcej popalone elementy straciły na wytrzymałości, przez co górny pokład był niemal jak pole minowe, na którym stąpanie było ryzykowne i generowało zasadniczy problem, możliwość przepadnięcia na niższy pokład.

Czas... Czas,źródło prawdy i przeznaczenia okazał się dla was wrogiem, gdyż długotrwałe gaszenie dało czas pirackiemu okrętowi na przypłynięcie stosownie blisko do okrętu, widzieliście już z oddali zawiesoznje na takielunku ciała na wrogim statku gotowe do abordażu, brakowało kilkudziesięciu metrów by okręt zrównał się z wami i rozpoczął ostrzał.

Sternik na statku na komendę Eve i pytania odpowiedział.
- Pani Kapitan, 4 godziny drogi do Chatal, jesteśmy jakieś osiemdziesiąt kilometrów od brzegu, musimy uratować okręt.

Marynarza na bocianim gnieździe nie było, gdyż zajmujący się ogniem maszt zmusił go do zejścia, teraz był już przy armatach.

Panowie przy działach znaleźliście beczki z prochem strzelniczym oraz kule armatnie, pozostały wam minuty, by załadować działa kulami, brakuje wam ognia, aby podpalić lont dział.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #208 dnia: 05 Lipiec 2015, 20:43:43 »
Gdy ogień zagasł, krasnolud momentalnie rzucił wiadro na podłogę i pobiegł pod pokład. -Już jestem. Pokład ugaszony, ale górna cześć jest nie do chodzenia. Piraci zaraz abordażują. Napierdalamy. Mohamed daj ogień. - rzucił ładując kule do armaty i sypiąc proch. Jednak stwierdził że szkoda czasu na Moha i pobiegł do kuchni, złapał kawałek kija takiego co się do ogniska wrzuca ze sterty obok ognia, polał z manierki, wsadził w palenisko na kilka sekund, alkohol się zajął podpalając kijek, z płonącym patykiem szybko wrócił do armat i podał go jednemu z marynarzy. Jego armata była załadowana więc pomógł innym. - Gotowi do strzału? - zapytał.
« Ostatnia zmiana: 05 Lipiec 2015, 20:47:50 wysłana przez Silion aep Mor »

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #209 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:10:45 »
-Silion, czy ty nie wiesz jak masz na imię? Bo nie sądzę by było to "Evening". Za taką samowolkę zaraz wylądujesz za burtą albo oddamy cię piratom - posłała mu groźne spojrzenie. Dobrze, że potrafili się zorganizować, ale to ona wydawała tu rozkazy. Przynajmniej teraz. Nie była w tym najlepsza, do czego oczywiście się przyznawała. Ale dwóch kapitanów to już za dużo. -Także do armaty i czekamy aż się zbliżą.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #210 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:14:46 »
- Pani kapitan. Jakbyśmy czekali aż się pani kapitan namyśli to już by statek spłonął. - uśmiechnął się zadziornie. - Nie będę stał jak idiota i czekał na śmierć, ja muszę działać czy to się wam wydaje głupie czy nie. A jak chcesz się pozbyć ochotnika do walki z piratami to śmiało, sam wyskocze. - rzekł podenerwowany. ÂŁadował kolejną armatę. - Tak w ogóle to narazie mimo wydawania rozkazów nie zrobiłaś nic. - rzucił kąśliwie wpychając kulę do działa.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #211 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:19:00 »
-Bo od tego teraz jestem. Od wydawania rozkazów. Czy ci się to podoba czy nie. Za brak posłuszeństwa jest kara.... gorsza od samej śmierci.

Offline Eros

• NPC
  • Reputacja: 37
« Odpowiedź #212 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:20:49 »
Tajemnicza postać dzierżąca już drugi szpikulec pojawiła się na pokładzie. Stanęła tuż za Silionem.

- Absterget Eros omnem lacrimam ab oculis eorum. - powiedział podchodząc do Siliona odwróconego plecami.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #213 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:28:55 »
Spokojnym głosem rzekł. - Absterget Eros omnem lacrimam ab oculis eorum. po chwili. - Już to gdzieś słyszałem.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 2475
  • Nikt nic nie słyszał...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #214 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:32:35 »
Armin wróciła na górny pokład ze swych wcześniejszych zwiadów. Jak była widać pożar został ugaszony. Teraz zostali tylko piraci... Ciemnoskóra podeszła do mężczyzn.
- Potrzebujecie pomocy? - spytała się towarzyszy. Chwilę potem zobaczyła małą kłótnię pani kapitan z Silionem. Nagle pojawiła się ta sama dziwna postać co zabiła Salazara. Kobieta stała jak słup soli z przerażeniem w oczach.

Offline Eros

• NPC
  • Reputacja: 37
« Odpowiedź #215 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:34:06 »
- Mhm... - wysapał i spuścił swe zielone oczy, zaczął głową wyszukiwać innych osób. ]

Widział gonitwę ludzi na pokładzie. Rozejrzał się dookoła i zobaczył drugi okręt.

- Trahit sua quemque voluptas! - Wykrzyczał doniośle.

Klasnął dłońmi nad swoja głową, by w następnym momencie niczym strumień wody zaczęła spływać naniego zielonkawa, przezroczysta ciecz zalewając i zakrywając jego ciało cieczą. Strumień rósł i wraz z ze spływaniem na posadzkę fregaty, znikał. Gdy rosnący strumień zmienił się w słup wody spływający z dłoni, pokrywający całe jego ciało, postać zniknęła.

Po chwili zobaczyliście, że stoi na drugim pokładzie przeciwnego statku...

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #216 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:41:20 »
- O kurwaaaa... - rzekł wypuszczając z trudem powietrze z płuc. - I co pani kapitan teraz powie? Jak widzisz, mi śmierć nie straszna, nic nie wiesz o śmierci ale ja chce żyć, bo mam dla kogo. - powiedział wrednie. Przypomniała mu sie sytuacje w gorach gdzie zgineli jego bliscy.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:51:35 »
- Więc uważaj jak się zwracasz do Pani kapitan tego statku. Szlachcic a za grosz poszanowania prawa! Kapitan powinna cie tu strącić w odmęty oceanu! - Warknął sternik. A okręt wroga zbliżał się coraz bardziej do burt... już dziób zachodził na dziób waszej fregaty.

//Sil, ty nie gadaj głupot o czekaniu na rozkazy, bo każdy ma swój czas na pisanie, nie każdy siedzi tu większość dnia by pisać psot za postem o pierdołach. Odpowiadałem gdy mogłem na wasze działania dając wam więcej ruchów, mimo, ze powinienem był czekać, więc to co robisz to jest de facto naginanie prawdy.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #218 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:54:39 »
Odwrócił się, oparł o armatę i patrząc w statek milczał, czekał na odpowiedni moment do strzału.

//: Taki charakter postaci, Sil ma ból dupy, nie ja :P Nie będę specjalnie charakteru postaci zmieniał...

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #219 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:55:06 »
-Widocznie za mało wiesz o życiu, że ci śmierć niestraszna- niby 1000 grzywien załatwia sprawę. Nie miała ochoty na przekomarzanie się z Silionem. -A umierać masz dla kogo? Sil, wiem że to razi męską dumę, ale ja tu rządzę. I przyjmij to proszę z pokorą. Mówię ostatni raz- uprzedziła go. Za następne nieposłuszeństwa będzie karać... dotkliwiej. -A teraz zajmijmy się tym gościem - powiedziała. Nie wiedziała jakie ma zamiary, o co mu chodzi, po co odwiedza ich statek. Jednego członka załogi już pochłonął...
-Araxu! - wypowiedziała inkantację skupiając energię na tajemniczej postaci. Nie wiedziała jak to poskutkuje... Ryzykowała.

// drenaż energii magicznej. Chodzi mi o to że nasze postaci nie wiedzą kim on jest i z czym muszą się mierzyć

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #219 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:55:06 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18