Autor Wątek: Potrzebny kowal  (Przeczytany 33559 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Potrzebny kowal
« Odpowiedź #320 dnia: 16 Lipiec 2015, 15:12:33 »
- Posiekam was na drobne kawałeczki. - powiedział po czym z całej siły ścisnął amulet Przedwiecznego. Wyciągnął topór i ruszył w stronę Carla. Jaszczury biegły równym rzędem, zwalił Carla na ziemie po czym kopnął z całej siły krzesłem w które wpadł jeden z jaszczurów. Kolejni rozeszli się po bokach. Szybko wykorzystał to by wprać topór w tył głowy napastnika. Pozostało tylko 2. Kiedy go wyciągał topór oni już szarżowali. Szybko przeskoczył martwe ciało jaszczura i krzesło po czym puścił topór i złapał nogę krzesła. Ci zdążyli zatrzymali się obok siebie i przygotowywali się do kolejnego natarcia. Wtedy podniósł krzesło w górę. Jeden z jaszczurów pchnął mieczem w stronę brzucha jaszczura, ten ledwo z biedą zrobił unik i mocnym ciosem przywalił jaszczurowi krzesłem w głowę. Ten spadł na ziemie nie przytomny. Drugi w akcie desperacji rzucił się na Szeklana wymachując swoją klingą. Dobył szable i zaczął nią parować ciosy by po chwili mocnym kopniakiem w żołądek unieszkodliwić na pafre sekund napastnika. Ten zgiął się w pół. Wtedy mocnym pchnięciem zatopił ostrze szabli w brzuchu jaszczura. Ten spadł na ziemie kończąc swój żywot. Podniósł z ziemi topór i sprawnym ruchem rozcharatał czaszke nieprzytomnego jaszczura. Schował szable do pochwy a topór wyjął z martwego jaszczura.
- Coś się nie wysiliłeś. Choć no tu i pokaż na co cie stać!

//Wszyscy kaput

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #321 dnia: 16 Lipiec 2015, 15:25:24 »
//: Ogluszyles roslego jaszczura krzeslem?  <huh>
Pocwicz troche te opisy bo ciezko sie polapac o co chodzi.

Gdy Szeklan przeskakiwal nad krzeslem jeden z przeciwnikow rozcial mu ogon, nie byla to gleboka rana lecz dluga na jakies 10 cm. Drugi zas oplutl mu noge ogonem i zwalil na ziemie. Puscil noge i szykowal sie do zadania ciosu z gory, drugi zas przygladal sie tej akcji.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #321 dnia: 16 Lipiec 2015, 15:25:24 »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #322 dnia: 16 Lipiec 2015, 17:03:05 »
No i go powalono. Zdaża sie czasem. Nie mniej ten próbował zakończyć jego żywot. Kiedy ostrze nieuchronnie zbliżało sie do niego przeturlał sie unikając go. Ten uderzył mieczem w posadzke. Wykorzystał sytuacje by zadać cios prosto w noge przeciwnika. Topór wszedł w kostke jak w masło zwalając go na ziemie. Wstał szybko i mocnym kopniakiem uwolnił miecz z ręki jaszczura, mocnym ciosem zatopił topór w jego klatce piersiowej. Jeden był z głowy. Drugi jaszczur w tym momencie przystąpił go ataku. W ostatniej chwili zdążył wyciągnąć topór i sparować jego cios. Odepchnął miecz przeciwnika i zadał ciosy skierowałe w twarz i klatke jaszczura. Ten sparował je . W stronę Szeklana poszło kolejne cięcie które sparował. Nie było na co dłużej czekać, rąbnął z całej siły toporem prosto w klatke jaszczura. Blok okazał sie nieskuteczny, topór ześlizgnął sie wbijając sie w klatke. Jaszczur zatrzymał sie na ścianie. Wyciągnął z niego topór i ostatnim ciosem zakończył jego życie. Sytuacja można rzec była taka sobie, za drzwiami mogło być ich dziesiątki. Wziął za fraki Carla po czym ruszył ciemnym korytarzem w strone wyjścia.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #323 dnia: 16 Lipiec 2015, 18:13:12 »
Oczywiscie tunel znajdowal sie za drzwiami ktorymi wyszedl "szef". Szliscie razem, we dwoch, mezczyzna czasami podupadal ze zmeczenia i zbytniej utraty krwi. Bylo ciemno wiec nie widziales w jakim jest stanie. Byliscie juz blisko wyjscia gdy z bocznego tunelu wybiegl jaszczur "szef" w towarzystwie dwoch siepaczy. - Zajebać go! - rzucil i uciekl, na koncu korytarza otworzyl wrota znajdujace sie 1,2m nad ziemia, w suficie i zwial. Jaszczury zasyczaly i rzucily sie na was, jeden z nich celowal mieczem w mezczyzne, drugi w ciebie.

2xJaszczurzy wojownik - Jeden atakuje ciebie, drugi mezczyzne. Mezczyzna jest niezdolny do walki. Nie maja tarcz.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #324 dnia: 16 Lipiec 2015, 18:49:19 »
W ostatniej chwili, kiedy mogli już uciec nakryto ich.
- Ja cie jeszcze dopadne! - powiedział do "szefa" jaszczurów, który zdążył uciec. Ledwo co widział nie mniej ledwo co zobaczył jak jeden z nich celował w Carla. Pociągnął go mocniej za siebie po czym puścił go i dobył swój topór. Carl był cały czas za nim. Zaczął z całych swych sił rąbać toporem. Nie widział prawie nic, słyszał tylko zgrzyt mosiądzu. Nie mniej walczył dalej uporczywie parując i wykonując ciosy. Wreszcie przełamał obrone napastników wytrącając jednemu miecz z ręki. Zrobił krok do przodu by zobaczyć jego sylwetke. Udało mu sie to jednak dalej za wiele nie widział. Wprawił swe ciało w ruch obrotowy i zaczął rąbać swym toporem przeciwników. Jeden dostał padając na ziemie i wyjąc z bólu. Zatrzymał sie nagle kiedy drugi sparował cios, wtedy mocnym ciosem wyprowadził go z równowagi i wbił topór w jego brzuch. Jaszczur padł martwy na posadzke, drugi dogorywał już. Ostatnim ruchem dobił dogorywającego po czym schował topór i zabrał Carla. Trzeba było wejść z nim na taką wysokość. Co najlepsze, on sam nie wiedział czy da rade.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #325 dnia: 16 Lipiec 2015, 19:05:41 »
//: 1. Co to jest?  <huh> Przeciez jak jestes w ciemnosciach, to zawsze cos widzisz. Szef zostawil otwarte wrota, przez nie wpada swiatlo, znajdujesz sie 5m od nich. Dopytuj a nie pisz mi takie farmazony bo tez czasem uciekaja info ktore mam napisac. Od nowa bo ja sobie tej walki nie moge nawet wyobrazic.
2. 1,2m to jest dla cb wysoko?  <huh> Pospolity krasnolud jest wyzszy. Tam mozna bezproblemowo wyjsc.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #326 dnia: 16 Lipiec 2015, 19:07:49 »
//Ja nie mówiłem o sobie tylko o Carlu  <facepalm>. Jak ktoś jest w takim stanie to ledwo co idzie a o wspinaczce już nie mówie.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #327 dnia: 16 Lipiec 2015, 19:25:30 »
//: Przeciez mozesz go podsadzic... Walka i tak niezrozumiale napisana. Machajac na oslep to ty nawet swojego ogona nie trafisz  <ignorant>

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #328 dnia: 18 Lipiec 2015, 08:24:26 »
Pociągnął Carla za siebie po czym dobył topór i sparował ciosy zadane przez jaszczury. Odbił ich bronie po czym zadał cios w stronę jednego z jaszczurów. Ten sparował go po czym zaczeła sie wymiana ciosów. Drugi jaszczur w tym czasie nie stał jak kołek w płocie. Widząc że Szeklan zajęty jest walką z jednym z jaszczurów ten pchnął mieczem w jego strone. Na szczęście zdążył uniknąć ciosu i wykonać konkratak prosto w biodro jaszczura. Kości strzeliły a jaszczur gruchnął na ziemie sycząc z bólu. Ostatnim ciosem dobił jaszczura po czym zajął sie ostatnim. Czuł cały czas obecność Zarafirgina, amulet cały czas emanuował dziwną mocą dodającą mu siły. Wymiana ciosów trwała długo, zmęczony jaszczur zaczął odsłaniać swoje słabe punkty. Widząc to nie czekał na nic konkretnego, rąbnął toporem prosto w szyje jaszczura łamiąc jark i uśmiercając go. Było po walce. Odetchnął na chwile po czym wziął sie za przeszukiwanie ich ciał. Po tym złapał carla pod ręke i podprowadził do szczeliny.
- Trzymaj sie mocno, podsadze cie. - powiedział łapiąc go za nogi i podnosząc.

//Co znalazLem?

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #329 dnia: 18 Lipiec 2015, 11:52:42 »
//: Ech... Dobra akceptuje.

//: Znalazles: 12 grzywien

Mezczyzna z trudem wciagnal sie na gore. Gdy to zrobil wylozyl sie na ziemi. Zaraz za nim, na gorze znalazles sie ty. Byles za miastem, przy samym murach, przy polnocnej stronie muru.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #330 dnia: 18 Lipiec 2015, 11:56:40 »
- No to jesteśmy na miejscu. - powiedział do Carla spoglądając na mury miasta. Zostało mu teraz dotrzeć do bram miasta z tym biedakiem. Bez pomocy medyka raczej Carl szybko do siebie nie dojdzie. Schylił sie i podniósł go, przerzucił jego ręke przez siebie po czym ruszył w stronę bram miasta.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #331 dnia: 18 Lipiec 2015, 12:05:04 »
Musiales obejsc miasto dookola gdyz jedyna brama znajdowala sie przy jego poludniowej stronie. Podroz zajela z dobre 30 minut lecz wreszcie do twych oczu dotarl znajomy widok. Las, brama, Stachu i ten drugi oraz kaplica Rashera.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #332 dnia: 18 Lipiec 2015, 12:08:22 »
Kaplice ominął szerokim łukiem, wolał unikać tych którzy go ścigali. Po chwili dotarł jakoś na trakt prowadzący do bramy miasta. Widząc Stacha i... no tego drugiego zawołał.
- Stachu! Mam rannego, wołaj medyka!

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #333 dnia: 18 Lipiec 2015, 12:18:35 »
Stachu podal temu drugiemu swoja halabarde po czym zlapal rannego mezczyzne. - Jopierdole, co mu sie stalo? Edwardzie, zostan tutaj. - ten nieznany mezczyzna kiwnal. - Jaszczur, ty tez tutaj zostan lub sie czyms zajmij. Ja zabiore Carla do medyka. - Stachu z Carlem pod ramie ruszyli uliczka w jakims nieznanym kierunku.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #334 dnia: 18 Lipiec 2015, 12:21:10 »
- Nie ma sprawy. - powiedział do Stacha po czym podszedł do Edwarda. Mie miał i tak nic ciekawszego do roboty.
- Daj tą halabarde to popilnuje chwile za niego.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #335 dnia: 18 Lipiec 2015, 12:29:45 »
Mezczyzna podal ci bron i spojrzal na ciebie lustrujacym wzrokiem. - Jestem Edward Bystry. - rzekł przyjaźnie.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #336 dnia: 18 Lipiec 2015, 12:38:22 »
- Szeklan Caved. - powiedział opierając halabarde o bark i podając mu prawice. Kiedy sie przywitali chwycił broń i ustawił sie na miejscu Stacha. Przynajmniej miał coś do roboty.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #337 dnia: 18 Lipiec 2015, 13:16:47 »
- Powiedz no, co to sie stalo ze Carl taki pocharatany? Gdzie go znalazles? - zapytal.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #338 dnia: 18 Lipiec 2015, 15:06:12 »
- Już ci mówie Edek. - powiedział poprawiając halabarde. - Przyjechałem tu na zawody kowalskie i miałem spotkać sie z Carlem u niego. Poszedłem tam zastając zupełną ruine. Jak sie okazało ktoś tam był bo ogłuszyli mnie i zawiesili na murze, dopiero wy mnie ściągneliście. Wróciłem tam, pogadałem z jego sąsiadem i jak sie dowiedziałem ktoś wybiegł w nocy z jego domu robiąc niesamowity huk. Oberżysta powiadomił mnie też o tym że ma samotnie w lesie. Udałem sie tam i w pewnym momencie trafiłem na pułapke. Zawaliłem sie wraz z ziemią do kompleksu tuneli. Wreszcie po uporczywym spacerze w ciemnościach natrafiłem na Carla torturowanego przez dwóch jaszczuroludzi. W ostatniej chwili uratowałem jego życie. Po tym przywlokłem go tu. - powiedział.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #339 dnia: 18 Lipiec 2015, 15:22:18 »
- Edward. - rzekl nieco zbulwersowany. - Powiem ci tyle. W niezle lajno zes siebie i nas wpakowal. Poinformujemy komendanta strazy o tym. Gdzie jest ta kryjowka mafii? Trzeba tam wpasc i oczyscic teren. - tymczasem w wasza strone zmierzal Stanisław. - Bedzie zyl, nawet moze i wieczorem go wypuszcza, no wiesz, chlop sie rwie do roboty. Zawody czekaja. Do jutra musi nakuc oreza a nic jeszcze nie ma zrobione. - zabral od ciebie bron. - Ale fajnie byloby troche rozprostowac kosci przy kowadle.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #339 dnia: 18 Lipiec 2015, 15:22:18 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18