Tereny Valfden > Dział Wypraw

Co słychać na Zuesh?

<< < (3/9) > >>

Lucas Paladin:
Marszałek dowiedział się, że z portu wypływa do Zuesh jakiś wielki statek, nie znał dokładnych motywów rejsu, ani czasu. Potrzebował jednak rozrywki i pieniędzy. Udał się więc na brzeg, gdzie już na starcie rzucił mu się w oczy ogromny okręt należący do Melkiora Tacticusa, syna Aragorna, niedawno pozbawionego praw szlacheckich. Cóż, nie znał młodszego Tacticusa, także nie wiedział czego się spodziewać, niemniej uznał, że obecność paladyna na statku zawsze się przyda. Cała ekipa znajdowała się już na pokładzie, Lucas podszedł więc do belki i udał się na pokład szukając najbliższej osoby.

Melkior Tacticus:
I znalazł tam Melkiora gawędzącego z Silvasterem. Elf oczywiście nie znał Lucasa (albo nie pamiętał że zna).

Nawaar:
- Na Zuesh! Fajnie będzie odwiedzić tę wyspę ponownie. Jestem ciekaw jak się mają, po wyzwoleniu. Na Feros jeszcze nie byłem, ale słyszałem o tamtejszej siedzibie założonej, przez taurenów i raanaarów. Natomiast pierwsze słyszę o krasnoludach, którzy budują swoje osady na naszej wyspie. To nie są czasem uciekinierzy z kontynentu?    Zapytał z nieukrytym zaciekawieniem. Wtedy też podszedł na pokład wszedł Lucas, którego dhampir ledwie znał.

Lucas Paladin:
Lucas podszedł więc do elfa (Silvastera już miał okazję poznać), ten wydawał się być przywódcą tego okrętu i był zapewne młodszym Tacticusem. Ukłonił się więc jak na rycerza przystało i przedstawił się:
- Lucas Paladin, Marszałek Koronny i święty mściciel Bractwa ÂŚwitu, a Ty zapewne jesteś Melkior Tacticus, pierworodny Aragorna. Dowodzisz tutaj, prawda? Chciałbym dołączyć do waszego rejsu.

Melkior Tacticus:
- Owszem, miło mi Cię widzieć Lucasie i witam w załodze. - odpowiedział rycerzowi - Proszę tylko byś nie wspominał więcej imienia mego ojca. Przyprawia mnie o mdłości od pewnego czasu... a jako Marszałek z całą pewnością wiesz o tej sprawie więcej niż ja. Dokończył i zwrócił się do Silvy.
- To pewnie Ekkerund coś knuje, chcą mieć może dostęp do morza?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej