Autor Wątek: Ten las jest nasz!  (Przeczytany 11546 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ukah

• Magnat
  • Reputacja: 18
    • Karta postaci

Odp: Ten las jest nasz!
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Luty 2015, 21:01:02 »
Ukah tak jak rabuś zaczął się przyglądać temu zbirowi. Zbir jak każdy inny pomyślał Ukah choć zdawało mu się że kogoś mu przypomina, kogoś ze swej przeszłości. Kogoś mi on przypomina zamyślił sie Ukah jednocześnie przyglądając się twarzy bandyty gdyż strój go nie obchodził. Zielone oczy zieleń traw w pobliskich lasach. Włosy długie do ramion, brązowe bardziej pod loczki. I ten głupawy wyraz twarzy kogoś mu on przypominał tylko nie wiedział kogo.

//na razie brak mych ziomków ale jeszcze czekam ;)

Offline Rodred

• Weteran
  • Reputacja: 2431
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #21 dnia: 24 Luty 2015, 23:02:13 »
//Myśli postaci zapisujemy tak:
[b][/b]//Zwroty do prowadzącego tak:
[b]//[/b]// I znowu to samo. Ty nie wiesz jak ten bandyta wygląda. Nie możesz sobie powiedzieć, że wygląda znajomo bo zaraz mi powiesz, że jest twoim dalekim krewnym.

Ukah miał jednak jakieś zwidy. Bandyta był łysy a jego oczy czarne jak pogoda za oknem. Wyraźnie mu się nie spodobało to, że jakiś nowo przybyły bezczelnie się na niego gapi. Jednak nie chce najwyraźniej rozpoczynać bójki. Jeszcze nie teraz. Zmierzył cię tylko groźnym spojrzeniem a ty odruchowo odwróciłeś się z powrotem do karczmarza.
- Zamawiasz coś czy będziesz tak stał?  Zapytał karczmarz.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 24 Luty 2015, 23:02:13 »

Offline Ukah

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #22 dnia: 25 Luty 2015, 06:43:40 »
Ukah przez chwilę się zastanowił po czym zwrócił się do kaczmarza.Późna już pora mogę prosić o klucz do pokoju?

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #23 dnia: 25 Luty 2015, 06:55:53 »
- 5 grzywien i cię do kogoś dolorze albo 10 grzywien i będziesz miał pokój sam. Widze , że nie jesteś zbyt majętny więc ewentualnie możesz spać w stajni na zewnątrz. wskazał kciukiem krajobraz za oknem gdzie właśnie walnął piorun.

Offline Ukah

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 25 Luty 2015, 07:51:12 »
Dobra zapłacę te 5 grzywien może będę miał jakąś fajną lokatorke.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #25 dnia: 25 Luty 2015, 10:12:56 »
//Pamiętaj o kodzie nawet jak jesteś na telefonie tak jak ja.

Karczmarz wyciągnął z pod lady klucz z numerem '5' i zabrał grzywny.

Offline Ukah

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #26 dnia: 25 Luty 2015, 21:32:05 »
Ukah wziął od gospodarza klucz po czym schował go do mieszka z kasą i listem. Udał się do wskazanego przez pomieszczenia w którym były pokoje gościnne. Gdy tak szedł spojrzał swym diabolicznym spojrzeniem w stronę podejrzanego typa. Miał powiedzieć coś w stylu co się gapisz ale się powstrzymał. I odwracając głowę kontynuował swą ciężką podróż do pokoju numer 5.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27 dnia: 25 Luty 2015, 21:42:56 »
Pokój znajdował się na poddaszu. Był stary i poniszczony. Po lewej stronie znajdowały się dwie misy. Jedna na to co wydalisz a druga wypełniona letnią wodą do umycia się. Po prawej stronie stały dwie prycze. Deski, materac ze słomy i derka do okrycia. Po środku pokoju przy ścianie stała szafa dość duża jak dla dwóch osób i biurko z dwoma krzesłami, kałamarzem z piórem i kilkoma kartkami. Zmęczony od razu położyłeś się spać. Po nie znanym ci czasie obudził cię odgłos klucza w zamku. Swój masz przy sobie.

Offline Ukah

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #28 dnia: 25 Luty 2015, 22:08:02 »
Pewnie mój lokator. pomyślał Ukah ale nie usnal tylko leżał tak na desce przykryty z mieczem przy sobie i kuszą w drugiej ręce wymierzoną i zaladowana w stronę drzwi. Ukah nie lubił zbytnio gości.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29 dnia: 25 Luty 2015, 22:34:33 »
Przez drzwi wchodzi tan nie miły typ z dołu. - Oh to ty.  Powiedział na twój widok i okrutnie się uśmiechnął. Zamknął za sobą drzwi na klucz.

1x Bandyta

Offline Ukah

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30 dnia: 26 Luty 2015, 06:43:59 »
Ukah nic nie odpowiedział tylko leżał. Wiedział że w razie ataku na niego on wystrzeli z kuszy a potem dobije godz miecza. Tak więc leżał i kątem oka obserwował tego gościa.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 26 Luty 2015, 07:30:38 »
Jegomość podszedł do szafy odkladajac do niej płaszcz. Wyraźnie widzisz wiszące u jego pasa sztylety. -  Powiedz mi co w tych stronach robi myśliwy? Przecież wiadomo, że nie można tu polować.. Zbliżył się do twojego łóżka trzymając ręce na pasie. Jest poza zasięgiem kuszy. Mógłbyś ja podnieść i strzelać przez kołudrę ale wiesz że on byłby szybszy.

Offline Ukah

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #32 dnia: 26 Luty 2015, 21:12:51 »
A no wiesz to są moje rodzinne strony. skłamał Ukah po czym dodał A przybyłem tutaj z jednego prostego powodu chce się ustatkować na starość i w końcu założyć rodzinę Jak pewne wszyscy wiemy Ukah kłamał ale był już w tym na tyle dobry że po prostu nikt nigdy nie wiedział czy kłamie czy nie.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #33 dnia: 26 Luty 2015, 21:23:40 »
- Taak? Dociekał bandyta. - A nie przyszedłeś przypadkiem zabijać zwierząt należących do Ogara Strasznego i poddanych mu Kłów? Tak i tak jest nagroda za wszystkich kręcących się tu myśliwych!  Wycharczał i doskoczył do twojego łoża zamachując się sztyletem od góry. Nie zdążysz zastrzelić go z kuszy.

Offline Ukah

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 26 Luty 2015, 21:34:46 »
Całe szczęście że w drugiej ręce Ukah miał miecz i jednym szybkim ruchem wysunął się z łóżka i zablokował atak. Następnie dosyć szybko wziął kuszę która leżała sobie nabita na łóżku. Zabrał kuszę i wycelował w stronę bandyty. Cofnij się i żadnych gwałtownych ruchów nawet nie masz pojęcia jak ciężko oddycha się z beltem w krtani.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #35 dnia: 26 Luty 2015, 21:39:18 »
Bandyta nie wdawał się w dyskusję. Jednym pewnym ruchem wytrącił ci kuszę lewą ręką. Odruchowo nacisnąłeś spust. Bełt przeleciał przez pokój i przebił się przez szafę dziurawiąc ją na wylot. Prawą ręką złapał cię za poły płaszcza i pchnął na środek pokoju. Natychmiast przygotował się do ataku. Widziałeś na jego twarzy zaciętość. Ten typ nie odpuszcza.

// -1 bełt do kuszy.

Offline Ukah

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #36 dnia: 26 Luty 2015, 21:52:35 »
Ukah uzbrojony w miecz ruszył do ataku. Zrobił zamach próbując trafić swym ciosem w ciało bandyty. Pan zły z łatwością odskoczył po czym wykonał kontratak swym sztyletem. Cios minimalnie minął ciało Ukaha a sam sztylet pocial trochę szykowne ubranie myśliwego. Człowiek z opaska na oku zastosował taktykę uniku. Z wielką gracia omijał ciosy wroga. Choć aż trzy z nich przyciely włoski Ukahowi. Bandyta wyraźnie osłabł. Jego ruchu nie były już tak precyzyjne jak na początku. Wytracił prędkość i precyzję. Ukah skorzystał z tego i po małym błędzie złego (stracił równowagę i upadł na podłogę gubiąc swój sztylet) już mógł witać się ze swymi starymi krewnymi albowiem Ukah tak szybko wbił w głowę bandyty miecz że aż coś chrupnelo Pewnie kość bo nie mózg zażartował w myślał Ukah krew zaczęła się lać z miejsca trafienia a sam bandyta zaczął się dziwnie trząść. Ukah dla pewności wziął w dłoń sztylet który bandyta zgubił i był już gotowy na jego atak.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #37 dnia: 26 Luty 2015, 23:46:32 »
// Broń zdobyczna nie nadaje się do walki. Co najwyżej możesz ją umieścić w swoim ekwipunku jako broń uszkodzoną. Potem naprawić albo przetopić.

O dziwo bandyta z mieczem w głowi się nie podniósł. Ukah mógł spokojnie zabrać miecz, chociaż ciężko go było wyrwać z kości i podłogi. Nim jeszcze zdążyłeś odsapnąć po walce usłyszałeś łomotanie do drzwi. - Co się tam dzieje?!  Rozpoznałeś znajomy głos karczmarza.

Offline Ukah

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #38 dnia: 27 Luty 2015, 06:48:21 »
Ukah szybko musiał coś wymyślić. Karczmarzowi pewnie by się nie spodobał widok martwego klienta toteż Ukah postanowił się go pozbyć. Najpierw wyjął miecz a następnie go schował po czym przesunął ciało pod swoje łóżko. Ciało jakimś cudem się zmieściło ale została jeszcze kałuża krwi. Ukah wpadł na jeden pomysł. Wziął przescieradlo (lub koldre nie wiem co jest) położył ja na krwi. Krew błyskawicznie wsiakla a samo przescieradlo nabrało fajnego kolorku. Wyszedł z tego piękny dywan. Nic się nie dzieje koszmary miałem ale już mi ulzylo powiedział karczmarzowi który za drzwiami słyszał dziwne dźwięki

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #39 dnia: 27 Luty 2015, 08:48:07 »
// przypominam o kodzie

Ciało rzeczywiście zmieściło się pod łóżko ale na środku materaca widać dużą wypukłość. Za to kłudra nie za bardzo przypomina dywan.. Karczmarz jednak dociekuje. -  Taa i przez sen walczyłeś z kimś na miecze? Lepiej mnie wpuść do środka. Wyjdzie ci to na lepsze niż jak byś miał cos ukrywać.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 27 Luty 2015, 08:48:07 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything