Tereny Valfden > Dział Wypraw

ÂŚcigając ÂŚmierć

<< < (24/27) > >>

Mohamed Khaled:
//K'efir to miejscowość, gdzie obecnie jesteśmy. Ron'del to całkowicie inna mieścina, daleko od tej obecnej. I nie tylko tobie się to kojarzy z jedzeniem xD

- Orłem.. Mieli mi wysłać ptaka.

Eddar aeb Shar:
- Cóż, chyba dlatego, że nie masz własnego. Jedna kwestia mnie nurtuje. Przed zabawą łamignatem wspominałeś, że nie zdradzisz towarzyszy. Gdybyś naprawdę nikogo nie znał, pewnie by ci było wszystko jedno, czy ich zdradzisz, czy nie. A więc, kim są twoi towarzysze?

Mohamed Khaled:
- ÂŻebyś mógł im zrobić to samo co mi? - zawył lekko, ból w złamanych kończynach, brak oka i inne rzeczy, które zrobił mu krasnolud, nadal doskwierał. - Chuja Ci powiem w tej sprawie..

Eddar aeb Shar:
Cóż, więcej się już chyba od ciebie nie dowiem. Niestety, już raczej z tego nie wyjdziesz. Nie jestem jednak okrutny - otrzymasz ode mnie dar łaski, jeśli sobie tego zażyczysz.
Jeśli Broke (to nazwisko mu teraz pasuje) zapragnie śmierci, wbijam mu jego sztylet w gardło. Przeszukuję zwłoki zbira i Toma. Szukam jakiś wskazówek, ale zadowolą mnie też mieszki z grzywnami lub inne wartościowe przedmioty. Zabieram pistolet i pociski, a także inną wartościową broń - szmelc typu sztylet mnie nie interesuje, chyba, że jest zdobiony. Na koniec zabieram co cenniejsze narzędzia - młot, obcęgi itd., oczyszczam je i zawijam w szmaty. Następnie wychodzę tą samą drogą, którą tu wszedłem.

Mohamed Khaled:
Przy Tomie nie znalazłeś nic ważnego, u Warga z kolei 15grz. Zabrałeś mu także pistolet i naboje, został więc pozbawiony tego ważniejszego przyrządu mordu.
Krasnolud jednak nie pomyślał o tym, że przecież w karczmie byli także inni ludzie. Zaszedłeś już pod drzwi na górę, usłyszałeś skrawek rozmowy:
- Te, Zdzisiu... Ciekawe co ten krasnolud chciał od Thomasa...
- Pewnie interesy, wiesz jak to jest... "Karczmarzem" jest..
- Ale nie zmienia to faktu, że dość długo nie wracają...

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej