Tereny Valfden > Dział Wypraw
ÂŚcigając ÂŚmierć
Eddar aeb Shar:
Nazwa wyprawy: ÂŚcigając ÂŚmierć
Prowadzący wyprawę: Mohamed
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Musk [Muskuł Mózgu], pozwolenie od prowadzącego
Uczestnicy wyprawy: Eddar aeb Shar + ewentualni chętni.
- Podejmę się, a co! - zawołał krasnolud, po czym od razu wyruszył w drogę.
Mohamed Khaled:
//Wypowiedzi piszemy kursywą. Do tego, widzę, iż nie posiadasz umiejętności jeździectwa, dlatego też, zdamy się na inny transport.
Droga do K'efir nie należała do najkrótszych, najbezpieczniejszych i najmilszych. Było koniec Hemis, śniegi nie zdążyły się jeszcze solidnie roztopić, dlatego też, w wielu miejscach albo były zaspy, albo wielkie bajora, zmieszanego śniegu i ziemi. Papka.
Do tego, na szlakach zaczęli na ponów grasować bandyci, prawda? Znów trzeba było solidnie uważać, by nie zostać capniętym.
- Ario, Manthis, do mnie! Pomóżcie mi załadować te skrzynie, odbiorca w K'efir nie będzie się ociągał i nam ucieknie! - ryknął ktoś na tyle głośno i, na tyle nierozważnie, że zdołałeś to usłyszeć.
Eddar aeb Shar:
Krasnolud od razu skierował się w stronę, z której dobiegł głos. Może uda się zabrać do K'efir z jakaś karawaną albo chociaż znaleźć miejsce na wozie jakiegoś kupca. Eddar rozejrzał się, w poszukiwaniu człowieka, który krzyczał coś o odbiorcy w K'efir.
Mohamed Khaled:
W odległości dwudziestu metrów, zdołałeś ujrzeć paru ludzi, ubranych w długie, czarne szaty. Jeden z nich, odziany dość pokaźnie w różnorakie uzbrojenie, pilnował dwóch pozostałych, uwijających się przy skrzyniach.
Eddar aeb Shar:
Eddar podszedł do uzbrojonego mężczyzny. Wygląda na kogoś ważnego - pomyślał.
- Witajcie, drogi panie. Przypadkiem żem usłyszał, że się do K'efir wybieracie. Droga to ciężka i niebezpieczna. Nie potrzebujecie może kogoś, kto pomoże wam wyciągnąć wóz z zaspy albo odstraszyć leśnych zbirów kilkoma bełtami? Mogę wam pomagać za połowę tego, co żądają pospolici najemnicy.
Krasnolud obdarzył mężczyznę niemal szczerym uśmiechem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej