Autor Wątek: I Krucjata Archonta II - Zamek Tysiąca Wież  (Przeczytany 36213 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

Odp: I Krucjata Archonta II - Zamek Tysiąca Wież
« Odpowiedź #300 dnia: 01 Grudzień 2014, 02:19:51 »
A tymczasem Gordian będący nota bene mistrzem gry owej wypraw siedział sobie na okręcie przysłuchując się kroplom deszczu napieprzającym w szybki jego kajuty. Razem z załogą wytoczyli jedną z beczek czerwonego wina i zajmując co wygodniejsze fotele kapitańskiej kajuty rozprawiali sobie o tym i o tamtym ani myśląc, żeby ruszyć się poza łowcę.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #301 dnia: 01 Grudzień 2014, 09:29:32 »
Funeris z Dragiem pozbierali się i ruszyli dalej na zwiad.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #301 dnia: 01 Grudzień 2014, 09:29:32 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #302 dnia: 01 Grudzień 2014, 11:41:03 »
Więc szli. Wampir przodem, aby wybrać najłatwiejszą ścieżkę i by anioł się nie potykał o kamienie. Drago wypatrywał czujnie jakichkolwiek oznak obecności wrogich istot, podobnie jak i badał ukształtowanie terenu. Padał przy tym deszcz, było zimno i paskudnie.

// Niech któryś MG (jak się zdecydujecie kto to w końcu prowadzi :P ) napisze czy coś znaleźliśmy i ewentualnie wróciliśmy na statek, żebyście nie czekali zbyt długo :)

Offline Nikolaj

• Obywatel
  • Reputacja: -3749
    • Karta postaci

« Odpowiedź #303 dnia: 01 Grudzień 2014, 14:26:36 »
- Gordianie, widzę że jak zwykle najlepszymi trunkami nas częstujesz - powiedział Wampir.

Offline Progan

• Weteran
  • Reputacja: 3785
    • Karta postaci

« Odpowiedź #304 dnia: 01 Grudzień 2014, 15:35:03 »
Progan poszedł szukać Gordiana. Zapukał do jego kajuty, a gdy usłyszał rozmowy wszedł
- Przepraszam panów - powiedział - Pierwszy zwiad już wrócił. Jednakże nadal nie powrócił pan Dragosani i czcigodny pan Funeris. Czekamy do ranka czy ruszamy teraz?

Offline Lithan le Ellander

• NPC
  • Reputacja: 678
  • Konto fabularne
« Odpowiedź #305 dnia: 01 Grudzień 2014, 15:43:06 »
Lithan stał cały czas na pokładzie, owinięty magią niczym kokonem, która nie przepuszczała deszczowych kropel. Wyjął zza pasa księgę, otworzył ją i odgarniając włosy zerknął na nią.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #306 dnia: 01 Grudzień 2014, 16:52:07 »
Gunses przeglądał strzały. Pomyślał, że dobrze byłoby je w końcu zatruć krwią ghuli. I broń też można by zatruć... Właśnie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #307 dnia: 01 Grudzień 2014, 17:04:20 »
- Proganie. Zaczął dhampir. - Dobrze wiesz, że jak nie wyruszymy teraz i zaczekamy do rana, to wampiry będą prawie nie do użytku. Nawet nie musi być zbyt dużo słońca, aby stracili na sile, poza tym nie będą raczej zadowoleni takim marszem. Powiedział, co sądził o zastaniu do poranka. - Dlatego uważam, że powinniśmy ruszać póki czas. Rzekł, co uważał na tę całą sytuację, ale wiedział że będzie miał małe szanse na przebicie swojego argumentu. Zastanowił się nad drugą kwestią, czyli Funkiem i Dragiem. - Funeris i Drago nas dogonią. W końcu mogą skorzystać ze swoich skrzydeł, bo widziałem jak latają. Także bez problemów nas dogonią, a nawet będą mogli wyprzedzić nasz marsz.

Offline Progan

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #308 dnia: 01 Grudzień 2014, 17:09:23 »
- Zdaję sobie z tego sprawę, panie Silvasterze - powiedział Progan. Nie pamiętał, żeby przechodzili na 'ty' - Ale właśnie dlatego, że nigdy nie dowodziłem żadną grupą, nie chciałem brać na siebie takiej odpowiedzialności i poprosiłem o to pana Morii. Tak więc nie ode mnie to zależy - powiedział i spojrzał na Kapitana.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #309 dnia: 01 Grudzień 2014, 17:40:02 »
Dhampir miał gdzieś konwenanse i mówienie wszystkim nowym na pan. Zastanawiał się, czemu człowiek nie zwrócił się bezpośrednio do Gordiana, a powiedział swoje wcześniejsze słowa do wszystkich. Zaskoczyło Silvastera to, że nagle po jego słowach zwrócił się dopiero do kapitana. Czasami sam nie wiedział, czy świat go rozumie, czy on świata. Ten temat rozważań filozoficznych zostawił sobie na później, być może na starość do nich powróci. Tak, czy siak czekał teraz na decyzję Gordiana, który siedział w swojej kajucie nie mogąc usłyszeć, nikogo. Nawet samego Progana.
« Ostatnia zmiana: 01 Grudzień 2014, 17:48:55 wysłana przez Silvaster »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #310 dnia: 01 Grudzień 2014, 17:43:10 »
//Przecie Gordiu pije sobie winiacza w kajucie podczas gdy my odmrażamy sobie tyłki  ;[

Offline Progan

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #311 dnia: 01 Grudzień 2014, 18:48:06 »
//: Temperatura jest na plusie :P A Proguś polazł do Gordiana, przecie napisałem.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #312 dnia: 01 Grudzień 2014, 22:08:49 »
A oni szli...

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #313 dnia: 01 Grudzień 2014, 22:15:44 »
- Zaiste Nikolaju, zaiste. - odpowiedział kapitan rozkoszując się wybornym bukietem Monte Vean, półsłodkiego czerwonego wina tłoczonego w prywatnych winiarniach hrabiego Verran, które to słyną na całą wyspę ze wspaniałego bukietu z wyczuwalną nutką owoców tropikalnych, czarnych malin i czereśni. Z doświadczenia Gordiana wynika, że wino to bardzo dobrze komponuje się z daniami mięsnymi ze szczególnym naciskiem na mięso wołowe oraz co się bardzo rzadko w przypadku czerwonych win zdarza deserów. Lekka cierpkość wina wynikając z dłuższego pozostawienia pestki bardzo dobrze podkreśla słodycz bez, oraz ciast z dodatkiem cynamonu. Należy jednak uważać, gdyż to niepozorne wino posiada aż 13% alkoholu, co w połączeniu z dość wysokim poziomem cukrów własnych może powodować popadanie w stany upojenia osób nienawykłych do picia alkoholi. Zdecydowanie odradza się więc picie tego wina przez drobne kobiety, oraz młodzieńców dla tych o wiele lepsze będzie lekkie, deserowe wino Hacienda san Feros wytwarzane w winnicach ulokowanych po północnej stronie wyspy Raanarów, która to również terytorialnie zalicza się do hrabstwa Verran.
Długo by jednak opowiadać o tym, co znajdowało się w samym dworze wicehrabiego Verran. A tam było prawdziwe bogactwo win i destylatów, przeznaczonych dla prawdziwych smakoszy, którzy w alkoholu potrafią dostrzec coś więcej niż procenty. Dysputę o winach przerwało pojawienie się archonta.
- Szczerze powiedziawszy nie mam zdania na ten temat. Proponuję zrobić głosowanie wśród załogi. Dziś pierwszy dzień Hemis, słońce nie wstanie przez najbliższy miesiąc. To tylko od was zależy czy macie ochotę wyruszać gdy skończy się ta ulewa czy z marszu rzucicie się na wampirzą twierdzę. - odparł.

Tymczasem Funeris z Dragosanim dotarli do ściany górskiej, która od jakiegoś czasu widniała na horyzoncie. Ujrzeli ścieżkę wydeptaną przez zwierzęta, która prowadziła prosto w góry. Czyżby jakiś obcy szlak, pozwalający minięcie wampirzych twierdz? Kto to mógł wiedzieć, taka wędrówka górskimi szlakami mogłaby być czymś niezwykle czasochłonnym, jak i niebezpiecznym. Lepiej było więc powrócić.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #314 dnia: 01 Grudzień 2014, 22:18:11 »
A Aragorn tupał nóżką.

//Jak w Ankorvaacie niemal  ;[

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #315 dnia: 01 Grudzień 2014, 22:19:08 »
- Drago, patrz, ścieżka. A my powinniśmy wracać... Czyli chyba idziemy na przód, co?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #316 dnia: 01 Grudzień 2014, 22:23:57 »
Wampir zatrzymał się przed ścieżką.
- Jakby wydeptana przez zwierzynę, widzisz? - zwrócił się do anioła. - Z tym, że cholera wie gdzie prowadzi. Nie ma chyba sensu tego sprawdzać. Możemy trafić jakiś labirynt skał i głazów. Co prawda możemy obaj latać, więc i to nie problem. - Zamyślił się na chwilę. - Dobra, wracamy. I tak coś mi mówi, że za długo już tu sobie chodzimy. Może odpłynęli bez nas? To byłoby ciekawe. - Zaśmiał się. Mogli wracać.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #317 dnia: 01 Grudzień 2014, 22:26:32 »
- Dobra, to wracamy. - No i się wzięli i wrócili.

Offline Progan

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #318 dnia: 02 Grudzień 2014, 09:40:53 »
- To dziś... Ojej... W takim razie nie ma co ruszać teraz w deszczową porę. Poinformuję ludzi na pokładzie - Proga był zaskoczony. Wyszedł na pokład i poinformował ludzi.

//: Nie wiedziałem, że idziemy równo z kalendarzem.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #319 dnia: 02 Grudzień 2014, 11:19:03 »
Taa, to już. Paskudna pora...
- Mamy walczyć z wampirami w Hemis? Kiedy są u szczytu sił a część z nas nie ma nawet srebrnej broni czy pancerza. - zamyślił się, ta operacja była kiepsko zaplanowana i prowadzona. Ale nie on dowodził, oczekiwał więc poleceń.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #319 dnia: 02 Grudzień 2014, 11:19:03 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything