Autor Wątek: I Krucjata Archonta II - Zamek Tysiąca Wież  (Przeczytany 34636 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

Odp: I Krucjata Archonta II - Zamek Tysiąca Wież
« Odpowiedź #160 dnia: 27 Listopad 2014, 19:16:14 »
Okręt porzucił słodkie wody Amertodonu ginącego teraz w morskich otchłaniach Zatoki Hael. Kolejna wachta weszła na pokład celem zamiany tych, którzy służyli na statku przez najcieplejszą część dnia, a ciepło trzeba było szanować, bo Hemis zbliżała się nieubłaganie. Co prawda w tej części świata nie musieli póki co narzekać na temperaturę czego przejawem była ciągnąca się wzdłuż prawej burty dżungla pełna życia, krzyków leśnych stworów i dzikich plemion, których tak wiele pozostawało ciągle niepoznanych.
Ktoś uderzył w gong. Minęła kolejna godzina spokojnego rejsu.
- Pełne żagle, 7 stopni w lewo, łapcie bryzę i szukajcie Zarkoru, on gdzieś tutaj płynie. - odezwał się kapitan, który w tym momencie pojawił się na pokładzie, by tradycyjnie przyjąć kolejną wartę i zwyczajnie sprawdzić to co dzieje się na głównym deku.
Chwilę później coś zakołysało okrętem, a łowca ruszył jakby z większym animuszem.
- Jest. Mówiłem, że tu gdzieś będzie. - rzekł gdy fregata wpłynęła na szybsze wody ciepłego prądu morskiego, opływającego zachodnie wybrzeże wyspy. - Opłyniemy Dun Wan od południa, miniemy Zatokę Perłową, by nie tracić prędkości i wyjdziemy głębiej w morze, żeby złapać Prąd ÂŚwitu, a potem... a potem zbliżymy się do Atusel. - wydał polecenie anielicy stojącej przy sterniku. Po czym ruszył na dziób okrętu przyglądając się wielkiemu błękitowi.
W tym momencie jeden z marynarzy siedzący na zwojach lin wyjął jakąś dziwną strunową lutnię i zaintonował jedną z szant, którą bardzo szybko podłapała reszta załogi.
« Ostatnia zmiana: 27 Listopad 2014, 19:18:17 wysłana przez Gordian Morii »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 27 Listopad 2014, 19:43:19 »
Dhampir zamyślony w głębi przypomniał sobie te chwile, które wstrząsnęły jego życiem. W tym właśnie momencie, coś wyrwało go z rozważań nad sobą. Tym słowem było jego imię, a zostało ono wypowiedziane przez wścibskiego rycerza. - Mówiłeś coś?. Zapytał od tak, jakby ktoś wyrwał go ze snu. - Ach tak. Pytałeś o szczegóły, ale przykro mi nie ufam Ci jeszcze na tyle, żeby opowiadać każdy szczególik mojego życia. Nie jestem tak wylewny, jak większość tutaj. Zaczął również lekko ruszać nogą wczuwając się w rytm muzyki.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 27 Listopad 2014, 19:43:19 »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #162 dnia: 27 Listopad 2014, 19:45:46 »
Ufać na tyle, by mówić o pochodzeniu? Dziwny system wartości wyznawał ten Silvaster.
- Interesujący system wartości, dhampirze - odparł, nie przejawiając zbytniej przyjaźni, chociaż chłodem bynajmniej też nie trącił.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 27 Listopad 2014, 19:51:14 »
- System wartości?. Nie zrozumiem twojego toku myślenia człowieku. Wyjaśnij, co miałeś na myśli?. Dhampir poczuł ten dziwny ton, ale żeby od razu się przyjaźnić, po wypowiedzianych kilku zdaniach. Na przyjaźń czasami się pracuje latami, a nie tak wzięte sobie nie wiadomo skąd.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #164 dnia: 27 Listopad 2014, 19:56:17 »
- Wszyscy pochodzimy z kontynentu, który znajduje się za morzem. Krain jest tam kilka, różne zamieszkują go stwory i ludy, wszelakiej maści. Nigdy jednak nie spotkałem się z tym, żeby ktoś wstydził się swojego pochodzenia. Każdy mówi o nim z dumą, a ty robisz z tego sprawę tak poufną, że chciałbyś zdradzić ją tylko najbliższym przyjaciołom. Nie zrozum mnie źle, nie mam nic takiego na myśli, ale wydało mi się to zaiste interesujące.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #165 dnia: 27 Listopad 2014, 20:17:05 »
- ÂŹle mnie zrozumiałeś. wzruszył wtedy ramionami. - Ja nie wstydzę się siebie i swojego pochodzenia. To inni boją się, że takie jednostki jak, ja chodzą po tej ziemi. Chodzi mi tu oczywiście o wampiry, które są bardzo uprzedzone do kogoś, kto ma ich siłę, a żadnej słabości nie posiada. Czuję się na równi z nimi, a czasem nawet lepszy. Powiedział to z wyższością, tak podobną do tej, którą przedstawiały wampiry. - Co do miejsca zamieszkania, czy jak to tam nazywasz. Często się przemieszczałem, po całym kontynencie nigdy nie zagrzewając na stałe jednego miejsca. Byłem tam gdzie mnie potrzebowali. Nie wiem, co mógłbym więcej, ci powiedzieć. Choć muszę przyznać, że jesteś dość ciekawski. Widzisz mnie na przykład nie interesujesz w ten sposób, żeby się wszystkiego o tobie dowiadywać, po prostu nie czuję takiej potrzeby wiedzieć wszystkiego, o wszystkich. Co widocznie było domeną ludzi, którzy nie umieli trzymać języka za zębami, ale nie wiedział jeszcze jaki ten cały Funek jest.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #166 dnia: 27 Listopad 2014, 20:23:38 »
- A ja pochodzę z starego Isgharu o. Jakby kogo to interesowało, a swego czasu spędziłem 50 lat u krasnoludów, ale wątroba powiedziała dość.

Offline Nikolaj

• Obywatel
  • Reputacja: -3749
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 27 Listopad 2014, 20:29:19 »
- Chyba Cię pojebało kolego - powiedział Nikolaj do dhampira. Nieśmiertelny postanowił powałęsać się po pokładzie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #168 dnia: 27 Listopad 2014, 20:33:10 »
- Widzę, że słonko przygrzało. Idź się lepiej schowaj, bo nam się tu wykrwawisz. Podszedł od tak do wampira. Pozostawiając głuchy na resztę rozmówców.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #169 dnia: 27 Listopad 2014, 20:34:44 »
- Skromność na pewno nie jest cechą, którą wypełniłbyś kielich w dniu Sądu Ostatecznego - powiedział uprzejmnie do dhampira. Nie umknęła mu uwaga Nikolaja, który pojawił się z tyłu. Spojrzał w jego stronę raczej ze zwykłej ciekawości, niż z jakiegoś mocno konkretnego powodu.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #170 dnia: 27 Listopad 2014, 20:35:48 »
Jaszczur siedział w swojej kajucie na łóżku wpatrzony w deski pokładu. Za chwile puszcze pawia przeszło mu przez myśl. Statek kołysał sie coraz bardziej.

Offline Nikolaj

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 27 Listopad 2014, 20:38:45 »
- Na pewno nie bardziej niż ty podczas okresu - mrugnął i uśmiechnął się.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #172 dnia: 27 Listopad 2014, 20:52:14 »
- Widzę, że masz problem tam gdzie go nie ma. Wam zawsze coś nie pasuje. Wzruszył ramionami i poszedł w swoją stronę.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #173 dnia: 27 Listopad 2014, 20:54:07 »
- Czy któryś z jaśnie panów ma może za dużo wolnego czasu? - zagadnął Gordian słysząc sprzeczkę, która jak przeczuwał pewien wampir mogła sprawić, że członkowie załogi po jakimś czasie rzucą się sobie do oczu.
- Jeśli tak jest to zapewniam, że mam dużo dział pod pokładem, którym przydałoby się solidne szorowanie z sadzy, a pokład już od dawna nie widział skrobaczki i ryżowej szczoty. - kontynuował.
- Jeśli macie ochotę się kłócić to za kilka mil będziemy mijać pewien archipelag zwany Dun Wan, na którym to będziecie mięli bardzo dużo miejsca, czasu i szeroko pojętej przestrzeni do tego rodzaju zachowań. - wtedy dhampir gdzieś odszedł a Morii zaczął żałować, że zgodził się płynąć do stolicy zamiast zminimalizować rejs przez zwyczajne przepłynięcie z Atusel do północnych wybrzeży Revar. Pokiwał tylko głową z dezaprobatą po czym odszedł do swojej kajuty.

Offline Nikolaj

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #174 dnia: 27 Listopad 2014, 20:57:15 »
Wzruszył tylko ramionami. Był lekko zdziwiony. Ale czy potrzebnie? Nie powinien się przecież w ogóle dziwić.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #175 dnia: 27 Listopad 2014, 21:12:11 »
- Proganie? - Poeta rozejrzał się, będąc ciekaw, czy druid nadal gdzieś tam stoi.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #176 dnia: 27 Listopad 2014, 21:47:47 »
Melkior nie komentował, zajmował się pilnowaniem swojego nosa i tego by okręt płynął tam gdzie miał płynąć.

Offline Progan

• Weteran
  • Reputacja: 3785
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 27 Listopad 2014, 22:30:05 »
//: Nie ma mnie pt-sb-nd.
//: Powodzenia.

Progan gdzieś się tam kręcił.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #178 dnia: 28 Listopad 2014, 01:15:39 »
Themo skierował się zgodnie z zaleceniami Nadira do swojej kajuty. Tam na swej koi znalazł pakunek. Rozpieczętował i jego oczom ukazały się ciepłe ubrania. I na dodatek butelka rumu. Ucieszył się gdy zobaczył gratis od firmy. Pierwsze co zrobił to odkorkował flaszkę i pociągnął solidnego łyka marynarskiego trunku. Dopiero potem zabrał się na ściągnie zbroi. Chwila zabawy z rzemieniami i cała stal wylądowała na koi, obok ubrań. Następnie nałożył na siebie ciepły materiał, który od razu ogrzał jego ciało. Wszak Hemis było już przed progiem i czuć było ten chłód. Potem ponowne męczenie by założyć na siebie zbroję. Nie chciał paradować w gaciach, niczym Silvaster. Niebezpieczne w razie napotkania wroga. I ta strata czasu by założyć cały ten złom na siebie przy akompaniamencie wystrzałów z armat. Potem powrócił na pokład, oczywiście z flaszką pod pazuchą.

//Zyskuję:
Nazwa odzienia: schemat spodni z wełny
Rodzaj: spodnie
Typ: ubranie
Wytrzymałość: 1
Opis: Uszyte z 0,07kg wełny. Chroni przed zimnem do temperatury -20 stopni.

Nazwa odzienia: schemat koszuli z wełny
Rodzaj: koszula
Opis: Uszyta z 0,06kg wełny. Chroni przed zimnem do temperatury -20 stopni.

Nazwa odzienia: schemat butów z wełny
Rodzaj: buty
Opis: Wyrobione z 0,04kg wełny. Chroni przed zimnem do temperatury -20 stopni.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 28 Listopad 2014, 06:18:03 »
Jaszczur siedział dalej pod pokładem statku. Choroba morska doskwierała coraz gorzej.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 28 Listopad 2014, 06:18:03 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18