Autor Wątek: Na drodze ku zrozumieniu  (Przeczytany 15027 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Drasul

• Obywatel
  • Reputacja: 105
    • Karta postaci

Odp: Na drodze ku zrozumieniu
« Odpowiedź #180 dnia: 14 Lipiec 2014, 00:16:09 »

Zza drzew wyłoniła się dziwna istota z nogami kozła i rogami zdobiącymi czoło. Osobnik wyglądał na myśliwego, w zasadzie wyglądał na kogoś, kto dopiero co wraca z łowów.
- Ohoho bogini! Cóżeś mnie za widokiem uraczyła tego pięknego poranka! Trup, płaczące elfy i wkurwiony goblin. Hahahahaha!

Izabell

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: 14 Lipiec 2014, 00:19:23 »
- Pomóż - wydobyła z siebie tylko na widok przybysza. Nic jej już nie dziwiło, nawet jego wygląd.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 14 Lipiec 2014, 00:19:23 »

Offline Drasul

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 14 Lipiec 2014, 08:20:30 »

- Nigdy nie odmawiam pomocy. Co się stało? Po zadaniu pytania osobnik zbliżył się do Erica próbując pobieżnie zbadać jego rany.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 14 Lipiec 2014, 09:45:04 »
- Płacze to ona... - odparł elf, nie bardzo wiedział kim czy też czym jest ta istota - Przeżyje? Spytał wskazując na Erica.

Offline Drasul

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 14 Lipiec 2014, 17:49:19 »

- Raczej przeżyje, dajcie mi chwilę na opatrzenie ran. Opowiedzcie lepiej co tutaj robicie?!

Izabell

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: 14 Lipiec 2014, 18:17:28 »
Elfka wcale nie płakała. Miała raczej problemy ze swoją bezradnością oraz zachowaniem Melkiora.
- Mieliśmy przeżyć noc w puszczy i w miarę możliwości uzdrowić to miejsce - odparła Izabell, wskazując na chore drzewo. Zaatakowały nas jakieś bestie, nawet nie wiem, czy ich truchła dalej tu leżą[/i] - dodała.

Offline Drasul

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 14 Lipiec 2014, 18:41:45 »
Osobnik z rogami opatrzył Erica, rozejrzał się po polanie, gdzie leżały truchła wypaczonych kretoszczurów. Podszedł do drzewa zbadać czarne ropienie.

- Skażenie czarną rudą, tak liczne ostatnimi czasy. Pomogłaby tutaj silna magia życia. Będę musiał zwrócić się o pomoc do jednorożców lub któregoś z druidów. Nic tutaj nie zdziałamy. Raczej żadnego nie znacie. Inaczej nie stalibyście tutaj tak bezsilni. Waszemu kumplowi nie grozi nagła śmierć ale nie obiecuje, że skończy się to dla niego dobrze. Potrzebuje mikstur leczniczych, mój opatrunek zatamował jedynie krwawienie. Ach gdzie moje maniery. Za długo przebywam w głuszy. Nazywam się Tragis, jestem noooo cóż, jestem myśliwym w konkordacie puszczy i kniei.
« Ostatnia zmiana: 14 Lipiec 2014, 18:42:00 wysłana przez Isentor »

Izabell

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: 14 Lipiec 2014, 18:50:26 »
Elfka przelotnie rzuciła okiem na Melkiora.
- Ja jestem Izabell. Jak widzisz, nasz test przed dołączeniem do konkordatu, bo po to to wszystko robimy, nie idzie najlepiej... - odparła. - Co możemy teraz zrobić? - zapytała jeszcze, patrząc na Erica.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 14 Lipiec 2014, 18:52:03 »
- Melkior. - przedstawił się - Miło mi poznać.

Offline Drasul

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 14 Lipiec 2014, 22:10:47 »

- Wezmę tego przyjemniaczka na ręce, wracajmy na główny trakt poza lasem. Nie zostawię was w kniei samych, obawiam się czy przeżyjecie. Idziemy?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 14 Lipiec 2014, 22:13:39 »
- Tak. Dziękujemy Triagisie. Odparł i ruszył za myśliwym.

Offline Drasul

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 14 Lipiec 2014, 22:41:14 »
- Tragisie elfie, Tragisie.

Tragis prowadził was przez las, na marszu zleciało wam kilka godzin, słońce już zaczynało wstawać. Powróciliście na główny trakt skąd z początku was przywiało. Przy wozie druida stał Drasul wraz z hersztem goblinów. To tutaj się zjawił zaraz po tym jak zniknął wam z oczu po uwolnieniu go przez gobliny.

Izabell

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: 14 Lipiec 2014, 22:55:32 »
Izabell ciągnęła się na końcu ze zwieszoną głową. Wszystko poszło źle. Zawiedliśmy, pomyślała. Zabrakło jej jednak słów na widok druida i reszty.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 14 Lipiec 2014, 22:57:06 »
- Wybacz. - stanął przed Drasulem, było mu głupio - Witaj, jak bardzo oblaliśmy test?

Offline Drasul

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 14 Lipiec 2014, 23:00:49 »
- Dowiecie się tego niebawem. Zapraszam do wozu, wracamy do miasta.
Wszyscy jak jeden mąż i elfka wsiedli do wozu druida, po czym wyruszyli w stronę stolicy. Eric odzyskał świadomość  i poczuł się nieco zdezorientowany. Byliście wycieńczeni i morzył was sen.

//Fajnym dopełnieniem byłoby opisanie jak każdy z was utula się do snu.
« Ostatnia zmiana: 14 Lipiec 2014, 23:01:12 wysłana przez Isentor »

Izabell

• Gość
« Odpowiedź #195 dnia: 14 Lipiec 2014, 23:13:51 »
Coś się kończy, coś się zaczyna. Powrót do natury skończył się dla mnie nim na dobre go rozpoczęłam. Co ja teraz z sobą pocznę? Jeśli nie ma dla mnie miejsca tu, to nie ma dla mnie miejsca nigdzie. Och, Matko, rozmyślała elfka, układając się na wodzie do upragnionego snu. Mogę obwiniać ich, ale przecież sama zawiniłam bezczynnością i bezradnością. Ziewnęła i obróciła się na drugi bok.
- Miej mnie w swojej opiece - szepnęła jeszcze i zasnęła przemęczona.

Offline Drasul

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 15 Lipiec 2014, 11:22:16 »
Izabell zmorzył kamienny sen. Elfce przyśniła się polana, podobna do tej ze skażonym drzewem. Spostrzegła, że w zasadzie jest to ta sama polana, a ona jest unieruchomiona w czarnej brei wypływającej spod kory dębu. W panice Izabell zaczęła się chaotycznie szamotać, jednak w niczym to nie pomagało. Z czarnej brei wypełzły drobne insekty, które zaczęły kąsać jej jasną skórę. Z początku ich ukąszenia były nieznaczne, zupełnie jakby żerowało na niej kilkanaście komarów. Z czasem wgryzały się w jej skórę coraz mocniej potęgując większy ból. Niektórym z nich udało się przebić warstwę skóry, wpełzały głęboko pod mięśnie wgryzając się w nerwy. Izabell czuła niewyobrażalny ból ogniskujący na całym ciele. Zza dębu wyłonił się młody elf, stanął metr od elfki. Jego oczy były zupełnie czarne, zdawał się nieobecny, stał bezczynnie, nie próbując nawet pomóc Izabell.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 15 Lipiec 2014, 19:20:08 »
Popełniłem błąd, my wszyscy. Ale kto mógł wiedzieć że stanie się to co się stało? Czasu się nie cofnie... Młody elf wolał zbytnio nie myśleć o wydarzeniach minionej nocy, był przygnębiony. Ziewnął i utulił się do snu.

Offline Drasul

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 15 Lipiec 2014, 19:27:35 »
Melkiora nawiedziły koszmary, w których ciężko chory potrzebował pomocy. Wysłał więc posłańca do apteki, oczekując na jego powrót odczuwał niewyobrażalny ból, miotał się w okrutnych konwulsjach. Gdy młodzieniec powrócił na ustach Melkiora zagościł uśmiech, lecz ten ku jego zdziwieniu wziął flakonik z lekarstwem w rękę, wyjął korek i ostentacyjnie wylał zawartość na podłogę patrząc z pogardą na elfa. Melkior zaczął się krztusić odchrząkując krew, nie mógł oddychać...aż zbudził się oblany potem.

//Izabell nadal śni i może w tym śnie reagować.
//Melkior zbudził się i tego dnia już nie zaśnie.
« Ostatnia zmiana: 15 Lipiec 2014, 19:28:09 wysłana przez Isentor »

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 15 Lipiec 2014, 19:44:17 »
Elf otarł pot z czoła. To tylko sen, zły sen... Melkior nie miał sług, we dworze nie bywał wcale. ÂŻył skromnie w chatce na podgrodziu. To go trochę uspokoiło, ale tylko trochę. Może to jakiś znak?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 15 Lipiec 2014, 19:44:17 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18