Autor Wątek: Pułapka na myszy II  (Przeczytany 16613 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Pułapka na myszy II
« Odpowiedź #80 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:05:45 »
Elf milczał chciał się, teraz najeść i to robił. Zabrał się za wąchanie dania jajka zapachniały mu świeżością i dobrą ręką kucharza zostały zrobione i do tego ten boczek. Same pyszności. Nathaniel w mig wziął się za jedzenie, trzymając w łapkach widelczyk. Na pierwszy rzut poszły jajka ich pochłonięcie zajęło dosłowną sekundkę, potem przyszła pora na boczek tutaj jednak elf musiał popić. Wziąwszy duży łyk jadł dalej. Gdy skończył cały posiłek podziękował barmanowi. - Dziękuję pyszne było. Powiedział dopijając szklankę wodą, wyszedł na zewnątrz oddychając mocno morskim powietrzem zobaczył czekającego jaszczura. - Gotów.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:07:40 »
Słysząc stuk talerza i sztućców i widząc przed sobą proste (choć w tych okolicznościach każde danie było daniem wykwintnym) danie złożone z jajek, boczku i bekonu, z trudem powstrzymał się, by nie zapiszczeć z radości jak mała dziewczynka na widok różowego kucyka w sukni wieczorowej.
- Smacznego - życzył uprzejmie swojemu druhowi. Wspólne posiłki miały tę charakterystyczną właściwość zacieśniania więzów, jaką poszczycić się mógł tylko niezrównoważony psychicznie porywacz ogarnięty paranoją. Eric potrafił to docenić. Nie miał jednak ochoty na towarzyską pogawędkę, to też w akompaniamencie stuku widelców pałaszował z błogim wyrazem na twarzy swoją jajecznica. Była wyborna. W dokonaniu takiej oceny dużą rolę mógł odegrać fakt, że Eric był przeraźliwie głodny i zmęczony wczorajszymi wydarzeniami. Taki element rutynowego spokoju koił jego nerwy. Szybko oczyścił talerz, z zawziętością sroki pikującej nad złotym miastem Eldorado. Podniósł się z krzesła, podziękował gospodarzowi i wyszedł na zewnątrz, by tam spotkać się z jaszczurem.

//:Tak tylko pytam, bo nie wiedziałem, czy sobie to odliczyć.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:07:40 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:15:18 »
Salazar czekał i się doczekał.

- Dyum, ty znasz jeździectwo, więc pójdziesz po wóz i konia do stajni, będzie gdzieś na rynku bądź w pobliżu. Wóz przygotowany dla Gorga, sprawdź też wóz, miał być - czy ma miejsca do przewozu trofeów i takie tam. Puste flakony, kuferki, skrzynie, coś w co popakujemy sobie wszystko. Oddeleguj woźnicę, przecież znasz jeździectwo to poprowadzisz wierzchowca i wóz. Nathaniel pójdziesz do Ereka Jontuna. On zajmuje się kłusownikami, będzie również na rynku w zacisznym kącie oferował trofea zwierzęce. Zapytasz o cele jakie mają jego dostawcy na dzisiaj. Spotkamy się wszyscy przy wschodniej bramie. - Powiedział i zostawił z instrukcjami towarzyszy, samemu zniknął gdzieś w zakamarkach bocznych uliczek portu. Szukał konkretnego domku.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:20:26 »
- No i dobra. Stwierdził elf poprawiając łuk, ruszył w kierunku rynku szukając Ereka Jontuna. Jak mówił jaszczur lubi siedzieć w zacisznym kącie na rynku, więc tam skierował swe kroki. Gdy doszedł zaczął się rozglądać za człowiekiem. 

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:22:20 »
Eric kiwnął głową, dając znak, że w pełni zrozumiał polecenie.
- Powodzenia - mruknął przyjaźnie do Nathaniela i puścił mu oczko, po czym ruszył w swoim kierunku. W miarę tego, jak zbliżał się do rynku, tłum na ulicach gęstniał. Choć Atusel zaczynało od statusu nędznej wioski rybackiej, zdążyło rozrosnąć się do tego stopnia, że korzeni i początków tego miejsca nie dało się już zobaczyć. Być może przez tych cholernych ludzi, których było wokół całe mnóstwo i najpewniej to oni za tym stali. Stajnię bardziej wywęszył niż wypatrzył. Kierowany własną intuicją i zmysłem węchu dotarł do przestronnego, drewnianego budynku, z którego dochodził zapach siana, gnoju i koni. Całkiem przyjemna mieszanka, trzeba było to odnotować. Wszedł do środka, szukając kogoś, kto zajmowałby się w chwili obecnej pilnowaniem rejestru.
- Jest tu kto? Przybyłem po wóz oddelegowany dla Georga Hertlinga - poinformował, może nazbyt pochopnie i ku uciesze zbyt wielu uszu.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:30:23 »
Nathaniel:

Widziałeś uporczywego i natrętnego gościa oferujący przechodniom trofea. nie był to stragan jak pozostali kupcy. Miał wyłożone trofea na płachcie materiału ułożonej na ziemi. Zapewne po to, by szybko je zwinąć gdy dojrzy go straż. podchodząc do niego i słysząc rozmowy z przechodniami usłyszałeś nazwy przeróżnych stworzeń i potworów, nawet takie których dotąd nie znałeś. Wiedziałeś, że to twój cel podróży. Tylko jak się z nim dogadać by go nie wystraszyć? Taka my sl cię naszła, gdy tylko Spojrzał na ciebie ochoczo zapraszał cię ręką do siebie.

Dyum:

Właściciel tego punktu stał przy ladzie.
-  Tak, wóz wraz z ogierem zaraz podjadą przed budynek. Mieliście dostać woźnicę, pojedzie z wami mój syn Franciszek.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:32:31 »
- Jednak nie będzie potrzebny - oznajmił z zadowoleniem. - Jak przypuszczam, obetnie to trochę koszta? - zapytał z sardonicznym uśmieszkiem na twarzy i nie czekając na odpowiedź wyszedł przed stajnię, by tam czekać na przyjazd wozu.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:35:45 »
-  Tak, będzie ciut taniej. - Odpowiedział gdy wychodziłeś.

Z za budynku usłyszałeś tętent kopyt, po chwili zajechał do ciebie ogier z zaczepionym już wozem. Fanciszek powoził nim i oddał ci lejce, gdy zajechał i zsiadał z wozu.

-  Jednak pan będzie powoził? Dobrze, będę miał czas pobawić się z kolegami. - Powiedział nastolatek. Miał może z 12 lat , nie więcej to pewne.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:41:59 »
- Baw się do woli, smyku - powiedział, uśmiechając się ciepło do szczeniaka. Pogrzebał w odmętach swojej sakiewki i wyciągnął na dłoni dziesięć grzywien.
- Masz tutaj taki napiwek, tylko nie mów ojcu - mrugnął porozumiewawczo i wskoczył na wóz, przejmując lejce od chłopaka. Spojrzał w niebo, na poranne chmury i uśmiechnął się promiennie, czując ciepły dotyk słońca na swojej twarzy. Poczuł się trochę lepiej, jakby zrobił dobry uczynek, czy coś takiego. Kto by się takimi bzdetami przejmował.
- No to au revoir, szczeniaku! Baw się dobrze - smagnął lejcami wierzchowce i ruszył w kierunku wschodniej bramy.

203 - 10 = 193 grzywien

Canis

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:48:12 »
Dzieciak zabrał grzywny i ruszył żwawo w dzielnice mieszkań.

Po krótkiej podróży ruchliwymi drogami - zwłaszcza latem, dotarłeś do wschodniej bramy.

Jaszczur znalazł chatkę którą chciał. opuszczone domostwo, bliźniak na przeciwko targu niewolników. Wrzucił list, który został znaleziony przy ciele wojownika zgromadzenia, do domku, który kiedyś zamieszkiwała młoda Hoffersonówna, panna Astrid. Po tm wszystkim ruszył do wschodniej bramy, gdzie dotarł prędko spotykając jadącego Erica.

- Sprawdziłeś wóz? Wszystko jest? - Zapytał jaszczur dla pewności, czy Eric dopełnił powieżonych mu obowiązków.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 06 Lipiec 2014, 01:51:05 »
- Yyyy, kurwa - zająknął się i pacnął otwartą dłonią w czoło, przypominając sobie o zadaniu, które z niewyjaśnionych przyczyn zaniedbał. Pospiesznie wskoczył na wóz, by sprawdzić czy wspomniane przez Salazara elementy wyposażenia faktycznie znajdowały się tam, gdzie powinny.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 06 Lipiec 2014, 09:59:21 »
Elf podszedł do mężczyzny, który miłym gestem go zapraszał. Nathaniel wiedział, że nie może wyjawić z kim pracuje, ale skoro jest łowcą powinien jakoś zagaić na ten temat, żeby ów człowiek nie nabrał podejrzeń. - Dzień dobry. Powiedział uśmiechając się szczerze. - Panie kochany, cóż za trofea posiadasz na stanie?.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 06 Lipiec 2014, 10:52:15 »
- Wiedziałem, że tak będzie  <ignorant> . - Powiedział jaszczur widząc reakcję na swoje pytanie.

Dyum znalazł wszystko co było potrzebne, spore kontenery oraz skrzynie najpewniej na pułapki. Obok były skrzynie ze szkłem w formie butelek, oraz parę pomniejszych pustych kuferków.

-  Wszystkie jakie pan chcesz, mam ci ja tu wszystko czego zapragniesz... a co chcesz? - Zapytał pokazując swój asortyment i wóz stojący za rogiem wraz z wierzchowcem Najpewniej zapakowany trofeami.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 06 Lipiec 2014, 10:57:47 »
- Szukam, czegoś specjalnego i nietuzinkowego ostatnio. Mianowicie chodzi mi o skórę tarlessta. Masz takie coś na stanie?. Właściwie mówiąc, to też mogę Ci pomóc z trofeami. Widzisz sam jestem myśliwym i poszukuję łatwego zarobku. Będziesz miał jakieś dodatkowe zlecenie?. 

Canis

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 06 Lipiec 2014, 11:00:36 »
-  Tarlessta... no akurat nie mam. Ja mam swoje źródła obcych nie chcę, wybacz ale to dosyć ciężki biznes i nie dla każdego.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 06 Lipiec 2014, 11:24:58 »
Elf posmutniał, kiedy usłyszał że sprzedawca nie skóry, na której mu zależało. Jednak musiał jakoś przekonać, człeka do tego gdzie ukrywają się jego wspólnicy. - Szkoda, że akurat tej skóry nie posiadasz. Jednak chciałbym, żebyś mnie sprawdził, czy aby się nadaję na twojego wspólnika.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 06 Lipiec 2014, 11:33:09 »
-  Nie nadajesz się. - Powiedział nerwowy, czułeś narastającą niechęć do ciebie z jego strony.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 06 Lipiec 2014, 11:58:56 »
Elf zagrał ostatnią kartą, coś czuł że zawali to zadanie ale musiał spróbować. - Wiem, że handlujesz towarem na lewo. Dodatkowo wiem również, że utrzymujesz bliskie kontakty z kłusownikami. Powiedz, co planują i na co polują, oraz gdzie są a dam Ci należyty spokój i wolną rękę. Co Ty na to?.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 06 Lipiec 2014, 12:02:07 »
- Wszystko jest - rzucił nerwowo do Salazara. Westchnął z ulgą. Nie miał zamiaru wracać się całą tę drogę po kilka kufrów, skrzynek i innego szajsu.
- Więc czekamy na Nathaniela? - zapytał.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 06 Lipiec 2014, 12:51:49 »
Nathaniel:

Gdy tylko usłyszał, że jest podejrzany o działania z kłusownikami, tak tylko szarpnął za płachtę i uciekł do swojego kuca, razem z wozem w galopie opuścił rynek i ci pacjent zwiał.

- Tak czekamy na Nathaniela. Powinien już tu być.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 06 Lipiec 2014, 12:51:49 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18